|
|
06.06.2025., 08:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
Hagne kaže:
Nemojte me s tim ispitima. Mogla sam zadnji komotno i na treći tjedan svibnja staviti klincima. Sve je u planiranju. Ispiti koji se pišu sad proizvod su nesposobnosti nastavnika ili odsutnosti istoga (kao kod nas gdje poslovično nije bilo matematike).
Kad se dobio kalendar, sve se unutra slagalo, bila je mukica malo to napraviti, ali ako sam uspjela s HJ-om koji ima valjda najopširniji kurikul, onda nek se ostali poklope ušima.
|
ma to je i moje mišljenje mislim da ako se dobro planira da se sve može ali dobro. Ja sam imala vremenik ispita spreman već krajem osmog za novu godinu i početkom nove školske sam sve upisivala upravo zbog hrvatskog i matematike jer pored njih nebi ništa stigla i kod mene su klinci znali za cijelu godinu kad su im ispiti ali dobro ja sam malo kontrol frik  
|
06.06.2025., 09:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2022.
|
Quote:
simple_tina kaže:
ma to je i moje mišljenje mislim da ako se dobro planira da se sve može ali dobro. Ja sam imala vremenik ispita spreman već krajem osmog za novu godinu i početkom nove školske sam sve upisivala upravo zbog hrvatskog i matematike jer pored njih nebi ništa stigla i kod mene su klinci znali za cijelu godinu kad su im ispiti ali dobro ja sam malo kontrol frik  
|
Kod mene isto bude tak, cijela godina ili bar plugodište isplaniramo ispite. S osmašima je teže jer ne znamo odmah datume NI-jeva, Vukovara, idu na višednevni.
|
|
|
06.06.2025., 09:43
|
|
Vegetiram
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
Atrama kaže:
Ovo da ti klinci u razrednoj nastavi imaju ispite zadnji tjedan je do učiteljice i nikog drugog, nema nikakve veze sa praznicima. U 4. godine razredne nastave mi mala nitijednom nije imala ispit zadnji tjedan, a predzadnji tjedan je možda imala jedan, možda.
|
U razrednoj definitivno, cak i engleski.
To bi malcima trebao bit period igre, malo ponavljanja, neka zavrsna priredba za starce, posjeti muzejima ili predstavama.
U predmetnoj bi trebao bit laganini za one vrijedne i one malo manje, period ispravljanja. Ali nije tako.
U predmetnoj je od 5.razreda bilo pod normalno sa se pise po 2 ili 3 testa u zadnja dva tjedna. Da se rezultati donose na predzadnji sat.
I nisu bili odgodjeni testovi nego upisani par mjeseci prije (na pitanje roditelja sto ako se tesr preklapa sa zavrsnim ispitom u muzickoj, receno je da se vremenik testova zna mjesecima unapred i da nek se javi muzickoj skoli da se prilagode. Kolko sam skuzila, ti umjetnici se nikom ne prilagodjavaju, tak da je bilo izostanaka s nekog testa zbog muzicke. U muzickoj je ne dolazak jednak padu. Ispricnicu dobiju).
Opcenito mislim da testovi ne bi trebali bit zadnja dva tjedna, iako moram priznat da mi klinci cesto kazu kak oni koji drze ispite po par tjedana da se isprave tijekom godine, kad pisu na kraju godine, isprave isti ili drugi dan 
|
|
|
06.06.2025., 09:46
|
|
Vegetiram
|
Quote:
Hagne kaže:
Nemojte me s tim ispitima. Mogla sam zadnji komotno i na treći tjedan svibnja staviti klincima. Sve je u planiranju. Ispiti koji se pišu sad proizvod su nesposobnosti nastavnika ili odsutnosti istoga (kao kod nas gdje poslovično nije bilo matematike).
Kad se dobio kalendar, sve se unutra slagalo, bila je mukica malo to napraviti, ali ako sam uspjela s HJ-om koji ima valjda najopširniji kurikul, onda nek se ostali poklope ušima.
|
Al hj ima vise ssti tjedno.
