Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života. Podforumi: Vjenčanja, Rastave |
|
|
21.12.2020., 14:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Ja sam od svoje svekrve zaradila anksioznost, lupanje srca, gubitak bebe i strasnu nervozu a inace nisam osoba koja je nervozna u svakoj situaciji. Sada se tresem odjednom i bez nekog povoda, mozda zato sto nam je upadala u stan jer je imala kljuc na pocetku.
Svasta je radila, mislim da se u svakom drugom komentaru mogu negdje pronaci da je meni moja to radila pa se malo utjesim. Sve je stalo onda kada je muz stao na moju stranu i pokazao joj zube a isto tako i ja.
Ne moras zivjeti u zajednici da bi imala problem sa svekrvom, ona ce ih praviti i da ste miljama daleko ako ona to zeli i koliko dozvolis.
|
|
|
21.12.2020., 15:10
|
|
run, forrest, run
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
Page Dawson kaže:
Ja sam od svoje svekrve zaradila anksioznost, lupanje srca, gubitak bebe i strasnu nervozu a inace nisam osoba koja je nervozna u svakoj situaciji. Sada se tresem odjednom i bez nekog povoda, mozda zato sto nam je upadala u stan jer je imala kljuc na pocetku.
Svasta je radila, mislim da se u svakom drugom komentaru mogu negdje pronaci da je meni moja to radila pa se malo utjesim. Sve je stalo onda kada je muz stao na moju stranu i pokazao joj zube a isto tako i ja.
Ne moras zivjeti u zajednici da bi imala problem sa svekrvom, ona ce ih praviti i da ste miljama daleko ako ona to zeli i koliko dozvolis.
|
znam da postoje grozne svekrve (kao što općenito postoje grozni ljudi  ), ali ovo što pišeš bi, puno vjerojatnije, moglo biti izazvano nekim zdravstvenim problemima.
da se javiš svojoj liječnici i napraviš nekakve pretrage?
|
|
|
21.12.2020., 15:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Quote:
simple mind kaže:
znam da postoje grozne svekrve (kao što općenito postoje grozni ljudi  ), ali ovo što pišeš bi, puno vjerojatnije, moglo biti izazvano nekim zdravstvenim problemima.
da se javiš svojoj liječnici i napraviš nekakve pretrage?
|
Da, imam tumor hipofize i od toga povisen prolaktin (600). Sve pretrage uradjene, dr kaze da nema sanse da od toga imam pobacaj jer to je suvise mali prolaktin da bi pravio takve probleme. Ali je zato svekrva pravila probleme kad sam trudna. Ispada da ju krivim ali tako je bilo.
Ali ok trudnoca, ko zna sta je problem tu, samo kazem da ono sto je meni moja radila skoro na svakoj drugoj ispovjesti se mogu pronaci pa tako i pored svih drugih stvari ja sam se morala baviti i njenim vrijedjanjem.
Zadnje uređivanje Page Dawson : 21.12.2020. at 15:28.
Reason: dopuna recenice
|
|
|
21.12.2020., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2020.
|
Spontani pobačaji su jako česti neovisno o svekrvama, a ako ti muž nije mogao mamici uzeti ključ prije nego što si psihički o'šla od njenih upadanja u stan i vrijeđanja, možda da dijete imaš s nekim boljim čovjekom.
|
|
|
21.12.2020., 19:06
|
|
run, forrest, run
|
Quote:
muca copatarica kaže:
Spontani pobačaji su jako česti neovisno o svekrvama, a ako ti muž nije mogao mamici uzeti ključ prije nego što si psihički o'šla od njenih upadanja u stan i vrijeđanja, možda da dijete imaš s nekim boljim čovjekom.
|
zato sam i mislila da bi bilo dobro napraviti sve žive pretrage, jer ako tumor hipofize i posljedično povišeni prolaktin nisu uzrok, onda je nešto drugo.
ne želim maljati vraga na zid (puj puj puj), ali to se može ponoviti pa je bolje spriječiti ako se ikako može.
|
|
|
21.12.2020., 19:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2020.
|
Uzrok je uglavnom to da zigota nije bila baš najkvalitetnija pa ju je tijelo odbacilo kako bi napravilo mjesta za bolju. a tu nema baš prevencije ponavljanja, osim da se nadaš da će iduće jaje i spermij biti bolji.
U ovom slučaju, savjetujem i boljeg donora spermija. Normalnom čovjeku luda mamičica maksimalno jednom uđe u stan i vrijeđa trudnu ženu.
|
|
|
21.12.2020., 20:09
|
|
run, forrest, run
|
Quote:
muca copatarica kaže:
Uzrok je uglavnom to da zigota nije bila baš najkvalitetnija pa ju je tijelo odbacilo kako bi napravilo mjesta za bolju. a tu nema baš prevencije ponavljanja, osim da se nadaš da će iduće jaje i spermij biti bolji.
