|
|
08.07.2022., 11:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Quote:
Gafsi kaže:
Ne znam još jesam li upisao, znat ću u ponedjeljak. No, maturu sam riješio dobro, čak i mučan Hrvatski.
|
Ajde, držim fige.  Sigurno će se trud isplatiti.
Javi svakako. 
|
|
|
12.07.2022., 12:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Quote:
Gafsi kaže:
Koje si godine ti zavrsila? Kod mene je cijelu godinu bilo uzasno vruce, ljeti jer nema klime, zimi jer prejako griju.
Ne znam koga si imala iz bio i kem. Meni bio prve 3 godine Hrastar, u 4. Gjukic, kem sve 4 Domjanovic, fiz sve 4 Sabolek, inf prva Zlatar, dalje Vajic.
Uglavnom ovo da previse griju i da su bio I kem losi ce reci vise od pola ljudi iz moje generacija nisam ja jedini.
|
Ja sam većinu prezimena profesora zaboravila, završila davne 2017.-te 
Biologija mi je bila mislim Šepetanc, kemija je profesorica orišla u penziju pa smo u 4. dobili drugu al mi je i ona bila skroz korektna i optimalna, na žalost ne mogu se sjetit prezimena, tada je bila cca 40+g., crvena duga kosa, bila je razrednik matematičkom F razredu.
Informatika isto kako si i rekao. Al meni je malo žao tog profesora jer čovjek realno ima znanja i ima žicu za to, al nekako je 'out of touch' sa ljudima oko sebe i vanjskim svijetom. Jako dobra osoba, al po meni bolje bi mu bilo na nekom radnom mjestu u informatičkoj kompaniji nego na nastavničkom mjestu. Fiziku smo profesore mjenjali ko papuče, jedini koji je bio za svaku pohvalu je Rister, a ostali svi su (na sreću) otišli kolko ja znam
Kako stojiš s upisima na kraju?
Quote:
gimnazijalac2 kaže:
Izgleda da ima svega i svačega. Za Tolićku sam čuo da ne zna predavat i da je hrpetina ljudi na instrukcijama. Za Črnobrnju sam isto čuo daje užas, svaki sat ispitivanje itd. Meni je najvažnije da me srednja škola prirpemi za maturu i da se upišem na faks (fer, pmf, medicina...) koji želim. Ljudi vidim imaju stvarno podjeljena mišljenja za ovu školu pa opet ne znam što očekivati. Vjerojatno bih dobio ove profesore ako bih išao u Lucijanku. Jesu li ljudi poslije Lucijanke upisali faks koji žele?
|
Meni je Crnobrnja bila baš odlična. Istina da je puno ljudi imalo 20, al u moje doba ona nije uopće bila nešto stroga, žena je poticala učenike da nauče barem nešto da im može 2 barem dat, al većina, pogotovo matematičari, su imali veliku averziju prema tom latinskom je 'to je mrtvi jezik i nikad mi to u životu neće trebat' i 'ja sam matematičar, ne trebaju meni jezici', što je stvarno žalosno. Meni kao biologu je latinski bio koristan, ne samo u kontekstu struke nego i za opće znanje.
Mislim da će te pripremit za fax, al to ti dosta ovisi i o tebi-da li si ti voljan trudit se, pratit nastavu i ispunjavat sve obaveze. Ako stekneš disciplinu fax ti neće bit pretežak, jer na faxu te više niko neće tjerat da učiš-moraš sve sam i nema kampanjskog rada. Osobno sam pri upisu upala u sve izbore koje sam stavila, na kraju upisala i ono što mi je bilo prvi izbor, prosjek mi se vrtio između 4.6-4.8 i za maturu se nisam pretjerano spremala osim matematike (to sam mjesec-dva spremala)
|
|
|
12.07.2022., 13:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2019.
|
Quote:
metalka64 kaže:
Ja sam većinu prezimena profesora zaboravila, završila davne 2017.-te 
Biologija mi je bila mislim Šepetanc, kemija je profesorica orišla u penziju pa smo u 4. dobili drugu al mi je i ona bila skroz korektna i optimalna, na žalost ne mogu se sjetit prezimena, tada je bila cca 40+g., crvena duga kosa, bila je razrednik matematičkom F razredu.
Informatika isto kako si i rekao. Al meni je malo žao tog profesora jer čovjek realno ima znanja i ima žicu za to, al nekako je 'out of touch' sa ljudima oko sebe i vanjskim svijetom. Jako dobra osoba, al po meni bolje bi mu bilo na nekom radnom mjestu u informatičkoj kompaniji nego na nastavničkom mjestu. Fiziku smo profesore mjenjali ko papuče, jedini koji je bio za svaku pohvalu je Rister, a ostali svi su (na sreću) otišli kolko ja znam
Kako stojiš s upisima na kraju?
