Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.02.2015., 21:34   #9201
Quote:
antifan kaže: Pogledaj post
s obzirom na sve, nek ona dočeka živa kraj mandata, lako ćemo za kritike.
Da, slažem se. Ovo što joj rade s tim preseljenjem i što joj rade mediji je zaista dno dna, strašno.
Veronikaa is offline  
Old 03.02.2015., 21:35   #9202
Quote:
Samwell Tarly kaže: Pogledaj post
Postao si samo malo intelektualnija verzija saguara. Naglasak na malo
Još nije stupila na dužnost.
Onda grkeljaj o Reineru.

Zapravo, dođe čovjeku žao da nam interregnum period između izbora i inauguracije traje ovako dugo, kad se vidi da ekipa koja NIJE glasala za nju jedva čeka da počne obnašat dužnost.
Ako već ciljaš na ocjenjivanje intelektualnosti drugih forumaša, barem budi dosljedan, nemoj miješati rječnik koji ti priliči i onaj za kojeg ti se čini da ti pristaje.

Nije stupila na dužnost, ali je izabrana. Umjesto da iskoristi povoljan politički trenutak, ona je, otkad je skužila da joj javni nastupi na kojima treba nešto reći ne idu najbolje, počela komunicirati priopćenjima.

Najbolje joj ide kad se može samo smješkati pred kamerama, koristiti naučene fraze i ne odgovarati na (nezgodna, provokativna, znatiželjna) pitanja.

Zadnje uređivanje komutator : 03.02.2015. at 21:44.
komutator is offline  
Old 03.02.2015., 21:48   #9203
Quote:
jeeeRajt kaže: Pogledaj post
čitam na par mjesta od tebe kako je Kolinda vrhunski odigrala Visoku u kampanji itren prije nego što ću pomisliti da tako misliš, primijetim u svakom postu lagano provlačenje doktora pa u najmanju ruku kao pokrovitelja njene karijere
:
Naravno da je vrhunski odigrala jer je inzistirala na nečemu šta je prilično neostvarivo i to je znala ali u kampanji to populistički vrhunski zvuči.

Ovo s Ivom nisi pohvatao jer moj upis je išao kolegi naklon njegovog nešto o taticama i sličnom kao političkim zaštitnicima pa samo za zapisnik kako je i ona imala političkog zaštitnika-mentora ili kako već. Ništa posebno.
Old 03.02.2015., 21:53   #9204
Tako vlada Vlada.

Rekoh ja fino, zasro se Zoki da više nije mogao..
Old 03.02.2015., 21:55   #9205
Quote:
MisMali kaže: Pogledaj post
To što ti govoriš je tvoje mišljenje, kao što je moje mišljenje da je pitanje legitimiteta gospođe Jakovine, pa sad ovo sa Visokom djelo ruku Ive Josipovića.

Kao što je moje mišljenje da se nije petljao u imenovanje diplomata samo zato da glumi finoću i jer je bio uvjeren da će se kao gdin. 80% prošetati kroz izbore. Da je računao sa porazom tko zna bi li ta priča sa Veleposlanicima bila ovakva
No da, ali ipak je razlika u tome što ti svoje mišljenje ne možeš baš ničim potkrijepiti osim svojim dojmom i osjećajem, a ja svoje mišljenje baziram na stvarnim događajima koji su uslijedili nakon izbora, pa tako i događaj sa veleposlanicima. Josipović je jasno rekao da neće donositi nikakve konačne odluke i to nije ničim dovedeno u pitanje, osim medijskim i forumskim nagađanjem. Sređivanje papirologije je sasvim drugo od ponižavanja predsjednice i deložiranja predsjednice, što se sada može čuti od HDZovaca...

A mene baš zanima kako će Kolinda nakon inauguracije objasniti (i da li će uopće) činjenicu da ništa od Visoke, a to je jedina lokacija koju je jasno navodila, pa čak i kontrirala Josipoviću kad joj je u sučeljavanju govorio da je to nerealno. Odstupanje i reteriranje od čvrstog stava je uslijedilo nakon izbora.

