Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
03.02.2015., 01:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
|
Quote:
kotulica kaže:
ili će možda poslali jače ljude baš kako bi jasno poslali poruku milanoviću i josipoviću da podržavaju kolindu i da im je stalo do demokratskih procesa u hrvatskoj, a ne rušenja izabrane predsjednice.
vidjet ćemo.
sve ovo postaje sve više i više zanimljivo. 
|
I se nadam da će biti tako osobito zbog nekih poruka iz EU gdje žele Kolindu vidjeti na sastancima vijeća.
Ali koja situacija, premijer usred teške krize i tolikih problema vrijeme provodi smišljajući kako će zajebati predsjednicu koja još nije ni stupila na vlast, a u tome mu pomaže trenutni predsjednik i sve to dok im se govore da mjere i trenutna politika ne valjaju, a fondovi nam sve više izmiću. Pa jbt ko da su primili nekakvu afričku diktaturu u uniju.
Dam se kladiti da si je baš svaki šef države lupio jedan facepalm kad je čuo novosti iz Republike Krkanije (Hrvatske) jbt što mi radimo. 
|
|
|
03.02.2015., 01:31
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2014.
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
Daj mi vjerodostojan izvor (!) i reći ću ti više.
|
Ne, mislim na ostatak mog upisa koji si "slučajno" preskočio.
|
|
|
03.02.2015., 01:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
Sada bih na njezinom mjestu sa smješkom rekla Zokiju 'hvala na ponudi da promijenite odluku natrag u Pantovčak (što joj nudi), molim vas promijenite to, trebam još vremena da izračunam uštede.'
|
Ljudi su ti već odgovorili...
Kolinda ne mora apsolutno ništa tražiti od Milanovića da joj nešto vrati ili što već. Ona nije pokrenula nikakvu službenu proceduru vezano za preseljenje u Visoku, a to što Milanović samoinicijativno selektivno donosi nekakve random odluke bez ikakve pripreme je za sada samo njegov i Ivin problem. Kolinda nek' samo lijepo čeka 19.02. i onda može u akciju ovisno što će Ivo i Zoran do tada napraviti. Za početak lijepo će se provjeriti tko je dao zeleno svjetlo za Visoku s obzirom da nema šanse da trenutno zadovoljava sigurnosne uvjete. 
|
|
|
03.02.2015., 01:37
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
U međuvremenu je Mladen Pejnović, predstojnik DUUDI-ja u pratnji osoba iz svog ureda tijekom vikenda obavio pregled zgrada u Visokoj. Sačinjen je tehnički zapisnik kojim je popisano stanje u rezidencijalnom objektu i popisan sadržaj svih soba, uključivo i slike, poklone, opremu i slično. Nije dakle riječ o nikakvom "elaboratu", pogotovo ne onom koji rade konzervatori.
|

Ahaha, kad tata Perković zapovijedi nema ni subote, ni nedjelje, ni petka, ni svetka, ni Božića, ni Bajrama, ni Dana žena ni Praznika rada ni Dana antifašističke borbe, a ni Dana armije, ima da se RADI. 
Nema odmora dok traje preseljenje! 
Mi selimo Ured, Ured seli nas! 
|
|
|
03.02.2015., 01:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
ZorroD kaže:
Kolinda Grabar Kitarović još nije predsjednica.
Kao takva nije ništa službeno tražila od premijera Milanovića i nema nikakve potrebe u takvoj situaciji bilo što tražiti od njega, a ponajmanje promjenu odluke.