Uvijek je izaziv stavit ove po dva sata (jos pogotovo ak su u blokovima)
Ja mislim da je kod tog planiranja sranje iuputa da smije 1 test po danu.
|
|
|
06.06.2025., 09:59
|
|
entirely bonkers
Registracija: Aug 2011.
|
Još ako si ove godine imala taj blok ponedjeljkom ili petkom, kojih je bilo strašno manjka, jebla si ježa, do kraja petog mjeseca ganjala gradivo da se ovaj ili sljedeći tjedan može provjeriti zadnja cjelina.
|
06.06.2025., 12:01
|
|
dijametralno suprotna
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
Hagne kaže:
|
joj daj ne pretjeruj.
uopce se ne radi o planiranju, jer ako planiras gradivo zavrsiti i ispitati ga 3 tjedna prije kraja skole, a imas predmet 4 sata tjedno, onda ne planiras dobro.
kaj radis zadnjih 8 do 10 sati? gledas filmove, slusas muziku na +35 u ucionici iz koje svi jedva cekaju pobjeci, a ti im ne das jer, jbg, nije ti otkucao 140. sat? kaj radis ako je taj predmet matematika - isto gledas filmove i slusas muziku?
pisati zadnji test 4-5 sati kraja nastavne godine je sasvim normalno. nekim predmetima je to 3 tjedna prije kraja, a nekima predzadnji tjedan, jbg.
za pisanje testova u zadnjem tjednu nisam cula, toga nema ni kod mene na poslu ni kod moje djece.
|
06.06.2025., 12:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Moja prvašica piše test zadnji tjedan 
U ponedjeljak doduše
|
|
|
06.06.2025., 12:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
I moja još u ponedjeljak ima jedan test i usmeni, a u srijedu drugi usmeni. Sve redovno, nikakvi ispravci. 
Muka do zadnjeg. Ajd još ti usmeni, ali redovne testove mislim da se fakat može isplanirati da nisu zadnja 2 tjedna. To bi trebalo biti samo ispravci i ovi šta su između da odgovaraju za veću ocjenu.
|
|
|
06.06.2025., 12:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
frupy kaže:
joj daj ne pretjeruj.
uopce se ne radi o planiranju, jer ako planiras gradivo zavrsiti i ispitati ga 3 tjedna prije kraja skole, a imas predmet 4 sata tjedno, onda ne planiras dobro.
kaj radis zadnjih 8 do 10 sati? gledas filmove, slusas muziku na +35 u ucionici iz koje svi jedva cekaju pobjeci, a ti im ne das jer, jbg, nije ti otkucao 140. sat? kaj radis ako je taj predmet matematika - isto gledas filmove i slusas muziku?
pisati zadnji test 4-5 sati kraja nastavne godine je sasvim normalno. nekim predmetima je to 3 tjedna prije kraja, a nekima predzadnji tjedan, jbg.
za pisanje testova u zadnjem tjednu nisam cula, toga nema ni kod mene na poslu ni kod moje djece.
|
Radimo čitanja tekstova, ponavljanja, pripreme za srednju školu, pogledamo film, igramo igre, pripremila PUB kvizove iz gradiva svih predmeta pa se pravimo da smo u birtiji, odlazimo na izlete, budemo vani u hladu i čitamo zabavne sadržaje, kritiziramo vijesti, podijelimo koju ocjenu ishodovno, svašta radimo.
Čak obilazimo svjetske muzeje online, pitamo ChatGPT glupa pitanja pa raspravljamo.
Ne znam odakle ti ideja da se ne može, još je ova godina ekstremno izazovna, sve se složilo. Meni ne treba osamdeset tekstova da djecu naučim što trebaju, imam metodu koja obuhvati sve, a na manjem broju tekstova ili manjim ulomcima raznovrsnih tekstova, većinu radim sama, udžbenik vide četrdeset posto vremena. Pedeset ako je dobar i ja sam ga birala.