Meni je Crnobrnja bila baš odlična. Istina da je puno ljudi imalo 20, al u moje doba ona nije uopće bila nešto stroga, žena je poticala učenike da nauče barem nešto da im može 2 barem dat, al većina, pogotovo matematičari, su imali veliku averziju prema tom latinskom je 'to je mrtvi jezik i nikad mi to u životu neće trebat' i 'ja sam matematičar, ne trebaju meni jezici', što je stvarno žalosno. Meni kao biologu je latinski bio koristan, ne samo u kontekstu struke nego i za opće znanje.
Mislim da će te pripremit za fax, al to ti dosta ovisi i o tebi-da li si ti voljan trudit se, pratit nastavu i ispunjavat sve obaveze. Ako stekneš disciplinu fax ti neće bit pretežak, jer na faxu te više niko neće tjerat da učiš-moraš sve sam i nema kampanjskog rada. Osobno sam pri upisu upala u sve izbore koje sam stavila, na kraju upisala i ono što mi je bilo prvi izbor, prosjek mi se vrtio između 4.6-4.8 i za maturu se nisam pretjerano spremala osim matematike (to sam mjesec-dva spremala)
|
Ti si bila druga smjena, a to je skoro kao druga škola nego moja jer većinu mojih prof onda nisi imala.
Sa upisima stojim dobro, 1.sam na rang listi za željeni fakultet. No, mislim da je sve skupa moglo proći s manje stresa da sam se mogao fokusirati samo na maturu i da nisam morao raditi neke druge predmete.
|
|
|
12.07.2022., 14:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Ajde Gafsi, gledam jučer lanjsku listu škola po uspjehu na maturi, pm Lucijanka je četvrta po uspjehu u Hrvatskoj, druga u Zagrebu!
Prema iskustvima iz druge ruke, rekla bih da si poprilično u pravu, ali mislim da je problem u gimnazijskim programima generalno, ne samo u Lucijanki.
U svakom slučaju, trud ti se isplatio! Čestitam!
|
|
|
20.07.2022., 15:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2022.
|
Moram se osvrnuti na navedene stvari koje su se sada pisale. Nije stvar da je Lucijanka grozna jer nije. To govori cinjenica hrpa ucenika koji su bili i jesu zadovoljni skolom. Stvar je, prvo do "garniture" profesora. Profesori koji će sad predavati prvašima su poznati da su stroži, ali bezobrazniji i manje se nauci (tako da svaka cast maturantima). Profesori u drugoj smjeni koji su meni predavali i vecina je bilo susretljivo i dragi. Drugo, stvar je do osobe. Znam ljude kojima je Lucijanka bila lagana i nisu se previse uzrujavali, a neki su umirali od stresa (po meni bespotrebno). Po meni, lucijanka se poboljsava s godinama i istina da ima glupih i bezobrazih profesora, ali iskreno, koja skola ih nema?
|
|
|
20.07.2022., 18:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
fenix3 kaže:
Moram se osvrnuti na navedene stvari koje su se sada pisale. Nije stvar da je Lucijanka grozna jer nije. To govori cinjenica hrpa ucenika koji su bili i jesu zadovoljni skolom. Stvar je, prvo do "garniture" profesora. Profesori koji će sad predavati prvašima su poznati da su stroži, ali bezobrazniji i manje se nauci (tako da svaka cast maturantima). Profesori u drugoj smjeni koji su meni predavali i vecina je bilo susretljivo i dragi. Drugo, stvar je do osobe. Znam ljude kojima je Lucijanka bila lagana i nisu se previse uzrujavali, a neki su umirali od stresa (po meni bespotrebno). Po meni, lucijanka se poboljsava s godinama i istina da ima glupih i bezobrazih profesora, ali iskreno, koja skola ih nema?
|
Meni se garnitura profesora dosta mijenjala i kroz 4 godine mojeg obrazovanja u školi. Krajem 1. i u 2. razredu (ako se makne online nastava gdje je većina prof gora verzija onog u školi osim par iznimaka koje se ne snalaze u online svijetu) nisam imao ni blizu toliko stresa kao sad u 4.raz.