U ovom slučaju, savjetujem i boljeg donora spermija. Normalnom čovjeku luda mamičica maksimalno jednom uđe u stan i vrijeđa trudnu ženu.
|
jedna kolegica s posla je imala nekakav poremećaj koagulacije koji se nije mogao otkriti kad se radila obična kks, nego je napravila nekakve specifične testove (nakon dva spontana), tu trudnoću je mirovala i uzimala lijekove i onda je uspjela iznijeti trudnoću do kraja 
na takvu prevenciju sam mislila 
ali slažem se i za boljeg donora 
|
|
|
23.12.2020., 21:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2018.
|
Quote:
optimistična+ kaže:
Razumijem, moze te pogoditi,ali ako je poslovno i pravno sposobna osoba,ona raspolaze svojom imovinom.
Isto tako te moze pogoditi kada ne poslusaju tvoje ideje oko uređenja doma,ako ne dođu na nedeljni rucak, ako dijete odgajaju suprotno tvom savjetu,ali u svemu tomu ne mozes nis.
|
Usporedbe koje nižeš su besmislene.
I mene bi pogodilo da sin prepisuje nekretninu koju sam mu ja poklonila, i to ženi koja mu kroz koju godinu može postati stranac.
Imala sam slučaj u obitelji da je isto učinjeno (prepisana kuća na sina, a sin "velikodušno"  na svoju ženu). Brak je trajao godinu dana i sin je poginuo, a snaha imala redaljke u kući. Onda se i ubračila za nekog tamo i izrodila mu djecu.
Sve to na sto metara od majke tog lika.
Da su makar djecu imali, pa hajde...
Ovako je financirana neka nikogovićka.
|
|
|
23.12.2020., 21:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Što je trebala ta žena, ostati solo cijeli život da srce svekrvi bude na mjestu?
Ne poklanjajte nekretnine djeci ako vas toliko muči kak će oni raspolagati s njom. To bi valjda bila pouka.
Zazidaj prizemnicu ne katnicu, daj mu nešto love ili mu pomozi na drugi način.
Sve ostalo ide u smjeru nekakvog ucjenjivanja, na ovaj ili onaj način.
|
23.12.2020., 21:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Ni ja ne razumijem u cemu je snaha toliko napadnuta.
Ostala je udovica. Nije ga varala i ostavila za zivota pa da treba na nju drvljem i kamenjem.
Ako ju je sin toliko volio da joj prepise onda u njegovo mrtvo ime treba ispostovati njegovu odluku.
Na redaljke se mogu samo nasmijati.
|
|
|
23.12.2020., 22:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
Guns kaže:
I mene bi pogodilo da sin prepisuje nekretninu koju sam mu ja poklonila, i to ženi koja mu kroz koju godinu može postati stranac.
Imala sam slučaj u obitelji da je isto učinjeno (prepisana kuća na sina, a sin "velikodušno"  na svoju ženu). Brak je trajao godinu dana i sin je poginuo, a snaha imala redaljke u kući. Onda se i ubračila za nekog tamo i izrodila mu djecu.
|
I??
Opet dodjemo na moj zakljucak, ne moze nis  
Sveki uvijek moze umrijeti kao bogata zena i nikome nista prepisati ako ju muce takva pitanja.
|
23.12.2020., 22:16
|
|
Anđelka
Registracija: Jan 2011.
|
Snaha nije ispunila svoju osnovnu zadaću ovdje (inkubator), odnosno, izrodila je djecu krivom tipu. 
|
|
|
23.12.2020., 22:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2020.
|
Quote:
Guns kaže:
|
Najbolje da je tebe pitao šta da radi sa svojom nekretninom a ne ju prepisao nekoj tamo ženi sa kojom se vjenčao i koju je volio
Strašno koliko si jalna i kako to besramno ispoljavaš
|
|
|
23.12.2020., 22:23
|
|
run, forrest, run
|
Quote:
Guns kaže:
|
pa da sin i nije ženi darovao kuću, ona bi je ionako naslijedila, zar ne?
ove "redaljke" i "nikogovićku" neću ni komentirati, baš neukusno 
|
|
|
24.12.2020., 00:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
SubSV kaže:
Što je trebala ta žena, ostati solo cijeli život da srce svekrvi bude na mjestu?
Ne poklanjajte nekretnine djeci ako vas toliko muči kak će oni raspolagati s njom. To bi valjda bila pouka.
Zazidaj prizemnicu ne katnicu, daj mu nešto love ili mu pomozi na drugi način.
