|
|
07.06.2022., 18:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2021.
|
Pozdrav ljudi dali je 61.4 opasan nedostatak vitamina D strah me da ne razivjem Als ili Ms inace radio sam Mr mozga i vratne na vratnoj mi pokazuje leziju anulusa i skoliozu a magnet mozga je uredan bez lezija,sumljam na Als jer mi titraju mišici dali da obavim jos neke pretrage inace obavio sam magnet i neurološki pregled.
|
|
|
07.06.2022., 19:21
|
|
More human than human
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
grma2305 kaže:
Pozdrav ljudi dali je 61.4 opasan nedostatak vitamina D strah me da ne razivjem Als ili Ms inace radio sam Mr mozga i vratne na vratnoj mi pokazuje leziju anulusa i skoliozu a magnet mozga je uredan bez lezija,sumljam na Als jer mi titraju mišici dali da obavim jos neke pretrage inace obavio sam magnet i neurološki pregled.
|
Nije veliki nedostatak.5000 jedinica 2mjeseca dovoljno ti da imas iznad 75, a i sad je ljeto, pa mozeš više bit na suncu.
Rekao sam ti već nofap i brdo suplemenata i odi psihijatru da ti dade neki ssri.takodje za ove simptone je pregabalin najbolji lijek koji je antidot glutamata i blokator kalcija u CNS.
Koje sve imaš simptome?
Moras shvatiti da moras postelati sve neurotransmitere ponajviše izbacivati suvišak glutamata i boostat gabu.
Sljedeće uspostaviti hormonalni i nutritivni balans.kortizol ti luduje.
Bilo kakva stimulacija je big NO barem 4mjeseca dok se ne postigne neuroplasticnost, mada sa suplementima će bit brže.
Za neurologe ćeš ispadati samo hipohondar da išao na još 200 pretraga.
|
07.06.2022., 19:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
WarKO kaže:
Nije veliki nedostatak.5000 jedinica 2mjeseca dovoljno ti da imas iznad 75, a i sad je ljeto, pa mozeš više bit na suncu.
Rekao sam ti već nofap i brdo suplemenata i odi psihijatru da ti dade neki ssri.takodje za ove simptone je pregabalin najbolji lijek koji je antidot glutamata i blokator kalcija u CNS.
Koje sve imaš simptome?
Moras shvatiti da moras postelati sve neurotransmitere ponajviše izbacivati suvišak glutamata i boostat gabu.
Sljedeće uspostaviti hormonalni i nutritivni balans.kortizol ti luduje.
Bilo kakva stimulacija je big NO barem 4mjeseca dok se ne postigne neuroplasticnost, mada sa suplementima će bit brže.
Za neurologe ćeš ispadati samo hipohondar da išao na još 200 pretraga.
|
Titraju mi svi misiici po tijelu samo se ndama da nije ALS.
|
|
|
07.06.2022., 20:00
|
|
More human than human
|
Quote:
grma2305 kaže:
Titraju mi svi misiici po tijelu samo se ndama da nije ALS.
|
To je full rijetko.uostalom vidjelo bi se na magnetu mozga i ostečenja na emg.
Mislim da imas jos neke simptome, ako sam titraje mišića to je ništa.sa time ide strujanje, trnci, bockanja itd..
Quote:
Scientists believe excessive exposure to glutamate may be one of the reasons that nerve cells (motor neurons) die in ALS. Preventing the rise of glutamate levels could be the key to protecting motor neurons and impeding the progress of the disease.
|
|
07.06.2022., 20:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
WarKO kaže:
To je full rijetko.uostalom vidjelo bi se na magnetu mozga i ostečenja na emg.
Mislim da imas jos neke simptome, ako sam titraje mišića to je ništa.sa time ide strujanje, trnci, bockanja itd..
|
nisam radio emg
|
|
|
07.06.2022., 20:11
|
|
More human than human
|
Quote:
grma2305 kaže:
nisam radio emg
|
Bilo bi to dobro uciniti.emg donjih extremiteta, mada bit će ok nalaz.
Gubis vrijeme, odi shrinku i počni radit na snižavanju glutamata i kortizola.to je the KEY ! Ja sam strucnjak za takvu simptomatologiju.
Inace to titranje se zove benigni fascikulacijski sindrom(BFS).
|
07.06.2022., 20:21
|
|
More human than human
|
Prije je bila aktivna forumašica Brojcana, za ono vrijeme imala je jako dobre savjete i informacije.
Nadam se da je ok, neka se javi sa updejtom. 
|
07.06.2022., 21:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
grma2305 kaže:
|
U Finskoj je takva razina normalna, provjereno.
Osobno imam deficit, pijem 4 kapi na recept nakon jela.
