Ostali oblici investiranja Ja ne radim za novac. Novac radi za mene. |
|
|
31.03.2022., 17:00
|
|
...ča barjak ne viješ
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
mkovac67 kaže:
Zlato za nakit nije monetarno zlato. Pretpostavljam da je kolega na to mislio
|
Da. Monetarno zlato
A u puku zapadne cerkve, gde potiče štogod dobra i poštena, to prečesto dolazi samo odtuda, što on ne sluša i ne sledi popa. Da ovaj puk nebi bio poživinčen, on bi uz redke iznimke, u popu smatrao najpervoga svojega neprijatelja. U istinu, NAROD HERVATSKI IMA SVU SVOJU NESREĆU NAJVEĆMA POPOM PRIPISAT. - Dr. Ante Starčević - Otac Domovine
|
|
|
02.04.2022., 09:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Vidim da je zlato povoljnije ako se kupuje u vecim kolicinama, npr poluge od 1kg ispadnu dosta povoljnije nego ako se kupuju zlatnici ili poluge od 100g i slicno a vidim da se spominje kao mana polugama da ih je tesko prodat pa mi nije jasno zbog cega?
S obzirom da na stranici uvjek postoji prodajna i otkupna cijena po kojoj se zlato kupuje i prodaje pa zar nije moguce potoj cijeni otkupa to prodat?
|
|
|
02.04.2022., 09:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2020.
|
Vidim da neki narucuju zlato iz vanka dok neki idu npr u austriju i slicno jer je povoljnije pa me interesira proces kupnje zlata vanka, koje kolicine je moguce kupit putem interneta a koje ne, te proces prijave i slicno ako se putuje iz austrije u hr dali su moguci problemi ako se ne prijavi i slicno.
|
|
|
02.04.2022., 10:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Duje. kaže:
Vidim da neki narucuju zlato iz vanka dok neki idu npr u austriju i slicno jer je povoljnije pa me interesira proces kupnje zlata vanka, koje kolicine je moguce kupit putem interneta a koje ne, te proces prijave i slicno ako se putuje iz austrije u hr dali su moguci problemi ako se ne prijavi i slicno.
|
Pogledaj prethodnu stranicu.......
|
|
|
02.04.2022., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
ante234 kaže:
Vidim da je zlato povoljnije ako se kupuje u vecim kolicinama, npr poluge od 1kg ispadnu dosta povoljnije nego ako se kupuju zlatnici ili poluge od 100g i slicno a vidim da se spominje kao mana polugama da ih je tesko prodat pa mi nije jasno zbog cega?
S obzirom da na stranici uvjek postoji prodajna i otkupna cijena po kojoj se zlato kupuje i prodaje pa zar nije moguce potoj cijeni otkupa to prodat?
|
nije ih teško prodat nego kad prodaješ moraš polugu prodati cijelu. Sa zlatnicima si komotniji, možeš prodat samo dio
" I only know of two men who really understand the value of gold - an obscure clerk in the basement vault of the Banque De Paris and one of the directors of the Bank of England. Unfortunately, they disagree".
|
|
|
02.04.2022., 14:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2020.
|
Quote:
Corto kaže:
Pogledaj prethodnu stranicu.......
|
Gledao sam al nema nista o procesu narucivanja bez osobnog odlaska tamo.. Dali je opce moguc takav nacin kupnje za vecu kolicinu i slicno..?
|
|
|
04.04.2022., 08:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Duje. kaže:
Gledao sam al nema nista o procesu narucivanja bez osobnog odlaska tamo.. Dali je opce moguc takav nacin kupnje za vecu kolicinu i slicno..?
|
https://www.smh.net/order-tracking
|
|
|
07.04.2022., 23:48
|
|
Michael Steven Donovan
Registracija: Jan 2003.
|
Quote:
Duje. kaže:
|
Proces kupnje zlata vanka ti ide otprilike ovako...
Dođeš u trgovinu s parama, kupiš zlato i odeš s tim zlatom gdje god hoćeš unutar EU.
|
08.04.2022., 00:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Kad dođe do sranja. Koliko u unci vrijedi Kalaš (Srbski)? Ja sam davno prije savjetovao fizičko zlato. Npr sestri koja drži Tesline dionice. (u ratu 0 intrizična vrijednos)
Jebo investicijsko zlato.
|
08.04.2022., 00:18
|
|
Michael Steven Donovan
|
Quote:
pinzgauer kaže:
Ne da mi se uopće pisati litanije i objašnjavati zašto, kako i koliko je cijena metala niska bez obzira na okolnosti a kamoli s obzirom na okolnosti....
Mislim pa čuj samo ovo zadnje pitanje...da li je bolje sad prodati kad je kriza  
Zlato u čistom bull marketu a vi ste prodali ili bi prodavali helou?
Evo jedna kratkoročna prognoza zlato na 2500 u roku mjesec dana i 3000 u dva mjeseca.
Srebro u flagu, ako, to jest kad probije 27-28 ode na 40....
Ovo nije investicijski savjet nego prognoza.
|
What a lot of bull   
|
08.04.2022., 00:21
|
|
Michael Steven Donovan
|
Quote:
aljehin kaže:
Kad dođe do sranja. Koliko u unci vrijedi Kalaš (Srbski)? Ja sam davno prije savjetovao fizičko zlato. Npr sestri koja drži Tesline dionice. (u ratu 0 intrizična vrijednos)
Jebo investicijsko zlato.
|
Pitaj Pincgauera.
