Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje > Vjenčanja

Vjenčanja Love and marriage go together like a horse and carriage...

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.05.2013., 23:43   #9181
Quote:
Mali Pingvin kaže: Pogledaj post
ali - ako se dogodi ono što se dogodilo Ms Manners to nije cjepidlačenje nerazumne mladenke nego stvarno dobar razlog za nezadovoljstvo. nije mi jasno zašto žena ne smije reći da je nezadovoljna a da se odmah ne krene u opravdavanje fotografa i kritiziranje mladenaca općenito? Ja nisam vidjela da je napisala da na slikama ne izgleda kao Naomi pa je ljuta nego da nema NITI JEDNU normalnu sliku s mužem
Pa mislim da se nitko ovdje nije opravdavao, ali koliko sam pratila, Cvirna se na ovom podforumu hvalilo i sad najednom ipak nije tako dobar?
Ili jednostavno, oni koji nisu zadovoljni u pravilu ne pišu o tome?
Na kraju ispada da se ovdje teško može doći do savjeta kojeg fotografa vjenčanja izabrati jer se mjesecima hvali nekog i onda bum-tras-dvrlje-kamenje.

Ms Manners nije pisala da ne izgleda kao Naomi, ali je puna subjektivnih dojmova sebe i svojih gostiju: faca mi je zatečena, malo sam ukočena, gosti su mi asocijalni, izgledam ko da kenjam i sl.

Eto, reci ti meni Pingvinče, da li je to subjektivni dojam ili što?
la guitarra is offline  
Old 02.05.2013., 23:45   #9182
Quote:
zizuana kaže: Pogledaj post
...Nevene, jako dobro pitanje ti je Ms manners postavila. da li bi ti bio zadovoljan da ti je ta slika najbolja sa vjenčanja?
Koliko sam skužio, Ms Manners je tu sliku stavila kao primjer loše slike, a ne kao primjer najbolje s vjenčanja. A ja se čak ne slažem s tim da je loša.
Neven J. is offline  
Old 02.05.2013., 23:55   #9183
Quote:
la guitarra kaže: Pogledaj post
Pa mislim da se nitko ovdje nije opravdavao, ali koliko sam pratila, Cvirna se na ovom podforumu hvalilo i sad najednom ipak nije tako dobar?
Ili jednostavno, oni koji nisu zadovoljni u pravilu ne pišu o tome?
Na kraju ispada da se ovdje teško može doći do savjeta kojeg fotografa vjenčanja izabrati jer se mjesecima hvali nekog i onda bum-tras-dvrlje-kamenje.

Ms Manners nije pisala da ne izgleda kao Naomi, ali je puna subjektivnih dojmova sebe i svojih gostiju: faca mi je zatečena, malo sam ukočena, gosti su mi asocijalni, izgledam ko da kenjam i sl.

Eto, reci ti meni Pingvinče, da li je to subjektivni dojam ili što?
Jasno da je ali moje iskustvo govori da su subjektivni dojmovi mladenki uvijek idealiziranje svega vezanog uz njihovo vjenčanje. Nisam se još srela sa subjektivnim dojmom koji bi bio tako kritičan.

Što se cvirna tiče, gledala sam njegove radove i dobar dio mi se dopao tako da je moje čuđenje još veće. Očito je ovdje došlo do spoja lošeg dana fotografa i mladenaca koji se nisu najbolje snašli u ulozi "modela".
Ne znam u kojem je ambijentu bila svadba, da li se plesalo, da li je bila mlađa ili starija ekipa...a to su sve faktori koji jako utječu na slike.
Ali bezveze mi je da ovo prelazi u seciranje svadbe jedne iskrene forumašice koja je samo iskazala svoje nezadovoljstvo.
Mali Pingvin is offline  
Old 02.05.2013., 23:56   #9184
Quote:
aclarea kaže: Pogledaj post
ne radi se o glumi nego o skupljanju inspiracije iz drugog izvora.

i poza preuzeta iz drugog izvora može izgledati skroz prirodno,
samo tom modelu možda ne bi pala na pamet.
Upravo to. Čovječe na forumu moraš paziti na svaku riječ inače te i za nešto dobro odmah napadnu.
Zaljubljeni jesmo ali na dan vjenčanja se može svašta dogodit i budeš živčan jer recimo ti pukne ciferšlus na haljini..pa ti ne bude do romantike - što vodi do mrgudnih izraza lica.

