Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.02.2015., 10:09   #9081
Quote:
Cuka kaže: Pogledaj post
Nakon presljenja je poanta a to nakon može jedino značit da je to proces koji će trajat a možda se neće ni završit ako ćemo vjerovat jučer onim gostima u Otvorenom koji imaju sumnje u mogućnost da Visoka zadovoljava sve potrebne uvjete.
Ali on je žurno krenuo u preseljenje upravo zbog toga da se formalno useli i da se Pantovčak preda Uredu za upravljanje državnom imovinom čime se izuzima iz Ureda predsjednika. I onda Kolinda nema gdje nego u Visoku, htjela -ne htjela.

Nije problem što joj je vlada to dala na raspolaganje, nego ovo sve nakon toga, ovo žurno preseljenje, očito je da Milanović i Josipović rade koordinirano, on kaže vlada je donijela takvu odluku, što ću moram, a Milanović će reći, mi nismo propisali rok, to je do Josipovića. Proziran igrokaz.
Kexx is offline  
Old 03.02.2015., 10:14   #9082
Quote:
Kexx kaže: Pogledaj post
Ali on je žurno krenuo u preseljenje upravo zbog toga da se formalno useli i da se Pantovčak preda Uredu za upravljanje državnom imovinom čime se izuzima iz Ureda predsjednika. I onda Kolinda nema gdje nego u Visoku, htjela -ne htjela.

Nije problem što joj je vlada to dala na raspolaganje, nego ovo sve nakon toga, ovo žurno preseljenje, očito je da Milanović i Josipović rade koordinirano, on kaže vlada je donijela takvu odluku, što ću moram, a Milanović će reći, mi nismo propisali rok, to je do Josipovića. Proziran igrokaz.
Ivo je preuzeo ključeve nove nekretnine a oko preseljenja koliko se ima vidit još nema ništa jer tamo kampiraju novinari a kako je ulica uska sasvim sigurno bi se neki kombi do sada vidio a ni dvorište nije nešto zaklonjeno tako da ja za sada nemem saznanja kako se nešto seli.

A kako je danas presuda u Hagu nisam siguran da će i danas biti bilo kakvih aktivnosti.
Old 03.02.2015., 10:18   #9083
Quote:
.......Zašto bi toliko vremena trošila na tu analizu u predizbornoj kampanji, to nema smisla.
A ima smisla nešto obećati, a ne znati može li obećanje izvršiti?

Koja se odrasla i odgovorna osoba tako smije ponašati? Osim ako glupane smatra one kojima daje takva obećanja i rukovodi se po onoj „obećanje ludom radovanje“.

A, to je samo jedno od lažnih obećanja, ili blaže rečeno obećanja koja se ne mogu izvršiti. A tek ona obećanja o gospodarskom procvatu RH!
I nema smisla dalje nabrajati.
Ukratko: napravila je budalu od 1. 114. 945 ljudi (ili približno toliko).

I, sada se svi oni čude k'o pura dreku vladinoj odluci. I, sada je kriv svatko osim onoga tko je tako neodgovorno davao obećanja.

Postoji narodna izreka: čovjeka se drži za riječ, a vola za rogove.
Pa, sad, svakome je dopušteno da napravo od sebe ono što želi!
miramo is offline  
Old 03.02.2015., 10:21   #9084
Quote:
irdeto kaže: Pogledaj post

SDP bar nema bivšeg predsjednika stranke u zatvoru.
Pitanje za tebe : Ako netko trajno i namjerno paralizira funkconiranje novoizabrane predsjednice jedne države u obavljanju svojih dužnosti dali se to može okarakterizirati kao tihi državni udar ? Pročitao sam to na linku jednog kolege :

http://www.politikaplus.com/novost/1... <br /> <br />

Quote:
Više nema sumnje, Milanović izvodi tihi državni udar!

Oni i dalje nastavljaju s predizbornim smicalicama nadajući se valjda nekom čudu koje će dovesti do toga da Kolinda ne bude predsjednica. U suvremenoj politici takve stvari se ne nazivaju ni čuda ni sanjarenja. To što Milanović i ekipa rade ima svoj naziv, a zove se državni udar. Sad više nema nikakve sumnje, Milanović izvodi puzajući ili tihi državni udar.
Katus is offline  
Old 03.02.2015., 10:21   #9085
Quote:
Ivo je preuzeo ključeve nove nekretnine a oko preseljenja koliko se ima vidit još nema ništa jer tamo kampiraju novinari a kako je ulica uska sasvim sigurno bi se neki kombi do sada vidio a ni dvorište nije nešto zaklonjeno tako da ja za sada nemem saznanja kako se nešto seli.

