Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet

Nogomet O loptanju nogom u širem smislu.
Podforumi: Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, Navijači

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.12.2024., 17:30   #941
Quote:
Kiseli kaže: Pogledaj post
Mare od uzbuđenja promašio topik

klakočer je baš legenda
Mare- is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2024., 20:56   #942
Quote:
Delvecchio kaže: Pogledaj post
Lijep i emotivan upis, koji nema veze s realnošću. Postavio sam brojke nedavno na topik HNL-a, izvješća financijska od klubova. Klub ranga Varaždina/Belupa/Istre godišnje troši cca 3 milijuna eura - to su novci koji ti trebaju za dugoročnu stabilnost. Ti isti klubovi uprihode od prodanih ulaznica cca 200k eura, dakle ništa što bi ih "spasilo". Njihov izvor prihoda se može podjeliti na 3 stavke -

1) TV prava + UEFA fond solidarnosti
2) Sponzori (u sva 3 slučaja sponzori uspu oko milju eura godišnje, od čega je kod Slavena sponzor Belupo, kod Istre vlasnici, a kod Varaždina ne zna se tko jer oni većinu spoznorske love dobiju od "reklama oko stadiona" što je drugima minoran prihod)
3) Prodaja igrača

Od normalnih sponzora kod sva 3 kluba, ako me sjećanje ne vara, niti jedan glavni sponzor ne daje više od 150k eura godišnje. Prvi klub kojem publika igra neku ulogu u proračunu je Osijek (i to ne u postocima ukupnog proračuna, nego u apsolutnom opipljivom iznosu).

Čak i da Cibalija nekim čudom uprihodi 500k od prodanih ulaznica, duplo više nego Varaždin ili Slaven, još uvijek im fali 2,5 milijuna eura za bit konkuretan ovima, odnosno dugoročno održiv. Da, dobit će cca milju od tv prava i uefa, ali ključ kod ova sva 3 kluba su sponzori/vlasnici koji će uletiti i pokrit, nešto što Cibalija nema. To što imaju ultra grupu koja je tebi simpatična.. pa ima je i Šibenik pa su sve samo ne "stabilan prvoligaš".

Da Cibalija ima prosjek u prvoj ligi 6000 gledatelja, onda ajde de, gledatelji su važni, ali ona ima ultra grupu od 60 članova (karikiram, više ih, but you get the point). Jednostavno kod tih klubova izvan "velike četvorke" prihodi od gledatelja ne prelaze 10% proračuna...dapače, više se vrte oko 5-6%.
Čekaj malo Vekjo, pričali smo o nekom sentimentu i željama, nije mi baš najjasnije zašto su financije kao faktor ušle u priču kad ionako svi znamo koja je razlika igranja prve i druge lige.
Odgovori s citatom
Old 04.12.2024., 21:49   #943
Quote:
bambus88 kaže: Pogledaj post
Nisam se rugao. Amerikanizirali smo cilu državu, zašto ne i sport.

Meni se zatvorene lige jako sviđaju. Jedna od najgorih stvari u nogometu mi je primjerice transferna odšteta i postojanje iste. Nogomet bi bio puno zdraviji sport bez toga.
Slažem se, ono što mi se sviđa u američkim sportovima je salary cap i nemogućnost više desetljetne dominacije. Nema gore u sportu nego kada ti liga nije kompetitivna i uvijek ima istog prvaka kao 1.HNL.
kevin80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2024., 22:06   #944
Quote:
Baklja kaže: Pogledaj post
Nisam upućen, ali nije li to bila klasična shema, klub bankrotira i samo se osnuje novi, a zapravo samo nastavi umjesto starog kluba, isti ljudi, isti igrači, stadion, boja dresova..?
Ovisi šta točno misliš pod "samo nastavi umjesto starog kluba" jer starog kluba više nema i sve šta je stari klub napravio prije nego se ugasio ide u arhivu, a novi klub počinje friško i od dna.

Od trenutnih drugoligaša sličnu stvar je napravio i Orijent. Kad se Orijent ugasio 2014. osnovao se novi klub Orijent 1919, a onda su prije 2 godine promijenili ime u Orijent.
crveni_zmaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 09:05   #945
Quote:
crveni_zmaj kaže: Pogledaj post
Ovisi šta točno misliš pod "samo nastavi umjesto starog kluba" jer starog kluba više nema i sve šta je stari klub napravio prije nego se ugasio ide u arhivu, a novi klub počinje friško i od dna.
Mislim na shemu ajmo zajebati sustav. Kao što se Croatia riješila starih dugova gašenjem š.d.d. i osnivanjem Udruge građana, a zadržali su igrače, trofeje, prvoligaški status itd.

