|
|
12.04.2017., 12:37
|
|
TOP1 pundit
Registracija: Nov 2010.
|
Quote:
Sudden Sid kaže:
Dobio je jednu utakmicu kazne za direktni crveni zbog guranja protivnika? Jea rajt 
|
Palamudiš u prazno suočen s golom i nepobitnom činjenicom koja razotkriva tvoju laž.
Opet.
|
|
|
12.04.2017., 13:46
|
|
Mister Jackpots
Registracija: Nov 2002.
|
ZZ, ne razumiješ, opet
To je službeno objašnjenje, to ne sporim. Ono što sporim je njihova dosljednost - jer je kazna za direktni crveni zbog fizičkog delikta 3 utakmice, a kazna zbog nepoćudne geste očito 2 utakmice. Dakle, obrazloženje saveza da je Ronaldo kažnjen zbog crvenog i geste s 3 utakmice je proturječno vlastitim pravilima.
|
|
|
12.04.2017., 14:22
|
|
TOP1 pundit
|
Dakle, ti se u biti slažeš da je Neymar trebao dobiti dvije utakmice zbog pljeskanja, samo sporiš da je Ronaldo (onda) trebao dobiti samo jednu zbog ''fizičkog delikta''?
Isprika, nisam razumio da se slažeš s Neymarovom suspenzijom.
A svoju toleranciju prema ''fizičkom deliktu'' si dokazao stavom oko Neymarovog udaranja Marquinosa, pa pretpostavljam da si se malo zbunio tražeći sad nekakvu veliku kaznu zbog čupkanja. Nemoguće je da je jedno za samo žuti, a drugo crveni i 3 utakmice suspenzije.
|
|
|
12.04.2017., 14:33
|
|
Mister Jackpots
|
Quote:
ZinedineZidane kaže:
Dakle, ti se u biti slažeš da je Neymar trebao dobiti dvije utakmice zbog pljeskanja, samo sporiš da je Ronaldo (onda) trebao dobiti samo jednu zbog ''fizičkog delikta''?
|
Još nisi shvatio, ali na putu si. Razumijevanje je proces
Mislim da su i Neymar i Ronaldo trebali biti kažnjeni za geste kaznom kakva se daje u tim situacijama - žutim kartonom. Potpuno mi je nejasno da se za prekršaj za žuti karton naknadno dodjeljuje suspenzija od dvije utakmice. Dakle, taj presedan mi je pogrešan u startu.
Drugo je pitanje kad je taj presedan postavljen. Službeno, u Ronaldovom slučaju jer je "kažnjen" za gestu. Ali da je doista postojala namjera da ga se dodatno tereti za gestu, onda je logično da se dvije utakmice suspenzije dodaju na tri utakmice koje je trebao dobiti samo za direktni crveni. Dakle, pet utakmica. No, kako to nije slučaj, očito je presedan drakonske kazne za gestu postavljen u slučaju Neymar.
Dakle, ne slažem se sa suspenzijom Neymara i smatram da nije riječ o načelnoj suspenziji (koja bi se dala i Ronaldu i Griezmannu i svakom igraču lige), nego o iznimnom iživljavanju nad pojedinim igračem.
Quote:
A svoju toleranciju prema ''fizičkom deliktu'' si dokazao stavom oko Neymarovog udaranja Marquinosa, pa pretpostavljam da si se malo zbunio tražeći sad nekakvu veliku kaznu.
|
Pa nećemo valjda svaki prekršaj smatrati fizičkim deliktom.
|
|
|
12.04.2017., 14:45
|
|
TOP1 pundit
|
Sad opet ne razumijem, ti dakle tvrdiš da nije postojala namjera da se Ronalda kazni za gestu, te da je savez ničim izazvan razlomio njegovu navodno opravdanu kaznu od ukupno 3 utakmice za čupkanje na 1 (čupkanje) + 2 (gesta)? Presedanom za koje je sve tada bolio kurac? Bogami, promućurno i logično.
Nadalje, ti tvrdiš da je opravdana kazna za čupkanje 3 utakmice. Dakle, s jedne strane ti je potpuno jasno da se za prekršaj za žuti karton (a za postupke poput tog Ronaldovog čupkanja sam vidio ohoho žutih kartona) ne daje crveni i dvije utakmice kazne, a s druge tvrdiš da je Ronaldo trebao dobiti ne 2, ne 3 utakmice za to.
Priznajem, gubim se.
Occamova ti je oštrica otupjela poput Messijevog pogleda kod piramida.
