Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Ostali oblici investiranja

Ostali oblici investiranja Ja ne radim za novac. Novac radi za mene.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.03.2022., 17:00   #961
Quote:
mkovac67 kaže: Pogledaj post
Zlato za nakit nije monetarno zlato. Pretpostavljam da je kolega na to mislio
Da. Monetarno zlato
A u puku zapadne cerkve, gde potiče štogod dobra i poštena, to prečesto dolazi samo odtuda, što on ne sluša i ne sledi popa. Da ovaj puk nebi bio poživinčen, on bi uz redke iznimke, u popu smatrao najpervoga svojega neprijatelja. U istinu, NAROD HERVATSKI IMA SVU SVOJU NESREĆU NAJVEĆMA POPOM PRIPISAT. - Dr. Ante Starčević - Otac Domovine
Marijan is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2022., 09:52   #962
Vidim da je zlato povoljnije ako se kupuje u vecim kolicinama, npr poluge od 1kg ispadnu dosta povoljnije nego ako se kupuju zlatnici ili poluge od 100g i slicno a vidim da se spominje kao mana polugama da ih je tesko prodat pa mi nije jasno zbog cega?
S obzirom da na stranici uvjek postoji prodajna i otkupna cijena po kojoj se zlato kupuje i prodaje pa zar nije moguce potoj cijeni otkupa to prodat?
ante234 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2022., 09:59   #963
Vidim da neki narucuju zlato iz vanka dok neki idu npr u austriju i slicno jer je povoljnije pa me interesira proces kupnje zlata vanka, koje kolicine je moguce kupit putem interneta a koje ne, te proces prijave i slicno ako se putuje iz austrije u hr dali su moguci problemi ako se ne prijavi i slicno.
Duje. is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2022., 10:56   #964
Quote:
Duje. kaže: Pogledaj post
Vidim da neki narucuju zlato iz vanka dok neki idu npr u austriju i slicno jer je povoljnije pa me interesira proces kupnje zlata vanka, koje kolicine je moguce kupit putem interneta a koje ne, te proces prijave i slicno ako se putuje iz austrije u hr dali su moguci problemi ako se ne prijavi i slicno.
Pogledaj prethodnu stranicu.......
Corto is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2022., 13:23   #965
Quote:
ante234 kaže: Pogledaj post
Vidim da je zlato povoljnije ako se kupuje u vecim kolicinama, npr poluge od 1kg ispadnu dosta povoljnije nego ako se kupuju zlatnici ili poluge od 100g i slicno a vidim da se spominje kao mana polugama da ih je tesko prodat pa mi nije jasno zbog cega?
S obzirom da na stranici uvjek postoji prodajna i otkupna cijena po kojoj se zlato kupuje i prodaje pa zar nije moguce potoj cijeni otkupa to prodat?
nije ih teško prodat nego kad prodaješ moraš polugu prodati cijelu. Sa zlatnicima si komotniji, možeš prodat samo dio
" I only know of two men who really understand the value of gold - an obscure clerk in the basement vault of the Banque De Paris and one of the directors of the Bank of England. Unfortunately, they disagree".
mkovac67 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2022., 14:45   #966
Quote:
Corto kaže: Pogledaj post
Pogledaj prethodnu stranicu.......
Gledao sam al nema nista o procesu narucivanja bez osobnog odlaska tamo.. Dali je opce moguc takav nacin kupnje za vecu kolicinu i slicno..?
Duje. is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2022., 08:47   #967
Quote:
Gledao sam al nema nista o procesu narucivanja bez osobnog odlaska tamo.. Dali je opce moguc takav nacin kupnje za vecu kolicinu i slicno..?
https://www.smh.net/order-tracking
Corto is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2022., 23:48   #968
Quote:
Proces kupnje zlata vanka ti ide otprilike ovako...

Dođeš u trgovinu s parama, kupiš zlato i odeš s tim zlatom gdje god hoćeš unutar EU.
Old 08.04.2022., 00:08   #969
Kad dođe do sranja. Koliko u unci vrijedi Kalaš (Srbski)? Ja sam davno prije savjetovao fizičko zlato. Npr sestri koja drži Tesline dionice. (u ratu 0 intrizična vrijednos)

Jebo investicijsko zlato.
Old 08.04.2022., 00:18   #970
Quote:
pinzgauer kaže: Pogledaj post

Ne da mi se uopće pisati litanije i objašnjavati zašto, kako i koliko je cijena metala niska bez obzira na okolnosti a kamoli s obzirom na okolnosti....
Mislim pa čuj samo ovo zadnje pitanje...da li je bolje sad prodati kad je kriza

Zlato u čistom bull marketu a vi ste prodali ili bi prodavali helou?

Evo jedna kratkoročna prognoza zlato na 2500 u roku mjesec dana i 3000 u dva mjeseca.
Srebro u flagu, ako, to jest kad probije 27-28 ode na 40....
Ovo nije investicijski savjet nego prognoza.
What a lot of bull
Old 08.04.2022., 00:21   #971
Quote:
aljehin kaže: Pogledaj post
Kad dođe do sranja. Koliko u unci vrijedi Kalaš (Srbski)? Ja sam davno prije savjetovao fizičko zlato. Npr sestri koja drži Tesline dionice. (u ratu 0 intrizična vrijednos)

Jebo investicijsko zlato.
Pitaj Pincgauera.
Ak oš poslovat za stvarno, pošalji pm.

