Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.06.2019., 09:50   #81
Quote:
GemsBond kaže: Pogledaj post
Je li se može iz alimentacije financirati kućerina/stan, auto srednje klase, fešte, ...?
Naravno da ne.
Urbanna is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 09:53   #82
Quote:
Urbanna kaže: Pogledaj post
Naravno da ne.
ovisi iskljucivo o financijskom statusu oca

dijete s bogatijim ocem ima puuuuno vece zahtjeve i potrebe, nego ono manje bogatog, a sve skupa bez obzira na stanje majke
ZgSash is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 09:56   #83
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
Ima negdje kakva statistika koliko je tih materijalističkih gadura koje namjerno rađaju djecu samo zato da bi od nekog lika muzle zadnju lipu idućih 20 godina?
bilo bi kad bi bile oznacene kao takve, ili kad bi se same tako izjasnjavale
ovako, samo su muskarci gadovi i zli
moglo bi se malo gledati i po hipergamiji, a i tipovi kao radeljak bi vjerojatno po tom pitanju imali stosta za reci
ZgSash is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 10:06   #84
Quote:
ZgSash kaže: Pogledaj post
ovisi iskljucivo o financijskom statusu oca

dijete s bogatijim ocem ima puuuuno vece zahtjeve i potrebe, nego ono manje bogatog, a sve skupa bez obzira na stanje majke
Naravno, ali Sud neće odrediti da otac ili majka mora dati mjesečno dvadeset tisuća kuna. Sud odredi iznos, a roditelj, ako smatra da treba dati više, daje više za svoje dijete.

Ne znam niti jednu osobu da se obogatila od alimentacije.
Urbanna is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 10:17   #85
Quote:
Ima negdje kakva statistika koliko je tih materijalističkih gadura koje namjerno rađaju djecu samo zato da bi od nekog lika muzle zadnju lipu idućih 20 godina?
Rađaju sebi ali ekonomski aspekt je itekako bitan.

Bila je čak eksplicitna tema na (mislim) ŽuD gdje cura ima dilemu, dvojica su u igri ali ona važe bi li joj bilo pametnije da onom bogatijem (a manje vjerojatnom) objavi da će postati tata.
ZloPrase is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 10:21   #86
Quote:
a i tipovi kao radeljak bi vjerojatno po tom pitanju imali stosta za reci
A jadan. Uopće nema veze što je on tako očito bio u lovu na tofejne žene. One su kuje koje su njega iskoristile.
Old 04.06.2019., 10:23   #87
Quote:
Naravno, ali Sud neće odrediti da otac ili majka mora dati mjesečno dvadeset tisuća kuna. Sud odredi iznos, a roditelj, ako smatra da treba dati više, daje više za svoje dijete.

nece??
da ipak provjeris jos jednom??
cak se i kod nas u tom smislu mijenjao zakon
ZgSash is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 10:24   #88
Quote:
A jadan. Uopće nema veze što je on tako očito bio u lovu na tofejne žene. One su kuje koje su njega iskoristile.
skoncetriraj se, nije bilo pitanje je li on jadan i kaj lovi
ZgSash is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 10:28   #89
Quote:

Imali su nedavno (Amerika) primjer. Košarkašu je dosuđeno 258000 (dvjestopedesetosamtisuća) dolara mjesečnog child supporta za dvoje djece.
Ekstreman primjer ali za ilustraciju. Komentirano je da je za normalno američko dijete samo jedan mjesec takvog child-supporta dovoljno da ga se odgoji i školuje 25 godina, i da je rješenje jednostavno glupo, da kalkulacije ne rade za one koji puno zarađuju.

Inače je naš sustav sirotinjski ali po drugim stvarima brutalniji. Npr. kod Amera se gledaju prihodi i bogatstvo, pa ako su maleni, malen je i child support.

Kod nas ne. Ima donja granica, koja je još uvijek "zdrav" iznos od ~1500kn. I ne libimo se goniti bake i djedove, što bi kod Amerikanaca bilo bizarno.
ZloPrase is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 10:28   #90
Quote:
nece??
da ipak provjeris jos jednom??
cak se i kod nas u tom smislu mijenjao zakon
Jesam, provjerila sam.
Osobno ne znam niti za jedan slučaj oko sebe gdje roditelj plaća više od tisuću kuna. Ne bih ovdje uopće komentirala slučaj poput Severininoga jer to nema smisla i nije pravilo.

Ovo je totalni off. Ne znam zašto uopće razgovaramo o tome kada je ovo topic vezan za abortus.

