Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.03.2009., 10:25   #921
Quote:
mama23 kaže: Pogledaj post
Molim vas napišite mi par recepeta za obični bijeli i brzi kruh u moulinex pekaču kruha.Koji god da ispečem jako se mrvi.Zašto??Hvala..
brzi kruh nisam nikad radio, a na programu za obični bijeli umjesto bijelog stavim polubijelo brašno. u početku se i taj dosta mrvio, ali sam počeo stavljati više vode i mlijeka (cca 0,5 deci ukupno) nego što je u receptu i manje se mrvi, tj.skoro se uopće ne mrvi
ronac zg is online now  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2009., 11:24   #922
kakav je pekač ovaj elit u metroa za 317 kuna?
stavros is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2009., 19:13   #923
Smile

Quote:
ronac zg kaže: Pogledaj post
brzi kruh nisam nikad radio, a na programu za obični bijeli umjesto bijelog stavim polubijelo brašno. u početku se i taj dosta mrvio, ali sam počeo stavljati više vode i mlijeka (cca 0,5 deci ukupno) nego što je u receptu i manje se mrvi, tj.skoro se uopće ne mrvi

hvala,probat ću.možete mi napisat par recepata ja sam dobila knjižicu recepata a pekačem ali ima puno pogrešaka..pekač je moulinex.
mama23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2009., 15:53   #924
imam xxl i prezadovoljna sam
i knizica je super pa nerazumin kakve to sve greške
radim sve po knjižici --slikovnici
nas je 5 i mislila sam da cu morati minimalno 2 kruha peci
vidila sam da je dovoljno i od 1,5 kg
nakon par dana ,prišla sam na 1 kg i ostane kruha ,a sada svaki dan ispecem onaj od 750 g i bude nam taman-i klincima za marendu
Old 27.03.2009., 16:56   #925
Kako paše uz dalmatinsku kuhinju?
Old 27.03.2009., 21:27   #926
Wink

i ja imam moulinex xxl ali su mi poslali recepte u kojima ima puno pogrešaka,krivo je tiskana pa nije naznačena gramaža i mogu raditi samo kruh od 1kg,nemam recept za marmeladu i kompot..Molim koji recept..
mama23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2009., 22:32   #927
mama23 a nemaš onu knjižicu njihovu orginal tiskanu sa slikicama?

#nemrem
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2009., 14:39   #928
Jel pravio tko kakve mesne kruhove? Tipa, ubaciš slanine i u kruh.
Dajte neki recept.
ninoid is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2009., 16:53   #929
Quote:
mama23 kaže: Pogledaj post
hvala,probat ću.možete mi napisat par recepata ja sam dobila knjižicu recepata a pekačem ali ima puno pogrešaka..pekač je moulinex.
u zadnje vrijeme radim samo na programu 5, zove se seljački kruh, super mi ispada,a i puno kraće traje - 2,5 sata
(recept za 500 g)

ulje - 1,5 m.ž.
voda - 205 ml + mlijeko u prahu (ali ja stavim 200 ml vode i 50 ml mlijeka)
sol - 1 m.ž.
šećer - 1,5 m.ž. (stavim 2)
brašno - ukupno 350 g (ja pomješam integralno,kukuruzno i polubijelo, a danas sam stavio i graham)
germa - 0,5 m.ž. (ja stavim malo više cca 0,8 m.ž)

džem od jagoda, breskvi ili marelica (program 10)

voće 580 g, šećer 360 g, pektin 30g, 1 limunov sok

kompot od jabuka: 750g voća i 5 m.ž.šećera

marmelada od narandže (voće 500g, šećer 400g, pektin 50g)

pekmeze i kompot nisam nikad radio pa ne znam kak ispada

pozdrav
ronac zg is online now  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2009., 19:16   #930
Bok! Imam Moulinexov xxl već neko vrijeme i konačno sam ga počela koristit - pitanjce malo - je li "Wholemeal flour" integralno brašno ili kakvo?

Mogu li u osnovni recept staviti mješavinu brašna - npr. kukuruzno i bijelo ili raženo i bijelo i sl?

Ovaj prvi mi se isto jako izmrvio, vidim da je netko napisao da dodam još vode?
Old 29.03.2009., 21:23   #931
Bok,
prošli tjedan smo kupili Moulinex OW200030, navečer ga napunili sastojcima, i očekivali s buđenje mirisom kruha.
Umjesto toga probudio nas je zvuk rafala :

