Usporedbe mobitela Usporedbe raznih modela, te savjeti i pomoć oko kupovine novog mobitela |
|
|
15.01.2017., 00:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Iako sam zena razumijem se u mobitele prilicno dobro i kada govorim o hardware stabilnosti Samsunga pricam o modelima do recimo Galaxy S5 serije (iako je meni S4 bolje uradjen, imala sam oba) i recimo do Note 4. Sve ovo iza mi je i preskupo i licno nista spektakularno. Stvar licnih preferenci.
Poznajem mnogo ljudi koji se telefonima bave i cula sam raznorazna misljenja... Najnovije od jednog servisera kojem Sony najvise dolazi na popravke i koji kaze da su njemu telefoni Samsung i Huawei. Sve ovo ostalo moze pogoditi s modelom ali o kontinuitetu se da pricati. Ali to su samo njihova misljenja.
Nisam zeljela mob koji i u ozbiljnom razmatranju ima problem kao sto je maticna ploca. To mi je neozbiljno i rijesila sam ga se. Ne zalim.
|
|
|
15.01.2017., 10:41
|
|
X-FILES
Registracija: Oct 2012.
|
Pozz
Imam neki stariji mob koji nema ni w-fi ni ništa, pa sam mislio
uzeti nešto ovako u linksa
https://www.links.hr/hr/smartphone-d...jeli-049100014
pa me zanima je li to može na sve mreže ili ću morati dekodirati, na tele 2 sam ..
tnx 
|
15.01.2017., 11:42
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
mobiteli kupljeni u trgovinama nisu lockani na ni jednu mrežu. osim ako je drugačije navedeno, no u tom slučaju se uglavnom radi o simpa ili vip prepaid paketima.
|
26.01.2017., 19:58
|
|
Proučavatelj gravitacije
|
Ako kupim mobitel koji ima skener otisaka prstiju, mogu li mu narediti da u gmail, viber i whatsupp google hangouts mogu ući samo ako dam otisak.
S jedne strane mislim da mi fakat treba smartphone, s druge strane ja sam privacy freak. Da stvar bude gora, mob ću malo-malo davati svojem nečaku da se igra. A ulaženje u aplikacije preko ""specijalnih"" gesti mi se ne čini kao neka posebna zaštita.
Mada sam jako nadaren za pamčenje slova i brojeva, dakle samim time i zaporki, tipkanje istih ne dolazi u obzir, jer je google-ova tipkovnica premala. Znam da postoje virtualne tipkovnice, pa i one koje liče onim na starim Nokijama. Ali ne mogu poradi nečaka instalirati tako neku tipkovnicu inače bi bio najsretnjij da instaliram baš tako neku.
Pogotovo kad uzmem u obzir koliko se google keyboard pravi pametan, a ja kad uguglam neki engleski pojam, on mi ga pretvori u hrvatski.
Dakle, može li se postaviti takva opcija i koliko je skener otisaka prstiju zaista brz u otključavanju i ulaženju u palikacije?
Pogotovo ako je mob 2000kn ili niža cjenovna klasa.
Zadnje uređivanje piskavac : 26.01.2017. at 20:12.
|
|
|
26.01.2017., 20:12
|
|
Proučavatelj gravitacije
|
Quote:
Carpe Diem!!! kaže:
Nisam zeljela mob koji i u ozbiljnom razmatranju ima problem kao sto je maticna ploca. To mi je neozbiljno i rijesila sam ga se. Ne zalim.
|
Ne kužim kojeg moba si se riješila?
|
26.01.2017., 20:20
|
|
Blaise. M Blaise.
|
LG g3. Pogledaj malo unazad temu
|
27.01.2017., 20:31
|
|
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
piskavac kaže:
Ako kupim mobitel koji ima skener otisaka prstiju, mogu li mu narediti da u gmail, viber i whatsupp google hangouts mogu ući samo ako dam otisak.
S jedne strane mislim da mi fakat treba smartphone, s druge strane ja sam privacy freak. Da stvar bude gora, mob ću malo-malo davati svojem nečaku da se igra. A ulaženje u aplikacije preko ""specijalnih"" gesti mi se ne čini kao neka posebna zaštita.
Mada sam jako nadaren za pamčenje slova i brojeva, dakle samim time i zaporki, tipkanje istih ne dolazi u obzir, jer je google-ova tipkovnica premala. Znam da postoje virtualne tipkovnice, pa i one koje liče onim na starim Nokijama. Ali ne mogu poradi nečaka instalirati tako neku tipkovnicu inače bi bio najsretnjij da instaliram baš tako neku.
