Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.11.2024., 18:13   #9501
Ne bi.

Imala sam prošli mjesec jednu obročnu otplatu u Ikei puno manju od 2000 EUR i onda sam htjela kupiti karte za avion na 3 rate na webu Croatia Airlinesa i nije mi dalo
Bila sam na oko 2500 EUR jednokratno

Sent from my REA-NX9 using Tapatalk
JayDeena is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2024., 18:47   #9502
Znači postoji i hard limit preko kojeg kartica ne prolazi, bilo rate bilo jednokratno, uz taj mjesečni od 3000 koliko je tebi.

Hvala na info, htio sam uzeti Gold ali ne sviđa mi se to da ne znaš limit i možeš doći u dućan pa ti odbije kupovinu samo tako, ali zvanje autorizacije pa čekaš na vezi xy min, taman posla.
ugovor is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2024., 08:06   #9503
Uopće ne znam što je to autorizacija kod PV.
Trenutno imam 4524,77 utrošaka u 20 dana, nikad problema.
Limit mi nikada nisu rekli.
Uredan platiša nikada ni najmanjeg kašnjenja
nsut is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2024., 09:24   #9504
Ni ja... Nikad ih nazvao i nikad me blokirali... Jednom davno sam pitao za limit, rekli mi "gospodine, vi nemate limit". Računi mjesečni cca 800 eura mjesečno + zaduženje na rate oko 3000 eura.
boky1979 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2024., 12:35   #9505
Mislim da svi kada dobiju karticu i normalno ju koriste nemaju limit. Znači kupuješ, plaćaš, plaćaš u roku. Gledaju te i ne diraju, odnosno ne gledaju, nego im sustav ne javlja nikakva nedopuštene/sumnjive/transakcije vađenja keša. Kada kreneš ili sa kašnjenjem ili sa povlačenjem (aircash, skrill, revolut, wise itd) tu si već u riziku iako mislim da ako sve platiš na vrijeme čak ni tada nisi ugrožen. Problemi nastaju spajanjem dva računa kada si na reviewu i odrede ti fiksni limit (naravno ako uspiješ platiti, ako ne, ideš na ovrhu nakon tri mjeseca). Nakon što ti odrede fiksni limit, a ti si nezadovoljan i želiš veći kažu ti da se javiš nakon tri mjeseca i ako si uredan povećaju ga, ali zauvijek ćeš imati neki limit, neće te vratiti na onaj početak kada nisi ga imao uopće.
kolican is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2024., 14:08   #9506
Quote:
kolican kaže: Pogledaj post
Mislim da svi kada dobiju karticu i normalno ju koriste nemaju limit. Znači kupuješ, plaćaš, plaćaš u roku. Gledaju te i ne diraju, odnosno ne gledaju, nego im sustav ne javlja nikakva nedopuštene/sumnjive/transakcije vađenja keša. Kada kreneš ili sa kašnjenjem ili sa povlačenjem (aircash, skrill, revolut, wise itd) tu si već u riziku iako mislim da ako sve platiš na vrijeme čak ni tada nisi ugrožen. Problemi nastaju spajanjem dva računa kada si na reviewu i odrede ti fiksni limit (naravno ako uspiješ platiti, ako ne, ideš na ovrhu nakon tri mjeseca). Nakon što ti odrede fiksni limit, a ti si nezadovoljan i želiš veći kažu ti da se javiš nakon tri mjeseca i ako si uredan povećaju ga, ali zauvijek ćeš imati neki limit, neće te vratiti na onaj početak kada nisi ga imao uopće.
Uvijek imaš limit, sve je postroženo...meni se nisu nikad dva računa spojila, al su likovi po novom počeli zvati ako nisi u dospijeću platio zadnji račun te naglašavaju i prijete se da po novom će se imat problema s dizanjem kredita bla bla...
Prokula is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2024., 14:53   #9507
Quote:
kolican kaže: Pogledaj post