Nek se Milanović i dalje bakče sam sa sobom.
|
Ali bilo bi joj najbolje da promijeni odluku (dakle svoju generalnu odluku) jer će Visoka ispasti na kraju skuplje i kompliciranije rješenje, da ne velim da će trajat sve valjda godinu dana. Bezveze je da ide glavom kroz zid, stoput je rečeno, gore joj ne mogu dolaziti delegacije, zgrada treba temeljitu rekonstrukciju, neke se stvari kose sa statusom spomenika kulture. Suludo je ići gore. Danas u Otvorenom su joj sugerirali da se ta ideja napusti, s time da je Togonal dobro zapaprio pitanjem da što joj na sve to nisu ukazivali u kampanji, pa je Tuđman umuknuo. Retoričko pitanje, jel 
|
|
|
03.02.2015., 01:41
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
Ali bilo bi joj najbolje da promijeni odluku jer će Visoka ispasti na kraju skuplje i kompliciranije rješenje, da ne velim da će trajat sve valjda godinu dana. Bezveze je da ide glavom kroz zid, stoput je rečeno, gore joj ne mogu dolaziti delegacije, zgrada treba temeljitu rekonstrukciju, neke se stvari kose sa statusom spomenika kulture. Suludo je ići gore. Danas u Otvorenom su joj sugerirali da se ta ideja napusti, s time da je Togonal dobro zapaprio pitanjem da što joj na sve to nisu ukazivali u kampanji, pa je Tuđman umuknuo. Retoričko pitanje, jel 
|
Koju odluku? 
Tko je što odlučio, dan, mjesec, godina, klasa, urbroj? 
Pa jel vi i inače tako vodite državu, bez ikakvih analiza? 
|
|
|
03.02.2015., 01:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ban-do kaže:
Ne, mislim na ostatak mog upisa koji si "slučajno" preskočio.
|
Preskočila sam ga namjerno, jer je bezveze.
I ja sam žensko.
|
|
|
03.02.2015., 01:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ban-do kaže:
Koju odluku? 
Tko je što odlučio, dan, mjesec, godina, klasa, urbroj? 
Pa jel vi i inače tako vodite državu, bez ikakvih analiza? 
|
Editirala sam svoj post jer nije bilo jasno. Generalno bi joj bilo bolje da odustane od ideje Visoke, ikad, i to joj i drugi sugeriraju.
To htjedoh reći.
Nisam član nijedne stranke, radim u privatnom sektoru i plaćam kroz poreze i namete sve ove pizdarije kojima se bave.
Tako da 'ne vodim državu'.
|
|
|
03.02.2015., 01:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
Ali bilo bi joj najbolje da promijeni odluku (dakle svoju generalnu odluku) jer će Visoka ispasti na kraju skuplje i kompliciranije rješenje, da ne velim da će trajat sve valjda godinu dana. Bezveze je da ide glavom kroz zid, stoput je rečeno, gore joj ne mogu dolaziti delegacije, zgrada treba temeljitu rekonstrukciju, neke se stvari kose sa statusom spomenika kulture. Suludo je ići gore. Danas u Otvorenom su joj sugerirali da se ta ideja napusti, s time da je Togonal dobro zapaprio pitanjem da što joj na sve to nisu ukazivali u kampanji, pa je Tuđman umuknuo. Retoričko pitanje, jel 
|
Ne treba ona ništa promijeniti pošto još nije ništa ni donijela niti može donijeti, seli se Josipović i to ide njemu na dušu.
- Trenutni premijer Milanović
- Trenutni predsjednik Josipović
Oni imaju vlast i oni ovo rade. Ako odluče ignorirati sve propise oni će i odgovarati.
|
|
|
03.02.2015., 01:51
|
|
Hrvatica
Registracija: Jun 2013.
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
Ali bilo bi joj najbolje da promijeni odluku (dakle svoju generalnu odluku) jer će Visoka ispasti na kraju skuplje i kompliciranije rješenje,
|
Koju odluku?
Odluke su donjeli Milanović i Josipović pa što se tiče (mogućeg) troška oni su ti koji odgovaraju za svaku kunu koja se potroši u njihovom cirkusu.
Ako je Visoka skupo i komplicirano rješenje Josipović i Milanović su ti koji se razbacuju proračunskim sredstvima i ponašaju kao pijani milijarderi.
|
|
|
03.02.2015., 01:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
|
Ponavljam svoje mišljenje o tome:
Quote:
ZorroD kaže:
Kolinda je obecala smanjenje troskova predsjednickog ureda.
To je poanta.
