Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Književnost

Književnost Čitam, dakle jesam
Podforumi: Mali literarni kutić, Klub knjige

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.11.2020., 21:30   #941
Quote:
djemba kaže: Pogledaj post
Kazua sam mislio ubost na interliberu jer bosanci dodju sa svojim izdanjima pa imaju dobar izbor njegovih knjiga uz odlične cijene.
Imam Nedaj mi nikada da odem od Buybooka, koji izdavači još objavljuju Ishigura?

Quote:
Od Niklasa si čitao prvi roman? Kako ti je sjeo?
Nisam još, Čuvar i vuk stoji na Kindlu Jako teško se odlučujem za švedske krimiće, ovom me privuklo smještanje radnje u 19. stoljeće i stil pisanja, hladan i ciničan noir.
Hard-Boiled Wonderland is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2020., 22:04   #942
Quote:
Hard-Boiled Wonderland kaže: Pogledaj post
Imam Nedaj mi nikada da odem od Buybooka, koji izdavači još objavljuju Ishigura?

Nisam još, Čuvar i vuk stoji na Kindlu Jako teško se odlučujem za švedske krimiće, ovom me privuklo smještanje radnje u 19. stoljeće i stil pisanja, hladan i ciničan noir.
E buybook da , a i Dereta ( Srbi ) izdaju Ishigura a za ostale ne znam .

Uzeo sam Samizdatovo izdanje Čuvar i vuk tj u njihovom prevodu 1793 .. i nije mi baš sjelo pa me zato zanimalo tvoje mišljenje
Mene takodjer privuklo vrijeme radnje no malo mi je previše noir .

Kindl ti ok za čitanje ,može zamjeniti knjigu ?
Old 10.11.2020., 07:34   #943
Quote:
E buybook da, a i Dereta ( Srbi ) izdaju Ishigura a za ostale ne znam.
Šteta, Buybook ima samo tog jednog Ishigura a stali su i sa Bolanom, Bariccom. Možda se više posvetim Llosi.

Quote:
Uzeo sam Samizdatovo izdanje Čuvar i vuk tj u njihovom prevodu 1793 .. i nije mi baš sjelo pa me zato zanimalo tvoje mišljenje
Mene takodjer privuklo vrijeme radnje no malo mi je previše noir.
Meni je u stvari po radnji zanimljiviji drugi dio trilogije, Vatra i Minotaur a opet htio bih čitati po redu.

Quote:
Kindl ti ok za čitanje, može zamjeniti knjigu?
Kindle i ja smo se jako sprijateljili. Praktičan je, mogu ga staviti u džep, čitati u javnom prijevozu, gdje god čekam, doma u krevetu; osobito je dobar za glomazne knjige. U početku mi je bilo malo čudno čitati samo desnu stranu (imam cover case koji se lista poput knjige) ali lako se navikneš na bolje.

I još jedna dobra strana, knjiga za Kindle ima jako puno i lako ih je nabaviti (znaš na što mislim ) Uostalom, tako mogu pročitati knjigu i vidjeti želim li ju stvarno u fizičkom obliku. Priznajem, malo me je i ulijenio i asocijalizirao, ali kad kroz prozor vidim maglu i znam da ne moram vraćati knjige u knjižnicu, to je dobar osjećaj.
Odgovori s citatom
Old 10.11.2020., 12:25   #944
Jel netko nešto kupio ili na naletio na nešto povoljno ?

Možda sam ja loše volje,da ne upotrijebim težu riječ ali sve mi ovo nekako nepregledno, nisam naletio na neki dobar popust i sve mi se čini da nakon više od desetak godina neću kupiti ništa.

Llosu sam kreten propustio kada je Laguna imala sajamski popust
Old 10.11.2020., 14:00   #945
Arrow

Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
Ne vidim smisao novog datuma.

Neka odgode onda na iduću godinu i kraj priče.
Nacionalni književni i veliki kulturološki događaj Interliber – 43. međunarodni sajam knjige, odgođen u studenom zbog epidemioloških mjera, održat će se u novom terminu od 23. do 28. ožujka 2021. godine, objavio je Zagrebački velesajam.

AQUArium
inflame is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2020., 14:23   #946
Quote:
inflame kaže: Pogledaj post
Nacionalni književni i veliki kulturološki događaj Interliber – 43. međunarodni sajam knjige, odgođen u studenom zbog epidemioloških mjera, održat će se u novom terminu od 23. do 28. ožujka 2021. godine, objavio je Zagrebački velesajam.
I kako znamo što će biti u ožujku, to nije tako daleko...

Čak i Olimpijske igre su mi prerano kao i EP u nogometu, a na ljeto su.
Old 10.11.2020., 15:21   #947
odgodili su ti na početak iduće godine i opet nisi sretan.
uvijek nešto mrmljaš.

imat ćeš 2 interlibera u 2021.

prestani sumnjati u odgode i dopusti si pomisao da se dogode.

AQUArium
inflame is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2020., 16:05   #948
Quote:
inflame kaže: Pogledaj post
odgodili su ti na početak iduće godine i opet nisi sretan.
uvijek nešto mrmljaš.

imat ćeš 2 interlibera u 2021.

prestani sumnjati u odgode i dopusti si pomisao da se dogode.
Ja sam pesimist po prirodi.
Old 10.11.2020., 17:42   #949
Nacionalni književni i veliki kulturološki događaj Interliber - 43. međunarodni sajam knjige, odgođen u studenom zbog epidemioloških mjera, održat će se u novom terminu od 23. do 28. ožujka 2021. godine, objavio je Zagrebački velesajam (ZV).

