Pogledaj rezultate ankete: Zasto posjedujete kripto
|
Iz investicijskih razloga
|

|
59 |
89.39% |
Vrsim placanja u zemlji i inozemstvu s njim
|

|
3 |
4.55% |
Zelim sigurnost i anonimnost
|

|
11 |
16.67% |
Zanimaju me nove tehnologije, kao blockchain
|

|
17 |
25.76% |
Zelim izbjeci pracenje od strane vlasti
|

|
8 |
12.12% |
|
|
04.07.2023., 08:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Dali je tko isprobao tangem wallet? Iskustva?
|
|
|
04.07.2023., 08:39
|
|
high warlord
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
danko10 kaže:
Pozz
Ja sam totalni noob sto se tice kriptovaluta, apsolutno 0 znanja.
Da se razumijemo, sto se tice internet zarade, tu sam zaradio dosta para, uglavnom 90% od Affiliate Marketinga u kojem sam veoma dobar, i prije 10tak godina u PPD (pay per download)
Dakle, recimo imam 5-10k eura viska, koje bih volio uloziti u sigurno, da li postoji ista sigurno danas? Znaci da bih svaki mjesec mogao imati barem neku dobit od toga?
Bivsa cura mi je znala ulagati u zlato, ali to su bile ozbiljna pare, ako se sjecam da je ulozia ili 150 ili 250k eura, ali su joj svaki mjesec isplacivali preko 2k eura od toga.
Da li postoji ista sigurno danas, i ako da, sta biste vi preporucili?
hvala
|
Ne postoji. Pozz!
|
04.07.2023., 09:59
|
|
NLO
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
danko10 kaže:
Pozz
Da se razumijemo, sto se tice internet zarade, tu sam zaradio dosta para, uglavnom 90% od Affiliate Marketinga u kojem sam veoma dobar, i prije 10tak godina u PPD (pay per download)
Dakle, recimo imam 5-10k eura viska, koje bih volio uloziti u sigurno, da li postoji ista sigurno danas? Znaci da bih svaki mjesec mogao imati barem neku dobit od toga?
Bivsa cura mi je znala ulagati u zlato, ali to su bile ozbiljna pare, ako se sjecam da je ulozia ili 150 ili 250k eura, ali su joj svaki mjesec isplacivali preko 2k eura od toga.
hvala
|
Sigurno je kao i ta veza s bivšom curom 
|
|
|
04.07.2023., 12:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Quote:
stjepan21 kaže:
Nisam siguran da je ovo nešto što želimo. Već sada kad je preprodaja teška imamo probleme, ovo bi ih samo povećalo. Kako ono kažu: "pazi što želiš, mogla bi ti se želja ispuniti" 
|
Preprodaje će uvijek bit, ovako il onako.
Ono što je ovdje još bitno je problem hendalanja trenutnih sustava.
Koliko se puta desilo da kreće prodaja nekih ulaznica i odjednom padne sustav zbog prevelike navale. Dakle, imaš:
- nekoga tko mora isprintati ulaznice
- nekoga tko mora iskoordinirati količine prodanih printanih i prodanih digitalnih ulaznica
- sustav za prodaju ulaznica (software) nad kojim ti nemaš kontrolu
- servere, troškove održavanja, ljudstva, struje itd.
- security sustav koji će spriječiti DDoS i slične napade
- support sustav za povrat ulaznica, reklamacije, tehnička pitanja
Pitanje je, ok, al što ako se događaj odgodi, kako ćeš dobiti povrat sredstava za kupljeni NFT?
- organizator može ponuditi otkup po prodajnoj cijeni
- organizator može mintati takve NFT-ove da se isti mogu iskoristiti na bilo kojem sličnom eventu kojeg organizira taj organizator, ako već nisu "iskorišteni"
Postoji nešto što se zove "Proof of Attendance Protocol", više o tome možeš pročitati ovdje:
https://nftnow.com/features/nft-tick...of-live-music/
|
|
|
04.07.2023., 13:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
danko10 kaže:
....
hvala
|
Nema sigurnog ulaganja.
|
|
|
04.07.2023., 17:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
danko10 kaže:
Pozz
hvala
|
Da postoji sigurno ulaganje, nebi vecina nas morala ujutro ustajat na posao
A i da je toliko sigurno da svi zarade je teoretski nemoguce jer da bi neko zaradio drugi mora izgubit, a to onda opet nije sto posto sigurno jer ne znas hoces li ti biti taj drugi 
|
|
|
06.07.2023., 15:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
jedno polu panicno pitanje za diskusiju...postoje neke analize i misljenja koje kazu da ce cijelo ovo desetljece biti slabasno za investitore iz razloga sto je proslo desetljece bilo pogodno sa niskim kamatnim stopama i da je jeftinijem novcu dosao kraj...imali smo 2000-2010 slabasno, 2010-2020 super i sada 2020-2030 opet slabasno ( navodno)