Ako Visoka omogucava smanjenje troskova, Kolinda treba tamo preseliti, ali tek
kad se steknu uvjeti za to, a do tada treba biti na Pantovcaku
Ako Visoka nije optimalno rjesenje onda treba iznaci trecu opciju jer Pantovcak ocito
previse kosta.
Po meni, nek I predsjednik bude u Banskim dvorima.
I treba jos jednom podcrtati:
Milanovic nije normalan a Josipovic je izgubio izbore jer nije na to upozoravao.
|
|
03.02.2015., 02:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
MisMali kaže:
Koju odluku?
Odluke su donjeli Milanović i Josipović pa što se tiče (mogućeg) troška oni su ti koji odgovaraju za svaku kunu koja se potroši u njihovom cirkusu.
Ako je Visoka skupo i komplicirano rješenje Josipović i Milanović su ti koji se razbacuju proračunskim sredstvima i ponašaju kao pijani milijarderi.
|
O jebemu
Ajmo opet: ne govorim o Milanovićevoj odluci.
Njoj je ostavljen izbor da li da ide u to ili ne.
Nije li?
Josipović:
'' S obzirom da iz izjava Ureda izabrane predsjednice Republike proizlazi da ima rezerve prema preseljenju Ureda i da više nije sklona da Ured bude lociran u Visokoj ulici, predsjednik Republike Ivo Josipović poziva gospođu Grabar Kitarović da, ako to smatra primjerenim, zatraži od Vlade Republike Hrvatske izmjenu ili povlačenje Odluke. Predsjednik Josipović će poštivati svaku odluku koju Vlada donese o mjestu i statusu Ureda Predsjednika.''
Iz današnjeg Otvorenog:
'' Cvrtila smatra i da je Pantovčak i dalje najbolja opcija, a da želja Kolinde da "smanji troškove može biti i kroz manji broj savjetnika".
"Sigurno postoji mogućnost da se uštedi, i Grabar Kitarović je to više puta isticala, ali moderna tehnologija i dalje zahtijeva zahvate koji nisu dopušteni na takvim objektima. Visoku treba polako zaboraviti, i tražiti druge prostore", kaže Cvrtila i dodaje da "šef države ne može biti u bilo kakvoj zgradi".''
''Krešimir Macan smatra kako odluka nije odredila i datum preseljenja.
" U ova dva tjedna se neće dogoditi ništa, no više mi je žao što se o Visokoj nije razgovaralo već kada je bila spominjana, i to tijekom kampanje", kaže Macan i smatra kako Grabar Kitarović nakon inauguracije ipak vidi na Pantovčaku.''
Htjedoh reći da se slažem s komentatorima koje sam navela i da je inicijalna Kolindina ideja iz kampanje o Visokoj loša i da bi je trebala napustiti.
|
|
|
03.02.2015., 02:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
O jebemu
Njoj je ostavljen izbor da li da ide u to ili ne.
Nije li?
Josipović:
'' S obzirom da iz izjava Ureda izabrane predsjednice Republike proizlazi da ima rezerve prema preseljenju Ureda i da više nije sklona da Ured bude lociran u Visokoj ulici, predsjednik Republike Ivo Josipović poziva gospođu Grabar Kitarović da, ako to smatra primjerenim, zatraži od Vlade Republike Hrvatske izmjenu ili povlačenje Odluke. Predsjednik Josipović će poštivati svaku odluku koju Vlada donese o mjestu i statusu Ureda Predsjednika.''
Iz današnjeg Otvorenog:
'' Cvrtila smatra i da je Pantovčak i dalje najbolja opcija, a da želja Kolinde da "smanji troškove može biti i kroz manji broj savjetnika".
"Sigurno postoji mogućnost da se uštedi, i Grabar Kitarović je to više puta isticala, ali moderna tehnologija i dalje zahtijeva zahvate koji nisu dopušteni na takvim objektima. Visoku treba polako zaboraviti, i tražiti druge prostore", kaže Cvrtila i dodaje da "šef države ne može biti u bilo kakvoj zgradi".''
''Krešimir Macan smatra kako odluka nije odredila i datum preseljenja.
