Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.06.2025., 18:35   #9601
Quote:
Majk kaže: Pogledaj post
Bilo bi filmski da Turska pruži utočište ajatolahu, Izrael ga napadne u Turskoj a ovi aktiviraju članak 5

Naravno da ništa od toga al eto... Luda vremena
Nema teorije. Turska je zbog Nato uzusa, vrlo obranjiva zemlja. Iako bi svi u natou bili sretni, Grci prekopresretni da im Izrael uništi S-400.

Sad, da Turska uzme Šiju u zaklon, a oni Suniti koji su davno bili skoro do Maroka... I misle da su glavni u sunitskoj zajednici... No way hose. Zamisli tamo Imamame koju su u svoja njedra primili smrtnog tumača njihove vjere.
Sultan aka Erdo završio bi na giljotini. Tak se to kod njih šika.
Old 19.06.2025., 19:04   #9602
Snimka 4. dana napada, stanovnik Tel Aviva, neistomisljenik vladajuceg narativa u Izraelu

https://youtu.be/StKmXKzxc1A?si=LyGumZVDhuK-zPR7
Old 19.06.2025., 19:12   #9603
Zlatka, pogledao sam dvije minute i bilo mi dosta.
Volio bi vidjet takav video s (muslimanske) druge strane...

Dovoljno da se učvrstim u stavu kako je Izrael daleko bliži Europi od njihovih oponenata..
Old 19.06.2025., 19:19   #9604
Quote:
Graham kaže: Pogledaj post

Dovoljno da se učvrstim u stavu kako je Izrael daleko bliži Europi od njihovih oponenata..
Izraelski narod možda ali današnji Izrael kao država, odnosno vladajuća klika je, kao što reče gospodin, u 1939.
Old 19.06.2025., 19:25   #9605
Quote:
žerac76 kaže: Pogledaj post
Izraelski narod možda ali današnji Izrael kao država, odnosno vladajuća klika je, kao što reče gospodin, u 1939.
To je naš ADZ + Domovinski na sterioidima.

Uglavnom, slažem se. Ali nadam se da vidiš razliku između iranskih šija (teokracije) i vehabijske monarhije(a).
Ovaj usred rata youtubira, volio bih vidjeti to u ovoj situaciji kod oponenata.

Političari su zlo, što je najgore, Netanyahu možda nema izborni legimitet (dokazano korumpiran), al jebga, ima izvanredno stanje....

Malo šizofrena situacija.

P. S. Nemojte mi vući paralelu sa ukrajinskim stanjem jer je to off topic.
Old 19.06.2025., 19:30   #9606
Sutra su pregovori Irana s Europom. Baš me zanima jel EUropa može biti faktor koji će posredovati, a ima priliku biti arbitar.
I to bi značilo da da je geopolitički faktor.
Fantasist is offline  
Old 19.06.2025., 19:31   #9607
Koje okolokolišanje da se faktorom nestabilnosti ne imenuje jedna najgora teokracija između svih na BI što u praksi gledamo mjesecima - Izrael.

Na ismijavanje kršćanstva na otvorenju OI reagirao je jedini od navedenih ajatolah. To je razlika između njih i vehabija.
Vehabija sve ine vidi kao neprijatelje, šijiti žive uredno sa svim vjeroispovjestima.
Old 19.06.2025., 19:32   #9608
Quote:
To je naš ADZ + Domovinski na sterioidima.

Uglavnom, slažem se. Ali nadam se da vidiš razliku između iranskih šija (teokracije) i vehabijske monarhije(a).
Badava im te razlike kada i taj lijepi celofan izvana jednako ubija kao i onaj drugi. I demokratski izraelski metak i rakete jednako ubijaju u Gazi dok ljudi čekaju humanitarnu pomoć.

Kako bi se reklo, izvana gladac, iznutra jadac.
Old 19.06.2025., 19:34   #9609
Quote:
Zmajefski kaže: Pogledaj post
A što misliš pod odustanu?

I zašto misliš da će napad na Iran nakon što, kako kažeš, odustanu prestati? Iz svega do sad viđenog nuklearna postrojenja i cijela ta priča su sekundarni u ovom ratu. Primarni cionsitički cilj je urušavanje iranske države i stvaranje zone trajnog kaosa, vidi pod Libija, Sirija, Irak.
Mislim na pristanak na sporazum kojim će zauvijek odustati od obogaćivanja urana. Je li sad kasno za to? Možda i nije. Trump ih je pozivao na pregovore do neki dan. Prijašnji nuklearni sporazum iz kojeg je Trump istupio je imao rok trajanja svega 10-30 godina od potpisivanja, ovisno o segmentima a nakon toga opet ista priča.

Kao što vidimo, taj program nije spriječio izraelski i potencijalni američki napad, odnosno donio im je samo štetu. Je li to razlog rata, možda i nije primarni ali svakako jest izlika za napad.
Old 19.06.2025., 19:37   #9610
Quote:
Fantasist kaže: Pogledaj post
Sutra su pregovori Irana s Europom. Baš me zanima jel EUropa može biti faktor koji će posredovati, a ima priliku biti arbitar.
I to bi značilo da da je geopolitički faktor.
Odgovori sam sebi, jel misliš da EU ima tu poziciju? Imali smo prste u Obaminom sporazumu, a sami smo se drznuli pod njegovim patronatom (Merkel) sklopiti sa Rujama sporazum.