Dakle ili je znala da je nerealno pa je svjesno pristala na obmanu ili nije imala pojma, a tamo je radila.. Kako god okreneš nije dobro.
FranKrsto is offline  
Old 03.02.2015., 22:01   #9206
losa glumica
cim je cujem/vidim ili je netko spomene sjetim se onog njezinog laznog smjeska i onih stisnutih podebljih saka sto znaci nesigurnost, odmah mi se smuci...
evo, bas i sada kad sam vidio da raspravljete o njoj
naughty guy is offline  
Old 03.02.2015., 22:07   #9207
Quote:
Cuka kaže: Pogledaj post
Naravno da je vrhunski odigrala jer je inzistirala na nečemu šta je prilično neostvarivo i to je znala ali u kampanji to populistički vrhunski zvuči....
to uopće nije zvučalo vrhunski, to je bila jedna sasvim sporedna stvar u kampanji, koja joj nije donijela ništa. isto kao što joj nisu ništa donijela niti druga njena 'obećanja' i druge priče i laprdanja. ljudi su glasovali za OSOBU koja im se obrazovanjem, karijerom, karakterom i izgledom učinila prihvatljivim kandidatom, i još daleko važnije - protiv josipovića i političke i svjetonazorske opcije kojoj on pripada.
antifan is offline  
Old 03.02.2015., 22:16   #9208
Quote:
to uopće nije zvučalo vrhunski, to je bila jedna sasvim sporedna stvar u kampanji, koja joj nije donijela ništa. isto kao što joj nisu ništa donijela niti druga njena 'obećanja' i druge priče i laprdanja. ljudi su glasovali za OSOBU koja im se obrazovanjem, karijerom, karakterom i izgledom učinila prihvatljivim kandidatom, i još daleko važnije - protiv josipovića i političke i svjetonazorske opcije kojoj on pripada.
Možda nije a možda jest tko zna recimo 2% glasova. a to nećemo nikad saznat.

Quote:
ban-do kaže: Pogledaj post
Dok ja dočekam tvoj odgovor, Milanović će postati predsjednik, Sandra Jakovina sudac u Ustavnom sudu, Ingrid šef katedre za anglistiku, a Perković će biti na slobodi.
Znači nema pitanja.........aj dobro.
Old 03.02.2015., 22:16   #9209
Tvrdio sam da je Milanovićeva odluka protivna zakonu a potvrde toga dolaze svako malo:

__________________________________________________ ________________
Odluka Vlade] kojom se[/B] kao novo mjesto stolovanja hrvatskih predsjednika određuje rezidencija u Visokoj 22 protivna je zakonu i uredbi koju je ista ta Vlada prihvatila 17. prosinca 2014. (a stupila na snagu 1. siječnja 2015.).

Tom se uredbom Pantovčak svrstava u prvu kategoriju štićenih objekata, a Visoka u drugu kategoriju. Problem je što predsjednik RH, štićena osoba prve kategorije, ne može imati sjedište u objektu koji nije u prvoj kategoriji sigurnosti. To konkretno znači da ni Ivo Josipović ni Kolinda Grabar-Kitarović ne smiju “stolovati” u Visokoj.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/zbog...soku-22-987806[/I]
__________________________________________________ ______________

Prema tome; odluka Milanovićeve vlade je protivna zakonu.

Bilo je par forumaša koji su tvrdili suprotno.
Svaka isprika je dobro došla.

Eto ponavljam pitanje:
Ima li još po koji forumaš koji "hrabro" misli da je Milanovićeva odluka zakonski ispravna?
Ako ima, bit ću njime duboko razočaran.
Old 03.02.2015., 22:18   #9210
Quote:
Jel to novi spin?
Da je na račun Visoke dobila izbore?