Quote:
aclarea kaže: Pogledaj post
nekome je prirodno čim vidi fotoaparat ukipiti se i razgoračiti oči kao jelen koji gleda u farove. pa ti sad napravi dobru fotku.
hahahaha..
fantazi55 is offline  
Old 03.05.2013., 00:08   #9185
Quote:
...Ne znam u kojem je ambijentu bila svadba, da li se plesalo, da li je bila mlađa ili starija ekipa...a to su sve faktori koji jako utječu na slike.
Ali bezveze mi je da ovo prelazi u seciranje svadbe jedne iskrene forumašice koja je samo iskazala svoje nezadovoljstvo.
Pa za očekivati je da seciranje slika rezultira i seciranjem svadbe.
Neven J. is offline  
Old 03.05.2013., 00:15   #9186
Quote:
Očito je ovdje došlo do spoja lošeg dana fotografa i mladenaca koji se nisu najbolje snašli u ulozi "modela".
Ne znam u kojem je ambijentu bila svadba, da li se plesalo, da li je bila mlađa ili starija ekipa...a to su sve faktori koji jako utječu na slike.
OK ako postoji brdo faktora koji utječu na slike, onda stvarno ne možemo usmjerit pušku u samo jednom smjeru
la guitarra is offline  
Old 03.05.2013., 00:20   #9187
Quote:
fantazi55 kaže: Pogledaj post
Zadnje dvije stranice je baš dobra i poučna rasprava.

Kad malo bolje razmislim i neki razvikani fotograf iz nekog bezličnog vjenčanja ne može izvući wow fotke ili od ukočenih mladenaca. Zato sam sebi dala zadatak pogledat kakve mi se fotke i poze sviđaju i onda to isto "odglumiti" na svojoj svadbi. Znači ne čekati da me fotograf namjesti nego već znati što mi se sviđa i kako dobro izgledam (a mislim da sve znamo koji nam je profil draži). Mislim da je najbitnije imati vedrinu na licu i onak međusobni zaljubljeni pogledi bez gledanja u objektiv... Kad moram pred fotićem stajati ako da se fotkam za osobnu to mi je koma i uvijek ispadnem loše.
Osim naravno poziranja s rodbinom u crkvi.
Ovo sam i ja isprobavala i funkcionira Nikome nije svejedno pred fotićem (barem u ovom našem podneblju) i svi su nešto "metla u guzici" - pa i ja.
Nakon tone privatnih fotki gdje si izgledam nedobro, pomislila sam da nešto nije u redu. I onda sam uzela časopis i počela "kopirati".
It works
Također sam malo isprobavala i sebe fotkati, skužila isto dobar i loš profil, zapravo je bilo skroz zabavno upoznati sebe na taj način
la guitarra is offline  
Old 03.05.2013., 00:28   #9188
Quote:
Neven J. kaže: Pogledaj post
Koliko sam skužio, Ms Manners je tu sliku stavila kao primjer loše slike, a ne kao primjer najbolje s vjenčanja. A ja se čak ne slažem s tim da je loša.
Ne baš... Krivo si skužio.

Quote:
Ms_Manners kaže: Pogledaj post
Nemamo niti jedan normalan portret nas kao para. U crkvi smo to jako brzo odradili i samo smo radili što su nam ovi govorili, a u biti su samo izmjenjivali goste kraj nas. Posljedica - na jedinoj fotki koju imamo gdje smo sami stojimo jedno kraj drugog, oboje okrenuti prema fotografu, kao da nismo na istom događaju.
Quote:
Nešto što bi bio portret imamo sa psom, ali nemamo niti jednu gdje smo nas dvoje sami.
Ovo je iz crkve, ova fotka nažalost najbliže dolazi portretu:
http://img7.imageshack.us/img7/5289/crkvacvirn.jpg
I on je očito mislio da je ta među boljima, jer je ta išla u book.

Sad sam ih baš sve opet pregledala, i nema ništa bolje zaista.
Quote:
A pazi, ova tu fotka je među boljima.
Izgledamo kao da smo u dogovorenom braku, kao da stojimo kraj slučajno odabranog stranca!
enigma in red is offline  
Old 03.05.2013., 00:37   #9189
Quote:
Kaj vi niste bili na dosadnim vjenčanjima na kojima se ništa ne događa? OK, ja jesam
To ti je ono kad nemaš baš nikakvu želju niti mobitel izvaditi da pofotkaš neku scenu....
hm,da...ali fotograf nije tu da se zabavlja, on obavlja svoj posao, za koji je plačen, tako da njemu svadba ni ne treba biti zabavna,jel.
drugo su gosti koji nemaju želju fotkati, ali fotograf MORA.uopće mi je glupo o tome raspravljati.