Sve ostalo ide u smjeru nekakvog ucjenjivanja, na ovaj ili onaj način.
|
Pa ne krivim ja snahu.
Krivim sina.
Ne bi mi palo na pamet poklanjati ikome išta nakon godinu dana braka!
Pogotovo ne nešto što sama nisam zaradila.
Kako možeš znati kako će stvari funkcionirati u budućnosti?
Quote:
Missy Cat kaže:
Ni ja ne razumijem u cemu je snaha toliko napadnuta.
Ostala je udovica. Nije ga varala i ostavila za zivota pa da treba na nju drvljem i kamenjem.
Ako ju je sin toliko volio da joj prepise onda u njegovo mrtvo ime treba ispostovati njegovu odluku.
Na redaljke se mogu samo nasmijati.
|
Snaha se pokazala priličnom gadurom poslije.
Zajedno s novim mužem ušla je u spor oko metra zemlje na nekoj njivi.
Naravno, to je također bilo nasljedstvo pokojnika  .
Quote:
nothanks kaže:
Najbolje da je tebe pitao šta da radi sa svojom nekretninom a ne ju prepisao nekoj tamo ženi sa kojom se vjenčao i koju je volio
Strašno koliko si jalna i kako to besramno ispoljavaš
|
Je, jako me pati situacija iz 1945.
Ma bravo  !
|
|
|
24.12.2020., 01:08
|
|
Anđelka
Registracija: Jan 2011.
|
Vau, koja gadura, nije poklonila nekome metar zemlje. 
A svi znaju da je to dobila, trebala je onda dati tu zemlju svakome tko je htio.
To mora da je bio spor s tobom, sad bar znamo u čemu je stvar.
|
|
|
24.12.2020., 09:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
Guns kaže:
Pa ne krivim ja snahu.
Krivim sina.
Ne bi mi palo na pamet poklanjati ikome išta nakon godinu dana braka!
Pogotovo ne nešto što sama nisam zaradila.
Kako možeš znati kako će stvari funkcionirati u budućnosti?
|
Pa baš zato što ne znaš dijeliš po pola. Neće moj muž ulagati u moju kuću 20 godina i onda se zajebavat poslije po sudu ako se budemo razvodili da dokaže koliko je uložio i u kolikom je udjelu njegov dom u kojem živi godinama. Zašto bih mu to radila ako se može jasno upisati na nekretninu po pola?
Ne bih ni primila nekretninu od mame da se ne slaže s tim.
Neke vikendice i gluposti sa strane - koga briga, ali stan u kojem bi trebao živjeti ostatak života mi je normalno da posjedujemo po pola, bio on poklonjen, naslijeđen, plaćen u kešu ili pod kreditom još 20 godina
|
|
|
24.12.2020., 10:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jopko_bopko kaže:
Pa baš zato što ne znaš dijeliš po pola. Neće moj muž ulagati u moju kuću 20 godina i onda se zajebavat poslije po sudu ako se budemo razvodili da dokaže koliko je uložio i u kolikom je udjelu njegov dom u kojem živi godinama. Zašto bih mu to radila ako se može jasno upisati na nekretninu po pola?
Ne bih ni primila nekretninu od mame da se ne slaže s tim.
Neke vikendice i gluposti sa strane - koga briga, ali stan u kojem bi trebao živjeti ostatak života mi je normalno da posjedujemo po pola, bio on poklonjen, naslijeđen, plaćen u kešu ili pod kreditom još 20 godina
|
@jopko, ovdje je bila riječ o godinu dana braka!
Jedva da su počeli živjeti skupa. Što se tiče ulaganja, mislim da i nije bila riječ o bogzna kakvom novcu - bilo je to vrijeme posvemašnje bijede, živjelo se vrlo skromno.
Starci su mu podigli kuću, on se oženio, došao rat i - nema ga više!
Za ovo ostalo se slažem (zajedničko ulaganje u kuću pa povlačenje po sudovima), ali u tvom je primjeru, kao što si i sama rekla, utučeno puno godina zajedničkog života.
Da sam svekrva iz tog mog primjera, da sam pokopala dijete, a umjesto njega, u kuću koju sam dala svome sinu, ulaze drugi frajeri...
Pa mrak bi mi pao na oči!
|
|
|
24.12.2020., 10:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Nadam se da nisi svekrva.
|
|
|
24.12.2020., 10:39
|
|
Precjednik vijeca
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
simple mind kaže:
pa da sin i nije ženi darovao kuću, ona bi je ionako naslijedila, zar ne?
ove "redaljke" i "nikogovićku" neću ni komentirati, baš neukusno 
|
Cini mi se da po novom, katolickom zakonu, pola ide roditeljima ako zena nije ispunila svoju svrhu, odnosno podarila potomstvo.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:36.
|
|
|
|