Cijelo ljeto planiram i imam sve spremno 1.9., svaki test, ispit, ispravak pripremoim, sve prilagodbe, individualizacije, lektire, tražim nove lektire, čitam, uzmem si dva tjedna u sedmom i dva u osmom da ne radim ništa, nego samo pucam ideje koje same dođu h svoju biliežnicu.
Sad radim pedagoginji evidenciju, 13 terenskih/izleta/posjeta ove godine, za svaki sam sam pripremila zadatke. Izvodimo nastavu na putovanjima, ne zvjerlaju bezveze i dobivaju ocjene.
Imam i tri izvedena projekta.
|
|
|
06.06.2025., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
moj u srednjoj piše test u ponedjeljak... ovaj tjedan 3 testa... užas
mala u osmom valjda do zadnjeg dana ima nekaj za ocjenu
nikako mi ne ide u glavu kaj se fakat mora sve živo ocjeniti... pa ako ti ostane zadnje gradivo, zašto im moraju dati test... pa pitaj usmeno kog moraš, fali mu ocjena, treba ispravljati nekaj ili hoće odgovarati za višu ocjenu
ovo je fakat za dušu ispustiti
|
|
|
06.06.2025., 12:46
|
|
mama svim srcem
Registracija: Nov 2006.
|
Moja 2. srednje piše u četvrtak 12. njemački. ne ispravak, redovan test. beat that! 
|
|
|
06.06.2025., 13:15
|
|
Registrirani korisnik
|
moji imaju u četvrtak 12.6. lektiru iz hrvatskog srijeda zadnji test matematika i ponedjeljak zadnji test priroda
|
06.06.2025., 13:26
|
|
Atrama
Registracija: Jun 2010.
|
Osvanulo izvješće o odluci o nastavnoj godini: 74 primljeno na znanje, 264 prijedloga odbijena. I tak. Bitno da su se savjetovali sa javnosti.
|
06.06.2025., 13:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Atrama kaže:
Osvanulo izvješće o odluci o nastavnoj godini: 74 primljeno na znanje, 264 prijedloga odbijena. I tak. Bitno da su se savjetovali sa javnosti.
|
ma dobro kužim donekle broj odbijeniih prijedloga jer ima dosta delulu prijedloga pa onda ajd aliii ta savjetovanja su ionako proforme radi 
|
06.06.2025., 13:49
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
kod moje se pola profesora sjetilo da su se malo opustili pa da nemaju djeca dosta ocjena 
sad je stiska, nitko ne gleda dve ocjene po danu, ima ih koliko hoces 
|
06.06.2025., 14:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Ja sam vidjela da moja preskace bar dvije zadnje cjeline u udzbeniku matematike... a nadajmo se da neće trebati kasnije (mos mislit) ili na maturi (ergo - pripreme)
|
|
|
06.06.2025., 15:00
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
proab kaže:
Ja sam vidjela da moja preskace bar dvije zadnje cjeline u udzbeniku matematike... a nadajmo se da neće trebati kasnije (mos mislit) ili na maturi (ergo - pripreme)
|
e bas cu ju pitati jesu kaj preskocili, ali mislim da je matematika ok, imali su godisnju provjeru u 4. mjesecu pa valjda nije u zaostatku 
|
06.06.2025., 15:42
|
|
dijametralno suprotna
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
Hagne kaže:
Radimo čitanja tekstova, ponavljanja, pripreme za srednju školu, pogledamo film, igramo igre, pripremila PUB kvizove iz gradiva svih predmeta pa se pravimo da smo u birtiji, odlazimo na izlete, budemo vani u hladu i čitamo zabavne sadržaje, kritiziramo vijesti, podijelimo koju ocjenu ishodovno, svašta radimo.
Čak obilazimo svjetske muzeje online, pitamo ChatGPT glupa pitanja pa raspravljamo.
