Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika > Kosa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.03.2021., 18:18   #9701
Ivy, citam da cure stave malo tople destilirane vode i nesto sto vole za refresh, promuckaju i spricaju. Nisam probala. Za miris kose preporucujem Nashe ulja, mogu na kozu, mogu na kosu, odlicno mirisu, cgm su, u Bipi su oko 60 kn.

Coconutmilk, ne znam cijenu, prvo mi kupio zuju od litre i pol, sad od 2 litre. Probala sam vise njih u boci, alkoholnih i bezalkoholnih i ne vidim razliku, nije nasao bezalkoholnu kronersku. Ova od litre i pol stajala u hladnjaku, u vratima, ova veca ne stane.
Old 29.03.2021., 21:01   #9702
jel mogu drzati pola piva u frizideru?
jel se nece pokvariti za 5 dana?
ja zamrznem...
coconutmilk is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2021., 21:13   #9703
Quote:
coconutmilk kaže: Pogledaj post
jel mogu drzati pola piva u frizideru?
jel se nece pokvariti za 5 dana?
ja zamrznem...
Nije se pokvarilo, dobro zatvorim cep. Ostavim vani 24 sata prije pranja i sve ok. Pukla mi jednom boca, doduse staklena u zamrzivacu, stavila da se brzo ohladi, malo zaboravila i za koji sat pukla boca. Bocu od litre i po potrosila u 3 pranja, mogla sam i u 4. Prelijem kosu, uhvatim pivo u plasticnu posudu, utocam jos malo, guzvam i opet prelijem
Old 29.03.2021., 21:40   #9704
Maremonti, hvala ti. Pogledat ću u Bipi.

Meni bi ovo bilo idealno
https://www.google.com/url?sa=t&sour...2-N271H3EH7A7K

Naravno da ga ne mogu nigdje pronaći. Ako netko zna kako do tog mirisa, javite miiiiiii
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2021., 21:56   #9705
Pronašla sam ovo kod nas i cijena je ok.

https://www.google.com/url?sa=t&sour...2yx-yQTuGwNr46
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2021., 22:18   #9706
Jao koji fail sam napravila

U onu posudu za mist stavila vode i kapi proteina, kao neki leave in da imam, šta ja znam. Niš nije pomoglo, al nebitno . iako znam da se ti proteini ne bi smjeli čuvati ovako, ja ostavila tu bočicu za sljedeće pranje...a kad ono
Ne mogu vam opisati koji smrad je nastao od toga. Pokvarena kuhana jaja su parfem naspram toga evo sam kad pišem o tome diže mi se želudac kad se sjetim mirisa.
Old 29.03.2021., 22:36   #9707
coconutmilk is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2021., 22:48   #9708
Napravila sam sprej za refresh
100 ml destilirane tople vode ulila u sprej bocu, dodala 4 kapi giovanni leave ina i 3 kapi naranče.
Nisam očekivala nikakve rezultate. Na kraju sam dobila rezultat kao na dan pranja, još bolji!

Uništila sam sve kad sam stavljala curlsmith noćni serum. Ali nema veze. Sad znam da moram prvo odraditi masažu tjemena pa refresh.

Nije ni čudo da se sva pobrkala kad nemam ništa u kosi osim leave ina.

Škarice, i ja sam to jednom napravila
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2021., 08:31   #9709
Ne sjecam se vise razloga, ali je vjerojatno slican ovim pokvarenim jajima, no ja sve domace kombinacije radim samo u kolicini koju u jednom koristenju mogu potrositi. Pa tako neke kombinacije ne radim, previse posla.

Moram pojacati gel i onda ce biti pivo +gel = nepotreban refresh. Zasad koristim pivo u svakom pranju, cekam kad cu pretjerati.

