|
|
12.04.2022., 19:41
|
|
Curiosus per se.
Registracija: Nov 2020.
|
Warkec, ok... Skužili smo. NAC treba uzeti u obzir pri uzimanju terapije. 
|
12.04.2022., 20:03
|
|
More human than human
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
Mathematicar kaže:
Warkec, ok... Skužili smo. NAC treba uzeti u obzir pri uzimanju terapije. 
|
Haha.OK, al zbilja ima tolko videa i revjua da svatko može naći hrpu detalja i iskustva drugih ljudi.po meni najbolji izvor je Reddit.
U noćnoj sam.dok sam na miru fascikulacije luduju pa imam u torbi magnezij glicinat.smiri full trzajeve i relaxira brutalno, odlican mi i za san.
|
12.04.2022., 20:33
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
WarKO kaže:
U noćnoj sam.dok sam na miru fascikulacije luduju pa imam u torbi magnezij glicinat.smiri full trzajeve i relaxira brutalno, odlican mi i za san.
|
A taj magnezij glicinat je najbolji oblik magnezija za fascikukacije? Ja pak imam osjećaj, uz bolno zatezanje, da mi masseteri i "munjevito brzo trepere", tj. kao da su hiperaktivni. Bljutavo i odvratno. Kao RLS samo u masseterima.
|
12.04.2022., 20:41
|
|
More human than human
|
Quote:
Mathematicar kaže:
A taj magnezij glicinat je najbolji oblik magnezija za fascikukacije? Ja pak imam osjećaj, uz bolno zatezanje, da mi masseteri i "munjevito brzo trepere", tj. kao da su hiperaktivni. Bljutavo i odvratno. Kao RLS samo u masseterima.
|
Je.najbolji je i ima najbolju absorbciju.stos je da od 350mg..100mg je Mg, a na svakih 100mg MG ide 500mg glicina.sta je solidnoooo.uzmem to oko 21h, za 1h spavam ko top, prvo me skroz sčila i nestanu sve fascikulacije.
Prije sam probat citrat i malat i nit jedan nije zadovoljio, plus glycinat nema opće laksativan učinak i lagan na želudac.
Approved by Caki 
Ja uzeo u farmacia ljekarni od KAL 350mg...190kn.
|
12.04.2022., 21:02
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
WarKO kaže:
Je.najbolji je i ima najbolju absorbciju.stos je da od 350mg..100mg je Mg, a na svakih 100mg MG ide 500mg glicina.sta je solidnoooo.uzmem to oko 21h, za 1h spavam ko top, prvo me skroz sčila i nestanu sve fascikulacije.
Prije sam probat citrat i malat i nit jedan nije zadovoljio, plus glycinat nema opće laksativan učinak i lagan na želudac.
Approved by Caki 
Ja uzeo u farmacia ljekarni od KAL 350mg...190kn.
|
190 kn... Koliko traje bočica?
|
12.04.2022., 21:57
|
|
More human than human
|
Quote:
Mathematicar kaže:
190 kn... Koliko traje bočica?
|
160kapsula.doza od 350mg su 4kapsule.ja uzimam dvije kapsule oko 21h i više nego dovoljno je.znači imam za 80dana.
Odličan članak o glicinatu i glicinu https://naturalcalm.ca/about-magnesi...inate-glycine/
Math..cymbalta, pregabalin, NAC i MgGly..ti ćeš bit drugi čovjek.s pregabalinom odmah na 75mg..ili 3 na dan po 25mg..ja 25 i 50 mg nisam baš osjećao..75mg je bilo bomba i tako ostao na 75mg.
Za prego reci shrinkici da imaš nuspojave od cymbalte i ne želiš benzo, nema druge nego da ti da pregu.reci jos da imas fascikulacije i dat će ga 100%.
Uči od meštra.XDD
|
12.04.2022., 22:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Stik kaže:
Yonač....ima šta novoga ili baš čekaš petak?
|
U sridu ....stik.
Pizdim.