Ne znam odakle ti ideja da se ne može, još je ova godina ekstremno izazovna, sve se složilo. Meni ne treba osamdeset tekstova da djecu naučim što trebaju, imam metodu koja obuhvati sve, a na manjem broju tekstova ili manjim ulomcima raznovrsnih tekstova, većinu radim sama, udžbenik vide četrdeset posto vremena. Pedeset ako je dobar i ja sam ga birala.
Cijelo ljeto planiram i imam sve spremno 1.9., svaki test, ispit, ispravak pripremoim, sve prilagodbe, individualizacije, lektire, tražim nove lektire, čitam, uzmem si dva tjedna u sedmom i dva u osmom da ne radim ništa, nego samo pucam ideje koje same dođu h svoju biliežnicu.
Sad radim pedagoginji evidenciju, 13 terenskih/izleta/posjeta ove godine, za svaki sam sam pripremila zadatke. Izvodimo nastavu na putovanjima, ne zvjerlaju bezveze i dobivaju ocjene.
|
neka si se ti nama (opet) pohvalila, svaka cast! 
mi svi ostali nesposobni, nepoduzetni i nekreativni morat cemo i dalje pisati testove predzadnji tjedan, sto god netko mislio o tome.
|
06.06.2025., 15:44
|
|
rotaredom
|
Quote:
Hagne kaže:
|
Ta sam!  A nisam toga ni bila svjesna. Što znači da sam nesposobna i glupa.
Quote:
Hagne kaže:
|
O, muke ti ježeve, Hagne, pa ti si Žena Majka Kraljica Učiteljica.
A ja sam, uz nabrojano, još i ljenčuga jer mi na pamet ne pada razmišljati o školi do prve sjednice u osmom.
|
06.06.2025., 16:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kakadu kaže:
Ta sam!  A nisam toga ni bila svjesna. Što znači da sam nesposobna i glupa. 
|
Ne znam što te to dira. Ako si gubila sate, dakle satnica ti visi, opravdano je.
Loša organizacija nastave ide na teret i vodstvu škole koje nije bar tri mjeseca prije kraja svjesno da će neki imati višak, neki manjak.
S obzirom na to da godina ima i više nastavnih dana potrebnih za ostvarenje plana, dalo se planirati.
Ne vidim pedagoški razlog i metodički okvir u kojem se gradivo u slučaju pune satnice mora redovito ispitivati pisanim putem posljednja dva tjedna. To služi za ispravke i dizanje ocjene ako može. Metodiku sam učila od najboljih, jezik se ne ostavlja za kraj, to je jasno svakom normalnom učitelju HJ-a. Gradivo se presloži tako da se kraj dočekuje najlakšim gradivom u našem predmetu, samo onda treba sastaviti svoj i samo svoj GIK.
Da su me slušali, svi bi mi bili gotovi do 29. 5. kad sam imala posljednji ispit ČSR-a uz posljednju lektiru 2. 6. koja je izravno s istim povezana. Sad ostali lade jaja, čitaju, igraju se, jedan ispravlja, petero piše za višu ocjenu, a i to su trebali prošli tjedan, no dala sam sate onima kojima nedostaje. Zbog toga sam maknula i godišnju provjeru s gradivom svih četiriju razreda kojom sam htjela raditi usporednu analizu s NI-jevima, čak ima iste bodove, ali s mojom skalom na kojoj je trojka od 60 do 70 posto riješenosti.
Trebalo je sjediti i raditi za to, briga me što tko misli, potpuno mi je jasno zašto i tko piše zadnje gradivo posljednji tjedan. Samo je iznimno to opravdano i ne može me Bog uvjeriti u suprotno.
Matematičarka kojoj fali 8 sati nastave uspjela dovesti dokraja, bogati, nemojte nikoga uvjeravati da je ovo potrebno u posljednji čas.
Možda si iznimka. Ili ti je vodstvo katastrofa.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:47.
|
|
|
|