Pa Mesić ih je 2000e dobio na obećanju da će Pašalić u zatvor, a Iviću nikad ništa.
I opet ga biralo.

KGK ako ne bude moguće ne mora u Visoku, ali može tražiti alternativu.
Ima još lokacija, nije Visoka jedina.
Mesić je 2000e htio u palaču Dverce, Dropulićka mu je nije htjela dat:
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20000210/novosti1.htm
Quote:
Stipe Mesić predsjednik je Hrvatske već treći dan, a još nije poznato kamo će se zaputiti 18. veljače, nakon svečane inauguracije na Markovu trgu. Hoće li ipak morati krenuti prema Pantovčaku unatoč višekratnim izjavama, i u predizbornoj kampanji i u danima nakon izbora, kako niti želi niti namjerava idućih pet godina odlaziti na tu ne baš omiljenu adresu. Ili će svoje predsjedničko stolovanje započeti u Palači Dverce kako se to ovih dana čuje u nekim krugovima. Ili će, kako u prolazu novinske napise komentiraju neki šaljivci, dok se odgovorni ne dogovore, Mesić svoje prve predsjedničke dane odraditi kod Charlija u Gajevoj, izravno kontaktirajući s građanima uz kavu ili, možda u skromnim stranačkim prostorima u Kačićevoj 16, gdje se prije otprilike godinu dana i rodila ideja o predsjedničkoj kandidaturi.
Što se krije iza svih ovih "ili", za sada je teško konkretno odgovoriti. I Mesić osobno i njegov stožer opetovano ističu kako ne želi Pantovčak. Destinacija u Visokoj ulici imala je kratku opciju jer je objekt prometno teže dostupan i po svom uređenju svrhovitiji je namjeni za koju se već i koristi — ugošćivanju diplomata.
Ovu farsu u režiji Zorana M. sad treba završiti, obavit primopredaju, a onda sjest i vidjet.

BTW, pogledajte u tom članku iz Slobodne kako se Račan držao prije 15 godina na ovu istu temu, a kako Milanović.

Zadnje uređivanje Samwell Tarly : 03.02.2015. at 22:24.
Samwell Tarly is offline  
Old 03.02.2015., 22:29   #9211
Quote:
FranKrsto kaže: Pogledaj post
No da, ali ipak je razlika u tome što ti svoje mišljenje ne možeš baš ničim potkrijepiti osim svojim dojmom i osjećajem, a ja svoje mišljenje baziram na stvarnim događajima koji su uslijedili nakon izbora, pa tako i događaj sa veleposlanicima. Josipović je jasno rekao da neće donositi nikakve konačne odluke i to nije ničim dovedeno u pitanje, osim medijskim i forumskim nagađanjem. Sređivanje papirologije je sasvim drugo od ponižavanja predsjednice i deložiranja predsjednice, što se sada može čuti od HDZovaca...
I ja svoje mišljenje baziram na stvarnim događajima. Štoviše na istim stvarnim događajima na kojima ti baziraš svoje.

A što se tiče Josipovićevih odluka i da ih ničim nije doveo u pitanje nije točno.
Naime, ni mediji ni mi na forumu ne bismo nagađali da se Ivo jasno izjasnio.
Bilo je dovoljno da izda kratko priopćenje u kojem kaže: Preuzet ću formalno rezidenciju u Visokoj (ključeve) i nikakve daljnje korake neću raditi po tom pitanju, predat ću Kolindi Ured na Pantovčaku a ona će odlučiti što i kako dalje.

No Ivo to nije učinio, oglasio se dvosmislenim jadnim priopćenjem i jasno dao do znanja da sudjeluje u prljavoj igri i da mu je civilizirana demokratska primopredaja vlasti stran pojam.