Cekam petak.
|
|
|
13.04.2022., 01:58
|
|
More human than human
|
Quote:
Magnesium glycinate is a fantastic aid for muscle and nerve pain, cramps, spasms, headaches, and migraines–to name a few. It supports the brain and nervous system, which makes it a great choice for those who experience neurological symptoms such as twitching, restless leg syndrome, anxiety, tremors, weak limbs, depression, seizures, TMJ, tics, tingles and numbness, fatigue, and dizziness. It also helps with neurological conditions such as fibromyalgia, MS, Lyme disease, RA, Hashimoto’s, and ME/CFS
If you struggle with sleep issues, magnesium glycinate can be very helpful. If it’s challenging for you to get even a wink of sleep at night, severe lack of magnesium is often in play. Magnesium glycinate helps calm the adrenals, which makes it helpful both for sleeping and for managing stress, hardship, and any challenges during the day and night.
Magnesium glycinate supports blood vessels inside the liver, making them less restricted and more pliable and supple, allowing for easier blood flow throughout the liver. Magnesium gently flushes toxins out of the liver at the same time it calms liver spasms and agitation. It’s responsible for dozens of the liver’s chemical functions, including its adaptation skills. It also helps gently cleanse the intestinal tract, allowing the liver to receive cleaner, less-toxic blood.
Magnesium is a homeostasis mineral which helps keep thyroid hormone production in balance so that the thyroid neither under- nor overproduces hormones.
Magnesium glycinate is helpful for people are struggling with symptoms and conditions, but it’s also helpful for athletes or people who exercise regularly.
|
.
|
13.04.2022., 06:16
|
|
kurac od ovce
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
yonaa kaže:
U sridu ....stik.
Pizdim.
Cekam petak.
|
U mislima mi je taj tvoj petak. Nekako vjerujem da će sve biti u redu. 
|
13.04.2022., 07:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Azz kaže:
U mislima mi je taj tvoj petak. Nekako vjerujem da će sve biti u redu. 
|
Hvala ♥️
|
|
|
13.04.2022., 08:59
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
WarKO kaže:
.
|

|
13.04.2022., 09:27
|
|
Mislijoc
Registracija: Dec 2018.
|
Je l probavao neko D-aspratic acid (DAA) ?
|
|
|
13.04.2022., 10:57
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
Deussex Machina kaže:
Je l probavao neko D-aspratic acid (DAA) ?
|
Ljudi, samo popijte Helex, noge na stol i high life. 
|
13.04.2022., 13:29
|
|
More human than human
|
Ja nisam uzeo benzo 3mj.pokraj pregabalina netreba mi.
Deuše- od aminokiselina pijem NAC i glicin.još mi zanimljiv taurine.sve te aminokiseline se najbolje absorbiraju sa mg i b6.
Poslije treninga popijem optimum nutrition gold whey sa bcaa.
|
13.04.2022., 14:00
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
WarKO kaže:
Ja nisam uzeo benzo 3mj.pokraj pregabalina netreba mi.
Deuše- od aminokiselina pijem NAC i glicin.još mi zanimljiv taurine.sve te aminokiseline se najbolje absorbiraju sa mg i b6.
Poslije treninga popijem optimum nutrition gold whey sa bcaa.
|
Đe će ti jetra, sinko?
|
13.04.2022., 14:17
|
|
More human than human
|
Quote:
Mathematicar kaže:
Đe će ti jetra, sinko?
|
NAC rješava jetru.ma to je ništa, ljudi piju po 30 tableta na dan. https://youtu.be/QpwA0gEZsPY
Ja kojih 10. 
Feeling good.....
|
13.04.2022., 15:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2018.
|
Quote:
WarKO kaže:
Top 7 prednosti korištenja NAC-a (N-acetil cistein)
N acetil L cistein (NAC) je modificirani oblik cisteina koji je priključen na acetilne skupine. Cistein je jedna od proteogenih aminokiselina, koje su građevni blok proteina. Proteini su važni za ljude, jer doprinose rastu i održavanju mišićne mase, te održavanju zdravlja kostiju. Pokazalo se da NAC povećava razinu antioksidansa glutationa koji smanjuje oštećenje stanica, brzinu oporavka od ozljeda i pomaže rast mišića. Dopunu NAC N-acetilcisteina posebno može koristiti sportašima i fizički aktivnim ljudima, a na koji način donosimo u današnjem članku.