Quote:
Sudden Sid kaže:
Pa nećemo valjda svaki prekršaj smatrati fizičkim deliktom.
|
Ne znam, ali volio bih u svakom slučaju da nas prosvijetliš zašto je namjerno polaganje ruke na protivnikovu glavu (i možda čupanje) fizički delikt, a namjerno udaranje po nogama bez namjere da se dođe do lopte nije.
|
|
|
12.04.2017., 14:55
|
|
Mister Jackpots
|
Quote:
ZinedineZidane kaže:
Sad opet ne razumijem, ti dakle tvrdiš da nije postojala namjera da se Ronalda kazni za gestu, te da je savez ničim izazvan razlomio njegovu navodno opravdanu kaznu od ukupno 3 utakmice za čupkanje na 1 (čupkanje) + 2 (gesta)? Presedanom za koje je sve tada bolio kurac? Bogami, promućurno i logično.
|
I meni je tada bilo čudno zašto rade taj presedan, ali sad mi je jasno. I ne čudi me što se sad ta situacija spominje kao "presedan".
Quote:
Nadalje, ti tvrdiš da je opravdana kazna za čupkanje 3 utakmice. Dakle, s jedne strane ti je potpuno jasno da se za prekršaj za žuti karton (a za postupke poput tog Ronaldovog čupkanja sam vidio ohoho žutih kartona) ne daje crveni i dvije utakmice kazne, a s druge tvrdiš da je Ronaldo trebao dobiti ne 2, ne 3 utakmice za to.
|
Ne znam hoćeš li to nazvati čupkanjem, guranjem, deliktom ili snošajem. Ako je dobio direktni crveni za guranje protivnika, onda se za to dobije kazna od 3 utakmice kazne. Ako crveni nije zaslužen, onda se sudačka odluka naknadno povuče i nema kazne. Možemo pričati je li Ronaldo zaslužio dobiti crveni i kaznu za taj potez, ali bojim se da to nema nikakve veze s kaznom za gestu.
Ljudski je priznati.
Quote:
Ne znam, ali volio bih u svakom slučaju da nas prosvijetliš zašto je namjerno polaganje ruke na protivnikovu glavu (i možda čupanje) fizički delikt, a namjerno udaranje po nogama bez namjere da se dođe do lopte nije.
|
Ovdje pričamo o kazni Neymaru za gestu u utakmici protiv Malage. Koliko znam, Neymar nije dobio tri utakmice kazne u Primeri za prekršaj nad Marquinhosom u ligi prvaka, pa nemamo o tome što ni pričati.
|
|
|
12.04.2017., 14:56
|
|
TOP1 pundit
|
I, zaključno: cijelu svoju kulu u pijesku radiš na pogrešnoj premisi da se za izravni crveni moraju dati barem 3 utakmice kazne.
Čestitamo.
Edit: potvrdio
Quote:
Sudden Sid kaže:
Ako je dobio direktni crveni .... onda se za to dobije kazna od 3 utakmice kazne.
|
|
|
|
12.04.2017., 15:06
|
|
Mister Jackpots
|
Kako si izostavio ključni dio rečenice iz citata, valjda da ne bi citat bio prevelik za ograničeni server foruma 
|
|
|
12.04.2017., 15:22
|
|
TOP1 pundit
|
Ok, izravni crveni za guranje protivnika. Izostavio sam jer ti još manje ide u korist.
Gdje piše, ili gdje je praksa koja dokazuje da se za crvene zbog guranja protivnika (pa i još teže slučajeve poput pogibeljnih startova ili udaranja) daje minimalno 3 utakmice kazne?
|
|
|
12.04.2017., 15:35
|
|
Mister Jackpots
|
Quote:
ZinedineZidane kaže:
Gdje piše, ili gdje je praksa koja dokazuje da se za crvene zbog guranja protivnika (pa i još teže slučajeve poput pogibeljnih startova ili udaranja) daje minimalno 3 utakmice kazne?
|
Pravila Primere 15/16
Artículo 85.
Tratándose de la primera de las infracciones previstas en el presente artículo, además se suspenderá ó inhabilitará por tiempo de hasta dos meses a los directamente responsables, mientras que la segunda de las mismas, se considerará como una actuación no correcta del primer entrenador del equipo infractor, que podrá acarrear su expulsión del terreno de juego y será sancionado con suspensión de 1 a 3 partidos.
Za crveni karton dodjeljuje se od 1 do 3 utakmice kazne. Naravno, s pretpostavkom da je jedna utakmica kazne za dva žuta, a 3 utakmice za izravni crveni.
