Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Serije

Serije U nastavcima, a nisu sapunice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.08.2022., 15:56   #81
Baš je to zanimljivo, ja uopće nisam primjećivala woke spike niti tko je gay hetero crn i ostalo, jer mi to nije bitno niti mi uskače "u oko", dakle dok gledam samo priča, likovi, atmosgfera, asocijacije.. feel.. i serija je
merak etme is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2022., 16:03   #82
[seksualizacija Sna i stavljanje u kontekst romantičnih odnosa...
...tko je Nada? Indijka? Studentica medicine ili mačka? Nisam polovila[/QUOTE]

Lik Nade smo na kratko vidjeli u Paklu (u 4. epizodi).
Nekad davno (u predcivilizacijsko doba) Nada je bila kraljica koja se spanđala s Morfejem. Ni to nije dobro završilo, a u kasnijim sezonama mogli bismo i tu priču vidjeti.
SpoBob is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2022., 17:05   #83
Quote:
merak etme kaže: Pogledaj post
Baš je to zanimljivo, ja uopće nisam primjećivala woke spike niti tko je gay hetero crn i ostalo, jer mi to nije bitno niti mi uskače "u oko", dakle dok gledam samo priča, likovi, atmosgfera, asocijacije.. feel.. i serija je
Ma nije ni meni to bitno, ali tu mi je bilo toliko izraženo da se od sveg tog woka, nisam mogla fokusirati na radnju. Kad još jedini hetero par nazovu Ken i Barbie, ne mogu da ne pomislim jel to neka sprdačina ili šta? Vjerojatno je autor stripa imao posebnu potrebu i interes vezan uz isticanje i promociju lgbtq. Obzirom da kažete kako je serija preslika stripa. Nu dobro.
-skyfall- is online now  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2022., 20:43   #84
Posebna potreba i interes su mu bili to da ima gay i trans prijatelje, a 1989. nisu gotovo nigdje bili prikazivani pa su prikazani u njegovom stripu
notneven is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2022., 21:37   #85
Quote:
HotCookie kaže: Pogledaj post
Toliko je priglup da je nadmudrio Lucifera u njegovoj igri, ali dobro, ne moramo biti pomodari i pošto poto gledat popularne serije, nije sve za svakoga.
Ona cijela igra je bila komična. Bolje da je autor nešto pametnije smislio. Ono je izgledao kao da se dva vrtička djeteta natječu
Old 20.08.2022., 21:39   #86
Pa tko te sili da gledaš jebote? Meni je to bilo najboljih 5 minuta što sam ove godine pogledala od serija.
Old 20.08.2022., 21:56   #87
do 6. epizode ništa nije vrijedno spomena a nakon nje kako koja. ubija me loša gluma ponajviše glavnog glumca
Old 20.08.2022., 22:31   #88
Quote:
HotCookie kaže: Pogledaj post
Pa tko te sili da gledaš jebote? Meni je to bilo najboljih 5 minuta što sam ove godine pogledala od serija.
Dosada. Onda je bila ep 6 koja je bila genijalna pa sam gledao do kraja u nadi da će biti još nešto slično toj ep.
Old 21.08.2022., 18:40   #89
koliko god šesta epizoda bila super, peta je jos dvostruko kvalitetnija. od glume do atmosfere do scenarija
Old 21.08.2022., 19:01   #90
Quote:
notneven kaže: Pogledaj post
Posebna potreba i interes su mu bili to da ima gay i trans prijatelje, a 1989. nisu gotovo nigdje bili prikazivani pa su prikazani u njegovom stripu
Hvala na pojašnjenju. Pretpostavila sam da ipak nešto mora biti u pozadini.
-skyfall- is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 19:23   #91
Quote:
Eng3lthal kaže: Pogledaj post
koliko god šesta epizoda bila super, peta je jos dvostruko kvalitetnija. od glume do atmosfere do scenarija
Što se tiče te, pete epizode (David Thewlis izvrsno odglumio Johna), priznajem da je meni bila mračna i dosta krvava. Interesantno, a i pomalo uznemirujuće mi je bilo gledati kako John pomoću prerađenog rubina uspijeva izvući sve ono najgore iz ljudi u tom restoranu i što bi se dogodilo sa svijetom i ljudima da ga Morpheus nije zaustavio. To i je jedna od stvari koja mi se sviđa kod Morpheusa, što zaustavlja luđake poput Johna, Korinćanina i onog luđaka u zadnjoj bonus epizodi.
Svakako jedna od pamtljivijih i meni najhororičnija - da se tako izrazim, epizoda u serijalu
Old 22.08.2022., 16:45   #92
Meni je glavni glumac odličan ,pogotovo jer je u RL potpuna suprotnost Snu.
Kad gledaš njega ko osobu ja ga ne mogu nikako povezati sa Snom ,sve je drugačije i izgled i ponašanje .
Old 22.08.2022., 21:29   #93
Kako mi je sve super . Ova zadnja epizoda, mace i muza . Jedva cekam sljedecu sezonu. Kako gledam se prisjecam stvari (citala sam stripove pred 15+ godina) i unaprijed se veselim .
Doria is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2022., 21:37   #94
Odlična serija. Nemam zamjerku ni na jednu epizodu. Nisam čitala stripove ali radnja mi je vrhunska. Likovi zanimljivi svi, a San pogotovo onako letargičan ali kad triba napraviti posao vrlo učinkovit i pravedan.
Old 23.08.2022., 08:24   #95
Ovako, ne znam ništa o stripu i radnji. Izbjegavao sam na internetu sve u vezi serije. Tak da je ovo skroz subjektivno