Top 7 prednosti korištenja NAC-a (N-acetil cistein)
Datum objave: 27.12.2021
Cistein je poluesencijalna aminokiselina. Smatra se poluesencijalnim jer ga vaše tijelo može proizvesti iz drugih aminokiselina, naime metionina i serina. Postaje bitan tek kada je prehrambeni unos metionina i serina nizak. Cistein se nalazi u većini namirnica bogatih proteinima, kao što su piletina, puretina, jogurt, sir, jaja, sjemenke suncokreta i mahunarke.
N-acetil cistein (NAC) je dodatni oblik cisteina. Konzumiranje adekvatne količine cisteina i NAC-a važno je iz raznih zdravstvenih razloga - uključujući nadopunjavanje najmoćnijeg antioksidansa u vašem tijelu, glutationa. Ove aminokiseline također pomažu kod kroničnih respiratornih bolesti, plodnosti i zdravlja mozga.
Evo 9 najboljih zdravstvenih prednosti NAC-a.
1. Neophodan je za stvaranje snažnog antioksidansa glutationa.
NAC je cijenjen prvenstveno zbog svoje uloge u proizvodnji antioksidansa.
Zajedno s dvije druge aminokiseline - glutaminom i glicinom - NAC je potreban za stvaranje i nadoknadu glutationa.
Glutation je jedan od najvažnijih antioksidansa u tijelu, koji pomaže neutralizirati slobodne radikale koji mogu oštetiti stanice i tkiva u vašem tijelu.
Neophodan je za zdravlje imuniteta i borbu protiv staničnih oštećenja. Neki istraživači vjeruju da čak može doprinijeti dugovječnosti.1
Njegova antioksidativna svojstva također su važna za borbu protiv brojnih drugih bolesti uzrokovanih oksidativnim stresom, kao što su bolesti srca, neplodnost i neka psihijatrijska stanja.2
Zaključak: NAC pomaže nadoknaditi glutation, vjerojatno najmoćniji antioksidans vašeg tijela. Stoga može poboljšati razna zdravstvena stanja.
2. Pomaže kod detoksikacije kako bi se spriječilo ili smanjilo oštećenje bubrega i jetre.
NAC igra važnu ulogu u procesu detoksikacije vašeg tijela.
Može pomoći u sprječavanju nuspojava lijekova i toksina iz okoliša.3
Zapravo, liječnici redovito daju intravenski (IV) NAC osobama s predoziranjem acetaminofenom kako bi spriječili ili smanjili oštećenje bubrega i jetre.4
NAC također ima primjenu za druge bolesti jetre zbog svojih antioksidativnih i protuupalnih prednosti.5
Zaključak: NAC pomaže detoksikaciji vašeg tijela i može liječiti predoziranje acetaminofenom.
3. Može poboljšati psihijatrijske poremećaje i ponašanje ovisnosti.
NAC pomaže u regulaciji razine glutamata — najvažnijeg neurotransmitera u vašem mozgu.6
Dok je glutamat neophodan za normalno djelovanje mozga, višak glutamata u kombinaciji s manjkom glutationa može uzrokovati oštećenje mozga.
To može pridonijeti stanjima mentalnog zdravlja, kao što su bipolarni poremećaj, shizofrenija, opsesivno-kompulzivni poremećaj (OCD) i ponašanje ovisnosti.7,8
NAC dodaci također mogu pomoći u smanjenju simptoma odvikavanja i spriječiti recidiv kod ovisnika o kokainu.9,10
Osim toga, preliminarne studije pokazuju da NAC može smanjiti upotrebu marihuane i nikotina i žudnju za njim.11
Mnogi od ovih poremećaja imaju ograničene ili trenutno neučinkovite mogućnosti liječenja. NAC može biti učinkovita pomoć za osobe s ovim stanjima.12
Zaključak: Regulirajući razinu glutamata u vašem mozgu, NAC može ublažiti simptome višestrukih psihijatrijskih poremećaja i smanjiti ponašanje ovisnosti.
