Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.06.2025., 07:44   #9961
USA dotakli dno kao izraelska sobarica.
Cijeli svijet sad vidi tko je pomahnitali agresor.

Jutros Iran opet posjetio Izrael, Haifu i Tel aviv
https://x.com/HKX37/status/193665671...LktQjdCVg&s=19
Old 22.06.2025., 07:47   #9962
Quote:
BBC drama kaže: Pogledaj post
na ovo lupetanje sta reci.
kozmeticka akcija, tresu se od irana i izveli falsu akciju da ocuvaju obraz.
majko mila.

inace, super bi bilo za iran da primiri situaciju ako vladajuca kasta misli ostat na vlasti. zbombali su nuklearne lab lokacije , nista drugo. znaci ne zele eksploziju sukoba.
izrael dobio sta je htio, iranu ajatolah prezivio da moze do smrti na vlasti...
nadam se nekom miru na tom podrucju. glavni huskac iran je sad primiren, i kompanjoni isto.
Da, kozmetika. Hvalisavac ovu akciju predstavlja kao pobedu i preti Iranu jos vecom odmazdom. Izmedju redovo citam da mu nije do rata, a i Bibi ga hvali kao da su ugasili iranski nukelarni program.

Rezim i dalje cvrstoj stoji, radijacije ne curi sto znaci da su reaktori netaknuti, 400kg obogacenog uranijuma je i dalje obogaceno.Nesto se promenilo? Osim par generala i isto toliko naucnika? Da se Trumpu ratuje i da su nadomak pobede ovo jutros bi bio sam prvi talas. Predjelo!

Sa druge strane, ako se ovako nastavi mislim da ce Bibi da visi na banderi u Tel Avivu bez sudjenja. Izraelska ekonomija trpi mnogo. Tu je prava steta, drzava je paralisana. Iran ima 15000 raketa, mogu ovako da se napucavaju jos dugo....

Inace, slazem se da je Iranu bolje da ne eskalira ovo. Boljd je za sve nas da se ovo smiri!
AlSwearengen is offline  
Old 22.06.2025., 07:56   #9963
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
Ako već napadaju, zašto bi to radili?

Što bi time dobili?
Jbg, nekad je logika cudna u politici. Ne znam sta bih ti rekao na to. Mozda mi Trump samo zvuci kao kukavica, ali iz nkegovih akcija i izjava citam da mu nikako nije do eskalacije. Siguran sam da nije ni imao pojma da ce Izrael napasti Iran i da je samo glumio da zna da ne bi javno ispao kao izralska kujica. Jer su mu se pos*ali na pregovore koji su bili u toku.

Ono, nakon onakvi zestokih pretnji zadnjih nedelju dana, mislio sam da ce sravniti Teheran najmanje i da su spremni za dugotrajan rat, ali ovo je bilo u fazonu: "Evo vam par bunker bombica, a vi nemojte piti pich*e i da uzvracate, najbolje bi bilo da ovo zaboravimo..."

Izjava se nije ni ohladila, Bibi vec slavi pobedu

Mislim da veci prevaranti i budale od ove dvojice nisu odavno vodili USA i Israel.
AlSwearengen is offline  
Old 22.06.2025., 08:10   #9964
Neka su oni proglasili pobjedu, to se i očekivalo. Hoće li sad Netanyahu još ratovati ili mu je dosta?
Old 22.06.2025., 08:12   #9965
Quote:
Maskeron kaže: Pogledaj post
Kako je to točno Izrael poražen? Uništili su ključnu vojnu infrastrukturu Irana, ne samo u Iranu nego u cijelom tzv šijitskom polumjesecu.

Ne znam u kojem je to svemiru ruski interes nuklearni Iran.

Jer Izraelce jako brinu ljudska prava Iranaca, a Pakistan jedva čeka još jednog nuklearnog susjeda.
AA (aniti air), PVO , PZO

Izvini sto upotrebih eng. izraz, citam dosta na engleskom pa mi se urezalo...

Izrael je porazen tako sto nije ostvario svoje ciljeve zbog kojih je krenuo u rat. A to je gasenje iranskog nuklearnog programa i glavni razlog i nezvanicni promena rezima u Teheranu.

Treci razlog, licne prirode, Bibi da ostane na vlasti i da se spasi od zatvora.

Mislim da je sve propalo.

Rezim ce da pomete svaku vrstu otpora na domacen terenu jer su protivnici rezima bile kljuc Mosaadovih uspesnih akcija. Ujedno ce da se ucvrsti...

Sad ce odlucnije nego ikad da rade na nuklearnom naoruzanju.

Bibi ce da zavrsi u zatvoru...
AlSwearengen is offline  
Old 22.06.2025., 08:25   #9966
Iran ne bi trebao odgovoriti na američke ciljeve, izveli su ovo nabrzinu što se očekivalo, Iranci ako su pametni zaštitili su najvažnije stvari na tajnoj lokaciji i sad ne odustati od cilja, jer treba se zaštititi od agresivnog Izraela.
Old 22.06.2025., 08:25   #9967
Quote:
AlSwearengen kaže: Pogledaj post
AA (aniti air), PVO , PZO

Izvini sto upotrebih eng. izraz, citam dosta na engleskom pa mi se urezalo...