Ak oš poslovat za stvarno, pošalji pm.
P.S.
Jel Aljehin onaj šahist koji je napraviJo najveću razliku između prvog i drugog na turniru?
|
08.04.2022., 08:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
pinzgauer kaže:
Evo jedna kratkoročna prognoza zlato na 2500 u roku mjesec dana i 3000 u dva mjeseca.
Srebro u flagu, ako, to jest kad probije 27-28 ode na 40....
Ovo nije investicijski savjet nego prognoza.
|

" I only know of two men who really understand the value of gold - an obscure clerk in the basement vault of the Banque De Paris and one of the directors of the Bank of England. Unfortunately, they disagree".
|
|
|
09.04.2022., 00:47
|
|
rock and roll baby
Registracija: Jan 2011.
|
evo samo što nije na 3 iljade ... malo je zapelo, ali za dva mjeseca ... ma kad ti kažem ....
jaooo ..... svake godine dođu trojica i svake godine će zlato na 3, a za tri do 5 godina na 5000 baksa i svi će biti bogati preko noći.
|
09.04.2022., 11:24
|
|
Registrirani ovisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
hazzarder kaže:
evo samo što nije na 3 iljade ... malo je zapelo, ali za dva mjeseca ... ma kad ti kažem ....
jaooo ..... svake godine dođu trojica i svake godine će zlato na 3, a za tri do 5 godina na 5000 baksa i svi će biti bogati preko noći.
|
Te fore više ni u crypto-u ne funkcioniraju.
Nego moraju napraviti neki "projekt", navući debile da igraju neku igricu i slično...
|
|
|
09.04.2022., 13:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Umm... po svemu sudeći zlato u iduće 3 godine ide na 3. IMHO
Rus ga je vezao za rublju i dolazi inflacija. Pametnom dosta
|
|
|
09.04.2022., 14:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Papercut kaže:
Umm... po svemu sudeći zlato u iduće 3 godine ide na 3. IMHO
Rus ga je vezao za rublju i dolazi inflacija. Pametnom dosta
|
Cijena zlata nema neki svoj vlastiti "život", nego je samo posljedica trenutnog šireg ekonomskog konteksta....... tako da ako zlato ode na 3 za 3 godine, to će samo značiti da je sve ostalo otišlo u krasni kuki......
|
|
|
09.04.2022., 14:27
|
|
Registrirani ovisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Rus i rublja su bitni za zlato kao lanjski snijeg.
Nije Rusija vezala zlato za rublju nego rublju za zlato. A to nije niti slično.
|
|
|
09.04.2022., 16:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Quote:
Corto kaže:
Cijena zlata nema neki svoj vlastiti "život", nego je samo posljedica trenutnog šireg ekonomskog konteksta....... tako da ako zlato ode na 3 za 3 godine, to će samo značiti da je sve ostalo otišlo u krasni kuki......
|
Što će i bit. Zato treba ulagati i u crypto.
|
|
|
16.04.2022., 21:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
zlatno zlato
Evo da se i ja uključim u diskusiju sa vlastitim iskustvom.
Ovdje izgleda ima jako puno mlatimudana-teoretičara globalnih prognoza, ko da su izašli iz prvoklasnih svjetskih brokerskih kuća.
11.09.2019. kupio sam zlatne poluge, danas ih mogu prodat za 35% više.
04.12.2020. kupio sam zlatne kune, danas ih mogu prodat za 41% više
16.03.2022. kupio sam zlatnog obojanog dalmatinera, danas nakon mjesec danas vrijedi 5% više
16.03.2022 kupio sam srebrnog obojanog dalmatinera, danas mu je cijena ista.
Dakle prinos od 35% u dvije godine nije baš loše, niti prinos od 41% u cca godinu dana na zlatne kune. Zlatni obojani dalmoš u cca mjesec dana skočio 5%. Ono što je još bolje je da zlatnih kuna i obojanog dalmatinera više nema na primarnom tržištu, tako da im je kolekcionarska vrijednost sigurno znatno veća.
Inače, jedna zlatna kuna nedavno je prodana na aukciji za 3000Eura.
|
|
|
16.04.2022., 22:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
trajekt kaže:
Evo da se i ja uključim u diskusiju sa vlastitim iskustvom.
Ovdje izgleda ima jako puno mlatimudana-teoretičara globalnih prognoza, ko da su izašli iz prvoklasnih svjetskih brokerskih kuća.
11.09.2019. kupio sam zlatne poluge, danas ih mogu prodat za 35% više.
04.12.2020. kupio sam zlatne kune, danas ih mogu prodat za 41% više
16.03.2022. kupio sam zlatnog obojanog dalmatinera, danas nakon mjesec danas vrijedi 5% više
16.03.2022 kupio sam srebrnog obojanog dalmatinera, danas mu je cijena ista.
Dakle prinos od 35% u dvije godine nije baš loše, niti prinos od 41% u cca godinu dana na zlatne kune. Zlatni obojani dalmoš u cca mjesec dana skočio 5%. Ono što je još bolje je da zlatnih kuna i obojanog dalmatinera više nema na primarnom tržištu, tako da im je kolekcionarska vrijednost sigurno znatno veća.
Inače, jedna zlatna kuna nedavno je prodana na aukciji za 3000Eura.
|
Kada odbiješ koliko je HRK izgubila na kupovnoj moći onda možeš izračunati zaradu.
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:28.
|
|
|
|