Setnja po suncu, dobra prehrana i bit ce ok.
(Sumnjam, ne sumljam)
|
|
|
07.06.2022., 22:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2021.
|
Quote:
Martian7 kaže:
Ja imam čak dvije, stariju i mlađu. S mlađom sam si super, sa starijom znade biti napeto.
|
I ja imam dvije. I polubrata.
Quote:
tasha0705 kaže:
Imala sam starijeg brata.
Sad sam sama
|
Quote:
Azz kaže:
Oh sranjitis na temi.
Nemam puno vremena, ali ću na brzinu pomesti ovo...
Željela sam samo reći da sam (tek!) danas doznala da sam bila u potencijalno životno opasnoj situaciji kad sam nekidan završila na hitnu. Iako sam liječnicima rekla što uzimam od th (to ne bih sigurno zatajila, zaboravila spomenuti), dali su mi Tramadol, srećom samo od 50. I danas mi je jatrica - POPIZDILA. Nisam je puno puta vidjela takvu. Rekla mi je da je jedna pacijentica umrla zbog toga jer su ad-ovi i Tramadol - veliko NE! Srećom ne često, ali ipak znaju dovesti do serotoninskog sy. i onda - gudbaj!
Poludila je na liječnike s hitne što su mi dali Tramadol, ali meni se čini da se i ona malčice uspaničila jer mi nikad nije rekla da je to veliko ne. Da je - a ja te stvari itekako pamtim - baš kao što kao papiga uvijek ponavljam CAVE PENICILIN! tako bi isto i za Tramadol. Ne bih sigurno čekala da nekome s hitne dođe do glave da ad i Tramadol ne idu zajedno.
Koja situacija.
Ok, sad čistim...
|
Omg Azz, tramadol je protiv bolova? Bas se tako zove lijek ili, kako se zovu?
Sto jos nejde uz ad-ove?
Ne pijem ad ali ako cu ga piti , da budem na oprezu. Ja volim tablete protiv bolova jer cesto imam glavobolju. Krizobolju , jeremija : rolleyes:
|
|
|
07.06.2022., 23:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
Azz kaže:
Oh sranjitis na temi.
Nemam puno vremena, ali ću na brzinu pomesti ovo...
Željela sam samo reći da sam (tek!) danas doznala da sam bila u potencijalno životno opasnoj situaciji kad sam nekidan završila na hitnu. Iako sam liječnicima rekla što uzimam od th (to ne bih sigurno zatajila, zaboravila spomenuti), dali su mi Tramadol, srećom samo od 50. I danas mi je jatrica - POPIZDILA. Nisam je puno puta vidjela takvu. Rekla mi je da je jedna pacijentica umrla zbog toga jer su ad-ovi i Tramadol - veliko NE! Srećom ne često, ali ipak znaju dovesti do serotoninskog sy. i onda - gudbaj!
Poludila je na liječnike s hitne što su mi dali Tramadol, ali meni se čini da se i ona malčice uspaničila jer mi nikad nije rekla da je to veliko ne. Da je - a ja te stvari itekako pamtim - baš kao što kao papiga uvijek ponavljam CAVE PENICILIN! tako bi isto i za Tramadol. Ne bih sigurno čekala da nekome s hitne dođe do glave da ad i Tramadol ne idu zajedno.
Koja situacija.
Ok, sad čistim...
|
I ja sam alergična na penicilin...
Glavno da je ispalo sve dobro.
Nego zanima me što mislite o onome da obiteljski liječnici moraju javljati da su neki pacijenti nesposobni za vožnju zbog lijekova koje piju?
Ono...to se tiče vjerojatno ovih naših lijekova.
Ja pijem samo Xanax, ali sada me ulovila frka što ako mi oduzmu vozačku?
|
07.06.2022., 23:53
|
|
Svemirka
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
jelena1777 kaže:
Nego zanima me što mislite o onome da obiteljski liječnici moraju javljati da su neki pacijenti nesposobni za vožnju zbog lijekova koje piju?
Ono...to se tiče vjerojatno ovih naših lijekova.
Ja pijem samo Xanax, ali sada me ulovila frka što ako mi oduzmu vozačku?
|
Debili koji donose zakone još su jednom dokazali da ne misle dalje od nosa, tj. da ne misle uopće. 
|
|
|
08.06.2022., 07:20
|
|
kurac od ovce
Registracija: Oct 2010.
|
Mislim da to nije nikad trebalo biti raspravljano, a kamoli da dođe do prvog čitanja.
