Svijet Zbivanja u svijetu |
|
|
13.02.2015., 10:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
http://vk.com/strelkov_info
Pregled opolčenja Novorosije
Bitka za Logvinovo
12.02.15. Obavijest od opolčenca "Šurygina".
Prijatelji moji situacija je ukratko sljedeća: s ranog jutra su bile najteže borbe za Logvinovo. Ukrajinci su na proboj bacili sve rezerve koje imaju - najmanje tri bataljunske taktičke grupe ukupne brojnosti do 800 ljudi uz podršku najmanje 40 tenkova.
Po izjavama opolčenaca u borbu su krenule svježi, dobro naoružani i odlično pripremljeni bataljuni. Bez obzira na to da su morali napredovati, praktički po otvorenom terenu, u vidokrugu visina koje drži opolčenje, pod unakrsnom vatrom, oni su s velikom tvrdoglavošću išli naprijed, bez obzira na gubitke, vješto koristeći lokalne zaklone i održavajući taktički red. Po podacima obavještajne, to su bili udarni bataljuni, koje je ukrajnsko zapovjedništvo čuvalo za odlučujući napad. Ti bataljuni su prošli puni tečaj obuke pod rukovodstvom američkih i poljskih instruktora na javorovskom poligonu, te su nedavno potajice prebačeni u zonu ATO. Ali unato iznenadnosti udara i njegovu moć, ukrajinski jurišnici nisu mogli probiti obranu opolčenaca. Ponijevši ogromne gubitke na etapi napredovanja i utvrrđivanja, jurišnici se nisu mogli probiti u Logvinovo i napad se zaustavio na obližnjim prilazima selu. Zadnja dva tenka su bila spaljena doslovce 100-njak metara od pozicija opolčenaca. Ali i zaštitnici ela su ponijeli velike gubitke od vatre protivničke artiljerije. Drugi napad jurišnika je odbijena tenkovskim napadom opolčenja, čiji su tenkovi krenuvši prema selu, ne zaustavljajući se izvršili protunapad na napredujućeg protivnika. Ukrajinska pješadija koja je napredovala na otvorenome je ponijela teške gubitke i bila je prisiljena povući se, nakon čega se borba pretvorila u artiljerijski dvoboj. Istovremeno s napadom na Logvinovo, ukrajinski odredi su pokušali napasti pozicije opolčenaca u području donjeckog aerodroma, kod Černuhina, Redkoduba, te na okolnim visinama.
Potpuno je očigledno da je više zapovjedništvo ukrajinske vojske dobilo najstrožu naredbu da za dva dana do prekida vatre bilo kojojm cijenom okrene hod borbi i izbori vidljive taktičke pobjede, zabilježivši pobjedni završetak ove etape oružanog sukoba. Pri tome je deblokada okruženog dijela ukrajinske vojske pitanje časti za ukrajinskog predsjednika Porošenko, koji je izjavio cijelom svijetu da nikakvog okruženja ovdje nema. Zato je razumljivo da će u preostala dva dana ukrajinsko zapovjedništvo, bez obzira na bilo kakve gubitke bacati na proboj sve snage koje ima da potvrdi istinitost Porošenkovih riječi, što će čini se postati svojevrstan "Verdun" po razini krvavosti i jednokratnih gubitaka, a za ukrajinsko zapovjedništo ispit za daljnje ostajanje na dužnosti.
Istovremeno s informacijom o deblokirajućem napredovanju kod Debaljceva na nizu ukrajinskih foruma se pojavila, i u međuvremenu maknuta administratorom, informacija o "crnoj noći" koju na kraju namjerava ostvariti ukrajinsko zapovjedništvo pobunjenom stanovništvu Donbasa. Prema ovoj informaciji u zadnjim satima rata ukrajinska artiljerija mora nanijeti najveći za vrijeme ove kampanje, udarac po gradovima i naseljima Donbasa i Luganščine, kako je rečeno na jednom od foruma: "Odlazeći, glasno zalupiti vratima, da se udarac zapamti u svakoj "separskoj" obitelji, u svakoj njihovoj kući!"
ova cinična akcija ukrajinskih nacista može odnijeti stotine života...
|
|
|
13.02.2015., 10:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
AndrejX kaže:
A ti jos uvijek gutas ovakve sulude i morbidne price ?
|
Znam, znam, ništa bez filmografskih dokaza... 
|
|
|
13.02.2015., 10:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2013.
|
Quote:
ramiro kaže:
Evo, pa izbalansiraj je ako njome nisi zadovoljan, i ja sam se tek uključio kad sam uočio nešto potrebno za reći.