A kako je danas presuda u Hagu nisam siguran da će i danas biti bilo kakvih aktivnosti.
Ne mora ni sve biti preseljeno da bi se formalno Ured predsjednika premjestio, a onda predaje Pantovčak Uredu za upravljanje, selidba stvari se može nastaviti i nakon toga.

Sad nakon što se digla hajka na njega možda neće imat hrabrosti odigrat plan do kraja, ništa osim hajke ga ne sprječava da sutra kaže, evo ja se preselio kako je Kolinda htjela i predao sam Pantovčak vladi koja ga je dala Uredu za upravljanje.

Da je sve ovo normalno, vlada bi joj dala Visoku na raspolaganje, Josipović bi joj predao Pantovčak, a onda bi ona odlučila o ispunjenju obećanja i kako će se opravdati ako ga ne želi ispuniti ili kojim će ga tempom ispuniti ako ga odluči ispuniti.
Kexx is offline  
Old 03.02.2015., 10:25   #9086
Quote:
miramo kaže: Pogledaj post
A ima smisla nešto obećati, a ne znati može li obećanje izvršiti?

Koja se odrasla i odgovorna osoba tako smije ponašati? Osim ako glupane smatra one kojima daje takva obećanja i rukovodi se po onoj „obećanje ludom radovanje“.

A, to je samo jedno od lažnih obećanja, ili blaže rečeno obećanja koja se ne mogu izvršiti. A tek ona obećanja o gospodarskom procvatu RH!
I nema smisla dalje nabrajati.
Ukratko: napravila je budalu od 1. 114. 945 ljudi (ili približno toliko).

I, sada se svi oni čude k'o pura dreku vladinoj odluci. I, sada je kriv svatko osim onoga tko je tako neodgovorno davao obećanja.

Postoji narodna izreka: čovjeka se drži za riječ, a vola za rogove.
Pa, sad, svakome je dopušteno da napravo od sebe ono što želi!
Ako ne ispuni obećanje ona nije ni prva ni zadnja koja nije ispunila obećanje, pa se samo oko nje pravi drama. Problem je što joj se ne da da ga ispuni.

Njeno pravo je da obećava što želi obećati, i na njoj je da to ispuni ili ne ispuni, a ne na Milanoviću. Milanović je odgovioran za svoja obećanja, a ne za njena.

Mi još ne znamo može li ona ispuniti obećanje, ono šo bi bilo pošteno je pustiti je da ga sama ispuni, pa bismo onda znali.

Tvoj osvrt na nju je u najmanju ruku nekorektan i zloban, te potpuno nepošten.

Ti tvrdiš da ona obećanje ne može ispuniti, pa što je onda obećavala. Tko ti kaže da ga ne može ispuniti? Ali ga nema što ispunjati na ovaj način u ovim okolnostima. Nije ovo ono što je obećala.
Kexx is offline  
Old 03.02.2015., 10:55   #9087
Quote:
beli631 kaže: Pogledaj post
I se nadam da će biti tako osobito zbog nekih poruka iz EU gdje žele Kolindu vidjeti na sastancima vijeća.
Ali koja situacija, premijer usred teške krize i tolikih problema vrijeme provodi smišljajući kako će zajebati predsjednicu koja još nije ni stupila na vlast, a u tome mu pomaže trenutni predsjednik i sve to dok im se govore da mjere i trenutna politika ne valjaju, a fondovi nam sve više izmiću. Pa jbt ko da su primili nekakvu afričku diktaturu u uniju.
Dam se kladiti da si je baš svaki šef države lupio jedan facepalm kad je čuo novosti iz Republike Krkanije (Hrvatske) jbt što mi radimo.
Iz EU zele da im dodje netko iz Hrvatske s kim mogu normalno razgovarati. Zadnje sto im treba je novo zariste krize i nestabilnosti u Europi.

Sa Zolom ocito ne mogu, on je zauzet pricajuci sam sa sobom, pogledajte https://www.facebook.com/pages/Velim...60777920735548 i sama Bujica https://www.youtube.com/watch?v=nj_p...ature=youtu.be .

Ovo je mozda najsokantnije sto je do ikad objavljeno kod nas. Mozete misliti sto se desava kad jedan ugladjeni sveucilisni profesor kao sto je dr. Miroslav Tudjman sve ovo sto se desava u vezi otimacine prostora predsjednici i nasilnu selidbu kojom se ju zeli onemoguciti da preuzme normalno duznost, i sto se sve mozda mulja s dokumentacijom, naziva doslovno "svinjarijom".

