Natrag   Forum.hr > Društvo > Koronavirus

Koronavirus Obavezna EU covid-potvrda.
Podforum: Skeptici

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.01.2022., 17:55   #941
Virus se najbolje prenosi na malim udaljenostima, a maske i fizička distanca vjerojatno su najučinkovitiji načini prevencije infekcije

Koronavirus gubi skoro 90 posto svoje sposobnosti da nas zarazi u roku od pet minuta nakon što dospije u okolni zrak, pokazale su prve simulacije sposobnosti virusa da preživi u izdahnutom zraku, piše Guardian.

https://www.jutarnji.hr/life/znanost...nosti-15144240
mynameis... is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2022., 20:15   #942
Quote:
mynameis... kaže: Pogledaj post
Virus se najbolje prenosi na malim udaljenostima, a maske i fizička distanca vjerojatno su najučinkovitiji načini prevencije infekcije

Koronavirus gubi skoro 90 posto svoje sposobnosti da nas zarazi u roku od pet minuta nakon što dospije u okolni zrak, pokazale su prve simulacije sposobnosti virusa da preživi u izdahnutom zraku, piše Guardian.

https://www.jutarnji.hr/life/znanost...nosti-15144240
Britanci se ozbiljno spremaju za proglašenje kraja epidemije.
Roon is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2022., 22:23   #943
Quote:
WXW kaže: Pogledaj post
Čekaj, ti misliš da cijepljeni misle da treba sve prisilno cijepiti? Ja sam se i prije cijepljenja sprdao sa tako smiješnim teorijama zavjere. Ta sprdnja je neovisna o tome što ja radim. Osim toga protiv sam prisilnog cijepljenja i covid potvrda.

Shvatite da čovjek može stvoriti više mišljenja o nečemu, ne moram se slagati samo sa jednom stranom.

Prvo je bilo 5G, onda čip, sada je booster. Nisu dokazali prvu teoriju već traže četvrtu urotu.
sto je 5G?
BobHurly is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2022., 23:34   #944
Quote:
trijadaqueen kaže: Pogledaj post
Ljudi koju ste imali ili imate koronu, mene zanima koliko vas je boljelo tijelo?

Evo mene boli u lumbalnom dijelu,preko trtice pa sve uzduz nogu.
Grozno nekaj, pokusavam se toga rjesiti, ne mogu po noci normalno spavati, bas je grozna neka tupa bol.
Mazala sam sa onim gelom od kanabisa, al bol je i dalje tu, tupa, onda naizmjenicno jaca.
Nisam imala prije tih problema, nego sada za vrijeme korone. Jucer sam cak malo i vjezbala, s tim da nemam vise temperatutru, samo povremeno me uhvati nalet kaslja.
Mene nije boljelo. Ali ja sam za vrijeme korone ležao i čuvao snagu za borbu protiv bolesti, nisam bio na forumu.
pronto is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2022., 23:52   #945
Quote:
pronto kaže: Pogledaj post
Mene nije boljelo. Ali ja sam za vrijeme korone ležao i čuvao snagu za borbu protiv bolesti, nisam bio na forumu.
Svaka cast, trebas dobiti neki orden za hrabrost.

Daj procitaj priznanje lijecnika u USA, 50% svih hospitaliziranih od korone nije opce hospitalizirano zbog korone, nego zbog drugih stanja koja su dozivjela pogorsanja koja zahtjevaju hospitalizaciju i tek su onda dobili koronu ili im je u procesu prijema otkriven virus.

Dakle , hunjavicari, nisi pobjedio u nekoj viteskoj borbi, nego si prelezao blagu gripu, ili prehodao smrkavicu.

Smiri se malo.

Kako su vas zastrasili ovi mediji to nema nigdje, dobio koronu i uspoređuje to kao da u WW2 jurisa na bunkere, kakva borba, borba na Netflixu ili PS4 serverima.
BobHurly is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 09:20   #946
Quote:
Kakav je to tretman, i da li se treba ici na slikanje prije toga ?
A mozes - ako vec ides nekom - otici fizijatru. A ne shiatsu-maseru. Bar za pocetak. Jer ne zelis da ti se kicmom i zivcima bavi bilo tko. Jer zelis znati sto je uzrok.
Ali, fizijatar ne zvuci hoch kao shiatsu. Ali, moze te poslati dalje na pretrage, ako treba. Sto shiatsu ne moze. Ali ide na uputnicu, sto nije hoch kao onaj koji ne ide.
Ovisi o tom za kog vjerujes da vise zna o medicini.
OK, ali to sam ja. Koja misli da put do dijagnoze i terapije vodi preko nekog tko je zavrsio Medicinski fakultet.

Quote:
Arijela kaže: Pogledaj post
Napisat ću ti na PP, a ti možeš i na druge tretmane koje ti nudi socijalno ići...

..
Ali shiatsu bolji od sveg tog... bez usporedbe...

Off-topic.
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 09:44   #947
Quote:
Ljudi koju ste imali ili imate koronu, mene zanima koliko vas je boljelo tijelo?