Evo peticija liječnika:
https://www.change.org/p/reci-ne-zak...33576752-en-US
Btw, nisu oni, Martian, debili. Dobro znaju što rade - donijeti zakon o nečemu što je teško provoditi, a onda puniti proračun kaznama. Plus, ne zaboravimo, i pacijent plaća svaki izlazak na komisiju, refundira se, navodno, samo onima za koje se ispostavi da je vještačenje bilo nepotrebno (a znamo koliko će biti takvih - malo i ništa).
Wild, da, baš se zove Tramadol, opoidni analgetik.
|
08.06.2022., 07:24
|
|
Curiosus per se.
Registracija: Nov 2020.
|
Ova komšinica Olja bi trebala na doživotnu samoizolaciju.
No... Warko, zaista se konačno moraš naučiti kontrolirati.
Jutro, anksići!
|
08.06.2022., 08:21
|
|
Svemirka
|
Quote:
Azz kaže:
Mislim da to nije nikad trebalo biti raspravljano, a kamoli da dođe do prvog čitanja.
…
Btw, nisu oni, Martian, debili. Dobro znaju što rade - donijeti zakon o nečemu što je teško provoditi, a onda puniti proračun kaznama. Plus, ne zaboravimo, i pacijent plaća svaki izlazak na komisiju, refundira se, navodno, samo onima za koje se ispostavi da je vještačenje bilo nepotrebno (a znamo koliko će biti takvih - malo i ništa).
|
Pod ‘debili’ sam više mislila pokvareni, nego glupi.
|
|
|
08.06.2022., 09:12
|
|
kurac od ovce
|
To svakako.
Biti će stvarno zeznuto ako im prođe. 
Oukej, upravo mi postaje jasno zašto je jatrica preporučila da pričekam vikend za pojačanje Lyrice. 
|
08.06.2022., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Meni je Lomica zadnji puta rekla da će nas sve na tim ljekovima morat prijavit i zabranit nam vožnju po onome šta je pročitala u nacrtu zakona
Ako ne, riskira ogromne kazne, a s druge strane moći će ju osiguravajuća kuća teretiti u slučaju da ja napravim nesreću, a nije mi zabranila vožnju
Da je očajna od količine gluposti kojom ju bombardira HZZO
Uglavnom, komisije više nema. Oni sada odlučuju
Prvi puta me komisija pustila i dala bez ograničenja. Sada se mogu roknut ako danas izglasaju u saboru
Nit ću moć na job, nit ću moć radit na jobu jer mi povremeno treba auto
Samo me znam šta ću reći poslodavcu jer je uvjet bio vozačka B kategorije
Nema druge nego da letim za Irsku jer me frendovi zovu da dođem 
Samo kako ići s ovim dg. Kako gore nabavit ljekove
|
08.06.2022., 12:18
|
|
Curiosus per se.
Registracija: Nov 2020.
|
Ja sam jedva prošao "liječnički"!
Ako nam zabrane onda smo u govnima... Valjda im to neće proći u saboru. Pa daleko najveći postotak nesreća uzrokuju pijani debili, a ne mi.
Odnosi li se ovaj zakon na osobe s dijagnozama koje koriste psihofarmake ili na sve osobe s dijagnozama, bez obzira na (ne)uzimanje psihofarmaka? Ne bi me čudilo.
|
08.06.2022., 12:22
|
|
Svemirka
|
Quote:
Mathematicar kaže:
Ja sam jedva prošao "liječnički"!
Ako nam zabrane onda smo u govnima... Valjda im to neće proći u saboru. Pa daleko najveći postotak nesreća uzrokuju pijani debili, a ne mi.
Odnosi li se ovaj zakon na osobe s dijagnozama koje koriste psihofarmake ili na sve osobe s dijagnozama, bez obzira na (ne)uzimanje psihofarmaka? Ne bi me čudilo.
|
U tom bi slučaju valjda preko 50% stanovništva ostalo bez vozačkih dozvola, a to je nešto zbog čega bi valjda ljudi napokon izašli na ulicu prosvjedovati.
|
|
|
08.06.2022., 12:24
|
|
More human than human
|
Ja sam vidio budućnost i kupio bicikl za 6k.na poslu sam za 10min.preletim..
Došao mi taurin i na pakovanju ovakva slična slika, sad čitam da je taurin od bikova sjemena i da je u red bullu da red bull nebude prejak.
https://fullfact.org/media/_versions...cial_media.jpg
|
08.06.2022., 12:38
|
|
kurac od ovce
|
Ja mislim da smo nagrabusili. Ali!  Ima mogućnosti. Znate kako se kaže - s prljavima prljavo. Ima načina kako im vratiti lopticu. Ne mi, smrtnici-konzumenti, već liječnici. I ako budu pametni, a nadam se da hoće, onda će napraviti ono što može srušiti ovu budalaštinu. S dobrim razlogom, neću u detalje. Go, liječnici, go!  
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:55.
|
|
|
|