" U ova dva tjedna se neće dogoditi ništa, no više mi je žao što se o Visokoj nije razgovaralo već kada je bila spominjana, i to tijekom kampanje", kaže Macan i smatra kako Grabar Kitarović nakon inauguracije ipak vidi na Pantovčaku.''
Htjedoh reći da se slažem s komentatorima koje sam navela i da je inicijalna Kolindina ideja iz kampanje o Visokoj loša i da bi je trebala napustiti.
|
Ivo i Zoki vele da je sve u redu, dakle mogu se nastaviti igrati. Još uvijek građanka Kolinda ne može odlučivati o ničemu, zato i imamo predsjednika i premijera da donose važne odluke, a sad nek se oni vade iz ovog. 
Nikakvo popuštanje i nikakav zahtjev za promjenu odluke vlade, ako Josipović ode u Visoku ide i Kolinda 19.2. i poziva presicu da pokaže svu štetu koju su ova dvojica napravila, sve osim toga je njega ogromna greška.
|
|
|
03.02.2015., 02:18
|
|
...a ne koment@tor....
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
kotulica kaže:
iz dosadašnjih emisija na htv-u možemo lijepo vidjeti kako je akcenat bačen na kolindinu PLEMENITU IDEJU o uštedi troškova te da je akcenat na štednji A NE NA VISOKOJ.
to je kolinda u svoja dva zadnja priopćenja ponovno naglasila ("nije preseljenje radi preseljenja, nego radi ušteda").
kolinda samo treba smanjiti troškove ureda (bilo racionalizacijom i organizacijom poslovanja na pantovčaku i/ili preseljenjem kojem bi opravdala tu ekonomsku računicu) te pojačati svoje međnarodne aktivnosti i učunkovitost rada i stim mahati milanoviću, josipoviću i javnosti koliko je uspješnija od svojih prethodnika.
s tom će efikasnošću najbolje začepiti sve svoje kritičare.
|
Bojim se da je ona naučila živjeti na poprilično VISOKOJ nozi, pa je njen pojam ušteda malo drugačiji.
I da ona porilično naivno i nepromišljeno lupeta o skoro svemu, jer joj je karijera, počevši od učlanjenja u HDZ 1993. išla prilino lagano, uz pomoć i guranje važnih ljudi - Sanader, Mesić....
I da kad treba izvaditi stvar, odjednom joj treba stotinu muškaraca da vade umjesto nje kestenje iz vatre, od nje samo dobiješ muk, tišina.
A iz Valpova, Karamarko vatrogasnim crijevom šprica feromone alfa mužjaka u obranu svog, onoga što on smatra svojim projektom.
Kolindi je najbolje da bude tiho, sit-and-being-pretty, Reiner će baljezgati koliko treba, Cvrtila, vjerojatno njezin mentor na magistarskom na Fakultetu političkih znanosti (btw. zašto si ona ne piše tu titulu uvijek pored imena, ako ju je pošteno zaslužila?) će naravno uskočiti u pomoć...
A ona što više šuti i smješka se, manje će grešaka napraviti.
Da je makar osrednji kalibar političara, pojavila bi se pred javnosti, rekla da se zasad neće seliti, da je pogriješila u kampanji, i vjerujem da bi joj svi to oprostili jer je tako pretty, ovako samo se dalje upetljava.
|
|
|
03.02.2015., 02:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ban-do kaže:
A u taj privatni sektor donosite odluke koje se broje u stotinama milijuna kuna gledajući televiziju? 
|
Privatnik sasvim sigurno ne bi stalno lupetao o nekakvoj selidbi prije detaljnog elaborata o uštedama i prednostima/manama nove lokacije, jer sve što spuši mora platiti iz vlastitog džepa.
A prvo što bi provjerio jest može li opće doći sigurno autom do te nekretnine i pozvati goste/poslovne partnere
To naši političari, koji mlate tuđim k...em po koprivama, mogu pričati na takav način, a raja puši te priče.
