|
|
14.03.2025., 17:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Hvala svima na savjetima...konačno radimo od ovog tjedna u jednom neprehrambenom dućanu😀
Čak se dva posla u isto vrijeme našla😅cilj na dulje doći na C1 i posao u struci naravno..bit će..
|
|
29.03.2025., 17:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
Pozdrav svima, imam ponudu za posao u Innsbrucku, iznos 75000 eur godisnje bruto. Vidim da je tamo tesko doci do stana tj. stanovi su poprilicno skupi za najam u samom gradu. Zbog toga gledam sto ima u okolici a da je dobro povezano sa javnim prijevozom do grada.
Nisam samac, obitelj smo sa dvoje djece pa je plan da odemo svi zajedno gore. Zena bi za pocetak bila sa djecom a poslije takodjer trazila posao.
Da li ima netko tko zivi u Innsbrucku ili okolici pa da nam malo opise svoje troskove. Znam da bi na pocetku bilo teze dok i zena ne nadje posao pa bi pitanje bilo da li bi se u startu mogli pokrivati sa tih 75000 godisnje bruto.
Hvala svima unaprijed, ako treba koja informacija vise od nas javite.
|
|
|
29.03.2025., 18:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Quote:
audia1sb kaže:
Pozdrav svima, imam ponudu za posao u Innsbrucku, iznos 75000 eur godisnje bruto. Vidim da je tamo tesko doci do stana tj. stanovi su poprilicno skupi za najam u samom gradu. Zbog toga gledam sto ima u okolici a da je dobro povezano sa javnim prijevozom do grada.
Nisam samac, obitelj smo sa dvoje djece pa je plan da odemo svi zajedno gore. Zena bi za pocetak bila sa djecom a poslije takodjer trazila posao.
Da li ima netko tko zivi u Innsbrucku ili okolici pa da nam malo opise svoje troskove. Znam da bi na pocetku bilo teze dok i zena ne nadje posao pa bi pitanje bilo da li bi se u startu mogli pokrivati sa tih 75000 godisnje bruto.
|
To ti je oko 50k neto ako ti žena ne radi ili oko 3500 mjesečno i oko 4000 za 13. I 14 plaću.
|
29.03.2025., 19:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
|
Quote:
audia1sb kaže:
|
Nije baš neka sreća, ali biti će dovoljno dok žena nešto ne nađe.
Što se tiče stanova za Innsbruck ne znam, ali ja trenutno tražim stan u Linzu i to je nemoguća misija. Ne mogu uopće doći u poziciju da pogledam stan. Lagano sam na rubu živaca.
|
|
|
30.03.2025., 07:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Quote:
audia1sb kaže:
|
O kojem poslu i kojoj bransi je rijec? 
|
|
|
30.03.2025., 07:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
MrsGahan kaže:
To ti je oko 50k neto ako ti žena ne radi ili oko 3500 mjesečno i oko 4000 za 13. I 14 plaću.
|
I nadodaj na to djecji doplatak za dva klinca i obiteljski bonus. To ti je godisnje jos 10000 neto.
Sve zajedno oko 4900 neto svaki mjesec bez zenine place.
|
|
|
30.03.2025., 23:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
Quote:
FFshocker kaže:
I nadodaj na to djecji doplatak za dva klinca i obiteljski bonus. To ti je godisnje jos 10000 neto.
Sve zajedno oko 4900 neto svaki mjesec bez zenine place.
|
Hvala na izracunu. Ako sam dobro shvatio kad sve zbrojim (mjesecni neto, 13. i 14., djecji doplatak i obiteljski bonus) tada bi to sve zajedno dalo neto iznos od oko 4900 eur mjesecno i tako 12 puta.
Uglavnom sve osim 13. i 14. uplate mogu odmah uvrstiti u mjesecni neto, sto bi dalo oko 4200 eur mjesecno.
Po tome mislim da bi moglo biti izvedivo ako zena na pocetku nebi radila. Vidim da je u cijeloj prici najveci problem smjestaj, uzme veliki dio kolaca za obiteljski stan. Jel netko zna kako to ide sa gradskim stanovima ako ih ima u Innsbrucku, vjerujem da treba ispunjavati odredjene zahtjeve tipa da vec zivis gore nekoliko godina itd.
|
|
|
31.03.2025., 12:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Pozdrav, moze savjet kome da se javim za posao sobarice u Austriji? Poslala sam CV raznim agencijama medutim nitko me nije kontaktirao, a svi kazu kak je lako naci takav posao u Austriji ...
|
|
|
31.03.2025., 12:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Malishka kaže:
Pozdrav, moze savjet kome da se javim za posao sobarice u Austriji? Poslala sam CV raznim agencijama medutim nitko me nije kontaktirao, a svi kazu kak je lako naci takav posao u Austriji ...
|
Nikakve agencije. Direktno hotelima salji. Imas na ams.at sve hotele koje traze sobarice.