4. Pomaže u ublažavanju simptoma respiratornih stanja.
NAC može ublažiti simptome respiratornih stanja djelujući kao antioksidans i ekspektorans, otpuštajući sluz u vašim zračnim putevima.
Kao antioksidans, NAC pomaže nadoknaditi razinu glutationa u vašim plućima i smanjuje upalu u bronhijama i plućnom tkivu.
Osobe s kroničnom opstruktivnom plućnom bolešću (KOPB) doživljavaju dugotrajno oksidativno oštećenje i upalu plućnog tkiva, što uzrokuje sužavanje dišnih putova – što dovodi do kratkog daha i kašlja.
Razrjeđivanjem sluzi u bronhijalnim cijevima i povećanjem razine glutationa, NAC može pomoći u smanjenju težine i učestalosti zviždanja, kašlja i respiratornih napada.13
Osim ublažavanja KOPB-a i bronhitisa, NAC može poboljšati druga stanja pluća i dišnog trakta kao što su cistična fibroza, astma i plućna fibroza, kao i simptome začepljenja nosa i sinusa zbog alergija ili infekcija.14
Zaključak: NAC-ov antioksidativni i ekspektoransni kapacitet može poboljšati funkciju pluća smanjenjem upale, kao i razbijanjem sluzi.
5. Jača zdravlje mozga reguliranjem glutamata i nadopunjavanjem glutationa.
NAC-ova sposobnost da nadoknadi glutation i regulira razinu glutamata u mozgu može poboljšati zdravlje mozga.
Neurotransmiter glutamat u mozgu uključen je u širok raspon aktivnosti učenja, ponašanja i pamćenja, dok antioksidans glutation pomaže u smanjenju oksidativnog oštećenja moždanih stanica povezanih sa starenjem.6
Budući da NAC pomaže u regulaciji razine glutamata i nadopunjavanju glutationa, može koristiti onima s problemima mozga i pamćenja.4
Neurološki poremećaj Alzheimerova bolest usporava sposobnost učenja i pamćenja. Studije na životinjama sugeriraju da NAC može usporiti gubitak kognitivnih sposobnosti kod ljudi s Alzheimerom.4,15
Iako NAC može poboljšati zdravlje mozga, potrebno je više istraživanja na ljudima kako bi se donijeli čvrsti zaključci.
Zaključak: Pomažući nadoknaditi antioksidans glutationa i regulirati glutamat, NAC ima potencijal za liječenje bolesti poput Alzheimerove bolesti.
6. Može smanjiti rizik od srčanih bolesti sprječavanjem oksidativnog oštećenja.
Oksidativno oštećenje srčanog tkiva često dovodi do srčanih bolesti, uzrokujući moždane udare, srčane udare i druga ozbiljna stanja.
NAC može smanjiti rizik od srčanih bolesti smanjenjem oksidativnog oštećenja tkiva u vašem srcu.16
Također se pokazalo da povećava proizvodnju dušikovog oksida, koji pomaže u širenju vena i poboljšava protok krvi. To ubrzava prijenos krvi natrag u vaše srce i može smanjiti rizik od srčanog udara.17
Zanimljivo je da je studija u epruveti pokazala da se čini da NAC u kombinaciji sa zelenim čajem smanjuje štetu od oksidiranog “lošeg” LDL kolesterola, koji još jedan doprinosi srčanim bolestima.18
Zaključak: NAC može smanjiti oksidativna oštećenja vašeg srca, što zauzvrat može smanjiti rizik od srčanih bolesti.
7. Sposobnost povećanja razine glutationa može poboljšati imunološku funkciju.
NAC i glutation također jačaju imunološko zdravlje.
Istraživanja o određenim bolestima povezanim s nedostatkom NAC-a i glutationa sugeriraju da bi se imunološka funkcija mogla poboljšati - i potencijalno obnoviti - dodavanjem NAC-a.19
Ovaj faktor je najviše proučavan kod osoba s virusom humane imunodeficijencije (HIV).