Evo mene boli u lumbalnom dijelu,preko trtice pa sve uzduz nogu.
Grozno nekaj, pokusavam se toga rjesiti, ne mogu po noci normalno spavati, bas je grozna neka tupa bol.
Mazala sam sa onim gelom od kanabisa, al bol je i dalje tu, tupa, onda naizmjenicno jaca.
Nisam imala prije tih problema, nego sada za vrijeme korone. Jucer sam cak malo i vjezbala, s tim da nemam vise temperatutru, samo povremeno me uhvati nalet kaslja.
kanabisa
Old 13.01.2022., 10:29   #948
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...nitet-15144849

no shit sherlock
Hektoros is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 10:32   #949
Dobro jutro.
I ovi su postali teoretičari zavjere i antivakseri.

kamo ide ovaj svije...
Smotani2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 10:54   #950
Quote:
Hektoros kaže: Pogledaj post
a nisi pročitao 3 stavku u 'brif' dijelu.

izgleda da 'marica' može blokirati infekcije koronom
Old 13.01.2022., 11:13   #951
Quote:
Smotani2 kaže: Pogledaj post
Dobro jutro.
I ovi su postali teoretičari zavjere i antivakseri.

kamo ide ovaj svije...
Ufff, ceka se objava iz stozera pronta, on je inace veliki pratitelj znanosti i istrazivanja ,strucnjaka i struke, prije par dana je govori do ja cijepljenje s koliko god doza odlicno i nema zamora imuniteta, "predoziranja" imunosti, sad struka prica drugacije, antivakserski, ali veterinar iz Pfizera govori , ne, struka je u krivu, moramo se cijepiti s mnogo doza i stalno. Cemu je tako, moze li biti razlog profit od 17 milijardi eura, i projekcije za novu godinu od 20tak milijardi. Samo mu skeptici i glupava struka moze pomrsiti planove, tko su imunolozi i doktori da pricaju da mnogo doza nije dobro, vrli veterinar je kazao koliko god treba i pozeljno je mnogo i dugo.
BobHurly is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 11:28   #952
U Rijeci preminula 33-godišnja žena zaražena koronavirusom: U bolnicu je došla u jako teškom stanju, umrla je na Hitnom traktu

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...traktu-1158799

imamo li kakve detalje da li je bolovala od čega?
mynameis... is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 11:33   #953
Sori, meni je ovo morbidno, i zalazenje u neciju privatnost.
Sto se tebe ili bilo kod tice sto je zena imala, da li je, ili nije?
To je stvar za nju, lijecnike, ev.neki strucni clanak ili studiju.
A ne da se lesinari po internetu, televiziji, novinama.

Gadi mi se to otpuhivanje s olaksanjem tipa " hu, imala je x; sad mi je lakse, jer ja to nemam".
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 11:33   #954
Quote:
Hektoros kaže: Pogledaj post
Predlažem moderatorima da skelje crvenim karton toj agenciji jer to nije u suglasju sa istinom, te pozivam faktograf da odmah izbaci neki članak u kojoj opovrgava tu antivaksersku agenciju.
NoDirectionHome is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 11:38   #955
Quote:
Sophsy kaže: Pogledaj post
Sori, meni je ovo morbidno, i zalazenje u neciju privatnost.
Sto se tebe ili bilo kod tice sto je zena imala, da li je, ili nije?
To je stvar za nju, lijecnike, ev.neki strucni clanak ili studiju.
A ne da se lesinari po internetu, televiziji, novinama.

Gadi mi se to otpuhivanje s olaksanjem tipa " hu, imala je x; sad mi je lakse, jer ja to nemam".
Onda se prvo moraš obratiti onim prvim lešinarima koji puštaju takve vijesti i sa kojim razlogom iz puštaju, a ne onima koji na to reagiraju i traže razlog. To su oni isti lešinari, zajedno sa stožerom, koji su svojevremeno i slavodobitno na presici objavili vijest o smrti malodobnog djeteta, da bi kasnije izjavljivali, kada je iz same obitelji procurila reakcija o njegovom zdravstvenom stanju, da "nisu imali prave informacije iz bolnice". No i bez prave informacije nije im bio problem na presici takve vijesti objavljivati.

To su lešinari, i o njima moraš pisati, a ne o onima koji u takvim vijestima traže onda pravu istinu.

Kriv je onaj koji je prvi nešto objavio.

Ili si na tragu toga da trebamo sve uzeti zdravo za gotovo i kao istinu ono što nam ti lešinari serviraju? Čak i kad znaš da su lešinari, što se pokazalo kroz niz primjera?