Citam sve o refreshu, sve isprobam i nis mi ne djeluje. Ili djeluje samo prvi put. Svaki refresh mi stvara ili pojaca frizz.
Old 31.03.2021., 09:50   #9710
Quote:
lionelana kaže: Pogledaj post
suha mi je dosta kosa i sirila bi se na sve strane, srednje poroznosti je (da, sad isla vidjeti sta je to i testirala ), iako nisam bas opsjednuta njegovanjem kose i istrazivanjem o njoj, mislim da mi je tip kose 2B do 2C. (netko ce javiti tocno) evo slikica pa vidi

https://www.dropbox.com/s/u77azak4mm...0kose.jpg?dl=0

meni je Tigi vise za mekanost, lagana kosa, smanjuje mi volumen kojeg imam previse, vjerujem da nije lagana krema jer sve sto smatram takvim preparatima je krivo za kosu kao npr. mucenje ili sto ti kazes - otezavanje.

kak mislis nakrcavanje? pramenovi ti strse na sve strane?

ne znam, mozda je to zato kaj mi je dosta duga kosa pa vuce prema dolje.

ono sto je najbitnije, moram do frizerke jer neke pramenove ne mogu otpetljati i sisati vrhove, nisam bila god i pol

ako jos nisi probala tu kremu, svakako kupi i probaj pa vidi, mislim, sta mozes izgubit.

Ma hoću reć moram pazit šta i koliko stavim na kosu jer sve mi je preteško šta sam dosad koristila, pa ni ne kupujem ako ne proučim recenzije da bar otprilike znam hoće li mi bit preteško za kosu

A vidjet ću, možda i kupim da probam. Hvala ti za recenziju
Geopardica is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2021., 13:53   #9711
Ma np, javi svakako rezultate
lionelana is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2021., 17:25   #9712
Maremonti, možda meni funkcionira refresh jer sam 2a...

Je li probao tko Hask šampone?
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2021., 22:33   #9713
Nisam probala Hask.

Ne razumijem refresh, nikako ubosti pravi. Ne vjerujem da je do tipa kovrci, vise je do stanja kose. Posebno sam pazila kod stiliziranja tjemena, natopila pivom, stavila gel pa jos malo gela i zakljucujem da mi fen stvara frizz. Ja vidim frizz drugi vide lijepe kovrce.
Old 06.04.2021., 22:54   #9714
Ja sam ovih dana testirala Cantu vs Shea moisture curl enhancing smoothie i ne mogu vjerovati koliko mi je SM bolji. Ogromna razlika. Cantu sad koristim iskljucivo razrijeden s vodom za refresh. Ne pase mi vise bas kao aktivator, kosa mi od njega bude cudna, suha nekako, ne znam kako je to moguce, ali eto. I da, mislim da mi je kosa konacno u balansu, nakon vise od godinu dana CGM
Exene is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2021., 08:07   #9715
Maremonti, a vidiš meni je dyson smanjio frizz...
Moja kosa stalno luduje. Jednom tjedno stavljam pakung od kvasca u nadi da će se bar malo gustoća popraviti. Mislim da bi joj trebala malo više proteina uvesti u rutinu.

Exene, baš mi je drago! Većinu vremena nemam pojma što uopće radim, o balansu više ni ne razmišljam...

sammy, kako funkcionira Bounce sprej?
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2021., 08:31   #9716
Maremonti
sagledaj širu sliku
pa kakve su to kovrče bez friza?
ja isto ne refresham jer mi se ne da a kosa mi nakon refresha bude blagi očaj

Exene
nije me uopće iznenadilo da ti Shea Moisture odgovara jer po recenzijama što sam pratila čini mi se daleko bolji od Cantu
slična je linija kao Cantu što se maslaca i ulja tiče ali znam da ima dosta kovrčavica sa tankom i finom dlakom što ih koriste i u toj liniji proberu neke dobre proizvode

Ivy
nisam ga kupila
uzela sam prvo jello shot da isprobam
pa ako on ne bude dovoljan onda ću sprej
jello shot isto kombiniram sa taftom kao i hi def
još testiram jello shot ali mi se čini da obzirom po cijeni i količini hi definition ima prednost
nije loš ali nije mi sad ni baš tako woow
imam osjećaj da daje hold i to je to
a sa hi def kovrče kao da traju od jednog do drugog pranja što je meni bitno jer ja ne refresham
vidjet ću još
i drago mi je da sam uzela malo pakiranje za probu
smiling.sammy is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2021., 08:53   #9717
Ma volim ja moj frizz, toliko da stalno o njemu pricam. Smanjio ga Dyson, smanji ga pivo ali jos je tu. Susila sam kosu bez difuzora i bez stiliziranja kad sam dosla doma nakon operacije, kosa je bila sjajna, vidi se da je zdrava, ne masti se ali frizz je tu.