Nevene, fotke nisu nepoznanica.I ne nije pitanje ukusa. Ako se mutna slika kose od neke žene stavlja u book,ok,onda možda i je tebi pitanje ukusa.meni definitivno nije.takva slika se ne stavlja u vjenčani book mladenaca.

što se tiče veganskog menija, čini mi se da je Ms Manners napisala da su svi imali takav menu.da li je to tebi okrutno ili nije, ne znam kakve veze ima sa fotografijama,stvarno

i ona je tu sliku stavila kao primjer slike kojom je nezadovolja, a ujedno je to i najbolja slika portreta koju imaju.dakle, kao primjer loše I najbolje.pa još uvijek nisi odgovorio na ono pitanje.

jbt, tu ne može netko staviti svoje mišljenje a da netko ne grakne. čovječe, cura nije popljuvala studio, nego je napisala da nije potpuno zadvoljna sa fotkama. da li joj dajete to pravo da napiše ili se prije toga mora formirati stručni žiri.
I kakve veze ima da li se i što se prije pisalo o tom studiju?! mogao je imati 500 najpozitivnijih komentara, zato sada ne može imati niti jednog manje zadovoljnog klijenta.

Zadnje uređivanje Mayo : 03.05.2013. at 13:10. Reason: popravak citata
zizuana is offline  
Old 03.05.2013., 08:33   #9190
Quote:
što se tiče veganskog menija, čini mi se da je Ms Manners napisala da su svi imali takav menu.da li je to tebi okrutno ili nije, ne znam kakve veze ima sa fotografijama,stvarno
Direktno nema veze s fotografijama, ali indirektno moze imat veze s njenim poimanjem svijeta oko sebe, pa tako i s dozivljavanjem tih fotografija. Pri cemu je okrutno ipak pregrubi izraz. Prestrogo bi bio bolji.

Quote:
pa još uvijek nisi odgovorio na ono pitanje.
pa odgovor je da to nije najbolja fotka s vjencanja, ali da je i kao takva cisto korektna.

Quote:
jbt, tu ne može netko staviti svoje mišljenje a da netko ne grakne. čovječe, cura nije popljuvala studio...
Zadnji put sam tipkal na ovoj temi prije dvije godine, znaci ne javljam se bas cesto. Ovaj put me potaknuo zadah javnog linca.

Quote:
nego je napisala da nije potpuno zadvoljna sa fotkama. da li joj dajete to pravo da napiše ili se prije toga mora formirati stručni žiri.
nitko nikom ne uskracuje ikakva prava, mozda se samo zeli zagrebsti malo dublje ispod povrsine tog nezadovoljstva.
Neven J. is offline  
Old 03.05.2013., 08:34   #9191
Quote:
hm,da...ali fotograf nije tu da se zabavlja, on obavlja svoj posao, za koji je plačen, tako da njemu svadba ni ne treba biti zabavna,jel.
drugo su gosti koji nemaju želju fotkati, ali fotograf MORA.uopće mi je glupo o tome raspravljati.
Dakako da je glupo o tome raspravljati jer si krivo shvatila??
Fotograf da se zabavlja? On je došao raditi! Za to ga se plaća.
Moj komentar se odnosio na dosadna ili neatraktivna ili statična i sl. vjenčanja, gdje fotograf nema što posebno fotkati! Dakle vjenčanja na kojima se jedva tko zabavlja (ima ih)
la guitarra is offline  
Old 03.05.2013., 09:03   #9192
Quote:
Ovo sam i ja isprobavala i funkcionira Nikome nije svejedno pred fotićem (barem u ovom našem podneblju) i svi su nešto "metla u guzici" - pa i ja.
Nakon tone privatnih fotki gdje si izgledam nedobro, pomislila sam da nešto nije u redu. I onda sam uzela časopis i počela "kopirati".
It works
Također sam malo isprobavala i sebe fotkati, skužila isto dobar i loš profil, zapravo je bilo skroz zabavno upoznati sebe na taj način
Hvala!