Meni je 95% transakcija visa premium uplate na Revolut i nikad problema
Platim sve na vrijeme i nema problema za aada
ajvan is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2024., 14:54   #9508
Ni nama se nisu nikad spojila 2 računa
Kartica se naplaćuje izravnim terećenjem računa
U početku nije dalo neku visoku potrošnju ali se onda povećavalo svaki mjesec i na 3000 stalo i ni makac dalje
Nije baš ni da treba više ali ono, primijetili smo

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
JayDeena is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2024., 11:59   #9509
Pozdrav imam pitanje pošto tek friško 2 mjeseca koristim karticu Premium Visa Platinum, Prvi mjesec sam imao ukupnu potrošnju u iznosu od 3912 eur ali sam kroz mjesec uplatio 2200 eur te za datum dospijeća je ostalo 1.712,96 eur koji su trajnim nalogom normalno skinuti s tekučeg računa bez problema. prošli mjesec sam imao ukupni saldo na datum dospijeća 2438,26 eur koji mi je danas uredno skinut s kartice, danas ako pokušam napraviti transakciju (bankomat, trgovina, bilo što) mi ju odbija, odbilo mi ju je i prošli mjesc zadnji put kada sam ju probao koristiti ali sam to pretpostavio da sam dosegao neki "limit" pa nisam uopće išao za tim, na rate imam iznos od 63 eur znači zanemariv. oba računa su znači plačena na dan dospijeća, dali je imao tko sličnih situacija? pogotovo zato jer mi je rečeno da na platinum kartici nemam limit.
lvugrac is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2024., 13:30   #9510
Quote:
lvugrac kaže: Pogledaj post
Pozdrav imam pitanje pošto tek friško 2 mjeseca koristim karticu Premium Visa Platinum, Prvi mjesec sam imao ukupnu potrošnju u iznosu od 3912 eur ali sam kroz mjesec uplatio 2200 eur te za datum dospijeća je ostalo 1.712,96 eur koji su trajnim nalogom normalno skinuti s tekučeg računa bez problema. prošli mjesec sam imao ukupni saldo na datum dospijeća 2438,26 eur koji mi je danas uredno skinut s kartice, danas ako pokušam napraviti transakciju (bankomat, trgovina, bilo što) mi ju odbija, odbilo mi ju je i prošli mjesc zadnji put kada sam ju probao koristiti ali sam to pretpostavio da sam dosegao neki "limit" pa nisam uopće išao za tim, na rate imam iznos od 63 eur znači zanemariv. oba računa su znači plačena na dan dospijeća, dali je imao tko sličnih situacija? pogotovo zato jer mi je rečeno da na platinum kartici nemam limit.
Kartica ima limit, samo on nije jasno defniran i komuniciran nego ga oni određuju po nekoj procjeni kreditne sposobnosti i parametrima potrošnje i neće vam reći unaprijed koliki je. Ali ne možete karticu peglati unedogled. I u potrošnju se računa cijeli iznos potrošen na rate, a ne iznos jedne rate. Pretpostavljam da je iznos koji ste provukli na rate veći od 63€.

Obično se "limit" povećava ako ste uredan korisnik i s vremenom, ali vi ste friški korisnik i ti prvi računi su dosta veliki pa možda su vam ipak malo ograničili potrošnju.
U svakom slučaju možete saznati o čemu se točno radi ako ih nazovete.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 06:37   #9511
Sinoc htio kupiti frizider preko neta jer je akcija na PV.

Trenutno na kartici imam troskova 420eura racun se formira 18.12.
Firizider cijena 513 eura, hito platiti jednokratno, dobio poruku odbijeno od strane banke...onda odabrao na rate i proslo je placanje i frizider kupljen.

Inace ne koristim cesto karticu, samo za placanje na rate ponekad.

Jel ovo odbijanje znaci da mi je limit za gotovinu tj jednokratno placanje manji od 1000 eura?