Porazno i bijedno da ne moze gore biti, kokosari nam prave od drzave zadnju balkansku krcmetinu.
Plavobili is offline  
Old 03.02.2015., 10:56   #9088
Quote:
Nakon presljenja je poanta a to nakon može jedino značit da je to proces koji će trajat a možda se neće ni završit ako ćemo vjerovat jučer onim gostima u Otvorenom koji imaju sumnje u mogućnost da Visoka zadovoljava sve potrebne uvjete.
Čemu onda sve ovo ?
Zašto Milanović i Josipović ispunjavaju predizborna obećanja treće osobe koja to nije niti zatražila ?
hr1u00 is offline  
Old 03.02.2015., 11:07   #9089
Quote:
irdeto kaže: Pogledaj post

SDP bar nema bivšeg predsjednika stranke u zatvoru.
Kako da ne, imaju kokosari "bivšeg predsjednika stranke u zatvoru". Odnosno, taj je bio i ostao potrcko s Iblera, a tamo je odletio dok je sadasnji predsjednik HDZ-a bio ministar MUP-a.

Trebam li spomenuti kud je odleprsala Jaca, dizuci samo prasinu sa zemlje nakon sto je dobila nogu u HDZ-u?
Plavobili is offline  
Old 03.02.2015., 12:07   #9090
Quote:
Ako ne ispuni obećanje ona nije ni prva ni zadnja koja nije ispunila obećanje, pa se samo oko nje pravi drama. ....................
Tvoj osvrt na nju je u najmanju ruku nekorektan i zloban, te potpuno nepošten.
To što novoizabrano predsjednica nije niti prva, niti posljednja koja daje obećanja za koja ne zna da li ih može izvršiti ili ne, nije nikakvo opravdanje, ali je dobar pokazatelj nečije osobnosti. I, nije točno da se samo oko nje, kako kažeš, pravi drama. Ako se ne sjećaš predhodnih izbora, porguglaj Internetom.

No, ono što je meni bitno je da sa takvom praksom treba, naprosto, prestati, jer nisu bitni oni nego ljudi od kojih se na taj način dela budale, a traži njihova podrška i glas na izborima.

Ovo obećanje može, za razliku od mnogih ostalih danih, ostvariti. Ako želi. Naprosto se useli tamo i, to je to.

No, cijeli predizborni show većine političara je ponašanje kao da imaju ispred sebe masu glupana, te svoje kajgotarije i pusta obećanja umataju u ukrasni papir, a mi onda, iz toga proizlazi, jedino trebamo glasati za ljepšu ambalažu. I nova predsjednica je u tome obilato participirala.Sada je nastupilo buđenje.

To je ono na što ja ukazujem i želim da prestane, jer nisu bolji, niti pametniji od većine nas, pa je i red da nas se uvažava i obraća nam se kao sebi ravnopravnima, u najmanju ruku. Oni postoje radi nas, a ne obrnuto, te svačiji drugačiji postupak nužno mora proizvesti kritike.

Zato ne prihvaćam da je „nekorektan i zloban, te potpuno nepošten“ onaj tko ukazuje na sve kajgotarije i bedastoće predizbornih obećanja, pa je zapravo tvoj pokušaj takve kvalifikacije koju meni i meni sličnima želiš prišiti upravo na tragu toga. Ali taj Tvoj pokušaj je najmanje važan u cijeloj priči.
miramo is offline  
Old 03.02.2015., 12:13   #9091
Quote:
Jel ti stvarno misliš da ovi izvode preseljenje subotom i nedjeljom, popodne i navečer, da Državna uprava za upravljanje imovinom radi cijeli vikend na ovoj trivijalnoj stvari i to pokraj tisuća i tisuća neriješenih predmeta, da je to najvažnije čime se vlada i predsjednik trenutno bave, a da im nije cilj sve završiti do inauguracije i zaštititi udbašku arhivu na Pantovčaku?
ban-do is offline  
Old 03.02.2015., 12:18   #9092
Quote:
To što novoizabrano predsjednica nije niti prva, niti posljednja koja daje obećanja za koja ne zna da li ih može izvršiti ili ne, nije nikakvo opravdanje, ali je dobar pokazatelj nečije osobnosti. I, nije točno da se samo oko nje, kako kažeš, pravi drama. Ako se ne sjećaš predhodnih izbora, porguglaj Internetom.

No, ono što je meni bitno je da sa takvom praksom treba, naprosto, prestati, jer nisu bitni oni nego ljudi od kojih se na taj način dela budale, a traži njihova podrška i glas na izborima.

