Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.05.2010., 11:45   #941
Quote:
dado33 kaže: Pogledaj post
A šta ti drugo ostaje.
Impregnacija je naravno "pod obavezno", više sam mislio treba li možda nekako ostrugat dio kulira ili nekako drukčije "ohrapavit" površinu da bolje prima.
zalica is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2010., 15:49   #942
Quote:
zalica kaže: Pogledaj post
Ajmo znalci: na jednom manjem dijelu (3 dužna metra) moram izolirati cokl na koji je već navučen teraplast (ustvari kulir od Rofixa). Planiram klasično poljepit stirodur, rabiciranje i ponovno navlačenje teraplasta.

Jedina nepoznanica je: čime tretirati postojeći teraplast da mi čim bolje primi stirodur? Impregnacija?
pa neće se stirodur sam od sebe primit za kulir.....stavljaš ga na ljepilo naravno
prema tome NIKAKVA impregnacija ti nije potrebna...podloga je dovoljno hrapava da ljepilo primi...tako da nemaš brige

inače impregnacije kod fasadnih sustava se primjenjuju radi izjednačavanja upojnosti podloge a nikako radi boljeg prijanjanja
Jozo Mafiozo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2010., 17:49   #943
Jozo, hvala na odgovoru - onaj dio da treba ljepilo me posebno iznenadio
zalica is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2010., 12:00   #944
kako je ovih dana dosta kisno i zid na koji planiram ljepiti stiropor mi je mokar, zanima me kako mogu provjeriti da li smijem ljepiti stiorpor? odnosno, koliko treba zidu da se osusi? nalazim se u blizoj okolici Osijeka i ova kisurina me bas lijepo zeznula....

hvala puno!
karatas_os is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2010., 14:16   #945
Quote:
karatas_os kaže: Pogledaj post
kako je ovih dana dosta kisno i zid na koji planiram ljepiti stiropor mi je mokar, zanima me kako mogu provjeriti da li smijem ljepiti stiorpor? odnosno, koliko treba zidu da se osusi? nalazim se u blizoj okolici Osijeka i ova kisurina me bas lijepo zeznula..
Kreni od zidova koji nisu pokisli (ili su najmanje pokisli).
Old 20.05.2010., 17:35   #946
Quote:
dado33 kaže: Pogledaj post
Kreni od zidova koji nisu pokisli (ili su najmanje pokisli).
hmm.. idem zid po zid, tako da sam sada dosao do juzne strane koja se dosta namocila...koliko je opasno raditi na mokre ili polumokre zidove?
karatas_os is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2010., 19:06   #947
postavljam opet isto pitanje koje je malo višlje gore pa ak je neko voljan pomoć nek se neustručava.
pixel pixić is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2010., 20:33   #948
Quote:
pixel pixić kaže: Pogledaj post
jedno pitanjce. kako riješiti problem s drvenim šolukatrima koje nakon postavljanja stiropora više nije moguće otvoriti.
dali napraviti okvir debljine 5-6 cm i postaviti ga na okvir prozora te na njega okačiti šolukatre ili ...

pretpostavljam da pričamo o griljama ilitiga škurama?

mislim da bi bilo najbolje promjenit britvele odnosno šarke
jednostavno kupite duže i problem riješen
Jozo Mafiozo is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2010., 22:10   #949
Quote:
pixel pixić kaže: Pogledaj post
jedno pitanjce. kako riješiti problem s drvenim šolukatrima koje nakon postavljanja stiropora više nije moguće otvoriti.
dali napraviti okvir debljine 5-6 cm i postaviti ga na okvir prozora te na njega okačiti šolukatre ili ...
nisam nikada tako sto radio, ali se sjecam da su majstori postavljanja fasade uvijek govorili protiv tako cega. osobno vidim 2 nacina kako to rijesiti. 1. je da si stavio drveni odstojnik direktno na zid u debljini stiropora + ljepilo i onda na taj odstojnik sarafio šalokatre (mislim da se to tako ovdje u slavoniji kaze). drugi nacin je da nosace tiplas na stiropor kako se i sve drugo tipla na stiropor - s metalnim odstojnicima...
karatas_os is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2010., 07:45   #950
Quote:
karatas_os kaže: Pogledaj post
hmm.. idem zid po zid, tako da sam sada dosao do juzne strane koja se dosta namocila...koliko je opasno raditi na mokre ili polumokre zidove?
Vjerujem da ljepilu ne smeta malo vlage, ali sigurno nije dobro mokar zid "zatvoriti" sa stiroporom.
Većina te vlage će morati "izaći" sa unutarnje strane (da nebi bilo berbi gljiva sa zida )
Old 21.05.2010., 20:55   #951
[QUOTE=pixel pixić;26692954]jedno pitanjce. kako riješiti problem s drvenim šolukatrima koje nakon postavljanja stiropora više nije moguće otvoriti.
dali napraviti okvir debljine 5-6 cm i postaviti ga na okvir prozora te na njega okačiti šolukatre ili ..