Pa Rusi nemaju za sebe pzo, a kamoli da daju Iranu.
A i da pošalju tipa S-400 sisteme, Ukrajinci su dokazali da nije baš učinkovit za obaranje kako Rusi tvrde, šta bi im tek F35ice radili onda
Ma_Gusta is offline  
Old 22.06.2025., 08:28   #9968
Quote:
AlSwearengen kaže: Pogledaj post

Izrael je porazen tako sto nije ostvario svoje ciljeve zbog kojih je krenuo u rat. A to je gasenje iranskog nuklearnog programa i glavni razlog i nezvanicni promena rezima u Teheranu.
Iranski nuklearni program se može ugasiti samo diplomacijom. Bombardiranje ga samo može usporiti. Ali bombardiranje isto tako i daje legitimitet Iranu za nuklearnu bombu. Npr., u Iranu sad vjerojatno i neki protivnici režima i nuklearnog programa misle da Iranu ipak treba nuklearno oružje. Bombardirali su ih iako je Iran pokušavao postići diplomatsko rješenje, dakle nema više nikakvog smisla ne raditi nuklearno oružje - radili ga ili ne radili, Izrael će ih bombardirati. Bolje ga je onda izrađivati.
IuliusCaesar is offline  
Old 22.06.2025., 08:48   #9969
@Caesar Meni više izgleda da bez 'par gljiva' na obje strane ovo neće stati.
Old 22.06.2025., 08:55   #9970
Kolike su šanse da Iran zatvori Hormuski tjesnac?
Kojiro Izawa is offline  
Old 22.06.2025., 08:57   #9971
Quote:
Kojiro Izawa kaže: Pogledaj post
Ako krene eskalacija, bit ce zatvoren. A meni se čini da će Izrael i Ameri napraviti sve da do eskalacije dođe. Koliko vidim, Izrael je opet, nakon američkih napada, jutros bombardirao Iran.
IuliusCaesar is offline  
Old 22.06.2025., 08:59   #9972
Quote:
Nek probaju pa im ode isto i flota u dim

Ono što me malo brine jest da još čekamo potvrdu koliko su Amerikanci uspjeli izbombardirati, IAEA kaže na nema povećanja radijacije, tko zna jel pogođeno sve što treba biti pogođeno.
penava is offline  
Old 22.06.2025., 09:01   #9973
Quote:
Mislim ne velike jer time i sebe jako ugrožavaju (Kina im je u biti jedini kupac nafte a moraju i ti brodovi proći kroz tjesnac). Naravno ako ima razumnih ako nema e onda budu pokušali blokirati. Jedino je pitanje hoće li im polupati sve s čim mogu blokirati. Naravno uvijek ostaju opcije mina, a način na koji bi mogli pustiti mine može proizvesti probleme na cijelom području Indijskog oceana, a ne samo tjesnac.
Old 22.06.2025., 09:02   #9974
Čini se da Izraelci žele daljnju eskalaciju i ponovno iranski odgovor. Zašto? Navodno su uništili što su htjeli i to je bio cilj, ne?
Old 22.06.2025., 09:04   #9975
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
Čini se da Izraelci žele daljnju eskalaciju i ponovno iranski odgovor. Zašto? Navodno su uništili što su htjeli i to je bio cilj, ne?
A ti znaš koji im je stvarni cilj. Ja nemam pojma samo nagađam a mislim da su postrojenja samo usputni ciljevi.

Ne ubijaš redom zapovjednike ako imaš tako ograničen cilj.
Old 22.06.2025., 09:11   #9976
Quote:
ceha kaže: Pogledaj post
A ti znaš koji im je stvarni cilj. Ja nemam pojma samo nagađam a mislim da su postrojenja samo usputni ciljevi.

Ne ubijaš redom zapovjednike ako imaš tako ograničen cilj.
Ne, postrojenja su glavni cilj. Ali jednako su bitni i zapovjednici a i ostala vojna infrastruktura
penava is offline  
Old 22.06.2025., 09:18   #9977
s obzirom da i danas idu rakete put izraela sasvim logicno je da se nastavlja let iranskim nebom.
BBC drama is offline  
Old 22.06.2025., 09:21   #9978
Quote:

Kako bi točno zaustavili Američke brodove a bez da Amerika reagira?
Old 22.06.2025., 09:23   #9979
Quote:
penava kaže: Pogledaj post
Ne, postrojenja su glavni cilj. Ali jednako su bitni i zapovjednici a i ostala vojna infrastruktura
Ne bih rekao. To im je usput.
Old 22.06.2025., 09:35   #9980
Amerika se ima pravo braniti, ima pravo postojati ��
cunyzg is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:29.