Samo ne shvaćam što hoćeš reći, je li da bi Hrvatska i Hrvati trebali zauzeti stranu u ovim zbivanjima? Da nam je netko bliži u ovom sukobu? Znam da za spoljnju ministarku gđu Legitimitet Dva Posto nema dvojbe da je prijateljica Ukrajine, na način kao što je i prijateljica Sirije.
|
Ramiro, zar zaista mislis da je Hrvatska SLOBODNA da SAMA odlucuje na kojoj je strani u ovom sukobu (mislim na politicku vlast)?
Hrvatska nije slobodna i nezavisna drzava, vec mala drzava koji se smatra vazalom.
Neke jace zemlje su pokusale zaustaviti ovo ludilo zauzimanjem stava, pa je Madjarskoj odmah zaprijetio Majdan, Orban proglasen diktatorom, a madjarskim biznismenima i politicarima zabranjen ulazak u Ameriku.
Slicna stvar je bila sa Slovackom.
U Austriji i Njemackoj tinja javnost o podrsci Novorusima
Ako posmatras EU iz politickog ugla, reklo bi se da je EU jedinstvena po pitanju sankcija, ali politika zemalja EU nije ni priblizno ista sa stavovima gradjana tih zemalja EU.
Hrvatska je premala da bi je se nesto pitala, ako bude neposlusna udarice je odmah preko ECB ili slicno, ulaskom u EU Hrvatska politika je odabrala stranu, bez obzira bila ona ispravna ili ne, ona je uvijek na istoj strani.
Ono sto jednu zemlju moze zaustaviti u vazalstvu su gradjani, jer politicari to nece nikada uraditi, previse im je dobro na vlasti i sa njihovoim partnerima. Ali gradjani mogu promjeniti stvari izlaskom na izbore, kao sto je Grcka uradila sa Sirizom i kao ste ce Spanija uraditi to sa Podemosom.
Inace, mislim da niko nije napisao, ali jedna interesatna vijest iz sporazuma je, da su se Njemacka i Franckuska obavezali da ce obnoviti bankarski sistem u Novorusiji!
|
|
|
13.02.2015., 10:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Sprema se velika ofanziva Ukrajinske vojske,nocas su bombardirali Lugansk,nisto nece bit od ovog primirja,jednostavno Ukri ne mogu pristat na to!! Narod kad bi vidjeo sto se desava u kotlu,i poraz vojske,dogodio bi se majdan za veleizdaju,a Porosenko to sebi ne nmoze dopustit!!!
|
13.02.2015., 10:39
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Oct 2011.
|
Quote:
zoroasterix kaže:
Ti si malo zaluđen tip ako ozbiljno smatraš Putina za "vođu slobodnog svijeta". Tip je najobičniji autokrat. Osim toga, Putin neće "srušiti Zapad" jer on to ni ne želi niti ima koristi od toga. On želi da Rusija bude svjetska supersila sa svojom zonom interesa, kao što je bilo nekad, da Rusija ima kontrolu nad zemljama bivšeg SSSR i to je razlog sukoba sa Zapadom.
I tvoje miješanje američke politike, pedera i Coca Cole je zaista fascinirajuće. 
Rusi imaju neke odlične filmove, ali većina njihovih današnjih filmova su kopiranje američkih filmova, isto vrijedi i za muziku. Droge i homoseksualaca imaš i u Rusiji. I u Rusiji (zasad) još postoje McDonalds i Coca Cola...