Ja bih pokušala kupit u željezariji pante duže za debljinu fasade.Dakle dužina starog panta plus debljina fasade morala bi odgovarat za otvaranje i zatvaranje.
Ako tako ne uspije okvir stigneš uvijek nadodat.
ivanka.b is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2010., 16:56   #952
Impregnacija stare vapnene fasade

Planiram staviti stiropor fasadu na staru kuću.

Kuća je ožbukana vapnenom žbukom koja, navodno, nije obnavljana od kako je kuća sagrađena 1952. Žbuka se drži fenomenalno. Ne bih povjerovao da nisam svojim očima vidio. Svaka čast starim majstorima!

Čime treba impregnirati takvu podlogu kao pripremu za ljepljenje stiropora?

Pronašao sam razne impregnacije namjenjene završnom sloju (dakle zna se da se nanosi na određeno ljepilo) ili su namjenjene određenoj podlozi (npr. kamen, gips) - lijepo i krasno, ali nigdje nisam našao impregnaciju za vapnenu žbuku ...
lestrt is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2010., 06:12   #953
ja sam svoju kuću koja je bila u otrilike istom stanju i iste starosti navukao samo završnu žbuku, bez izolacije. staru žbuku sam prvo premazao tiefgrundom (marmoran). nakon, sada već, petnaestak godina sve se drži kao i prvi dan.

pokušaj tražiti tiefgrund tj. dubinski grundirung a ne nekakve premaze koji stvaraju film samo na površini žbuke.
Old 01.06.2010., 07:13   #954
Tebi treba premaz STARO-NOVO. Mi smo koristili ovo: http://www.stig.hr/hrvatski/stigocryl.htm

Imaš i od drugih proizvođača istovrsnih proizvoda.
ZlayaA is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2010., 17:48   #955
OK, hvala.

Dakle, trebam dubinsku impregnaciju.

I nema veze o kakvoj se podlozi radi?
lestrt is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2010., 11:29   #956
Imam jedno pitanje vezano za unutarnju žbuku:

dakle, ako imam vanjski nosivi zid, od kojeg će na kraju jedna polovica biti dio kupatila, a druga polovica dio spavaće sobe; još nije pregrađen, a biti će pregrađen sa knaufom; kako izvesti pola zida gips-vapnenu žbuku (soba) a drugu polovicu cement-vapnenu (kupaona).

Naime, pregrade od knaufa idu poslije žbuke, pa je ovo malo čudna situacija...
Jel ima tko iskustva sa time??

Pozdrav
cobu is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2010., 12:45   #957
Quote:
cobu kaže: Pogledaj post

Pozdrav
ne idu poslije nego PRIJE i problem rješen

p.s.

ili ako baš mora ić prije (a nije mi jasno zašto) onda sve napravi sa cementnom pa kad pregradiš onda stavi završnu ruku na ovaj dio di je soba
Jozo Mafiozo is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2010., 20:59   #958
Quote:
cobu kaže: Pogledaj post
Imam jedno pitanje vezano za unutarnju žbuku:

dakle, ako imam vanjski nosivi zid, od kojeg će na kraju jedna polovica biti dio kupatila, a druga polovica dio spavaće sobe; još nije pregrađen, a biti će pregrađen sa knaufom; kako izvesti pola zida gips-vapnenu žbuku (soba) a drugu polovicu cement-vapnenu (kupaona).

Jel ima tko iskustva sa time??

Pozdrav
Pošto znaš gdje ide prezida nevidim problem,žbukeri će to riješiti.Koju god polovicu prvu ožbukali potpuno je svejedno.Tako da ,mirno spavaj
toni7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2010., 09:19   #959
FASADA - HITNO !!!

Pozdrav,

Postavio sam stiropor fasadu na kuću, cca 70 m2, prizemnica, ali nisam još završio armirani sloj sa mrežicom.

Sada me upravo uhvatila panika pošto slijede vručine, može li se raditi na +30 u hladovini ?????

Hvala
Alen_356 is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 07.06.2010., 12:30   #960
Quote:
Alen_356 kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

Postavio sam stiropor fasadu na kuću, cca 70 m2, prizemnica, ali nisam još završio armirani sloj sa mrežicom.

Sada me upravo uhvatila panika pošto slijede vručine, može li se raditi na +30 u hladovini ?????

Hvala
bas sam se ulogirao kako bih postavio ovo pitanje

uglavnom, kupio sam si onu tkaninu koja se stavlja na vrt kada se zeli biljke zastititi od hladnoca ili prevelikog sunca, dok su jos malene (mislim da se to zove termo tkanina) i to me kostalo 30m2-37kn. i kontao sam si to staviti na skelu, pa nek malo baca sjenu... sto kazete znalci? e da, ko za klinac moram raditi juznu stranu kuce - lokacija je baranja...
karatas_os is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:35.