Ovo s televizijom ne kužim 
|
|
|
03.02.2015., 02:19
|
|
Hrvatica
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
O jebemu
[...]
|
Kolinda će svoju namjeru preseljenja Ureda napustiti ili realizirati kada za to bude vrijeme, prije toga ima važnija posla... upoznati se sa dosadašnjim radom ureda predsjednika, upoznati se sa podređenima, proučiti stanje, arhive, funkcioniranje ureda, troškove ureda....
Tek nakon toga (razumno je) može donjeti svoje službene odluke, a povući ih ili napustiti ne može prije nego ih je uopće službeno donjela.
|
|
|
03.02.2015., 02:22
|
|
...a ne koment@tor....
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
ban-do kaže:
|
A gdje je pečat? Ban Do, jesi ti taj koji pita za pečat, klasu, urudžbeni broj i biljege?
Kolinda je zamislila vodjenje države onako kako je vodila kampanju, lupetat će po volji, a netko će se uvijek naći tko će to opravdati, racionalizirati, analizirati, ispraviti...
|
|
|
03.02.2015., 02:28
|
|
Hrvatica
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
Privatnik sasvim sigurno ne bi stalno lupetao o nekakvoj selidbi prije detaljnog elaborata o uštedama i prednostima/manama nove lokacije, jer sve što spuši mora platiti iz vlastitog džepa.
A prvo što bi provjerio jest može li opće doći sigurno autom do te nekretnine i pozvati goste/poslovne partnere 
|
Milanović i Josipović ne samo da lupetaju o selidbi bez svega što si navela, oni su bez svih tih nužnih predradnji krenuli u realizaciju selidbe ne pitajući kolko košta i jel izvedivo.
Suludo, zar ne 
Osobito za jednog premijera i predsjednika koji se ne bi trebali razbacivati nego paziti na proračun, osobito u situaciji u kakvoj se Hrvtaska nalazi.
|
|
|
03.02.2015., 03:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Predsjednica se, ako dođe vrijeme za to, ne bi trebala bojati reći:
Da, Visoka je bila moja najiskrenija želja, ali u vrijeme kad sam o tome govorila, nisu meni (a ni drugima) bili do kraja poznati svi elementi takve odluke. Moje želje su bile jedno, a procjene stručnjaka koji su naknadno svestrano proučili problematiku i dubioze preseljenja u Visoku, su pokazale da je realnost, na žalost, nešto drugo.
To sve u slučaju da stručni elaborati (a ne pretpostavke koje se potežu po medijima) pokažu kako je preseljenje zbilja nemoguća misija.
Ja zbilja ne vidim u čemu bi bio problem da se predsjednica u svemu postavi sasvim iskreno i otvoreno prizna da se zaletila s obećanjem, a da nisu bile unaprijed proučene i provjerene sve posljedice tog poteza.
Ja vjerujem da bi uz takav otvoren pristup to obrazloženje shvatila i "oprostila" ogromna većina ljudi - pokazala bi da je žena od krvi i mesa koja može i pogriješiti, i - što je još važnije - da je spremna to i priznati.
Meni se čini da bi svaki drugi pristup bio pogrešan, a pogotovo nekakva neuvjerljiva "izvlačenja" i "muljanja"...
To što bi se njenim "priznanjem" naslađivao određen broj onih koji su ionako čitavo vrijeme apriori protiv nje, ma koga boli....
Danas nema Drugoga kao izrabljivača koji nas tjera na rad i iskorištava. Danas sami sebe samovoljno izrabljujemo i pritom vjerujemo da se ostvarujemo. Danas se ostvarujemo na smrt. Optimiziramo se na smrt. U tom kontekstu nikakav otpor ni pobuna, nikakva revolucija nisu mogući.
Byung-Chul Han - filozof, kulturni teoretičar
Zadnje uređivanje Špranja : 03.02.2015. at 03:30.
|
|
|
03.02.2015., 03:24
|
|
Plemeniti tapir
Registracija: Apr 2010.
|
A di je ona nestala proteklih dana, pa i tjedana?
Nije valjda da u tišini radi sve za Hrvatsku. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:26.
|
|
|
|