Natrag   Forum.hr > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve iseljenike.
Podforum: Emigracija

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.03.2025., 17:28   #901
Cool

Hvala svima na savjetima...konačno radimo od ovog tjedna u jednom neprehrambenom dućanu😀
Čak se dva posla u isto vrijeme našla😅cilj na dulje doći na C1 i posao u struci naravno..bit će..
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 17:49   #902
Pozdrav svima, imam ponudu za posao u Innsbrucku, iznos 75000 eur godisnje bruto. Vidim da je tamo tesko doci do stana tj. stanovi su poprilicno skupi za najam u samom gradu. Zbog toga gledam sto ima u okolici a da je dobro povezano sa javnim prijevozom do grada.
Nisam samac, obitelj smo sa dvoje djece pa je plan da odemo svi zajedno gore. Zena bi za pocetak bila sa djecom a poslije takodjer trazila posao.
Da li ima netko tko zivi u Innsbrucku ili okolici pa da nam malo opise svoje troskove. Znam da bi na pocetku bilo teze dok i zena ne nadje posao pa bi pitanje bilo da li bi se u startu mogli pokrivati sa tih 75000 godisnje bruto.
Hvala svima unaprijed, ako treba koja informacija vise od nas javite.
audia1sb is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 18:30   #903
Quote:
audia1sb kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima, imam ponudu za posao u Innsbrucku, iznos 75000 eur godisnje bruto. Vidim da je tamo tesko doci do stana tj. stanovi su poprilicno skupi za najam u samom gradu. Zbog toga gledam sto ima u okolici a da je dobro povezano sa javnim prijevozom do grada.
Nisam samac, obitelj smo sa dvoje djece pa je plan da odemo svi zajedno gore. Zena bi za pocetak bila sa djecom a poslije takodjer trazila posao.
Da li ima netko tko zivi u Innsbrucku ili okolici pa da nam malo opise svoje troskove. Znam da bi na pocetku bilo teze dok i zena ne nadje posao pa bi pitanje bilo da li bi se u startu mogli pokrivati sa tih 75000 godisnje bruto.
To ti je oko 50k neto ako ti žena ne radi ili oko 3500 mjesečno i oko 4000 za 13. I 14 plaću.
Old 29.03.2025., 19:44   #904
Quote:
Nije baš neka sreća, ali biti će dovoljno dok žena nešto ne nađe.

Što se tiče stanova za Innsbruck ne znam, ali ja trenutno tražim stan u Linzu i to je nemoguća misija. Ne mogu uopće doći u poziciju da pogledam stan. Lagano sam na rubu živaca.
sobotka is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2025., 07:51   #905
Quote:

O kojem poslu i kojoj bransi je rijec?
maleflavour is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2025., 07:56   #906
Quote:
MrsGahan kaže: Pogledaj post
To ti je oko 50k neto ako ti žena ne radi ili oko 3500 mjesečno i oko 4000 za 13. I 14 plaću.
I nadodaj na to djecji doplatak za dva klinca i obiteljski bonus. To ti je godisnje jos 10000 neto.

Sve zajedno oko 4900 neto svaki mjesec bez zenine place.
FFshocker is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2025., 23:03   #907
Quote:
FFshocker kaže: Pogledaj post
I nadodaj na to djecji doplatak za dva klinca i obiteljski bonus. To ti je godisnje jos 10000 neto.

Sve zajedno oko 4900 neto svaki mjesec bez zenine place.
Hvala na izracunu. Ako sam dobro shvatio kad sve zbrojim (mjesecni neto, 13. i 14., djecji doplatak i obiteljski bonus) tada bi to sve zajedno dalo neto iznos od oko 4900 eur mjesecno i tako 12 puta.
Uglavnom sve osim 13. i 14. uplate mogu odmah uvrstiti u mjesecni neto, sto bi dalo oko 4200 eur mjesecno.

Po tome mislim da bi moglo biti izvedivo ako zena na pocetku nebi radila. Vidim da je u cijeloj prici najveci problem smjestaj, uzme veliki dio kolaca za obiteljski stan. Jel netko zna kako to ide sa gradskim stanovima ako ih ima u Innsbrucku, vjerujem da treba ispunjavati odredjene zahtjeve tipa da vec zivis gore nekoliko godina itd.
audia1sb is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2025., 12:05   #908
Pozdrav, moze savjet kome da se javim za posao sobarice u Austriji? Poslala sam CV raznim agencijama medutim nitko me nije kontaktirao, a svi kazu kak je lako naci takav posao u Austriji ...
Malishka is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2025., 12:55   #909
Quote:
Malishka kaže: Pogledaj post
Pozdrav, moze savjet kome da se javim za posao sobarice u Austriji? Poslala sam CV raznim agencijama medutim nitko me nije kontaktirao, a svi kazu kak je lako naci takav posao u Austriji ...