Prema tome, ispada da sve što mrziš na Zapadu imaš i u današnjoj Rusiji.
|
Izbacivanje petrodolara iz upotrebe koje predvode Rusija i Kina će neminovno dovesti do pada američke dominacije u svijetu. Samim tim i do pada životnog standarda u SADu i njihovim partnerima.
Dovoljno je pogledati Europu,niti jedna od bivših komunističkih zemalja se u 25 godina kapitalizma nije uspijela niti približiti bogatim germanskim zemljama,naprotiv razlike su sve veće. Izuzetak je samo DDR koji se ujedinio sa Zapadnom Njemačkom.
Ti vjerojatno misliš da su Slaveni i ostali istočnoeuropljani gluplji i nesposobniji,lijeniji i pokvareniji od Germana,a ja mislim da nas oni reketare, isisavaju i korumpiraju nam političare,zato nazadujemo. 
|
|
|
13.02.2015., 10:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
ccd kaže:
Koliko je forumska rasprava "objektivna" govori i količina teksta napisana o HR dobrovoljcima koji su tamo otišli na stranu Ukrajinaca.
Kada se pak pričalo o konstatnom učešću četničke gamadi na strani prorusa stvar se minorizirala do krajnjih granica. Još kada se na to poveže rana faza sukoba gdje su nam komšije (i njihovi ovdašnji drugari po mentalnom sklopu) tvrdili kako nikada nisu čuli za Strelkova i njegovo orgijanje u opsadi Sarajave zajedno sa drugim ruskim dobrovoljcima onda nam to sve govori. 
|
Srpski dobrovoljci su problem Srbije, predstavljaju istu (iako neslužbeno) i o njima bi se trebalo najviše komentirati na srpskim forumima.
Hrvatski dobrovoljci su problem Hrvatske, predstavljaju istu (isto neslužbeno) i ne znam što je čudno da se na .hr forumu o njima puno piše.
Što se tiče jednih i drugih, ne sjećam se da je itko na ijednoj reinkarnaciji UA teme pohvalno pričao o srpskim dobrovoljcima i četnicima. Više manje je bilo zajebancije na njihov račun.
Kada se pročulo da je ona grupa Hrvata otišla u Azov javila se hrpa forumaša sa pohvalnim postovima o njima i Azovu.
Debili jedni, debili drugi. Ali naši debili rade antireklamu mojoj državi pa ću njih i kritizirati puno više nego srpske.
Njima neka se bave Srbi. Ako žele.
Jednog dana kada Azov padne u nemilost zapadnih medija, a to će se zasigurno dogoditi, zar želimo da se priča da je u istom od stranaca bilo najviše Hrvata?
Zadnje uređivanje Andrijakos : 13.02.2015. at 10:53.
|
|
|
13.02.2015., 10:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Ništa od primirja, ali ni Nato obuka ne vrijedi ako nemaš ludost i muda, da oće i ovaj Azov malo svratiti na porciju...
Ovo se tek zahuktava 
|
|
|
13.02.2015., 10:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
ramiro kaže:
Evo, pa izbalansiraj je ako njome nisi zadovoljan, i ja sam se tek uključio kad sam uočio nešto potrebno za reći.
Samo ne shvaćam što hoćeš reći, je li da bi Hrvatska i Hrvati trebali zauzeti stranu u ovim zbivanjima? Da nam je netko bliži u ovom sukobu? Znam da za spoljnju ministarku gđu Legitimitet Dva Posto nema dvojbe da je prijateljica Ukrajine, na način kao što je i prijateljica Sirije.
|
Ja povremeno navratim ovdje jer jednostavno nemam vremena 0-24h visiti na netu, pratiti događanja i postati ovdje.
Kada navratim (ili netko drugi koji nije dio kolektivne svijesti ovdje) i nešto konkretno prokomentiram ili ponudim neke dokaze odmah dežurni botovi koji izgleda imaju vremena na bacanje jednostavno zatrpaju forum minorizirajući i ismijavajući bilo što što nije u skladu sa njihovim svjetonazorima (bez sankcija moderatora za trolanje ili offtopic).