Inace racuni se placaju uvijek redovito tj. automatski se skida novac sa tekuceg.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
fat_boy_slim is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 08:31   #9512
Ako je nova kartica, da, limitirana je (obično u visini jedne plaće, obročno i ukupno zaduženje u visini dvije plaće) prvih 6 mjeseci. Obzirom da je ne koristite često, postoji ograničenje trošenja te je veći trošak potrebno najaviti. Bilo bi dobro nazvati ih i pitati zbog čega je kartica odbijena pa će vam oni reć pravi razlog.
boky1979 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 08:44   #9513
zna li netko , koliko godina nakon problema s plaćanjem je moguće opet dobiti karticu? prošle su 3 god
star 69 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 09:19   #9514
Probaj zatražiti, ništa te ne košta probati. Jesi već slala zahtjev u te 3 godine?
ugovor is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 09:59   #9515
Nakon 3 godine bi ju mogla dobiti, nakon 4 sigurno ali vjerujem da će i prije dati ako imaš ok primanja.
Mister156 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 10:07   #9516
imala sam problem i s Dinersom i s Visom, sve je riješeno prije 3 god točno
probala sam Diners preko Georga , još uvijek mi ne daju , kod njega mi je dobro što bi mi članarina bila free
Visu nisam još probala
primanja su dobra i redovna
star 69 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 11:07   #9517
Quote:
boky1979 kaže: Pogledaj post
Ako je nova kartica, da, limitirana je (obično u visini jedne plaće, obročno i ukupno zaduženje u visini dvije plaće) prvih 6 mjeseci. Obzirom da je ne koristite često, postoji ograničenje trošenja te je veći trošak potrebno najaviti. Bilo bi dobro nazvati ih i pitati zbog čega je kartica odbijena pa će vam oni reć pravi razlog.
Nije nova, imam je jako dugo tj imao sam jos prije AE kad je zamijenjen sa PV.

Jedino sto mi pada na pamet je da su ovi novi troskovi od 4xx eura veci troskovi nego sto mjesecno trosim sa karticom. A i troskovi su napravljeni vani kad sam bio na putu 3 dana.

Budem ih nazvao bas iz radoznalosti da saznam sto je bilo.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
fat_boy_slim is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 11:24   #9518
Quote:
star 69 kaže: Pogledaj post
imala sam problem i s Dinersom i s Visom, sve je riješeno prije 3 god točno
probala sam Diners preko Georga , još uvijek mi ne daju , kod njega mi je dobro što bi mi članarina bila free
Visu nisam još probala
primanja su dobra i redovna
Za Diners znam da mora proći 4 godine, oni se sad drže pravila Erste banke.
PBZ Card još uvijek funkcionira kao kartična kuća, tj. nije striktno vezan uz PBZ kao banku pa možda primjenjuju i malo drugačija pravila. Treba probati.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 13:09   #9519
Quote:
bluebunny kaže: Pogledaj post
Za Diners znam da mora proći 4 godine, oni se sad drže pravila Erste banke.
PBZ Card još uvijek funkcionira kao kartična kuća, tj. nije striktno vezan uz PBZ kao banku pa možda primjenjuju i malo drugačija pravila. Treba probati.
Meni su za Diners rekli da se javim nakon proteka 2 godine ali da naravno ne garantiraju ishod. Tada su govorili da se online sigurno ne može odobriti ali slanjem papira poštom se možda sredi.
Sada bi trebalo možda probati otići u banku direktno pa pitati osobnog bankara da li će popustiti i prije tih 4 godine po defaultu.
Mister156 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 13:15   #9520
Quote:
Mister156 kaže: Pogledaj post
Meni su za Diners rekli da se javim nakon proteka 2 godine ali da naravno ne garantiraju ishod. Tada su govorili da se online sigurno ne može odobriti ali slanjem papira poštom se možda sredi.
Sada bi trebalo možda probati otići u banku direktno pa pitati osobnog bankara da li će popustiti i prije tih 4 godine po defaultu.
Možda, treba probati jer možda ipak dosta ovisi i o osobnom bankaru i o individualnoj situaciji.
Ovo za 4 godine je informacija od prekjučer od moje osobne bankarice.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:37.