http://www.youtube.com/watch?v=wLO8G0MvCC0

Zamijenili smo ga za novi u trgovini, međutim, i drugi se "ponaša" jednako. Kakva su vaša iskustva? Štekću li svi Moulinexi ovako, ili smo mi naletjeli na trulu seriju?
Jednom kad dobijemo pare natrag, što kupiti ?
stisum is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2009., 10:05   #932
Paaa, moj moulinex je prilično glasan dok mijesi tijesto (u specifikaciji piše 55 decibela - otprilike ko suđerica), ali nakon toga se utiša i ispeče normalno kruh
Old 30.03.2009., 14:29   #933
Quote:
ronac zg kaže: Pogledaj post
probala sam dodati 0.5dcl vise mlijeka... super uopce se ne mrvi kao prije...
nova... is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2009., 20:34   #934
Quote:
stisum kaže: Pogledaj post
Bok,
prošli tjedan smo kupili Moulinex OW200030, navečer ga napunili sastojcima, i očekivali s buđenje mirisom kruha.
Umjesto toga probudio nas je zvuk rafala :

http://www.youtube.com/watch?v=wLO8G0MvCC0

Zamijenili smo ga za novi u trgovini, međutim, i drugi se "ponaša" jednako. Kakva su vaša iskustva? Štekću li svi Moulinexi ovako, ili smo mi naletjeli na trulu seriju?
Jednom kad dobijemo pare natrag, što kupiti ?
Jebiga ,ne paziš treba više vlage (čitaj vode)..da te ne bi "rafal" mučio jer je to zaštita motora od prevelikog pritiska na lopaticu
I...nikad ne otvaraj na dugo poklopac ,jer gubiš toplinu
..Ja bi se "otkačio" da imam tako dobar pekać
Old 30.03.2009., 21:29   #935
Quote:
Nolina kaže: Pogledaj post
Bok! Imam Moulinexov xxl već neko vrijeme i konačno sam ga počela koristit - pitanjce malo - je li "Wholemeal flour" integralno brašno ili kakvo?

Mogu li u osnovni recept staviti mješavinu brašna - npr. kukuruzno i bijelo ili raženo i bijelo i sl?

Ovaj prvi mi se isto jako izmrvio, vidim da je netko napisao da dodam još vode?
- Wholemeal flour = Integralno brašno
- Možeš na osnovnom programu 01 dodati do 15 dag integralnog, ili raženog, ili kukuruznog.
Albatros is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2009., 21:32   #936
Quote:
Francesca kaže: Pogledaj post
mama23 a nemaš onu knjižicu njihovu orginal tiskanu sa slikicama?
Imam ali uz nju su mi poslali i papir na kojem je veliki popis tiskarskih grešaka..Imam recepte ali samo za kruh od 1 kg dok drugih jednostavno nema..
mama23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2009., 21:39   #937
Thumbs up

[QUOTE=ronac zg;19681890]u zadnje vrijeme radim samo na programu 5, zove se seljački kruh, super mi ispada,a i puno kraće traje - 2,5 sata
(recept za 500 g)....

Hvala probat ću..Kompot sam radila od jabuka ali mi je bio nekako suh i malo zagoren..Trenutno radim kruh tako da stavim sve potrebne sastojke u pekač-bilo koji recept i uključim program za mješanje i dizanje tijesta.Nakon toga ga premjesim,oblikujem štruce i pečem u pećnici...SAVRŠEN JE!!!!
mama23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2009., 21:41   #938
zahvaljujući jednoj dobroj duši koja je zaključila da je pekač kruha nešto što meni neophodno treba, pa mi ga i prigodno kupila povodom nastupajućeg rođendana, unazad 2 tjedna ga imam i ja
zahvaljujući vlastitoj brzopletosti kutiju sam mam i odmah šiknula u kontejner, tak da vjerojatno ne bum dobila knjižicu recepata jer je barkod nagdi na jakuševcu
no kako sam ja na rukice spekla pokoju tonu kruha u svom životu, snašla sam se i bez knjigice
naravno, uvažavajući i ovdašnje savjete
uglavnom, moji doma su oduševljeni
starije kćerce veselo hrda integralne-crne-s tonom sjemenki kruhove, zver i mlađe kćerce pak se vesele čistim, bijelim kruhekima
sprava je Moulinex OW50030 ili ti neki brojevi, ono sa dodatnim plehovima
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2009., 21:57   #939
Quote:
Albatros kaže: Pogledaj post
- Wholemeal flour = Integralno brašno
- Možeš na osnovnom programu 01 dodati do 15 dag integralnog, ili raženog, ili kukuruznog.
Hvala!
Old 30.03.2009., 22:03   #940
Quote:
Old fart kaže: Pogledaj post
Jebiga ,ne paziš treba više vlage (čitaj vode)..da te ne bi "rafal" mučio jer je to zaštita motora od prevelikog pritiska na lopaticu
I...nikad ne otvaraj na dugo poklopac ,jer gubiš toplinu
..Ja bi se "otkačio" da imam tako dobar pekać
Vode ima točno po receptu koji dolazi s pekačem i kruh na kraju ispadne odličan (čak i prvi put).
Može se motor štititi nekakvim "proklizavanjem", ali ne ovako bučnim. Uostalom, nek ugrade jači motor. Svakako,pekač će natrag u dućan, a pare natrag u džep.
stisum is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:30.