Nikakve agencije. Direktno hotelima salji. Imas na ams.at sve hotele koje traze sobarice.

Takodjer ako se javis u hotel koji radi cijelu godinu gotovo sigurno ces od njih dobiti besplatno sobu ili garsonijeru.
FFshocker is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2025., 13:04   #910
Quote:
Hvala na izracunu. Ako sam dobro shvatio kad sve zbrojim (mjesecni neto, 13. i 14., djecji doplatak i obiteljski bonus) tada bi to sve zajedno dalo neto iznos od oko 4900 eur mjesecno i tako 12 puta.
Uglavnom sve osim 13. i 14. uplate mogu odmah uvrstiti u mjesecni neto, sto bi dalo oko 4200 eur mjesecno.

Po tome mislim da bi moglo biti izvedivo ako zena na pocetku nebi radila. Vidim da je u cijeloj prici najveci problem smjestaj, uzme veliki dio kolaca za obiteljski stan. Jel netko zna kako to ide sa gradskim stanovima ako ih ima u Innsbrucku, vjerujem da treba ispunjavati odredjene zahtjeve tipa da vec zivis gore nekoliko godina itd.

Obiteljski bonus se dobiva ili godisnje kroz povrat poreza ili mjesecno za sto moras ispuniti formular kod tvog poslodavca

https://www.bmf.gv.at/themen/steuern...-plus.html#300

Imaj na umu da ce proci nekoliko mjeseci do primitka bonusa i djecjeg doplatka. Mi smo cekali 3 mjeseca za prvi djecji a netko i do 6. Radi se o hrpi papira i fali ti jedan papir :P
Vec sam negdje na ovoj temi napisao sto ti sve treba za to ali dobit ces i od njih popis....

Proguglaj u insbrucku zadruzne stanove ili "Genossenschaftswohnungen" oni su upravilu jeftiniji od privatnih i siguran si da te nece nitko izbaciti kad pozeli van tj prekinuti ti ugovor.
Doduse u zadnje vrijeme i oni jako poskupljuju. mi smo prije 5 godina placali rentu za 70m2 580 eura s 2 parkirna mjesta a sada je 920 znaci cca 60 posto veca rata u samo 5 godina...
FFshocker is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2025., 13:54   #911
Quote:
Malishka kaže: Pogledaj post
Samo CV si poslala? A gdje je zamolba za posao. I to trebaš poslati. Direktno traži preko ams kako ti je FF Shocker napisao...
Zelenko is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 21:00   #912
Quote:
Nikakve agencije. Direktno hotelima salji. Imas na ams.at sve hotele koje traze sobarice.

Takodjer ako se javis u hotel koji radi cijelu godinu gotovo sigurno ces od njih dobiti besplatno sobu ili garsonijeru.
Sada je sezona malo stala i opet kreće krajem svibnja, barem u skijalištima, a to je većina. Radim tamo pa znam. Moj hotel radi cijele godine i sada su svi po godišnjima i hoteli još ne traže toliko personal.
malilo is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 08:24   #913
Quote:
sobotka kaže: Pogledaj post
Nije baš neka sreća, ali biti će dovoljno dok žena nešto ne nađe.

Što se tiče stanova za Innsbruck ne znam, ali ja trenutno tražim stan u Linzu i to je nemoguća misija. Ne mogu uopće doći u poziciju da pogledam stan. Lagano sam na rubu živaca.
Izvini a kako to misliš nije neka sreća? Sasvim je dovoljno za početak. Doplatak veze cekati tako da na to ne računajte odmah, ali 75000 brutto je sasvim u redu i da zena ne radi par meseci, početak je tezak, ali sve ide na svoje. Muž i ja smo radili oboje kad smo došli za nekih 50 000 bruto zajedno, jeste da je sve skuplje,ali može se.
Poba1991 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 08:26   #914
Quote:
Obiteljski bonus se dobiva ili godisnje kroz povrat poreza ili mjesecno za sto moras ispuniti formular kod tvog poslodavca

https://www.bmf.gv.at/themen/steuern...-plus.html#300

Imaj na umu da ce proci nekoliko mjeseci do primitka bonusa i djecjeg doplatka. Mi smo cekali 3 mjeseca za prvi djecji a netko i do 6. Radi se o hrpi papira i fali ti jedan papir :P
Vec sam negdje na ovoj temi napisao sto ti sve treba za to ali dobit ces i od njih popis....