Nadam se da ne.
NoDirectionHome is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 13:40   #956
Meni je super kako ljudi prvo pitaju od čega je osoba još bolovala? Ne znam od kud ljudima ta sigurnost da te dodatne bolesti automatski znače da osoba nije onda umrla od korone? Moj muž ima epilepsiju. Od 2.godine života. Čovjek sad u tridesetima,ima djecu,radi,nije bio na bolovanju doslovno nikad. I sad da u novinama procitate umro 35-godišnjak s dodatnom teškom bolesti odmah zaključak eto nije korona.
NiT is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 13:45   #957
Quote:
NiT kaže: Pogledaj post
Meni je super kako ljudi prvo pitaju od čega je osoba još bolovala? Ne znam od kud ljudima ta sigurnost da te dodatne bolesti automatski znače da osoba nije onda umrla od korone? Moj muž ima epilepsiju. Od 2.godine života. Čovjek sad u tridesetima,ima djecu,radi,nije bio na bolovanju doslovno nikad. I sad da u novinama procitate umro 35-godišnjak s dodatnom teškom bolesti odmah zaključak eto nije korona.
realno, nitko ne bi znao uzrok jer nit se ne rade obdukcije niti se prenose sve informacije... hoćemo sad ljude koji žele odgovore kriviti za to?
Complicated is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 13:57   #958
Quote:
BobHurly kaže: Pogledaj post
Ufff, ceka se objava iz stozera pronta, on je inace veliki pratitelj znanosti i istrazivanja ,strucnjaka i struke, prije par dana je govori do ja cijepljenje s koliko god doza odlicno i nema zamora imuniteta, "predoziranja" imunosti, sad struka prica drugacije, antivakserski, ali veterinar iz Pfizera govori , ne, struka je u krivu, moramo se cijepiti s mnogo doza i stalno. Cemu je tako, moze li biti razlog profit od 17 milijardi eura, i projekcije za novu godinu od 20tak milijardi. Samo mu skeptici i glupava struka moze pomrsiti planove, tko su imunolozi i doktori da pricaju da mnogo doza nije dobro, vrli veterinar je kazao koliko god treba i pozeljno je mnogo i dugo.
Tu si naveo dosta laži o onome što sam pričao ali hvala što čekaš na moju objavu. Nisi trebao čekat, već sam odgovorio.

Još jedan antivakserski mit debunkiran. Antivakseri su prodavali strah da se radi o gubitku sloboda, vječnom cijepljenju, fašizmu. Evo kako ih europska agencija demantira. Prijedlog za ograničenje cijepljnja dolazi iz sustava a ne iz revolucije antivaksera.

Ono što sam uvjek govorio: suočeni smo s virusom, mjere se donose s ciljem zaštite. Mjere su uvijek one koje se u tom času smatraju najboljima. Znanost i spoznaja vremenom rastu. Sustav radi, slobodan je, iz sustava dolazi inicijativa da se cijepljenje ograniči. Mit antivaksera gromoglasno srušen. Sustav sam regulira mjere. Kada opasnost od virusa postane umjerena, sustav će sam ukinut mjere.

Gdje ste antivakseri? Gdje su oni moćnici koji sve kontroliraju, sve zbog zarade pfizera, cijepljenje svaki mjesec, vječno cijepljenje, uvod u gubitak sloboda, ništa bez pozivanja na građanski neposluh?

Jedna agencija donosi stručno mišljenje koje ruši sve vaše teorije. Približava se vrijeme da se počnete pakirat i u tišini bez javnog priznanja poraza odete s foruma kad mjere postepeno budu ukinute.
pronto is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 14:05   #959
Quote:
NoDirectionHome kaže: Pogledaj post
Onda se prvo moraš obratiti onim prvim lešinarima koji puštaju takve vijesti i sa kojim razlogom iz puštaju, a ne onima koji na to reagiraju i traže razlog. To su oni isti lešinari, zajedno sa stožerom, koji su svojevremeno i slavodobitno na presici objavili vijest o smrti malodobnog djeteta, da bi kasnije izjavljivali, kada je iz same obitelji procurila reakcija o njegovom zdravstvenom stanju, da "nisu imali prave informacije iz bolnice". No i bez prave informacije nije im bio problem na presici takve vijesti objavljivati.

To su lešinari, i o njima moraš pisati, a ne o onima koji u takvim vijestima traže onda pravu istinu.

Kriv je onaj koji je prvi nešto objavio.

Ili si na tragu toga da trebamo sve uzeti zdravo za gotovo i kao istinu ono što nam ti lešinari serviraju? Čak i kad znaš da su lešinari, što se pokazalo kroz niz primjera?

Nadam se da ne.
Bmb tko je sto prvo objavio.
Konkretna osoba je tu postavljala pitanje o necijem privatnom zivotu, i dajem komentar na to.
Uz to, dajem komentar i na sve druge koji rade isto.
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 14:09   #960
Quote:
Complicated kaže: Pogledaj post
realno, nitko ne bi znao uzrok jer nit se ne rade obdukcije niti se prenose sve informacije... hoćemo sad ljude koji žele odgovore kriviti za to?
Obdukcije se ni ne rade serijski svima.
Pa zasto nitko ne ceka u redu pred bol icama i protestira i zbog tog?

Sto se tebe ili bilo kog tice od cega je netko drugi bolovao?

Kao sto rekoh, to u novinama sluzi samo tom da bi netko rekao " huh, super, taj je imao to i to, ja nemam, odahnuo sam, umiru drugi,a ne oni kao ja "
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:30.