Što se tiče mature, većina ljudi iz mojeg razreda (a budući da su 2 matematička to je pola svih matematičara koji su 4. u Hrvatskoj) je išla na pripreme za maturu, najviše u trinom i uz to još puno sama radila. Iz Matematike i Fizike smo imali ok podlogu, Hrvatskog kako koji dio, Engleski se svakodnevno upotrebaljva tao da ga znamo neovisno o prof, ali ono što je štekalo i što je svatko sam savladavao su Biologija i Kemija. Dobrim su nam dijelom pripreme komplicirali predmeti koji se uče samo u 4.raz (PiG i Filozofija)
|
|
|
21.07.2022., 16:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2022.
|
Quote:
Gafsi kaže:
Meni se garnitura profesora dosta mijenjala i kroz 4 godine mojeg obrazovanja u školi. Krajem 1. i u 2. razredu (ako se makne online nastava gdje je većina prof gora verzija onog u školi osim par iznimaka koje se ne snalaze u online svijetu) nisam imao ni blizu toliko stresa kao sad u 4.raz.
Što se tiče mature, većina ljudi iz mojeg razreda (a budući da su 2 matematička to je pola svih matematičara koji su 4. u Hrvatskoj) je išla na pripreme za maturu, najviše u trinom i uz to još puno sama radila. Iz Matematike i Fizike smo imali ok podlogu, Hrvatskog kako koji dio, Engleski se svakodnevno upotrebaljva tao da ga znamo neovisno o prof, ali ono što je štekalo i što je svatko sam savladavao su Biologija i Kemija. Dobrim su nam dijelom pripreme komplicirali predmeti koji se uče samo u 4.raz (PiG i Filozofija)
|
Mislim da znam na koje profesore mislis, to su samo profesori koji bezveze maltretiraju ljude, a predmet im nije toliko bitan (npr filozofija). Ali te predmete i profesore zanemaris i fokusiras se na bitno sto izgleda da i jeste pa ste dobro napisali maturu. Škola kao škola nije uopće losa dapače super je, top 10 u Hrvatskoj sigurno. Sretno na upisima ili ako je vec zavrsilo nadam se da si upao/la.
|
|
|
07.07.2023., 12:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2018.
|
Čestitke svima koji su uspjeli upasti u Lucijanku ove godine, i općašima i matematičarima!
|
|
|
26.03.2024., 18:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Javno se ispričavam svim djelatnicima škole koje sam uvrijedio svojim postovima od prije 2 godine. Nije problem u njima. Problem je bio u meni, ja sam imao psihičke probleme i neku iluziju da sam u centru svijeta.
Molim osmaše da ne uzimaju moje postove u obzir kod izbora svoje srednje škole. Meni je sad 2 godine kasnije neugodno kad vidim što sam pisao.
Ako si mentalno stabilan (što ja nažalost nisam) ova škola je u redu. Samo treba redovito učiti i ne pre burno reagirati na male probleme, kao što je npr. dobio si manju ocjenu nego što misliš da zaslużuješ, prof iz predmeta koji ne voliš je dao neku veću zadaću...
Podloga za fakultet je dobra. Ja sam u 4.razredu imao iluziju da bi škola trebala biti kao pripreme za maturu, sad shvaćam da to nije realno.
Molim moderatore foruma da obrišu moje postove iz 2022 na ovoj temi jer sam preuveličavao sve loše što sam mogao i pisao neke neistine.
|
|
|
20.05.2024., 10:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Lijep pozdrav.
Moj osmaš ove godine upisuje srednju školu, pa nas zanima kakav je opći smjer u Lucijanki. Koji set profesora bi mogao cirkulirati, i općenito, je li jako zahtjevna i teška škola?
Svako iskustvo je dobrodošlo. Hvala.
|
|
|
05.07.2024., 16:47
|
|
Napokon četvero
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
sajlica kaže:
Lijep pozdrav.
Moj osmaš ove godine upisuje srednju školu, pa nas zanima kakav je opći smjer u Lucijanki. Koji set profesora bi mogao cirkulirati, i općenito, je li jako zahtjevna i teška škola?
Svako iskustvo je dobrodošlo. Hvala.
|
I mene zanima isto, kakvi su profesori koje će dobiti ovogodišnji 1. razredi općeg smjera?
Poslano sa mog SM-A536B koristeći Tapatalk
|
|
|
09.07.2024., 09:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Yin&Yang kaže:
I mene zanima isto, kakvi su profesori koje će dobiti ovogodišnji 1. razredi općeg smjera?
Poslano sa mog SM-A536B koristeći Tapatalk
|
Poslala sam vam poruku.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:56.
|
|
|
|