sto vi mislite o tome? da li cemo imati normalan bull market 25/26 ili smatrate da ce ovo biti oskudno desetljece ? hoce li se ispuhati balon u skorije vrijeme?
|
|
|
06.07.2023., 16:17
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2014.
|
Pajdo, a koja ti je svrha tog pitanja kad znaš da odgovor nitko ne zna. Ali baš nitko.
Doći će ti stjepan21 i reći će ti da povijesno gledano halving nikad nije zakazao, dakle čeka nas bull 2024.
Ili će ti MEP reći da treba bit oprezan jer možda dolazi recesija.
Ja ti mogu reći da nas čeka veliko iznenađenje i slijedi pravi decoupling idući bull...
Doći će Meta koji kaže da su to sve zapisi nula i jedinica koji ništa ne vrijede i da idemo na nulu.
Banarama kaže da idemo na $1M u idućem bullu jer svi bježe iz CBDCa u BTC.
Koji će ti biti zaključak? Neće ga biti. Ako budu prevladavale optimistične prognoze dobit ćeš dozu hopiuma i malo će ti olakšati ovaj letargičan i naporan period bear marketa. S pesimističnim prognozama samo ćeš si pojačavati paranoju.
Moj savjet ti je uči tehničku stranu ove tehnologije, imaš ovdje momke poput Shana, Carlosa, Veya i ostalih koji jako puno znaju o tome i voljni su besplatno dijeliti to znanje. Kad budeš kopao po tehnologiji, vidjet ćeš da je isprepletena s ekonomijom pa ćeš sve više postavljati pitanja i vidjeti zašto neke stvari na ovom tržištu vrijede i da te kratkoročno (godinu, dvije, tri...) nije briga gdje će cijena jer znaš što posjeduješ.
Najbitnije od svega: budi spreman za oba scenarija. Imaj spreman novac za potop, uzimaj profit u bull ludilu.
|
|
|
06.07.2023., 16:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Grimble Gromble kaže:
Pajdo, a koja ti je svrha tog pitanja kad znaš da odgovor nitko ne zna. Ali baš nitko.
Doći će ti stjepan21 i reći će ti da povijesno gledano halving nikad nije zakazao, dakle čeka nas bull 2024.
Ja ti mogu reći da nas čeka veliko iznenađenje i slijedi pravi decoupling idući bull...
Doći će Meta koji kaže da su to sve zapisi nula i jedinica koji ništa ne vrijede i da idemo na nulu.
Banarama kaže da idemo na $1M u idućem bullu jer svi bježe iz CBDCa u BTC.
Koji će ti biti zaključak? Neće ga biti. Ako budu prevladavale optimistične prognoze dobit ćeš dozu hopiuma i malo će ti olakšati ovaj letargičan i naporan period bear marketa. S pesimističnim prognozama samo ćeš si pojačavati paranoju.
Moj savjet ti je uči tehničku stranu ove tehnologije, imaš ovdje momke poput Shana, Carlosa, Veya i ostalih koji jako puno znaju o tome i voljni su besplatno dijeliti to znanje. Kad budeš kopao po tehnologiji, vidjet ćeš da je isprepletena s ekonomijom pa ćeš sve više postavljati pitanja i vidjeti zašto neke stvari na ovom tržištu vrijede i da te kratkoročno (godinu, dvije, tri...) nije briga gdje će cijena jer znaš što posjeduješ.
Najbitnije od svega: budi spreman za oba scenarija. Imaj spreman novac za potop, uzimaj profit u bull ludilu.
|
za keš bez brige, to je spremno...ukoliko bude ponor, sve u btc..
hocu rec da recesija mijenja kompletnu sliku i trajektoriju kripta , pogledaj koji pad je bio u vrijeme velike recesije 2008. godine..sad zamisli sta bi se moglo dogoditi krajem 23' i pocetkom 24'
osli bi altcoini u zaborav vrlo brzo i balon bi se ispuhao kao i pocetkom 2000te i onda nije bilo veceg rasta do sljedeceg desetljeca dakle 2010-2020
cisto razmisljam naglas..to je sve..
|
|
|
06.07.2023., 17:25
|
|
NLO
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
maraschino199 kaže:
za keš bez brige, to je spremno...ukoliko bude ponor, sve u btc..
hocu rec da recesija mijenja kompletnu sliku i trajektoriju kripta , pogledaj koji pad je bio u vrijeme velike recesije 2008. godine..sad zamisli sta bi se moglo dogoditi krajem 23' i pocetkom 24'
osli bi altcoini u zaborav vrlo brzo i balon bi se ispuhao kao i pocetkom 2000te i onda nije bilo veceg rasta do sljedeceg desetljeca dakle 2010-2020
cisto razmisljam naglas..to je sve..
|
2008? Tada kripta nije ni bilo