Studija u epruveti pokazala je da u drugim situacijama s oslabljenim imunitetom, kao što je gripa, NAC može ometati sposobnost virusa da se replicira. To bi potencijalno moglo smanjiti simptome i životni vijek bolesti.20
Zaključak: Sposobnost NAC-a da poveća razinu glutationa može poboljšati imunološku funkciju kod raznih bolesti.
Upotreba
Ne postoji posebna preporuka o prehrani za cistein jer vaše tijelo može proizvoditi male količine.
Da bi vaše tijelo moglo proizvesti aminokiselinu cistein, potrebne su vam adekvatne količine folata, vitamina B6 i vitamina B12. Ove hranjive tvari mogu se naći u grahu, leći, špinatu, bananama, lososu i tuni.
Dok većina namirnica bogatih proteinima, kao što su piletina, puretina, jogurt, sir, jaja, sjemenke suncokreta i mahunarke, sadrže cistein, neki ljudi odlučuju uzimati NAC u obliku dodatka prehrani kako bi povećali unos cisteina.
Zaključak: Konzumiranje hrane bogate proteinima može vašem tijelu osigurati aminokiselinu cistein, ali NAC se također može uzimati kao dodatak za liječenje određenih stanja.
Zaključimo...
NAC igra nekoliko važnih uloga u ljudskom zdravlju.
Poznat po svojoj sposobnosti da nadoknadi razinu antioksidansa glutationa, također regulira važan neurotransmiter glutamat u mozgu. Dodatno, NAC pomaže tjelesnom sustavu detoksikacije.
Ove funkcije čine NAC dodatke održivom opcijom liječenja za više zdravstvenih problema.
Posavjetujte se sa svojim liječnikom da vidite može li NAC poboljšati vaše zdravlje.
|
Koja je to fora, prenio si link iz kojeg sam izvadila ono najvažnije.
Nisam htjela ono što je možda i nije ispitano.
Ja bih i to probala, nije skupo,, no ne vidim ništa relevantno za moje ajmo reći tegobe.
Sve nešto, možda, smatra se itd...
|
|
|
13.04.2022., 15:46
|
|
More human than human
|
Mene NAC radi super.samo da snizuje glutamat i pretvara ga u gabu i dopa, detox i čisti od teških metala.
Imas ru primjere da neki nakon 7antidepresiva nisu postigni nešta šta bi ih moglo stavit u remisiju nit blizu.
Neuroinflamacija i deplatirane razine aminokiselina igraju ogromnu ulogu i naravno visoki glutamat i niski nivo gabe.
Depra=niski serotonin
Anxiety=visok glutamat, niska gaba.
OCD- visok glutamat, niski dopamin.
Sveto pismo!
|
13.04.2022., 16:06
|
|
Curiosus per se.
|
Eto moja vesela psihijatrica nikad čula za NAC. Rekla je da probam ako hoću, nije dala Pregabalin jer smo digli Cymbaltu pa ne bi znali što je od čega. Rekao sam da se bojim da Pregabalin s vremenom izgubi efekt, ona je rekla da ne zna za to jer da se njezinih nekoliko pacijenata nije žalilo na razvitak tolerancije (doduše oni su to pili isključivo za anksioznost), ali je rekla da se neki "navuku" na to "pa da se teoretski može javiti tolerancija". Rekla je da Gabapentin ne može prepisati. Također, za bol je rekla da, ako lijekovi ne prorade, probam s alternativnom medicinom i sl. i da odem nekome tko se baš detaljno razumije u ovu probematiku. Ni ja ne želim završiti na Pregabalinu, ali sve mi se čini da Cymbalta neće biti dovoljna. Vrlo vjerojatno ću opet u Zagreb. Neka blokiraju te živce majku im...
|
13.04.2022., 16:10
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
WarKO kaže:
Depra=niski serotonin
Anxiety=visok glutamat, niska gaba.
OCD- visok glutamat, niski dopamin.
Sveto pismo!
|
Dobro, ovo su zaista činjenice potkrepljene znanstvenim dokazima, iako nije dovoljno reći visoka/niska razina xy supstance, jer: što je dovelo do toga? Moderna psihijatrija okreće se tom pitanju, na koje nažalost još nema odgovora.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:33.
|
|
|
|