Dosta toga sam bio ponudio oko Strelkova i učešća tehnike vojske RF na teritoriji Ukrajine. Konkretno tenk T72B3 je bio dokazano prisutan na ratištu i sami prorusi su ga snimili ne znajući očito uopće da se radi o formacijskom vozilu koje koristi samo vojska RF.
Razlog što su ga snimali je bio taj što su ga zarobili od UA kada je ova bila u bježaniji kod Ilovajska prošlo ljeto, a u biti UA ga je nedugo prije toga zarobila od (pro)ruske strane.
Ili kako rekoh oko učešća četnika i "lika i djela" Strelkova i ostalih PR mediokriteta tipa Givi/Motorola.
Tako jedan uvaženi komšija koji se izdaje za velikog znalca geopolitičkih zbivanja tumači kako nikada nije čuo za Strelkova (niti njegovo učešće u opsadi Sarajeva)  i uz to tumači kako četnički pokret nije onakav kakav mi znamo iz opće kulture i povijesnih činjenica da je.
Koga zanimaju činjenice oko učešća vojske RF u ratnim operacijama u Ukrajini ima materijala pregršt na razmatranje.
Tako npr. noviji materijal je o oklopnom vozilu BPM-97 “Vystrel” i bazi u Lugansku gdje je instalirana oprema vojske RF.
http://lugansk-news.com/russian-mili...ugansk-photos/
http://lugansk-news.com/video-of-rus...-russian-army/
Analizirane su lokacije gdje su snimljeni foto-video materijali.
Lokacija same baze u Lugansku:
Uopće ne sumnjam da će se javiti sada neki uobičajeni likovi koji će kvazihumornim dosjetkama ili zapjenjenim parolama-floskulama i ovo relativizirati.
Ovdje nikakav dijalog nije moguće ako nisi dio ove ili one strane i ovi trol-botovi koji danonoćno vise i postaju ovdje ili po drugim medijima misle da je zbog toga mišljenje opće javnosti isto kao njihovo.
Tipčni takav lik je ovaj Adrian24 koji napiše nebuluzu kako se provode streljanja i pale leševi na hrpama bez trunka dokaza i nikome ništa.
Istu shemu je provodio i onomad kada je srušen malezijski avion kada je tupio slične nebuloze kako su u avionu bila mrtva tijela, bez krvi, zaražena ne znam čime...mislim ono psihotična paranoja totalna. 
Sada ću vjerovatno dobiti karton ili neku sličnu sankciju od admina pa završavam.
|
|
|
13.02.2015., 10:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
SHOGO kaže:
Ništa od primirja, ali ni Nato obuka ne vrijedi ako nemaš ludost i muda, da oće i ovaj Azov malo svratiti na porciju...
Ovo se tek zahuktava 
|
Ovo je vrh smijeha:: Džon Mekejn o miru u Ukrajini: Biće, kad svinje polete!
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/534562...-svinje-polete
Tocno se zna da Amerikancima ne odgovara nikakav mir,trudice se svim silama da ne ispostuju(USA=Ukrajinska vlast),tako da mislim da je podjela Ukrajine najbolje rjesenje za sve njezine gradjane..razgranicenje i razlaz.
|
13.02.2015., 11:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Jesam li ja dobro shvatio jutros da je Donald Tusk rekao kako nema dokaza da se hrvatski dobrovoljci bore u Ukrajini i da je vjerojatno riječ o ruskoj propagandi. Da, ruska propaganda iz hrvatskih medija i od hrvatske ministrice...
I kako onda istom čovjeku vjerovati kad sutra za neku drugu stvar koja nije toliko očita kao ova isto bude govorio da je propaganda?
|
|
|
13.02.2015., 11:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Poljaci imaju loša iskustva s Rusima, to je istina, i ponekad je opravdan oprez u međusobnim odnosima. Ali imaju puno gora iskustva i s Nijemcima i s Ukrajincima pa su odjednom postali najbolji prijatelji, dok će, što se Rusa tiče, ako treba i izmijeniti povijest (Auschwitz npr) samo ako postoji i mala šansa da će time nauditi Moskvi. Nevjerojatna psihoza ih je zahvatila.
|
|
|
13.02.2015., 11:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Quote:
Hawker kaže:
Hrvati se bore na strani pravoslavaca. 
