Svijet Zbivanja u svijetu |
|
|
19.06.2025., 21:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
Kojiro Izawa kaže:
Svejedno, lider zemlje od 10M stanovnika si uzima za pravo krojiti geostrategiju ne samo bliže okolice (iako je pitanmje je li Iran bliža okolica Izraelu), već i puno daljnjih područja. Ja mislim da je to megalomanija.
|
Iran NEGIRA pravo Izraelu na postojanje.
Kako da se Izrael onda postavi?
|
19.06.2025., 21:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
Fantasist kaže:
Osim vode, a kaže reaktor je, jesu mjerili radijaciju, tko zna što je taj pogon uopće bio svrhom ?
Nisam stručnjak kao Tonči Tadić, ali, mene ovo zabrinjava, probijena je kupola.
|
Po ovom članku iz bbc-a piše da reaktor još nije bio u pogonu, i da nije bilo radioaktivnog materijala u njemu
https://www.bbc.com/news/articles/c8rpd6p7v0po
|
|
|
19.06.2025., 21:04
|
|
southern belle
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Fantasist kaže:
Osim vode, a kaže reaktor je, jesu mjerili radijaciju, tko zna što je taj pogon uopće bio svrhom ?
Nisam stručnjak kao Tonči Tadić, ali, mene ovo zabrinjava, probijena je kupola.
|
arak je odavno napušten (2015), tako da nema radijacije.
https://thedefensepost.com/2025/06/1...y-struck-iran/
|
|
|
19.06.2025., 21:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
Michael Collins kaže:
|
Imaju nuklearnu bombu, i ne može ih nitko izbrisati. Ovaj napad je bio nepotreban.
|
|
|
19.06.2025., 21:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Quote:
Ona007 kaže:
Na twitteru se ponavlja ima sat dva da je Iran rekao da napuste dio oko Diamone.Nisam našla niti jedan tweet sa strane Irana. Nadam se da je laž. Ovakve stvari me prestravljuju. Protuzakonito je gađati nuklearna postrojenja.
https://x.com/Megatron_ron/status/1935708295085588768
|
Osim ako si država koja negira postojanje Izraela i otvoreno zazivaš na njegovo uništenje naravno da ne možeš prodati svijetu priču da tvoj nuklearni program će biti ˝miroljubiv˝
Ako iranci gađaju izraelske nuklearke IDF bude imao odrješene ruke da krene još jače a možda i nuklearno
|
|
|
19.06.2025., 21:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Quote:
Kojiro Izawa kaže:
Imaju nuklearnu bombu, i ne može ih nitko izbrisati. Ovaj napad je bio nepotreban.
|
Ovaj napad je bio potreban jer svi oko irana navijaju za izrael nikome ne paše taj režim u svom susjedstvu
Kako je rekao jedan saudijac ˝hvala bogu na izraelu što postoji˝
|
|
|
19.06.2025., 21:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2020.
|
Quote:
AlSwearengen kaže:
Ovako, sa distance i pauze u pracenju od par dana. Rekao bih da se Bibi preracunao i da ce ga ovo kostati ne samo vlasti.
Impresivan start Izreala je u potpunosti izbledeo. Nema ni govora o urusavanju rezima, Iran se iz dana u dan sve vise konsoliduje. Iran moze ovako jos dugo, mnogo duze od Izraela. Uz to, nesumnjivo imaju podrsku Kine i Rusije, ako je suditi po izjavama
|
Što Iran može još dugo osim trpit bombardiranje i brojat mrtve generale i znanstvenike?
Quote:
Obe drzave samo cekaju da se Ameri upetljaju u Iransku paucinu. Rusi bi to jedva docekali, da im vrate za Ukrajinu. Pri tom Iran je mnogo ozbiljniji zalogaj od jedne Ukrajine u svakom smislu.
|
Da im Rusi mogu vratit za Ukrajinu, vratili bi im u Ukrajini. Nisu bili u stanju zaustaviti HTS i spasit Assada, ali će zaustaviti Izrael i Ameriku.
|
|
|
19.06.2025., 21:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
|
https://www.youtube.com/watch?v=L9ugcdCCkiQ
Da se vratimo malo na Gazu. Ovaj Herzog mi se čini kao magnetofonska vrpca. I nije mi uvjerljiv. Diab je malo pre, pa, emotivan. Ključno je ono što pita - zašto Izrael ne pušta strane novinare u Gazu. Bubi? Guns? Pitam jer cijenim vaše objave, ali ovo mi nije jasno.
|
|
|
19.06.2025., 21:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
Davorček kaže:
Ovaj napad je bio potreban jer svi oko irana navijaju za izrael nikome ne paše taj režim u svom susjedstvu
Kako je rekao jedan saudijac ˝hvala bogu na izraelu što postoji˝
|
Ma zaslužuju te države upravo ovakav Iran. Baš su krasni i fini Katar, Saudijska Arabija, UAE, Bahrein... 
|
|
|
19.06.2025., 21:39
|
|
Mean tomcat
|
Quote:
Michael Collins kaže:
|
Ja, i?
Ima li Italija pravo na postojanje?
Ni jedna država nema pravo na postojanje. Takvo pravo ne postoji i nema ga niti jedna država od kad je svijeta i vijeka.