Volim cantu ali sam ga pocela preskakati, mislim da se kosa zasitila i uz pivo mi je visak. Za refresh mi nikad nije valjao.

Ja sam vec duze u balansu ili jako blizu njega, ako ispadnem jedno pranje brzo se vratim, uglavnom mi hidratacije ne treba, dovoljno mi je neki hidratantni sampon za jedno samponiranje uz sve ostalo proteinsko, hidratanti leave mi je visak, bas omeksa kosu, pojaca frizz i smanji volumen.

Rutina koja mi odgovara, 2x samponiranja(jedno hidratantno),proteinska maska i leave,pivo, jaci gel. Nis ne kupujem, raskosno trosim zalihe i dobro mi ide.
Old 07.04.2021., 08:58   #9718
Sammy, mene privuče famozni opis "za rast i jačanje kose"...
Na kraju ništa od toga bez mojih diy mućki.

Pa evo ni mene na duge staze JS nije oduševio. Zadnje pranje sam imala rezance za par sati na glavi. Mislim da odustajem od tih "zdravih" gelova. Probat ću treluxe serum kombinirati s taft gelom. Prvo ću potrošiti zalihe gelova pa uzimam zlatni taft.
Jesi možda čula za serum poput treluxa ali bez proteina? Nisam našla ništa slično.

Maremonti, tvoja kosa je prekrasna! Mene je tako strah proteina. Vrijeme je da se maknem s Instagrama i hrabro krenem ka protein overloadu.
Isto trošim zalihe. Nisam ništa kupila novo nakon saricurls narudžbe!
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2021., 09:18   #9719
Maremonti
tako i meni
stalno sam u balansu
imam go to kombinaciju i držim se toga i kako kažeš raskošno trošim što imam
meni je dovoljan šampon sa sls-om može čak biti hidratantni ali mi važno da su mi sve ostalo proteini i leave in i serum i gel
osim zlatnog tafta kojim zaključam sve

Ivy
ja isto def odustajem od tih "zdravih proizvoda"
super su oni po sastavu ali kao da mi nešto nedostaje
kao da je nedorečeno i uvijek uz njih moram uzeti još nešto pa još nešto i još nešto da bi to funkcioniralo
a to mi je tlaka i volim imati sve provjereno na polici jer mi je uspješan wash day preduvjet za moje dobro raspoloženje i dobar dan i tjedan

ja ti kombiniram tre luxe serum i zlatni taft gel i dobra je kombinacija a prije toga johnson šampon + giovanni leave in

jedino što mi pada na pamet je ovo

https://www.naturalisticproducts.co....rly-magic-18oz

ivy ne kužim zašto se bojiš proteina?
pa oni ti mogu samo pomoći?

e da sviđa mi se još linija od innersensa, flora curls i curls bluberry bliss-a
to bi voljela isprobati ali tek i ako ikada možda odustanu od proizvodje tre luxe proizvoda
smiling.sammy is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2021., 09:29   #9720
Sammy, imala sam opaki protein overload. Trebalo mi je mjesec dana da se oporavim pa ih sad pomalo uvodim u rutinu u nadi da ću pogoditi koliko mi zapravo treba proteina.

Slažem se. Kao da svi ti gelovi nisu samostalni i trebaš bar još 2 proizvoda pored njih. Meni se ne da hrpetinu toga trpati na kosu.

Ma taj aktivator mi djeluje kao JS, samo s manje sastojaka. Hvala ti. Mislim da ću si uzeti treluxe kad mi zalihe budu pri kraju i gotovo.
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:43.