Dodatni termin u ožujku, ističe ZV, uvršten je u Kalendar sajmova 2021. uz suglasnost s vodećim nakladnicima i knjižarima Republike Hrvatske.

ZV poručuje da će radi zaštite svih sudionika sajma pripremiti i realizirati u ožujku sljedeće godine sve sigurnosne i zdravstvene mjere prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Old 11.11.2020., 00:49   #950
sjećali se netko tko drži Taschenova izdanja (monografije umjetnika)?
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2020., 07:48   #951
Quote:
Možda sam ja loše volje,da ne upotrijebim težu riječ ali sve mi ovo nekako nepregledno, nisam naletio na neki dobar popust i sve mi se čini da nakon više od desetak godina neću kupiti ništa.
Nepregledno i zamorno a bazira se na web stranici pojednih nakladnika (ne svih). Ne mogu reći kako nisam pronašao ništa za kupiti ali nedostaje naslova koji bi me onako, razdrmali. Priznajem, novi Murakami mi je uspio stvorit taj osjećaj ali dok ne budem imao knjige u rukama neću više o tome.

Hangar 7 ima lijepih popusta i najugodniju stranicu za pretraživanje. Strip-Agent me razočarao sa škrtim popustima. A Disputovu Nezasitnost od Witkiewicza i Izgubljeni raj Johna Miltona u izdanju Školske knjige ću čekat ako treba i deset godina da budu 50-70 Kn
Odgovori s citatom
Old 11.11.2020., 09:20   #952
Quote:
Nepregledno i zamorno a bazira se na web stranici pojednih nakladnika (ne svih). Ne mogu reći kako nisam pronašao ništa za kupiti ali nedostaje naslova koji bi me onako, razdrmali. Priznajem, novi Murakami mi je uspio stvorit taj osjećaj ali dok ne budem imao knjige u rukama neću više o tome.

Hangar 7 ima lijepih popusta i najugodniju stranicu za pretraživanje. Strip-Agent me razočarao sa škrtim popustima. A Disputovu Nezasitnost od Witkiewicza i Izgubljeni raj Johna Miltona u izdanju Školske knjige ću čekat ako treba i deset godina da budu 50-70 Kn
Gdje ima novi Murakami za 220kn, ako može link?
So never refuse an invitation, never resist the unfamiliar, never fail to be polite and never outstay the welcome. Just keep your mind open and suck in the experience. And if it hurts, you know what? It's probably worth it.
Cesc is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2020., 09:46   #953
Quote:
Cesc kaže: Pogledaj post
Gdje ima novi Murakami za 220kn, ako može link?
Vuković & Runjić, Ubojstvo komendatora izlazi krajem ovog ili početkom slijedećeg tjedna.

Kako je Superknjižara sredila web stranicu užitak browsanja.
Odgovori s citatom
Old 11.11.2020., 21:40   #954
Quote:
Lizzie M kaže: Pogledaj post
sjećali se netko tko drži Taschenova izdanja (monografije umjetnika)?
VBZ
Old 12.11.2020., 18:40   #955
Quote:
Vuković & Runjić, Ubojstvo komendatora izlazi krajem ovog ili početkom slijedećeg tjedna.

Stigao Murakami!
MalaMalina is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2020., 21:47   #956
Quote:
Meni je bezveze, ne znam, funkcije su sve iste kao prije. Jedino što su sada imena autora u tanjim slovima pa se teže čitaju...
eutow is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2020., 23:45   #957
Quote:
Jel netko nešto kupio ili na naletio na nešto povoljno ?

Llosu sam kreten propustio kada je Laguna imala sajamski popust
Ja sam zadovoljna iako popusti nisu da se onesvijestiš od sreće. Nisam iz Zg-a i prije mi je bilo nezgodno dolaziti na Interliber, a ovako sam upikla bar nešto.
Lorren is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2020., 07:11   #958
Quote:
eutow kaže: Pogledaj post
Meni je bezveze, ne znam, funkcije su sve iste kao prije. Jedino što su sada imena autora u tanjim slovima pa se teže čitaju...
Sličice knjiga su puno veće, ja prije pronađem ono što me zanima. Nakladnici su bolje popisani. A sad što se imena autora tiče, kad mišem pređeš preko tih tanjih slova odmah se povećaju. A možda je došlo vrijeme korištenja naočala.
Odgovori s citatom
Old 13.11.2020., 11:21   #959
Svaka pohvala Mitopeji, njihove knjige sam zadnje naručio a prve dobio.
Odgovori s citatom
Old 13.11.2020., 15:49   #960
Quote:
Sličice knjiga su puno veće, ja prije pronađem ono što me zanima. Nakladnici su bolje popisani. A sad što se imena autora tiče, kad mišem pređeš preko tih tanjih slova odmah se povećaju. A možda je došlo vrijeme korištenja naočala.
Vid mi je još uvijek besprijekoran, usprkos mojih poodmaklih dvadeset i nešto godina, tako da ipak mislim da još nisu potrebne naočale.
Naprosto, kad želim brzinski pregledati ponudu od recimo petsto knjiga u nekoj od kategorija, želim maksimalnu vizualnu jasnoću, da ne trebam zastajati da dokučim što piše, nego da se na prvi pogled vidi. Sa starim debljim slovima to se moglo.
S druge strane, veće naslovnice svakako su poboljšanje, to ću se složiti. Ali nisam vidio neke razlike po pitanju popisa nakladnika..?
eutow is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:42.