Počeo sam gledati jer u pitanju Gaimanu. Odlični su mi "American Gods" i "Good Omens".

Pogledao sam prve tri epizode. Meni je ovo anemično i dosadno. Jedini lik koji mi je bio uvjerljiv je Morpheus ostali su promašeni. Lucienne kao da je pala s marsa, Johanna iritantna, Nightmare mi nije ni najmanje strašan...toliko su mi bezvezni da mi se uopće dalje ne gleda.

Ok, možda su takvi i u stripu. Nisam ga čitao.

Ostatak ću možda pogledati ako budem imao višak vremena.

Sad odoh malo pogledati šta ostali kažu
Old 23.08.2022., 10:34   #96
Nisam čitala strip, ali što se tiče te 'woke kvote' - kako kolega forumaš iznad piše, kažu da je strip takav, iako to tada nisu zvali woke. Osobno mi ne smetaju previše takve scene. Ono, dođu i prođu.
Serija me privukla zbog žanra, radnje, činila mi se interesantnom, tako da to prihvaćam kao dio nje, a i nije ništa novo u današnje vrijeme.
Volim i fantasy i horor teme i zbog toga sam ju željela gledati. Mislim da sam negdje prije spomenula kako mi je serija vizualno dojmljiva i budući je to Netflix, nisam imala neka prevelika očekivanja, ali meni je bila čist ok. Za prvu sezonu prolazna ocjena.

Ako bude druge sezone, a kraj je takav da bi moglo biti, mislim da ću gledati. Jedna od boljih stvari mi je razgovori Morpheusa i Matthewa, a i ona mala vodoriga Goldie, presladak stvor.

Dream i Calliope mi je također jedna od boljih epizoda.
Old 23.08.2022., 15:03   #97
Nikad prije nisam čuo za Sandmana, no vani pada kiša, a serija mi je bila udaljena ravno jedan click. Why not.

Uglavnom, pogledao dvije epizode, za sada vrlo dobro do odlično - nastavljam s gledanjem.
Akesson is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 19:31   #98
Quote:
Baphomet kaže: Pogledaj post
Ovako, ne znam ništa o stripu i radnji. Izbjegavao sam na internetu sve u vezi serije. Tak da je ovo skroz subjektivno

Počeo sam gledati jer u pitanju Gaimanu. Odlični su mi "American Gods" i "Good Omens".

Pogledao sam prve tri epizode. Meni je ovo anemično i dosadno. Jedini lik koji mi je bio uvjerljiv je Morpheus ostali su promašeni. Lucienne kao da je pala s marsa, Johanna iritantna, Nightmare mi nije ni najmanje strašan...toliko su mi bezvezni da mi se uopće dalje ne gleda.

Ok, možda su takvi i u stripu. Nisam ga čitao.

Ostatak ću možda pogledati ako budem imao višak vremena.

Sad odoh malo pogledati šta ostali kažu
Pogledaj ep 6, ostalo možeš slobodno prekočiti.
Old 23.08.2022., 20:25   #99
Strip je bolji.

Osim što triggerira budale, serija nije ništa posebno, imho.

U stripu je mitologija ljepše objašnjena. Priča je dublja. Osjeti se atmosfera. Serija je kao da ti netko u pola minute prepriča svako izdanje.
FuzzBall is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 21:07   #100
dobra je i peta epizoda ali cijeli build up za nju ne užasno loš
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:47.