Proguglaj u insbrucku zadruzne stanove ili "Genossenschaftswohnungen" oni su upravilu jeftiniji od privatnih i siguran si da te nece nitko izbaciti kad pozeli van tj prekinuti ti ugovor.
Doduse u zadnje vrijeme i oni jako poskupljuju. mi smo prije 5 godina placali rentu za 70m2 580 eura s 2 parkirna mjesta a sada je 920 znaci cca 60 posto veca rata u samo 5 godina...
Tako je, mi smo čekali 2 godine skoro za doplatak. I to sam zvala svaki dan 😀 Ali zato kad je dodao povrat za dvoje dece bila je fina suma 😀
Poba1991 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 12:54   #915
Quote:
Poba1991 kaže: Pogledaj post
Izvini a kako to misliš nije neka sreća? Sasvim je dovoljno za početak. Doplatak veze cekati tako da na to ne računajte odmah, ali 75000 brutto je sasvim u redu i da zena ne radi par meseci, početak je tezak, ali sve ide na svoje. Muž i ja smo radili oboje kad smo došli za nekih 50 000 bruto zajedno, jeste da je sve skuplje,ali može se.
Pa naravno da se može. Žena, ja i dvoje klinaca smo živjeli sa puno manje dok se žena nije zaposlila. Ali nije neka sreća. U današnje vrijeme 4000€ neto mjesečno u Austriji nije baš neki preogroman iznos. Pogotovo u Innsbrucku.
sobotka is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 12:59   #916
Quote:

Generalno ne. Obično te traže putovnicu ili osobnu i broj socijalnog osiguranja (moraš imati e-card). Iako na nekim oglasima npr. piše da u obzir dolaze samo ljudi koji su već prijavljeni tipa 3 godine da traže stan. Ali to je samo na nekim oglasima. Generalno to nije uvjet. Ali moraš biti dosadan i uporan. Stalno ih gnjavit da trebaš stan, inače to presporo ide.
sobotka is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 15:12   #917
Što se tiče stanarina u Innsbrucku, među najvišljima su u Austriji. To je studentski grad, ina puno nijemaca studenata koji dižu cijenu. Sobe u većim stanovima gdje dijele zajedničke prostorije ti se kreću od 800,00€. Pravo na povlašteni stan je mislim da moraš biti prvo prijavljen 3 godine u gradu i onda daješ zahtjev te čekaš.
malilo is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 16:23   #918
Quote:
sobotka kaže: Pogledaj post
Pa naravno da se može. Žena, ja i dvoje klinaca smo živjeli sa puno manje dok se žena nije zaposlila. Ali nije neka sreća. U današnje vrijeme 4000€ neto mjesečno u Austriji nije baš neki preogroman iznos. Pogotovo u Innsbrucku.
Ako su ti preferencije drugacije, onda ni 10.000€ neto "nije neka sreća".
Old 04.04.2025., 18:23   #919
Nakon 5 mjeseci u Austriji, zakljucak je da se po mentalitetu austrijski poslodavci ne razlikuju puno od balkanskih, bar ove sto sam vidio i u bransi u kojoj se motam, jako jako daleko od mentaliteta njemaca na sjeveru Njemacke.

Placa je veca, mirovina je veca, ali radis s turcima, siricima, iracanima, balkancima. Ljubomora na sva svakom cosku. Opet za razliku od sjevera gdje i na low lvl pozicajama u proizvodnji jos uvijek mozes naci njemce.

To usporedujem svoju bransu u kojoj se nalazim.
Raphael Adolini is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 22:48   #920
Quote:
MaliZeleni10 kaže: Pogledaj post
Ako su ti preferencije drugacije, onda ni 10.000€ neto "nije neka sreća".
Nema tu preferencije. Znači ako je četveročlana obitelj neće ti iznajmit stan ispod 85m2. A ako želiš stan od 85m2, da je dobar i na dobroj lokaciji platit češ ga minimalno 1300-1400€ + režije. Tu dodaj mjesečno cca 350€ za auto (to je bez eventualnih kvarova, samo osiguranje + benzin, i računam da je auto otplaćen). Pa 300€ ili više za HORT. Uračunaj hranu, hobije, odjeću, obuću, kozmetiku itd...

Odjednom se 4000€ ne čini tako puno. A u Innsbrucku će vjerojatno morati dati više za stan.
sobotka is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:01.