Možda se kazna za izravni crveni može umanjiti, ali nigdje u Ronaldovom primjeru ne stoji da je kazna za crveni ublažena, samo da je dodana i kazna za gestu. A zašto bi i bila? Ako gesta zaslužuje dvije utakmice kazne, onda "čupkanje" zaslužuje tri.
|
|
|
12.04.2017., 15:42
|
|
TOP1 pundit
|
Quote:
Sudden Sid kaže:
Pravila Primere 15/16
Artículo 85.
Tratándose de la primera de las infracciones previstas en el presente artículo, además se suspenderá ó inhabilitará por tiempo de hasta dos meses a los directamente responsables, mientras que la segunda de las mismas, se considerará como una actuación no correcta del primer entrenador del equipo infractor, que podrá acarrear su expulsión del terreno de juego y será sancionado con suspensión de 1 a 3 partidos.
Za crveni karton dodjeljuje se od 1 do 3 utakmice kazne. Naravno, s pretpostavkom da je jedna utakmica kazne za dva žuta, a 3 utakmice za izravni crveni.
Možda se kazna za izravni crveni može umanjiti, ali nigdje u Ronaldovom primjeru ne stoji da je kazna za crveni ublažena, samo da je dodana i kazna za gestu. A zašto bi i bila? Ako gesta zaslužuje dvije utakmice kazne, onda "čupkanje" zaslužuje tri.
|
Jebačka argumentacija, kaznom za trenera čija ekipa kasni na teren on opravdava suspenziju za izravni crveni 
VB16 nadmašuje same sebe  
Od sad te zovemo Articulo 85  
|
|
|
12.04.2017., 15:52
|
|
Mister Jackpots
|
Aukurac, sad sam preveo cijeli članak  Najradije bih izbrisao od sramote, ali šteta da se i drugi ne nasmiju 
|
|
|
12.04.2017., 16:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Da li je sudac isto kažnjen zbog lošeg suđenja na utakmici malaga barcelona ili mogu suditi kako hoće bez sankcija?
|
|
|
12.04.2017., 16:01
|
|
TOP1 pundit
|
Izbrisao bi ti ovako i onako
Samo da te nisam brže bolje kvotao 
|
|
|
12.04.2017., 16:03
|
|
Mister Jackpots
|
Quote:
ZinedineZidane kaže:
Izbrisao bi ti ovako i onako
Samo da te nisam brže bolje kvotao 
|
Ma potplatio bih te, znam da bi vi madridisti prodali i rođenu babu za vrećicu cekina
Ali neka, ako se naši igrači sramote, red je da i mi budemo uz njih na stupu srama.
|
|
|
12.04.2017., 16:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2017.
|
Quote:
sparco kaže:
Da li je sudac isto kažnjen zbog lošeg suđenja na utakmici malaga barcelona ili mogu suditi kako hoće bez sankcija?
|
Ne, sve dok zna kada (ne)pogriješit
|
|
|
12.04.2017., 16:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
A naravno da nije. Čak mislim da on sudi i el clasico. Ima da nas masakrira
|
|
|
12.04.2017., 16:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2017.
|
Već nas je načeo... nakon clasica od kartona moci ce igrati samo ter stegen
|
|
|
12.04.2017., 16:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Sudden Sid kaže:
Aukurac, sad sam preveo cijeli članak 
|
možda si uložio više truda nego ovi u lex agrokor 
|
12.04.2017., 17:00
|
|
u milosti bogova
Registracija: Jul 2009.
|
koliko ja uspijevam pratiti španski nogomet, osporavanje sudačkog autoriteta, bilo verbalno ili gestikulacijama ovako poput Gaymara, se oduvijek shvačalo dosta ozbiljno, i za takve disciplinske prekršaje se redovito dijele suspenzije od po dvije, tri utakmice, pod uvjetom da ih sudac prvo registrira i stavi u zapisnik. Sječam se yebate da je još prije deset godina tako Beckham bio suspendiran zbog sarkastičnog pljeskanja sucu.
I uvijek se kmeči zbog toga, ali yebat ga kad nitko ne može reči da nije isto za sve. Mislim da svaka dva tjedna netko bude kažnjen zbog toga, što bi i sami znali da niste fiksirani isključivo na šizosvijetove svojih režimskih klubova. Evo baš je nedavno lik iz Celte popio dvije utakmice kazne zbog prigovaranja sucu i isto su svi bili šokirani.
Nemojte cmizdriti uglavnom, ne dolikuje vam. Ovaj mandril je za teški kurac, i mi smo im čak uspjeli održati nogometnu lekciju u njihovu logoru, gdje ne bi Barca mogla, čak i bez tog androgenog favelaša
Quote:
Sudden Sid kaže:
Aukurac, sad sam preveo cijeli članak  Najradije bih izbrisao od sramote, ali šteta da se i drugi ne nasmiju 
|

|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:09.
|
|
|
|