HNK Vukovar 91 ugašen zbog dugova. Istodobno donesena je i odluka o osnivanju nove sportske udruge koja će nositi naziv HNK Vukovar 1991

Praktički isti slučaj. Novi klub počeo djelovati odmah kad se ugasio stari. S tim da su počeli u rangu niže u odnosu na prethodni klub.

Tako da je Vukovar 1991 drugi klub u odnosu na Vukovar 91 isto kao što je Udruga građana Croatia drugi klub u odnosu na š.d.d. Croatia. Ako sam u krivu, ispričavam se.
Old 06.12.2024., 21:45   #946
Quote:
Mislim na shemu ajmo zajebati sustav. Kao što se Croatia riješila starih dugova
To šta je Dinamo napravio je priča za sebe i jedna od najvećih sramota hrvatskog nogometa u kojoj su sudjelovali baš svi, ili direktno ili šutnjom/nereagiranjem.

Nije baš isto, al ajmo reć da je dovoljno slično.
crveni_zmaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2024., 18:41   #947
Quote:
Nisam upućen, ali nije li to bila klasična shema, klub bankrotira i samo se osnuje novi, a zapravo samo nastavi umjesto starog kluba, isti ljudi, isti igrači, stadion, boja dresova..?
Quote:

Od trenutnih drugoligaša sličnu stvar je napravio i Orijent. Kad se Orijent ugasio 2014. osnovao se novi klub Orijent 1919, a onda su prije 2 godine promijenili ime u Orijent.
A jesu lli počeli friško i sa dna? Za Orijent ne znam (iako oni i dalje za godinu osnutka uzimaju 1919., dakle, smatraju se, praktički, istim klubom), ali Vukovar nije počeo friško i sa dna - nisu osnovali novi klub koji je počeo s natjecanjem u trećoj županijskoj, već su samo nastavili di je ugašeni klub stao, u međužupanijskoj, koja je tada bila 4. HNL. Dakle, Baklja jest u pravu - jedino što nije da su nastavili u rangu niže od onog u kojem su trebali biti, već baš u onom u kojem jesu trebali biti - računalo im se da su bili zadnji u 3. HNL pa ispali u 4. HNL.
Old 07.12.2024., 18:45   #948
Quote:
To šta je Dinamo napravio je priča za sebe i jedna od najvećih sramota hrvatskog nogometa u kojoj su sudjelovali baš svi, ili direktno ili šutnjom/nereagiranjem.

Nije baš isto, al ajmo reć da je dovoljno slično.
Potpuno je isto. Za neke druge, od kojih neki još uvijek jesu u HNL-u možeš reći da je slično, al ovo je baš potpuno isto.
Old 12.12.2024., 01:29   #949
Quote:
OnajKojiJeDošao kaže: Pogledaj post
Potpuno je isto. Za neke druge, od kojih neki još uvijek jesu u HNL-u možeš reći da je slično, al ovo je baš potpuno isto.
Nije. Za razliku od ovih klubova, Dinamo (odnosno Croatia) je u određenom periodu funkcionirao i kao dioničko društvo i kao udruga građana. Odnosno postojala su u isto vrime 2 različita pravna subjekta.
crveni_zmaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2025., 13:06   #950
Odgođena utakmica između Vukovara i Rudeša
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 18:10   #951
https://www.youtube.com/watch?v=lcIr6gwerIk
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 22:31   #952
A Banožić ostao sjediti...
ronac zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2025., 17:29   #953
Pripremaju se i vinkovački hadezeovci za izbore.
Old 25.02.2025., 17:55   #954
Jarun je tri puta pucao isti penal

mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2025., 18:04   #955
A krenuo je golman ranije i prvi i drugi put. Mislim da si je ipak sam kriv.
Za goste je zabio Klopp. Francuz.
ronac zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2025., 18:55   #956
A i penal i crveni čistiji ne mogu biti.
Old 25.02.2025., 19:21   #957
Quote:
ronac zg kaže: Pogledaj post
A krenuo je golman ranije i prvi i drugi put. Mislim da si je ipak sam kriv.
Za goste je zabio Klopp. Francuz.

Dobar je Klopp, već godinama igra po dalmatinskim niželigaškim pašnjacima.
Tsigalko 11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2025., 10:33   #958
Quote:
mezzzzzo kaže: Pogledaj post
Jarun je tri puta pucao isti penal
Kuriozitet, ali sve po P.S.-u
Old 22.03.2025., 20:02   #959
Što kaže Komak? Jel' istupio iz lige?

Obećanje ludom radovanje
Old 22.03.2025., 21:58   #960
Bolje mu je da se fokusira na marketing i distribuciju.. Realno Osječki lager je stvarno dobro pivo. S Prvim hrvatskim pivom nije bas pogodio, ali tu mu je crni radler kojeg bi barem ljeti trebalo biti posvuda..
leemoona?DA! is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:02.