Kako ce proc mrski cirilicni natpisi u Ukrajini 
Jel im neko uopce rekao da su ukrajinci zli pravoslavci i da pisu cirilicom?
|
Hrvatima uopće nisu problem ni pravoslavci ni ćirilica. Pravoslavci su i Crnogorci, Makedonci, Bugari, Ukrajinci i Rumunji. I svi osim Rumunja pišu ćirilicom. Hrvati se bore protiv agresora i ugnjetavanja.
Nego, kako to da se srpski četnici bore protiv ukrajinskih pravoslavaca i njihove ćirilice? Kako to da Rusi napadaju pravoslavnu Ukrajinu, koja uz to piše ćirilicom. Kako to da Rusi napadaju pravoslavnu Gruziju, a u korist muslimanskih Oseta i Abhaza?
Ruse, dakle, uopće ne zanima ni slavenstvo, ni pravoslavlje, ni ćirilica. Njih "zanima" samo velikoruska megalomanija i otimanje tuđih teritorija?
|
|
|
13.02.2015., 11:22
|
|
nekorisnik
|
Quote:
kontrasvijeta kaže:
Ramiro, zar zaista mislis da je Hrvatska SLOBODNA da SAMA odlucuje na kojoj je strani u ovom sukobu (mislim na politicku vlast)?
Hrvatska nije slobodna i nezavisna drzava, vec mala drzava koji se smatra vazalom.
Neke jace zemlje su pokusale zaustaviti ovo ludilo zauzimanjem stava, pa je Madjarskoj odmah zaprijetio Majdan, Orban proglasen diktatorom, a madjarskim biznismenima i politicarima zabranjen ulazak u Ameriku.
Slicna stvar je bila sa Slovackom.
U Austriji i Njemackoj tinja javnost o podrsci Novorusima
Ako posmatras EU iz politickog ugla, reklo bi se da je EU jedinstvena po pitanju sankcija, ali politika zemalja EU nije ni priblizno ista sa stavovima gradjana tih zemalja EU.
Hrvatska je premala da bi je se nesto pitala, ako bude neposlusna udarice je odmah preko ECB ili slicno, ulaskom u EU Hrvatska politika je odabrala stranu, bez obzira bila ona ispravna ili ne, ona je uvijek na istoj strani.
|
Ma oke, ali tada se barem službena politika se ne bi trebala ponašati poput žabe koja je vidjela da se konj potkiva pa i ona digla nogu, i sramotiti se iz dana u dan.
A konačno, uvijek postoji i stara oprobana nenadjebiva taktika vazala i potlačenih, a to je pravljenje nevještim: "tko će sad to", "nemojte nas" "ne znamo mi ništa, mi smo glupi" itd., pa tako ipak sačuvati obraz, a i interese.
|
13.02.2015., 11:22
|
|
Skeptik
Registracija: Nov 2007.
|
Opet trkeljanja o ruskoj invaziji.
Di su dokazi? 
|
13.02.2015., 11:25
|
|
Na porodiljnom
Registracija: Mar 2008.
|
UA - Ukrajina XI - prije postanja pročitati uvodni post.
Prava istina o jucerasnjoj "novoj" IMF pomoci Ukrajini:
http://www.economist.com/blogs/freee...new-bail-out-0
Quote:
THIS MORNING the International Monetary Fund (IMF) announced that it would probably grant Ukraine a new bail-out. How big is it? Some have reported a $17.5 billion bail-out; others a $40 billion figure. In fact, the "new" bail-out is only worth around $5 billion. That is because the IMF already pledged $17 billion back in April, of which only $5 billion has been actually disbursed. In other words, the fund is making good old promises, rather than offering any new cash.