Današnje posljedice vidimo svi. Nekada iza soft power, treba biti dobra bejzbolska palica inače ništa od tog.
Moguće je Trumpova igra. Nakon Rusije i njegove totalne nemoći (impotentnosti), ovo mu je kec na desetku.
Old 19.06.2025., 19:39   #9611
Quote:
Dobar dio Izraelaca su Zidovi sa Bliskog Istoka Koji su mentalitetom isti kao ljudi zemlje iz Koje su dosli; Irak, Jemen, Iran ..
Tu je godinama nastao miks, neki Zidovi sa Bliskog Istoka se zale na rasizam Zidova iz Ist. Europe.

Meni je zao svakog obicnog, dobrog covjeka.

Zao mi je tog covjeka sa sesirom.

Ne vjerujem u biblijske Price o paklu nakon smrti.

Pakao je na zemlji I nalazi se u Gazi.

Muslimani su sad nagrabusili jer neki nemaju pristup sklonistima. Ima videa gdje zenama sa djecom nisu htjeli otvoriti, ili su im rekli da "skloniste nije za vas".

Neki strani radnici su poljubili vrata, jedna Poljakinja je prestravljeno hodala ulicom nakon sto su joj rekli da za nju nema mjesta a oglasili su uzbunu
Old 19.06.2025., 19:45   #9612
Quote:
Odgovori sam sebi, jel misliš da EU ima tu poziciju? Imali smo prste u Obaminom sporazumu, a sami smo se drznuli pod njegovim patronatom (Merkel) sklopiti sa Rujama sporazum.

Današnje posljedice vidimo svi. Nekada iza soft power, treba biti dobra bejzbolska palica inače ništa od tog.
Moguće je Trumpova igra. Nakon Rusije i njegove totalne nemoći (impotentnosti), ovo mu je kec na desetku.
E da ali ovo sad je novi špil karata i miješanje. Ratno.

Jedino trenutno može Europa posredovati kao arbitar, jer Iranci su Trumpa nazvali glupim.

Rus i Kinez su brics, saveznici, ili pristrani. I dali su ne skrivene poruke što misle oko vojne intervencije Trumpa.

Dakle Izrael treba jamstva (o atomskoj) a Iran također. (o ne napadanju)
Fantasist is offline  
Old 19.06.2025., 19:49   #9613
Na twitteru se ponavlja ima sat dva da je Iran rekao da napuste dio oko Diamone.Nisam našla niti jedan tweet sa strane Irana. Nadam se da je laž. Ovakve stvari me prestravljuju. Protuzakonito je gađati nuklearna postrojenja.

https://x.com/Megatron_ron/status/1935708295085588768
Ona007 is offline  
Old 19.06.2025., 19:58   #9614
Trumpu izgleda da ne ide sve po planu, jer po najnovijim vijestima sada je sebi postavio rok od čak 2 tjedna u kojem će odlučiti hoće li napasti Iran

https://www.reuters.com/world/middle...ys-2025-06-19/

Može se reći da su slijedeća dva tjedna ključna
Old 19.06.2025., 20:08   #9615
Iranski narativ, sa puno videa koje ne možemo vidjeti u našim medijima.

Kad se infiltrira ono što služi jačanju njihovog morala, nadje se koječega.

Snimke iz Izraela, Iranske rakete, napadi,....

https://t.me/s/oluja_al_akse
Old 19.06.2025., 20:11   #9616
Evo satelitskih slika iranskog reaktora za tešku vodu prije i poslije napada
https://x.com/Shayan86/status/1935732646593921304
Ma_Gusta is offline  
Old 19.06.2025., 20:22   #9617
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
Trumpu izgleda da ne ide sve po planu, jer po najnovijim vijestima sada je sebi postavio rok od čak 2 tjedna u kojem će odlučiti hoće li napasti Iran

https://www.reuters.com/world/middle...ys-2025-06-19/

Može se reći da su slijedeća dva tjedna ključna
Dakle vjerojatno neće. Ista priča ko i sa Ukrajinom i završetkom rata za 24 sata.

A hoće li i dalje "kišiti" po Tel Avivu i Teheranu, vidjet ćemo
Old 19.06.2025., 20:28   #9618
Quote:
zlatka v kaže: Pogledaj post
Iranski narativ, sa puno videa koje ne možemo vidjeti u našim medijima.

Kad se infiltrira ono što služi jačanju njihovog morala, nadje se koječega.

Snimke iz Izraela, Iranske rakete, napadi,....

https://t.me/s/oluja_al_akse
Naplaćuju im za Gazu. I neka. Zaslužili su.

Iran će tužiti Međunarodnu agenciju za atomsku energiju
https://x.com/AryJeay/status/1935766609211322598

Oni još uvijek vjeruju u zakon hahahaha i međunarodno pravo.
Ona007 is offline  
Old 19.06.2025., 20:28   #9619
Quote:
Ma_Gusta kaže: Pogledaj post
Sve pet, ja sam među prvima tu hvalio IDF, ali ova kampanja može ići tjednima, bez Amera su centrifuge nedostupne. A pitanje je mogu li i Ameri to razvaliti sa 13 tonskom bombom.

Što napad ide dalje, to će IDF imati manje ciljeva jerbo čak bi se i Rusi, poznati po kurcobolji adaptirali.

Iran je depletirao dobar dio balistika, i više ne puca masovno (grupno) jerbo gubi TELove a bogme ni Arow3 i THAAD raketljine nisu nešto što se štanca masovno. Dapače, jako mali broj ih izlazi iz proizvodnje. Neće ovo još dugo....
Old 19.06.2025., 20:35   #9620
Quote:
Ma_Gusta kaže: Pogledaj post
Osim vode, a kaže reaktor je, jesu mjerili radijaciju, tko zna što je taj pogon uopće bio svrhom ?

Nisam stručnjak kao Tonči Tadić, ali, mene ovo zabrinjava, probijena je kupola.
Fantasist is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:30.