Ali da budemo sasvim precizni. Iran samo traži da Izrael sve svoje građane tretira jednako i u tom smislu nema ništa protiv da takav Ozrael postoji.
Ali mi bilježimo i svjedočimo 70 i kusur godina aparthejda, rasizma i otimačine imovine domicilnos stanovništva od strane doseljenih poljskih, ruskih, ukrajinskih i inih državljana.
|
19.06.2025., 21:42
|
|
U tunelu, usred mraka...
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
Maskeron kaže:
Što Iran može još dugo osim trpit bombardiranje i brojat mrtve generale i znanstvenike?
|
Što, koliko.... ne znam, al tu i tamo nešto može, makar i nakratko
https://www.youtube.com/shorts/pKQwCJnSthE
Dojmljiva montaža propagandne mašinerije?
|
19.06.2025., 21:48
|
|
Centar Svijeta i Okolice
Registracija: Jul 2003.
|
Quote:
Michael Collins kaže:
|
Oprosti ali ovo mi je totalno glupo. Kakvo negiranje postojanja kad Izrael već POSTOJI i kao takav je priznat od strane cijelog svijeta.
|
19.06.2025., 21:57
|
|
עם ישראל חי
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Ona007 kaže:
Oprosti ali ovo mi je totalno glupo. Kakvo negiranje postojanja kad Izrael već POSTOJI i kao takav je priznat od strane cijelog svijeta.
|
Nije.
Nije ni od svih susjeda. Sirija nikada nije priznala Izrael... cini mi se.
KSA ga sluzbeno ne priznaje. Alzir i Maroko takoder. Kuba isto. I jos dosta drzava Afrike i Azije.
|
|
|
19.06.2025., 22:01
|
|
Mean tomcat
|
Quote:
bubi mir kaže:
Nije.
Nije ni od svih susjeda. Sirija nikada nije priznala Izrael... cini mi se.
KSA ga sluzbeno ne priznaje. Alzir i Maroko takoder. Kuba isto. I jos dosta drzava Afrike i Azije.
|
Jel moraju?
Postoji li nešto što Izrael mora? Npr. da tretira tih nekoliko miliona ljudi koje decenijama drži pod vojnom okupacijom kao ljudska bića?
|
19.06.2025., 22:02
|
|
Sláva Ukrajině
Registracija: Feb 2010.
|
jedan fakt, kada nukes ima neka država gdje postoji hijerarhija, pa bila i rusija ili DPRK to je razlika, jer kakvi god bili imaju zakone, ustav, protokole ali u iranu sve zakone i ideje donosi bradonja koji citira tzv svete knjige po njegovom ćefu" i nema tu protkola, što on kaže to je to.
|
|
|
19.06.2025., 22:02
|
|
עם ישראל חי
|
Quote:
COD2 kaže:
Jel moraju?
Postoji li nešto što Izrael mora? Npr. da tretira tih nekoliko miliona ljudi koje decenijama drži pod vojnom okupacijom kao ljudska bića?
|
A di sam napisao da moraju?
Postedi me aktivizma
|
|
|
19.06.2025., 22:04
|
|
עם ישראל חי
|
Quote:
Wushu senior kaže:
https://www.youtube.com/watch?v=L9ugcdCCkiQ
Da se vratimo malo na Gazu. Ovaj Herzog mi se čini kao magnetofonska vrpca. I nije mi uvjerljiv. Diab je malo pre, pa, emotivan. Ključno je ono što pita - zašto Izrael ne pušta strane novinare u Gazu. Bubi? Guns? Pitam jer cijenim vaše objave, ali ovo mi nije jasno.
|
Glasnogovornik vlade je rekao da bi strani novinari bili smokvin list za hamas u smislu da bi se iza njih skrivali.
|
|
|
19.06.2025., 22:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2018.
|
Quote:
zeljko_ri kaže:
|
Oho! Izgleda da je iranska protuofenziva od jutros dala rezultate. Samo snažno! Neprijatelj zna samo napadati i iživljavati se na protivniku na podu. Od ravnopravne bitke bježe.
Udarom na zapvjedni i logistički centar kod Ber Sheve iz kojeg se direktno vodi genocid nad Gazom Iran je za Gazu napravio više od i jedne suverene države i organizacije do sad.
|
19.06.2025., 22:07
|
|
Mean tomcat
|
Quote:
bubi mir kaže:
A di sam napisao da moraju?
|
Istina, nisi.
A mora.li.Izrael nešto? Npr. da kao Iran dozvoli kontrolu svojih nuklearnih postrojenja IAEA?
Postoji li neki pravni okrvir za Izrael i njegovo ponašanje bilo na međunarodnom, bilo na u unutarnjem.planu?
Ili da čitamo Talmud, pa da se ravnamo prema njemu?
|
19.06.2025., 22:09
|
|
עם ישראל חי
|
Quote:
COD2 kaže:
Istina, nisi.
A mora.li.Izrael nešto? Npr. da kao Iran dozvoli kontrolu svojih nuklearnih postrojenja IAEA?
Postoji li neki pravni okrvir za Izrael i njegovo ponašanje bilo na međunarodnom, bilo na u unutarnjem.planu?
Ili da čitamo Talmud, pa da se ravnamo prema njemu?
|
Nema stete od citanja Talmuda.
A sigurno postoji neki pravni okvir, ali ja nisam pravnik.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:04.
|
|
|
|