Ovo obećanje može, za razliku od mnogih ostalih danih, ostvariti. Ako želi. Naprosto se useli tamo i, to je to.

No, cijeli predizborni show većine političara je ponašanje kao da imaju ispred sebe masu glupana, te svoje kajgotarije i pusta obećanja umataju u ukrasni papir, a mi onda, iz toga proizlazi, jedino trebamo glasati za ljepšu ambalažu. I nova predsjednica je u tome obilato participirala.Sada je nastupilo buđenje.

To je ono na što ja ukazujem i želim da prestane, jer nisu bolji, niti pametniji od većine nas, pa je i red da nas se uvažava i obraća nam se kao sebi ravnopravnima, u najmanju ruku. Oni postoje radi nas, a ne obrnuto, te svačiji drugačiji postupak nužno mora proizvesti kritike.

Zato ne prihvaćam da je „nekorektan i zloban, te potpuno nepošten“ onaj tko ukazuje na sve kajgotarije i bedastoće predizbornih obećanja, pa je zapravo tvoj pokušaj takve kvalifikacije koju meni i meni sličnima želiš prišiti upravo na tragu toga. Ali taj Tvoj pokušaj je najmanje važan u cijeloj priči.
Prvo svega, novoizbranoj opredsjednici Kolindi nije ni data prilika da se PRESELI u Visoku, ili bilo koji drugi objekt. I to zato sto joj kokosrska hajducija ne da ni da se na Pantovcak USELI, a sve zato da ne preuzme vlast po zakonu.

Takodjer, kompleks u Visokoj su cinila TRI objekta, njoj su oduzeta dva i ostavljen samo jedan.

Sto je iduce?
Plavobili is offline  
Old 03.02.2015., 12:27   #9093
Quote:
Da nema utjecaja politike na pravosuđe zatvori bi bili puni SDPovaca i drugih članova kukuriku koalicije.
Je je, pa SDP-ovci zatvarani u svojim aktualnim mandatima.
unknown99 is offline  
Old 03.02.2015., 12:38   #9094
Quote:
Kolinda, kao i njeni prethodnici je dobila mandat na 5 godina. Ne na tjedan dana, ne na mjesec dana nego na PET godina.
U prijevodu, ima 5 godina na raspolaganju za provesti svoja obećanja u djela.
Kojim tempom, kada i kako će što provesti i ostvariti naprosto odlučuje ona i, to je to.

Quote:
Plavobili kaže: Pogledaj post
Takodjer, kompleks u Visokoj su cinila TRI objekta, njoj su oduzeta dva i ostavljen samo jedan.

Sto je iduce?
Ako je suditi po strukturama odanom peru VL-a Ivanki Toma selidbu će ipak, prije formalnog isteka mandata, obaviti Ivo Josipović.

Mladen Pejnović kaže da nema nikih problema, jer kuća je izvana obnovljena, sve sobe imaju klimu, grijanje, telefonske linije, kao i da cijela zgrada ima bežični pristup internetu
MisMali is offline  
Old 03.02.2015., 13:08   #9095
Quote:
Katus kaže: Pogledaj post
Pitanje za tebe : Ako netko trajno i namjerno paralizira funkconiranje novoizabrane predsjednice jedne države u obavljanju svojih dužnosti dali se to može okarakterizirati kao tihi državni udar ? Pročitao sam to na linku jednog kolege :

http://www.politikaplus.com/novost/1... <br /> <br />
Sigurno da može. Tako i nikako drugačije. Tim više što još nije stupila na dužnost.
brodačka is offline  
Old 03.02.2015., 13:22   #9096
Quote:
Ne mora ni sve biti preseljeno da bi se formalno Ured predsjednika premjestio, a onda predaje Pantovčak Uredu za upravljanje, selidba stvari se može nastaviti i nakon toga.

Sad nakon što se digla hajka na njega možda neće imat hrabrosti odigrat plan do kraja, ništa osim hajke ga ne sprječava da sutra kaže, evo ja se preselio kako je Kolinda htjela i predao sam Pantovčak vladi koja ga je dala Uredu za upravljanje.

Da je sve ovo normalno, vlada bi joj dala Visoku na raspolaganje, Josipović bi joj predao Pantovčak, a onda bi ona odlučila o ispunjenju obećanja i kako će se opravdati ako ga ne želi ispuniti ili kojim će ga tempom ispuniti ako ga odluči ispuniti.
Ja se baziram na mišljenjima ljudi koji o tome više znaju kao Cvrtila, Laušić pa i Tuđman koji su jednoglasni kako je Visoka bez veze lokacija obzirom na položaj, sigurnost, potrebe adaptacije i slično.