|
U osnovi nas nista novog, to je onih 17 milijardi koje spominju od proslog ljeta i od cega povremeno uplate koju milijardu ali svaki put daju izjave kao da salji novu hrpu. Biti ce zanimljivo vidjeti tko ce se ucipiti u preostalih 40 milijardi, nije da interesenti stoje u redu.
|
|
|
13.02.2015., 11:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ccd kaže:
Tipčni takav lik je ovaj Adrian24 koji napiše nebuluzu kako se provode streljanja i pale leševi na hrpama bez trunka dokaza i nikome ništa.
|
Nisam "napisao" nego sam preveo tekst koji je napisao jedan od pobunjenika. Možda je "nevjerojatna izmišljotina", ali s obzirom na sve ostalo što je viđeno i DOKUMENTIRANO snimkama sklon sam vjerovati barem preko 50% da je istina.
Quote:
ccd kaže:
Istu shemu je provodio i onomad kada je srušen malezijski avion kada je tupio slične nebuloze kako su u avionu bila mrtva tijela, bez krvi, zaražena ne znam čime...mislim ono psihotična paranoja totalna. 
|
Da rezimirano o "paranoji":
1. 100 stručnjaka za AIDS u avionu - nije moja "izmišljotina" - bilo u svim novinama.
2. Smrad tijela je bio kao da su bila mrtva duže vrijeme - izjava lokalnih stanovnika
3. Neka od tijela su izgledala kao da su bila mrtva duže od dva dana - izjava pripadnika OSCE.
4. Par dana prije je objavljeno izvješće o tom avionu - redaktirano do besvjesti.
(vidi sliku na linku)
http://www.shans-online.com/news/201...ge_na_ukraine/
Nizozemska Vlada je objavila 146 dokumenata o likvidaciji posljedica katastrofe aviona Malaysia Airlines, od kojih je veliki dio bio izložen "flomasterskoj" cenzuri. Osim toga, 89 dokumenata uopće nije bilo objavljeno.
Tko hoće, neka upiše "Netherlands redacted documents" u Google i čita na engleskom.
Prvo na svim naslovnicama novima pišu "Putin skinuo Boing", kao da je osobno stisnuo dugme, a sad ne mogu iskopati dovoljno veliku rupu da zakopaju cijelu stvar.
Pa ti meni pričaj o paranoji.
|
|
|
13.02.2015., 11:34
|
|
d
Registracija: Oct 2010.
|
Meni još uvijek nije jasno jesmo li mi (a pritom mislim na politiku koja govori u naše ime) stvarno glupi, namjerno glupi, slučajno glupi...
Ameri su si vjerojatno odredili datum kad idu raditi sranje do kraja, a bilo bi lijepo da što prije znamo kakvu ćemo mi ulogu imati u tom sranju.
Bilo bi lijepo Pusićka kaže koliko smo zaprave glupi što prije, jasno i glasno u središnjem dnevniku, tako da znam jel idem dolje loviti klokane i prati australcima guzice danas ili sutra.
|
13.02.2015., 11:53
|
|
nekorisnik
|
Quote:
ccd kaže:
Tako jedan uvaženi komšija koji se izdaje za velikog znalca geopolitičkih zbivanja tumači kako nikada nije čuo za Strelkova (niti njegovo učešće u opsadi Sarajeva)  i uz to tumači kako četnički pokret nije onakav kakav mi znamo iz opće kulture i povijesnih činjenica da je. 
|
To što na strani prorusa ima četnika, ili što su u rat kod nas njima dolazazili razni ruski dobrovoljci ne znači da Hrvati moraju biti za drugu stranu. Mjere takve bagre nisu naše mjere.
Nisu Hrvati išli ni u Čečeniju, pa nemaju ni sada razloga ići u Ukrajinu.
|
13.02.2015., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Intervju sa dva hrvatska dobrovoljca iz Azova:
http://youtu.be/IcqlCDEFSb4
Oni su Hrvatski nacionalisti, još su u Kijevu, Putin je komunist, bore se protiv komunizma, žele bijelu Europu itd.
Na russian english je (tako bi Amerikanci rekli da zvuči  ) pa će biti razumljivo većini.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:56.
|
|
|
|