Takodjer ako se javis u hotel koji radi cijelu godinu gotovo sigurno ces od njih dobiti besplatno sobu ili garsonijeru.
|
|
|
31.03.2025., 13:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
audia1sb kaže:
Hvala na izracunu. Ako sam dobro shvatio kad sve zbrojim (mjesecni neto, 13. i 14., djecji doplatak i obiteljski bonus) tada bi to sve zajedno dalo neto iznos od oko 4900 eur mjesecno i tako 12 puta.
Uglavnom sve osim 13. i 14. uplate mogu odmah uvrstiti u mjesecni neto, sto bi dalo oko 4200 eur mjesecno.
Po tome mislim da bi moglo biti izvedivo ako zena na pocetku nebi radila. Vidim da je u cijeloj prici najveci problem smjestaj, uzme veliki dio kolaca za obiteljski stan. Jel netko zna kako to ide sa gradskim stanovima ako ih ima u Innsbrucku, vjerujem da treba ispunjavati odredjene zahtjeve tipa da vec zivis gore nekoliko godina itd.
|
Obiteljski bonus se dobiva ili godisnje kroz povrat poreza ili mjesecno za sto moras ispuniti formular kod tvog poslodavca
https://www.bmf.gv.at/themen/steuern...-plus.html#300
Imaj na umu da ce proci nekoliko mjeseci do primitka bonusa i djecjeg doplatka. Mi smo cekali 3 mjeseca za prvi djecji a netko i do 6. Radi se o hrpi papira i fali ti jedan papir :P
Vec sam negdje na ovoj temi napisao sto ti sve treba za to ali dobit ces i od njih popis....
Proguglaj u insbrucku zadruzne stanove ili "Genossenschaftswohnungen" oni su upravilu jeftiniji od privatnih i siguran si da te nece nitko izbaciti kad pozeli van tj prekinuti ti ugovor.
Doduse u zadnje vrijeme i oni jako poskupljuju. mi smo prije 5 godina placali rentu za 70m2 580 eura s 2 parkirna mjesta a sada je 920 znaci cca 60 posto veca rata u samo 5 godina...
|
|
|
31.03.2025., 13:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
Malishka kaže:
|
Samo CV si poslala? A gdje je zamolba za posao. I to trebaš poslati. Direktno traži preko ams kako ti je FF Shocker napisao...
|
|
|
03.04.2025., 21:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Quote:
FFshocker kaže:
Nikakve agencije. Direktno hotelima salji. Imas na ams.at sve hotele koje traze sobarice.
Takodjer ako se javis u hotel koji radi cijelu godinu gotovo sigurno ces od njih dobiti besplatno sobu ili garsonijeru.
|
Sada je sezona malo stala i opet kreće krajem svibnja, barem u skijalištima, a to je većina. Radim tamo pa znam. Moj hotel radi cijele godine i sada su svi po godišnjima i hoteli još ne traže toliko personal.
|
|
|
04.04.2025., 08:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sobotka kaže:
Nije baš neka sreća, ali biti će dovoljno dok žena nešto ne nađe.
Što se tiče stanova za Innsbruck ne znam, ali ja trenutno tražim stan u Linzu i to je nemoguća misija. Ne mogu uopće doći u poziciju da pogledam stan. Lagano sam na rubu živaca.
|
Izvini a kako to misliš nije neka sreća? Sasvim je dovoljno za početak. Doplatak veze cekati tako da na to ne računajte odmah, ali 75000 brutto je sasvim u redu i da zena ne radi par meseci, početak je tezak, ali sve ide na svoje. Muž i ja smo radili oboje kad smo došli za nekih 50 000 bruto zajedno, jeste da je sve skuplje,ali može se.
|
|
|
04.04.2025., 08:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
FFshocker kaže:
Obiteljski bonus se dobiva ili godisnje kroz povrat poreza ili mjesecno za sto moras ispuniti formular kod tvog poslodavca
https://www.bmf.gv.at/themen/steuern...-plus.html#300
Imaj na umu da ce proci nekoliko mjeseci do primitka bonusa i djecjeg doplatka. Mi smo cekali 3 mjeseca za prvi djecji a netko i do 6. Radi se o hrpi papira i fali ti jedan papir :P
Vec sam negdje na ovoj temi napisao sto ti sve treba za to ali dobit ces i od njih popis....