Pogotovo kad uzmem u obzir koliko se google keyboard pravi pametan, a ja kad uguglam neki engleski pojam, on mi ga pretvori u hrvatski.
Dakle, može li se postaviti takva opcija i koliko je skener otisaka prstiju zaista brz u otključavanju i ulaženju u palikacije?
Pogotovo ako je mob 2000kn ili niža cjenovna klasa.
|
Može se postaviti (ima aplikacija koje omogućavaju da zaključaš bilo koju drugu aplikaciju otiskom).
Doduše, postoji i pinning i gostinjski račun.
Za google keyboard možeš u postavkama isključiti automatsko ispravljanje i postavke jezika, inače.
Ne znam koliko su stvarno brzi čitači- pogledaj recenzije mobitela koji te zanimaju na YouTubeu. No, koliko sam vidio- svi su ok (nije da čekaš par sekundi da otključa).
|
|
|
27.01.2017., 20:59
|
|
Proučavatelj gravitacije
|
Quote:
assassin kaže:
Ne znam koliko su stvarno brzi čitači- pogledaj recenzije mobitela koji te zanimaju na YouTubeu. No, koliko sam vidio- svi su ok (nije da čekaš par sekundi da otključa).
|
Hvala Asasin na ovome, kao i na cijelom ostatku posta.
Čak i da moram čekat par sekundi, to mi se ne čini mnogo. Jednostavno ako neto želi privatnost na smartphonu, mora se odreči nešto udobnosti. Bar bi to trebalo bit jasno.
|
27.01.2017., 21:49
|
|
Proučavatelj gravitacije
|
Koristi li netko od vas naizmjenično dva moba (ili je koristio) a da je jedan s AMOLED ekranom, a drugi s IPS ?
Kakvi su vam dojmovi? Razmišljam o eventualnoj kupnji nekog androida s AMOLED, pa zato pitam.
|
29.01.2017., 11:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Koristila sam ja. Do prije 15 dana. Jedan s amoled, drugi sa lcd tehnologijom. Sada su oba s amoled. Uz pretpostavku da ne stavljas osvjetljenje na najjace (tada amoled ludjacki sljasti) meni amoled ima vjerniji prikaz boja.
|
|
|
29.01.2017., 12:47
|
|
Proučavatelj gravitacije
|
Quote:
Carpe Diem!!! kaže:
Koristila sam ja. Do prije 15 dana. Jedan s amoled, drugi sa lcd tehnologijom. Sada su oba s amoled. Uz pretpostavku da ne stavljas osvjetljenje na najjace (tada amoled ludjacki sljasti) meni amoled ima vjerniji prikaz boja.
|
Joj, puno ti hvala Carpe Diem.
|
29.01.2017., 19:30
|
|
lijevo smetalo
Registracija: Nov 2009.
|
Naizmijenično koristim AMOLED i LCD. Boje na AMOLED-u mi djeluju prezasićeno i prenapadno, a i pojavio se burn-in nakon nekog vremena. Jedine situacije kojoj dajem prednost AMOLEDu su korištenje pri ekstremnom osvjetljenju (jako sunčan dan ili potpuni mrak).
|
29.01.2017., 22:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Djeluju kada ih koristis na sto posto. I takodjer kada pojacas na maksimum pojavi se burn in ali lcd ima druge vrste problema kada je konstantno na maksimumu.
|
|
|
30.01.2017., 08:54
|
|
lijevo smetalo
Registracija: Nov 2009.
|
Upravo suprotno, koristim ekrane u automatskom modu ili na najnizoj razini, a burn-in na Ativu mi se pojavio nakon 2 godine.
Mislim da se ovdje prvenstveno radi o osobnim preferencama isto kao u dvojbi glossy/mat ekran ili topliji/hladniji ekran.
|
30.01.2017., 10:44
|
|
Proučavatelj gravitacije
|
Imam dva pitanja
Prvo pitanje
Koliko je bitno, osim za mobilno plačanje, da mobitel ima NFC ?
Negdje sam pročitao da ako osoba ima mobitel sa NFC-om, da može kupiti nekakve ""žetončiće"" koje, kada stavi recimo u dnevni boravak, može namjestiti da joj mobitel glasnije zvoni, nego kad je npr. u uredu.
Ali koliko vidim, tao nešto oriste samo tehnološki freakovi. No, možda se i varam.
Uglavnom, koliko koristite NFC mogućnost? Da li ju uopće koristite?