Mislim kako je logično da Ivo preuzme ključeve a dalje je neka procedura koja će trajat ako se uopće i dogodi.

Quote:
ban-do kaže: Pogledaj post
Jel ti stvarno misliš da ovi izvode preseljenje subotom i nedjeljom, popodne i navečer, da Državna uprava za upravljanje imovinom radi cijeli vikend na ovoj trivijalnoj stvari i to pokraj tisuća i tisuća neriješenih predmeta, da je to najvažnije čime se vlada i predsjednik trenutno bave, a da im nije cilj sve završiti do inauguracije i zaštititi udbašku arhivu na Pantovčaku?
Ne mislim ja ništa odnosno nemam pojma šta oni misle a ja sam jasno napisao da je to jedan nepotreban cirkus a tko je gavni klaun neka svak prosudi kako želi.

Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
Čemu onda sve ovo ?
Zašto Milanović i Josipović ispunjavaju predizborna obećanja treće osobe koja to nije niti zatražila ?
To bi trebao pita njih a i nju zašto je upirala u Visoku.

Meni je u stavri fascinantno da osoba koja je radila u Viskoj i poznaje zgradu do u detalje, potom je radila kao ministrica vanjskih poslova, pa veleposlanica i na kraju visokopozicionirana u NATO naprosto može tražit zgradu kao Ured koja u startu ne zadovoljava potrebne sigurnosne uvjete. Prema svim svojim poslovima i dužnostima koje je obavljala zna i mora znat kakvi su ti sigurnosni uvjeti. A kao ministrica vanjskih poslova morala je bit svjesna činjenice da Visoka u najmanju ruku ima ograničavajuče faktore kod diplomatskih i inih poslova.

Uglavno ponovit ću cirkus koji nam ne treba.
Old 03.02.2015., 13:33   #9097
Quote:
To bi trebao pita njih a i nju zašto je upirala u Visoku.

Uglavno ponovit ću cirkus koji nam ne treba.
Predsjednica je samo željela uštedite novac tim preseljenjem, i nije znala da ta nova lokacija ne odgovara u svemu, jasno cirkus, ali ne stvara ga ona.
Azul1 is offline  
Old 03.02.2015., 13:45   #9098
Quote:
Azul1 kaže: Pogledaj post
Predsjednica je samo željela uštedite novac tim preseljenjem, i nije znala da ta nova lokacija ne odgovara u svemu, jasno cirkus, ali ne stvara ga ona.
Doticna je radila ono sto cesto politicari rade, daju suplja populisticka obecanja koja znaju da ne mogu izvrsiti, ali lijepo izgledaju prema narodu.
Pa i ta toboze usteda preseljenjem. Iako nas je nekoliko pisalo da takvo preseljenje zbog niza stvari nije realno, i da bi troskovi u konacnici bili enormno veliki. A da uopce ne spominjemo strucnjake koji su gotovo jednoglasni u tome. Na kraju, Pantovcak odlaskom ne bi ostao bez troskova odrzavanja, iako nesto manjeg.

No po prvi puta se nekome dogodilo, da je suplja populisticka obecanja morao provesti u dijelo, nesto sto se niti u snu nije nadala. Malo cemo mahati ustedama, toboze se socijalizirati, a onda reci ne moze i pojeo vuk magare.
Sad se mora opravdavati da ista ne moze, sto je prije nema ni mjesec dana obecavano.
Za nekog cirkus, meni osobno ne, neka ljudi vide sto politicari obecavaju, a sto kad dodu na vlast. Neovisno o kome se radilo.
unknown99 is offline  
Old 03.02.2015., 14:00   #9099
Vise puta je izreceno ali valja podcrtati:
Milanovic se brine za tuda obecanja a svoja iz kukuriku plana ne ispunjavanja.

Milanovic mora povuci ovu glupu odluku I pustiti novoizabranoj predsjednici da se sama
pobrine za svoja izborna obecanja.
Za to ima na raspolaganju punih pet godina a onda ce gradani na izborima prosuditi.

Uglavnom, Milanovic je politicki klaun a njegova svojta hard core, luzerski cirkus.
Old 03.02.2015., 14:09   #9100
Quote:
Azul1 kaže: Pogledaj post
Ja shvaćam ptrebu za uštedama ali ne shvaćam da osoba koje bi morala znat kako funkcioniraju sigurnosni protokoli jer je obnašala sve samo ne beznačajne dužnosti to zanemari.
Rađe ću mislit i mislim kako je u predizbornoj kampanji dozoljeno sve i svašta nego da nam je predsjednica bedasta.

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:17.