Znači sve buduće mladenke malo si pogledajte fotke i isprobajte dali se dobro osjećate u nekim položalim i same se fotkajte. Tako ćete olakšati fotografu i tako ćete biti zadovoljnije
fantazi55 is offline  
Old 03.05.2013., 09:54   #9193
Quote:
Fotografiranje vjenčanja je ipak obostran posao.
Izgledate kao par u dogovorenom braku?
Ne pitam se što je bilo tom fotografu. Pitam se, što je bilo vama?
Sori ali ovo je potpuno netočno!
Ako je slika pozirana - a ova je - onda je ISKLJUČIVO odgovornost fotografa da namjesti pozu.
Istina da ne može fotograf uloviti spontane nježne poljupce ako spontanih poljubaca nema, ali kod klasičnih porteta fotograf mora učiniti sve da dobije barem klasični izgled i pozu.
mislavf is offline  
Old 03.05.2013., 10:21   #9194
Quote:
mislavf kaže: Pogledaj post
Sori ali ovo je potpuno netočno!
Ako je slika pozirana - a ova je - onda je ISKLJUČIVO odgovornost fotografa da namjesti pozu.
Istina da ne može fotograf uloviti spontane nježne poljupce ako spontanih poljubaca nema, ali kod klasičnih porteta fotograf mora učiniti sve da dobije barem klasični izgled i pozu.
Jesi li vidio fotku koju je stavila Ms_Manners?
Ona i muž stoje ispred oltara u crkvi i gledaju u kameru držeći se za ruke.
Ne znam kakvu bi to pozu bilo tko trebao napraviti pred oltarom u crkvi

I čisto sumnjam da se u crkvi može učiniti sve... ipak je to mjesto na kojem puno toga nije dopušteno.

Mislim, lako je nama sad tu što je netko mogao napraviti tada na nečijoj svadbi, a što nije, a mi mislimo da je trebao.
I na kraju se svodi na to da će ti biti onako kako si si izabrao.
To samo znači da moja potražnja za fotografom vjenčanja neće biti bezbolna
la guitarra is offline  
Old 03.05.2013., 10:23   #9195
Quote:
Neven J. kaže: Pogledaj post
nitko nikom ne uskracuje ikakva prava, mozda se samo zeli zagrebsti malo dublje ispod povrsine tog nezadovoljstva.
Ne možeš suditi cijelo vjenčanje po jednoj fotki. Ovo nije korektna fotka, jedino što je eventualno korektno je ekspozicija - a i tu je fotić zarotiran tako da blic baca sjene prema gore a ne prema dolje (vidi se na sjeni buketa). Što se poze tiče dovoljno bi bilo da mlada stane ispred mladoženje i da ju on zagrli oko struka - eto odmah puno prisnije poze, a ne da se drže za ruke ko djeca u vrtiću kad idu u šetnju.
Nije problem u jednoj fotki, svatko će uslikati takvu ako ih okine 600 na svadbi, problem je ako je to najbolja od tih 600.
mislavf is offline  
Old 03.05.2013., 10:25   #9196
Quote:
Jesi li vidio fotku koju je stavila Ms_Manners?
Ona i muž stoje ispred oltara u crkvi i gledaju u kameru držeći se za ruke.
A šta je fotograf slijep pa to nije vidio???
mislavf is offline  
Old 03.05.2013., 11:58   #9197
PoMOĆ

Ljudi, ovako preporuku za slikanje i snimanje vjenčanja?
Kakva su Vam iskustva sa Fotosuper A ili Spinaker i jel netko u zadnje vrijeme imao Ds studio?
matea023 is offline  
Old 03.05.2013., 12:28   #9198
Quote:
matea023 kaže: Pogledaj post
Ljudi, ovako preporuku za slikanje i snimanje vjenčanja?
Kakva su Vam iskustva sa Fotosuper A ili Spinaker i jel netko u zadnje vrijeme imao Ds studio?
Spinakera definitivno nebih uzela ali iz razloga što se meni osobno ne sviđa način na koji on obrađuje i retušira fotografije. Na ljestivici od 1 do 5 pretjeranosti on dobiva 5.
Fidelis studio kopira Spinakera pa ako ti se sviđa ta obrada onda rađe uzmi njih za manje love.

DS ovo što vidim na stranic i na facebooku mi je ok. Treba pogledati cijelo vjenčane.

Fotosuper A samo ime studa mi se ne sviđa nisam ni gledala
fantazi55 is offline  
Old 03.05.2013., 12:43   #9199
Quote:
mislavf kaže: Pogledaj post
Ovo nije korektna fotka, jedino što je eventualno korektno je ekspozicija - a i tu je fotić zarotiran tako da blic baca sjene prema gore a ne prema dolje
Osim ako uopce nema blica na toj fotki. Blic u crkvi zvuci okrutno.
Neven J. is offline  
Old 03.05.2013., 13:31   #9200
Quote:
fantazi55 kaže: Pogledaj post
Fotosuper A samo ime studa mi se ne sviđa nisam ni gledala
Zašto suditi po imenu studija? Nisam sigurna, ali čini mi se da im naziv potječe od Super Andrija, što je naziv za zgradu u zagrebačkom kvartu Siget, otkuda je i sam studio
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:45.