Quote:
ZloPrase kaže: Pogledaj post
Imali su nedavno (Amerika) primjer. Košarkašu je dosuđeno 258000 (dvjestopedesetosamtisuća) dolara mjesečnog child supporta za dvoje djece.

Ekstreman primjer ali za ilustraciju.
Komentiramo sustav u Hrvatskoj, koliko sam shvatila.
Urbanna is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 10:38   #91
placa 5.501-6.500
iznosi alimentacija po dobi djeteta
0-6 g. 7-12 g. 13-18 g.

1.190 1.392 1.525 2.050
ZgSash is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 10:43   #92
Quote:
placa 5.501-6.500
0-6 g. 7-12 g. 13-18 g.

1.190 1.392 1.525 2.050
To je na granici siromaštva samo za dijete, na koju foru od toga može živjeti majka i dijete?
GemsBond is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 10:43   #93
Quote:
placa 5.501-6.500
0-6 g. 7-12 g. 13-18 g.

1.190 1.392 1.525 2.050
Na koji se način netko obogati ako ima dijete i dobije mjesečno dvije tisuće kuna? Ne znam, pitam.

Inače, izvor je net.hr pa ne znam koliko su informacije točne, ali evo... Što reći na ovo? U kojem smjeru ide zdravstvo ove zemlje?
Urbanna is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 10:45   #94
Quote:
Na koji se način netko obogati ako ima dijete i dobije mjesečno dvije tisuće kuna? Ne znam, pitam.
S tim da su te 2000 kn vjerojatno za studenta. Koliko ono košta studiranje u Zagrebu?
GemsBond is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 11:05   #95
Quote:
skoncetriraj se, nije bilo pitanje je li on jadan i kaj lovi
Nije uopće bilo pitanja.

Eh da, hipergamija je ultimativno zlo, a lov na trofejne koke nema ništa s tim. Generalno, meni je i jedno i drugo glupo. Iako lakše kužim mušku stranu. Sigurno je lakše uskočiti u krevet sa mlađahnim komadom čvrste guzice i sisa, nego sa starim prdonjom , ma koliko loaded bio.
Old 04.06.2019., 11:14   #96
Logicne posljedice prolife etike: LINK
Old 04.06.2019., 11:17   #97
Quote:
Ego kaže: Pogledaj post
Logicne posljedice prolife etike: LINK
Ali znaš kako kažu hodači i hodačice: neka legne i uživa (kada je silovanje u pitanju). Nema kraja teroru, koliko vidim.
Urbanna is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 11:32   #98
Quote:
Srebrni-medvjed kaže: Pogledaj post
Po Bibliji, ne bi trebalo biti ravnopravnosti spolova, jer muškarac treba biti glava ženi.
Ili recimo homoseksualizam je grijeh.

Zapadna civilizacija je utemeljena na tekovinama prosvjetiteljstva i liberalne teorije, a one su u velikom dijelu protivne Biblijskim vrijednostima.
Ne treba čitavo zapadno kršćanstvo svoditi na katolicizam. Ne zaboravi da je Martin Luther s drugim reformatorima utro put slobodnom građanskom društvu. Naravno, da dođemo do razine ljudskih prava i demokracije koja uživamo danas, trebala su proći stoljeća (što ratova, što revolucija, što štrajkova). Neki bi nas htjeli vratiti natrag u 19. stoljeće ili još dalje u prošlost. Zna se iz kojih razloga i interesa.
konjokradica is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 11:51   #99
Quote:
konjokradica kaže: Pogledaj post
Ne treba čitavo zapadno kršćanstvo svoditi na katolicizam. Ne zaboravi da je Martin Luther s drugim reformatorima utro put slobodnom građanskom društvu. Naravno, da dođemo do razine ljudskih prava i demokracije koja uživamo danas, trebala su proći stoljeća (što ratova, što revolucija, što štrajkova). Neki bi nas htjeli vratiti natrag u 19. stoljeće ili još dalje u prošlost. Zna se iz kojih razloga i interesa.
hajde nam sad lijepo opisi sva ljudska prava muskaraca
ne bi trebalo biti tesko, s obzirom na sva vriskanja o zlom patrijarhatu i o tome kako su bijeli muskarci povlasteni
ZgSash is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 11:53   #100
Quote:
GemsBond kaže: Pogledaj post
To je na granici siromaštva samo za dijete, na koju foru od toga može živjeti majka i dijete?
zasto bi majka zivjela od alimentacije?
ali, stavi si na papir je li bolje s placom 5-6 tisuca dobili tisucu ili tisucu i pol vise, ili ju davati?
ZgSash is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:27.