Quote:
A mene baš zanima kako će Kolinda nakon inauguracije objasniti (i da li će uopće) činjenicu da ništa od Visoke, a to je jedina lokacija koju je jasno navodila, pa čak i kontrirala Josipoviću kad joj je u sučeljavanju govorio da je to nerealno. Odstupanje i reteriranje od čvrstog stava je uslijedilo nakon izbora.

Dakle ili je znala da je nerealno pa je svjesno pristala na obmanu ili nije imala pojma, a tamo je radila.. Kako god okreneš nije dobro.
Kako god okreneš, jedini kojima sad nije dobro su Milanović i Josipović

A što i kako će Kolinda sa preseljenjem već ćemo čuti, pred njom je punih 5 godina da se očituje između ostaloga i o tome.
MisMali is offline  
Old 03.02.2015., 22:30   #9212
Quote:
Nije on povukao ručnu nego je od početka bilo jasno da on neće napraviti nekorektan potez. Čestitao je već u izbornoj noći, nije dovodio u pitanje legitimitet (iako mu se i to pokušalo prišiti - državni udar i te spike), nije se petljao ni u imenovanje diplomata a mogao je, kud bi onda radio ovakav potez? Svakome tko prati što je radio od izbornih rezultata nadalje je to jasno. Ja to govorim od prvog dana ali netrpeljivost prema Josipoviću je tolika da su se ovdje na forumu stvorile konstrukcije, doduše pomagane senzacionalizmom Jutarnjeg i HDZa...
to stoji. svaka mu cast, cestitao odmah. samo mi je zalosno da se sada pokusava uvuci u nesto sto on, cini mi se, ne zeli.
on kao covjek nije los, nema zao karakter, ali je zbilja premekan za predsjednicku funkciju.

samo kako sad Jutarnji na strani HDZ-a?
Mammi is offline  
Old 03.02.2015., 22:35   #9213
Quote:

a kako ti znaš da će reći ništa od Visoke? iz njezine izjave i priopčenja nigdje se ne može naslutiti da je odustala od Visoke ,tako da reci na ćemu ti zaključuješ da će Kolinda odustati od Visoke ili neke druge lokacije (jer spominjala je i moguće druge lokacije u kampanji) ? jeli možda eksplicitno rekla :
"odustajem od Visoke" jer ako nije to rekla onda je ovo jedna velika trolačina u režiji medija, i ekipe koja u premjera vidi džentlemana .

zar se niste možda pitali da je Kolinda znala da Visoka nije prikladno mjesto dok se ta zgrada ne uredi kako treba , i jeste li zbilja mislili da će Kolinda odmah nakon inauguracije u Visoku ?

zašto vlada nije čekala službeni zahtjev? nego su odmah dali Visoku čim se čulo u medijima kako ovo mjesto trenutno nije spremno za novu predsjednicu .

Zadnje uređivanje frane2110 : 03.02.2015. at 22:43.
frane2110 is offline  
Old 03.02.2015., 22:36   #9214
Quote:
Postoji samo jedna lokacija u Zagrebu koja zadovoljava sve sigurnosne i materijalne aspekte rezidencije predsjednika/ce a to je Pantovčak. Sve ostalo traži vremena i novaca za adaptaciju.

Što se prije prihvati ove jednostavne i nepobitne činjenice život će vam barem glede ove teme biti daleko lakši.
Old 03.02.2015., 22:36   #9215
Quote:
Jel to novi spin?
Da je na račun Visoke dobila izbore?

Pa Mesić ih je 2000e dobio na obećanju da će Pašalić u zatvor, a Iviću nikad ništa.
I opet ga biralo.

Ovu farsu u režiji Zorana M. sad treba završiti, obavit primopredaju, a onda sjest i vidjet.