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
|
|
|
06.07.2023., 17:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
NewOrder kaže:
2008? Tada kripta nije ni bilo
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
|
joj mati mila
pogledaj koliko su dionice tada pale, pa onda razmisli koliko bi se strmoglavio kripto ukoliko takva recesija dode kroz 6-12 mjeseci...a zasto ne kad pogledas dokle idu kamatne stope?!
kripto je i dalje smatran rizicnije ulaganje od dionica..ako bi dionice pale za 30-40% , sta mislis koliko bi kripto...i btw. ovo je prvi put da se kripto susrece sa recesijom..
ili pogledaj pad 2000te prilikom dot com mjehura..po meni sve te parametre treba uzeti u obzir jer mozda ce se tako nesto dogoditi ponovno uzimajuci u obzir sve sto se dogodilo zadnje 3 godine, a kamatne stope i dalje namjeravaju ici gore..jos jednom-dvaput kako sada stvari stoje..
evo ovaj graf pogledaj --> https://www.visualcapitalist.com/wp-...Hikes-MAIN.jpg
|
|
|
06.07.2023., 17:50
|
|
Okajava grijehe
|
Pajdo, uzmi s rezervom sve te analize i proročanstva koje ti plasiraju mediji ili razno razne kreature od influencera. Nitko ne zna jel idemo gore ili dolje, na milijun USD ili na nulu, sve je to fugazi fugezi. Pritom nemoj niti u jednom trenutku smaknuti s uma da mediji plasiraju ono što im se kaže da se plasira dok istovremeno oni koji ih plaćaju kupuju tvoj strah na tržištu gdje im ti u minusu prodaješ BTC, a kojeg će ti natrag uvaliti na $100k. Isto vrijedi i za influensere. Nemaš boljeg načina za iskoristiti ovo vrijeme da se držiš savjeta iz prijašnjeg posta. Život će ti biti lakši. Kakvi analitičari, kakve analize, kakvi bakrači...
|
|
|
06.07.2023., 18:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Quote:
Grimble Gromble kaže:
|
Mene zanima ovo tvoje mišljenje. U kojem smjeru misliš da će ići i ko će preuzeti dominaciju?
|
|
|
06.07.2023., 18:22
|
|
Okajava grijehe
|
A bogati.  To moje mišljenje, skupa s ostalima, je bilo čisto karikiranje. Pa barem je to jasno na temelju ostalog što sam napisao.
|
|
|
06.07.2023., 18:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Pa jasno je ali ipak mislim da u tvojem mišljenju ima nešto istine
|
|
|
06.07.2023., 19:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Grimble Gromble kaže:
Doći će ti stjepan21 i reći će ti da povijesno gledano halving nikad nije zakazao....
|
Ovo je jedino što znamo sigurno 
|
|
|
06.07.2023., 19:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Evo vijesti..
Blackrockov Larry Fink je 2018 nazvao btc indeksom pranja love.
Jucer je na nacionalnoj televiziji rekao da je digitalizacija zlata i internacionalni asset.
Kako se stvari mjenjaju pa ti predviđaj..
Fiat recesija ce biti bitcoinov preporod..jer je za to i stvoren 2009 nakon krize 2008.
Jos jedno razmisljanje..kolega maraschino kaze da cuva kes za dip.
Hoce li ljudi za 5 godina misliti jao dao bih lijevo jaje da mogu kupiti btc na 30k ili po strani godinama,ili pak neznam gnjiliti na 5k?
Halving efekt je uvijek bio plodonosan pa neznam zasto nebi bio i sada.
Grimble kaze da sam negdje napisao da ide na 1m.
Ne sjecam se gdje..nikad se nebih kladio na predviđanja ovoga ili onoga..Drzim btc kao osiguranje protiv politicara,printanja centralnih banaka i opcenitog kaosa koji vlada,drzim ga u slucaju bankarske kontrole i zamrzavanja racuna,rata i ako zagusti mogu put pod noge.
Gdje god idem moje osiguranje je samnom.
Kad se jednom ta sloboda osjeti,tesko je se odreci..
Youtube influenceri su smrt i tu se nema sto traziti tu se apsolutno slazem.
A sad spekulacije,pizdarije,predviđanja su meni vrsta zabave pa to tako gledam..
|
|
|
06.07.2023., 19:55
|
|
Okajava grijehe
|
Koliko ja puta moram napisati da su sva mišljenja koja sam navodio bila karikiranje kako bi shvatili da to zapravo nikad niste rekli?
Pardon. Osim Metinog. Ali Meta je poseban slučaj. 
|
|
|
06.07.2023., 20:24
|
|
Ljubav, a ne đir 1950
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
Grimble Gromble kaže:
|
Bože sačuvaj 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:55.
|
|
|
|