P.S.

Jel Aljehin onaj šahist koji je napraviJo najveću razliku između prvog i drugog na turniru?
Old 08.04.2022., 08:59   #972
Quote:
pinzgauer kaže: Pogledaj post

Evo jedna kratkoročna prognoza zlato na 2500 u roku mjesec dana i 3000 u dva mjeseca.
Srebro u flagu, ako, to jest kad probije 27-28 ode na 40....
Ovo nije investicijski savjet nego prognoza.
" I only know of two men who really understand the value of gold - an obscure clerk in the basement vault of the Banque De Paris and one of the directors of the Bank of England. Unfortunately, they disagree".
mkovac67 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2022., 00:47   #973
evo samo što nije na 3 iljade ... malo je zapelo, ali za dva mjeseca ... ma kad ti kažem ....

jaooo ..... svake godine dođu trojica i svake godine će zlato na 3, a za tri do 5 godina na 5000 baksa i svi će biti bogati preko noći.
Old 09.04.2022., 11:24   #974
Quote:
hazzarder kaže: Pogledaj post
evo samo što nije na 3 iljade ... malo je zapelo, ali za dva mjeseca ... ma kad ti kažem ....

jaooo ..... svake godine dođu trojica i svake godine će zlato na 3, a za tri do 5 godina na 5000 baksa i svi će biti bogati preko noći.
Te fore više ni u crypto-u ne funkcioniraju.

Nego moraju napraviti neki "projekt", navući debile da igraju neku igricu i slično...
munjela is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2022., 13:52   #975
Umm... po svemu sudeći zlato u iduće 3 godine ide na 3. IMHO

Rus ga je vezao za rublju i dolazi inflacija. Pametnom dosta
Papercut is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2022., 14:25   #976
Quote:
Papercut kaže: Pogledaj post
Umm... po svemu sudeći zlato u iduće 3 godine ide na 3. IMHO

Rus ga je vezao za rublju i dolazi inflacija. Pametnom dosta

Cijena zlata nema neki svoj vlastiti "život", nego je samo posljedica trenutnog šireg ekonomskog konteksta....... tako da ako zlato ode na 3 za 3 godine, to će samo značiti da je sve ostalo otišlo u krasni kuki......
Corto is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2022., 14:27   #977
Rus i rublja su bitni za zlato kao lanjski snijeg.
Nije Rusija vezala zlato za rublju nego rublju za zlato. A to nije niti slično.
munjela is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2022., 16:39   #978
Quote:
Corto kaže: Pogledaj post
Cijena zlata nema neki svoj vlastiti "život", nego je samo posljedica trenutnog šireg ekonomskog konteksta....... tako da ako zlato ode na 3 za 3 godine, to će samo značiti da je sve ostalo otišlo u krasni kuki......
Što će i bit. Zato treba ulagati i u crypto.
Papercut is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2022., 21:00   #979
zlatno zlato

Evo da se i ja uključim u diskusiju sa vlastitim iskustvom.
Ovdje izgleda ima jako puno mlatimudana-teoretičara globalnih prognoza, ko da su izašli iz prvoklasnih svjetskih brokerskih kuća.
11.09.2019. kupio sam zlatne poluge, danas ih mogu prodat za 35% više.
04.12.2020. kupio sam zlatne kune, danas ih mogu prodat za 41% više
16.03.2022. kupio sam zlatnog obojanog dalmatinera, danas nakon mjesec danas vrijedi 5% više
16.03.2022 kupio sam srebrnog obojanog dalmatinera, danas mu je cijena ista.
Dakle prinos od 35% u dvije godine nije baš loše, niti prinos od 41% u cca godinu dana na zlatne kune. Zlatni obojani dalmoš u cca mjesec dana skočio 5%. Ono što je još bolje je da zlatnih kuna i obojanog dalmatinera više nema na primarnom tržištu, tako da im je kolekcionarska vrijednost sigurno znatno veća.
Inače, jedna zlatna kuna nedavno je prodana na aukciji za 3000Eura.
trajekt is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2022., 22:44   #980
Quote:
trajekt kaže: Pogledaj post
Evo da se i ja uključim u diskusiju sa vlastitim iskustvom.
Ovdje izgleda ima jako puno mlatimudana-teoretičara globalnih prognoza, ko da su izašli iz prvoklasnih svjetskih brokerskih kuća.
11.09.2019. kupio sam zlatne poluge, danas ih mogu prodat za 35% više.
04.12.2020. kupio sam zlatne kune, danas ih mogu prodat za 41% više
16.03.2022. kupio sam zlatnog obojanog dalmatinera, danas nakon mjesec danas vrijedi 5% više
16.03.2022 kupio sam srebrnog obojanog dalmatinera, danas mu je cijena ista.
Dakle prinos od 35% u dvije godine nije baš loše, niti prinos od 41% u cca godinu dana na zlatne kune. Zlatni obojani dalmoš u cca mjesec dana skočio 5%. Ono što je još bolje je da zlatnih kuna i obojanog dalmatinera više nema na primarnom tržištu, tako da im je kolekcionarska vrijednost sigurno znatno veća.
Inače, jedna zlatna kuna nedavno je prodana na aukciji za 3000Eura.

Kada odbiješ koliko je HRK izgubila na kupovnoj moći onda možeš izračunati zaradu.

“If something cannot go on forever, it will stop” - Herbert Stein
glosa is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:28.