Drugo pitanje
Otprilike koliki postotak mobitela cjenovne klase od 1500 do 2000kn ima senzor za okolišno osvjetljenje, te shodno tome i automatsko prilagođavanje svjetline ekrana. I koliki postotak ih ima skener otiska prsta?
|
30.01.2017., 12:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
nfc sam imao na samsung galaxy s5 mobitelu i nikad ga nisam koristio. imam ga i sad na s7edge mobitelu i jos ga nisam koristio.
cisto sumnjam da se preko nfc-a moze podesit da mobitel prepozna gdje se nalazi buduci da nfc nema veliki domet (svega nekoliko cm).
vjerujem da skoro svi mobiteli skuplji od 1500kn imaju senzor osvjetljenja. a skener otisaka prsta samo kinezi...
|
|
|
30.01.2017., 12:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
akoj kaže:
Upravo suprotno, koristim ekrane u automatskom modu ili na najnizoj razini, a burn-in na Ativu mi se pojavio nakon 2 godine.
Mislim da se ovdje prvenstveno radi o osobnim preferencama isto kao u dvojbi glossy/mat ekran ili topliji/hladniji ekran.
|
Da, ali kada govorimo o kvarljivosti ekrana i datom problemu ja se sa istim nikad nisam suočila niti bilo ko iz mog odruženja. S druge strane, lcd ekran je podložniji problemima pri grijanju telefona kod većeg opterećenja i također ima identičan problem kao amoled samo što je tu on "image persistence". Uglavnom, stvar se svodi na preference oko izgleda boja. Meni su one na amoledu bolje. Življe.
|
|
|
30.01.2017., 20:51
|
|
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
piskavac kaže:
Imam dva pitanja
Prvo pitanje
Koliko je bitno, osim za mobilno plačanje, da mobitel ima NFC ?
Negdje sam pročitao da ako osoba ima mobitel sa NFC-om, da može kupiti nekakve ""žetončiće"" koje, kada stavi recimo u dnevni boravak, može namjestiti da joj mobitel glasnije zvoni, nego kad je npr. u uredu.
Ali koliko vidim, tao nešto oriste samo tehnološki freakovi. No, možda se i varam.
Uglavnom, koliko koristite NFC mogućnost? Da li ju uopće koristite?
|
Poprilično nebitno za 99% ljudi danas u Hrvatskoj.
Prije kojih godinu je PBZ uveo mogućnost da spojiš American karticu s mobitelom pa prislanjaš mobitel umjesto kartice.
Eventualno će nekad u Hrvatsku doći i ostale kartice ili stvari tipa karta za javni prijevoz, otključavanje, ... No, vjerujem da ćeš do tad kupiti novi mobitel :/
Quote:
genius_one kaže:
cisto sumnjam da se preko nfc-a moze podesit da mobitel prepozna gdje se nalazi buduci da nfc nema veliki domet (svega nekoliko cm).
|
Ma ne- staviš "žeton" (/naljepnicu) npr. na stol ili na ploču u autu i onda kad odložiš mobitel na žeton automatski napravi akciju koju definiraš.
Ne znam baš da je toliko korisno osim u specifičnim situacijama- pošto možeš takve stvari namještati i lokacijom.
|
|
|
30.01.2017., 20:55
|
|
Proučavatelj gravitacije
|
Quote:
assassin kaže:
Ma ne- staviš "žeton" (/naljepnicu) npr. na stol ili na ploču u autu i onda kad odložiš mobitel na žeton automatski napravi akciju koju definiraš.
Ne znam baš da je toliko korisno osim u specifičnim situacijama- pošto možeš takve stvari namještati i lokacijom.
|
Je li lokacija toliko precizna da ako zadaš dvije lokacije - jednu u svom dnevnom boravku, drugu u svojoj spavačoj sobi, koja je odmah susjedna soba; da bude glasan u boravku, a tih u spavačoj sobi?
|
30.01.2017., 21:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
assassin kaže:
Poprilično nebitno za 99% ljudi danas u Hrvatskoj.
Prije kojih godinu je PBZ uveo mogućnost da spojiš American karticu s mobitelom pa prislanjaš mobitel umjesto kartice.
Eventualno će nekad u Hrvatsku doći i ostale kartice ili stvari tipa karta za javni prijevoz, otključavanje, ... No, vjerujem da ćeš do tad kupiti novi mobitel :/
|
aha, tako.. iskreno, nije mi bas nesto..
sto se tice nfc-a.. imam pbz-ov wave2pay (visa electron, tj. od tekuceg racuna).. do sad to jos nisam koristio (uvijek nosim novcanik jer ne prihvacaju sva prodajna mjesta beskontaktno placanje).. mozda budem jednog dana nosio samo mob (kao sredstvo placanja), al to tek kad ce svi prihvacat takav nacin placanja
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:40.
|
|
|
|