BTW, pogledajte u tom članku iz Slobodne kako se Račan držao prije 15 godina na ovu istu temu, a kako Milanović.
čini se da nije 'službeni' spin ali eto Cuka forsira to kao nešto prilično bitno, u par svojih posljednjih napisa, pa sam osjetio potrebu reagirat.

inače, očekujem da će ekipa brzo sjahat s visoke ako će zoka odustat od ove priče i bacit novu kost. slično kao i sa prethodnim 'zakucavanjem'. da se bar jedan od one horde ustavnih stručnjaka sad zaleti s 'nelegalnom predsjednicom' ali eto nitko više ni 'a' po tom pitanju.
antifan is offline  
Old 03.02.2015., 22:36   #9216
Quote:
naughty guy kaže: Pogledaj post
losa glumica
cim je cujem/vidim ili je netko spomene sjetim se onog njezinog laznog smjeska i onih stisnutih podebljih saka sto znaci nesigurnost, odmah mi se smuci...
evo, bas i sada kad sam vidio da raspravljete o njoj

eh, jos bi htjeli da je stisla potanke sakice... ili... ?
aha, znaci kada se stisnu sake to znaci da sam nesigurna? oh, moracu drzati dlanove ispruzene...
Mammi is offline  
Old 03.02.2015., 22:40   #9217
Quote:
ZorroD kaže: Pogledaj post
Prema tome; odluka Milanovićeve vlade je protivna zakonu.

Bilo je par forumaša koji su tvrdili suprotno.
Svaka isprika je dobro došla.

Eto ponavljam pitanje:
Ima li još po koji forumaš koji "hrabro" misli da je Milanovićeva odluka zakonski ispravna?
Ako ima, bit ću njime duboko razočaran.
Budi. Jer nigdje se ne kaže da se mora seliti u Visoku.

I jopet: Objekt Visoka 22 je na raspolaganju sadašnjem Predsjedniku i novoizabranoj Predsjednici, ako se gospođi bude htjelo ulupati puste milijune da objekt Visoka 22 bude prikladna za korištenje onda će njena rezidencija biti ondje.
Old 03.02.2015., 22:44   #9218
Quote:
čini se da nije 'službeni' spin ali eto Cuka forsira to kao nešto prilično bitno, u par svojih posljednjih napisa, pa sam osjetio potrebu reagirat.

inače, očekujem da će ekipa brzo sjahat s visoke ako će zoka odustat od ove priče i bacit novu kost. slično kao i sa prethodnim 'zakucavanjem'. da se bar jedan od one horde ustavnih stručnjaka sad zaleti s 'nelegalnom predsjednicom' ali eto nitko više ni 'a' po tom pitanju.
Bitno ili ne to nećemo nikad saznat ali meni je to malo ovako recimo simpa za raspravu.
Old 03.02.2015., 22:52   #9219
oprostite, ali josipović nije smio uopće preuzeti taj objekt u visokoj.

on je rekao i obećao kolindi da neće poduzimati nikakve značajne korake u ovom tranzicijskom periodu, a on potpisuje nekakvu primopredaju ogromne nekretnine,

mislim da vi strašno griješite što amnestirate josipovića.

on se svjesno i namjerno ubacio u cijelu ovu priču samo da napakosti kolindi i stvara ovu bolesnu atmosferu. čak daje neka priopčenaj o seljenju u visoku.

taj čovjek je toliko odvratan da lopticu, koju uopće nije trebao primiti u svoje ruke, prebacuje s milanovića i nasebe ponovno na kolindiu.

meni je u stvari tužno vidjeti kako vas je josipović prevario.
kotulica is offline  
Old 03.02.2015., 22:52   #9220
Quote:
Cuka kaže: Pogledaj post
Bitno ili ne to nećemo nikad saznat ali meni je to malo ovako recimo simpa za raspravu.
nisi li ti sam prije nekoliko dana ustvrdio da se, što se glasova tiče, radi o sasvim nebitnoj stvari i da joj je pametnije bilo da visoku uopće nije pominjala pa je sad ne bi zajebavali? isprika ako sam te zamijenio s nekim.
antifan is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:47.