Proguglaj u insbrucku zadruzne stanove ili "Genossenschaftswohnungen" oni su upravilu jeftiniji od privatnih i siguran si da te nece nitko izbaciti kad pozeli van tj prekinuti ti ugovor.
Doduse u zadnje vrijeme i oni jako poskupljuju. mi smo prije 5 godina placali rentu za 70m2 580 eura s 2 parkirna mjesta a sada je 920 znaci cca 60 posto veca rata u samo 5 godina...
|
Tako je, mi smo čekali 2 godine skoro za doplatak. I to sam zvala svaki dan 😀 Ali zato kad je dodao povrat za dvoje dece bila je fina suma 😀
|
|
|
04.04.2025., 12:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Poba1991 kaže:
Izvini a kako to misliš nije neka sreća? Sasvim je dovoljno za početak. Doplatak veze cekati tako da na to ne računajte odmah, ali 75000 brutto je sasvim u redu i da zena ne radi par meseci, početak je tezak, ali sve ide na svoje. Muž i ja smo radili oboje kad smo došli za nekih 50 000 bruto zajedno, jeste da je sve skuplje,ali može se.
|
Pa naravno da se može. Žena, ja i dvoje klinaca smo živjeli sa puno manje dok se žena nije zaposlila. Ali nije neka sreća. U današnje vrijeme 4000€ neto mjesečno u Austriji nije baš neki preogroman iznos. Pogotovo u Innsbrucku.
|
|
|
04.04.2025., 12:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
audia1sb kaže:
|
Generalno ne. Obično te traže putovnicu ili osobnu i broj socijalnog osiguranja (moraš imati e-card). Iako na nekim oglasima npr. piše da u obzir dolaze samo ljudi koji su već prijavljeni tipa 3 godine da traže stan. Ali to je samo na nekim oglasima. Generalno to nije uvjet. Ali moraš biti dosadan i uporan. Stalno ih gnjavit da trebaš stan, inače to presporo ide.
|
|
|
04.04.2025., 15:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Što se tiče stanarina u Innsbrucku, među najvišljima su u Austriji. To je studentski grad, ina puno nijemaca studenata koji dižu cijenu. Sobe u većim stanovima gdje dijele zajedničke prostorije ti se kreću od 800,00€. Pravo na povlašteni stan je mislim da moraš biti prvo prijavljen 3 godine u gradu i onda daješ zahtjev te čekaš.
|
|
|
04.04.2025., 16:23
|
|
I'm The Man
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
sobotka kaže:
Pa naravno da se može. Žena, ja i dvoje klinaca smo živjeli sa puno manje dok se žena nije zaposlila. Ali nije neka sreća. U današnje vrijeme 4000€ neto mjesečno u Austriji nije baš neki preogroman iznos. Pogotovo u Innsbrucku.
|
Ako su ti preferencije drugacije, onda ni 10.000€ neto "nije neka sreća".
|
04.04.2025., 18:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2021.
|
Nakon 5 mjeseci u Austriji, zakljucak je da se po mentalitetu austrijski poslodavci ne razlikuju puno od balkanskih, bar ove sto sam vidio i u bransi u kojoj se motam, jako jako daleko od mentaliteta njemaca na sjeveru Njemacke.
Placa je veca, mirovina je veca, ali radis s turcima, siricima, iracanima, balkancima. Ljubomora na sva svakom cosku. Opet za razliku od sjevera gdje i na low lvl pozicajama u proizvodnji jos uvijek mozes naci njemce.
To usporedujem svoju bransu u kojoj se nalazim.
|
|
|
04.04.2025., 22:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
MaliZeleni10 kaže:
Ako su ti preferencije drugacije, onda ni 10.000€ neto "nije neka sreća".
|
Nema tu preferencije. Znači ako je četveročlana obitelj neće ti iznajmit stan ispod 85m2. A ako želiš stan od 85m2, da je dobar i na dobroj lokaciji platit češ ga minimalno 1300-1400€ + režije. Tu dodaj mjesečno cca 350€ za auto (to je bez eventualnih kvarova, samo osiguranje + benzin, i računam da je auto otplaćen). Pa 300€ ili više za HORT. Uračunaj hranu, hobije, odjeću, obuću, kozmetiku itd...
Odjednom se 4000€ ne čini tako puno. A u Innsbrucku će vjerojatno morati dati više za stan.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:01.
|
|
|
|