Serije U nastavcima, a nisu sapunice |
|
|
20.08.2022., 15:56
|
|
King of my castle
Registracija: Jun 2021.
|
Baš je to zanimljivo, ja uopće nisam primjećivala woke spike niti tko je gay hetero crn i ostalo, jer mi to nije bitno niti mi uskače "u oko", dakle dok gledam samo priča, likovi, atmosgfera, asocijacije.. feel.. i serija je 
|
|
|
20.08.2022., 16:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
[seksualizacija Sna i stavljanje u kontekst romantičnih odnosa...
...tko je Nada? Indijka? Studentica medicine ili mačka? Nisam polovila[/QUOTE]
Lik Nade smo na kratko vidjeli u Paklu (u 4. epizodi).
Nekad davno (u predcivilizacijsko doba) Nada je bila kraljica koja se spanđala s Morfejem. Ni to nije dobro završilo, a u kasnijim sezonama mogli bismo i tu priču vidjeti.
|
|
|
20.08.2022., 17:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Quote:
merak etme kaže:
Baš je to zanimljivo, ja uopće nisam primjećivala woke spike niti tko je gay hetero crn i ostalo, jer mi to nije bitno niti mi uskače "u oko", dakle dok gledam samo priča, likovi, atmosgfera, asocijacije.. feel.. i serija je 
|
Ma nije ni meni to bitno, ali tu mi je bilo toliko izraženo da se od sveg tog woka, nisam mogla fokusirati na radnju. Kad još jedini hetero par nazovu Ken i Barbie, ne mogu da ne pomislim jel to neka sprdačina ili šta?  Vjerojatno je autor stripa imao posebnu potrebu i interes vezan uz isticanje i promociju lgbtq. Obzirom da kažete kako je serija preslika stripa. Nu dobro. 
|
|
|
20.08.2022., 20:43
|
|
patlidžan emoji
Registracija: Apr 2021.
|
Posebna potreba i interes su mu bili to da ima gay i trans prijatelje, a 1989. nisu gotovo nigdje bili prikazivani pa su prikazani u njegovom stripu 
|
|
|
20.08.2022., 21:37
|
|
je Hugo Weaving
Registracija: Nov 2004.
|
Quote:
HotCookie kaže:
Toliko je priglup da je nadmudrio Lucifera u njegovoj igri, ali dobro, ne moramo biti pomodari i pošto poto gledat popularne serije, nije sve za svakoga.
|
Ona cijela igra je bila komična. Bolje da je autor nešto pametnije smislio. Ono je izgledao kao da se dva vrtička djeteta natječu  
|
20.08.2022., 21:39
|
|
slatka i fina
Registracija: Jan 2021.
|
Pa tko te sili da gledaš jebote? Meni je to bilo najboljih 5 minuta što sam ove godine pogledala od serija.
|
20.08.2022., 21:56
|
|
Čmrlj batler
Registracija: Feb 2012.
|
do 6. epizode ništa nije vrijedno spomena a nakon nje kako koja. ubija me loša gluma ponajviše glavnog glumca
|
20.08.2022., 22:31
|
|
je Hugo Weaving
|
Quote:
HotCookie kaže:
Pa tko te sili da gledaš jebote? Meni je to bilo najboljih 5 minuta što sam ove godine pogledala od serija.
|
Dosada. Onda je bila ep 6 koja je bila genijalna pa sam gledao do kraja u nadi da će biti još nešto slično toj ep.
|
21.08.2022., 18:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
koliko god šesta epizoda bila super, peta je jos dvostruko kvalitetnija. od glume do atmosfere do scenarija
|
21.08.2022., 19:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Quote:
notneven kaže:
Posebna potreba i interes su mu bili to da ima gay i trans prijatelje, a 1989. nisu gotovo nigdje bili prikazivani pa su prikazani u njegovom stripu 
|
Hvala na pojašnjenju.  Pretpostavila sam da ipak nešto mora biti u pozadini.
|
|
|
21.08.2022., 19:23
|
|
🍂
Registracija: Jul 2022.
|
Quote:
Eng3lthal kaže:
koliko god šesta epizoda bila super, peta je jos dvostruko kvalitetnija. od glume do atmosfere do scenarija
|
Što se tiče te, pete epizode (David Thewlis izvrsno odglumio Johna), priznajem da je meni bila mračna i dosta krvava. Interesantno, a i pomalo uznemirujuće mi je bilo gledati kako John pomoću prerađenog rubina uspijeva izvući sve ono najgore iz ljudi u tom restoranu i što bi se dogodilo sa svijetom i ljudima da ga Morpheus nije zaustavio. To i je jedna od stvari koja mi se sviđa kod Morpheusa, što zaustavlja luđake poput Johna, Korinćanina i onog luđaka u zadnjoj bonus epizodi.
Svakako jedna od pamtljivijih i meni najhororičnija - da se tako izrazim, epizoda u serijalu
|
22.08.2022., 16:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Meni je glavni glumac odličan ,pogotovo jer je u RL potpuna suprotnost Snu. 
Kad gledaš njega ko osobu ja ga ne mogu nikako povezati sa Snom ,sve je drugačije i izgled i ponašanje .
|
22.08.2022., 21:29
|
|
~ * * ~
Registracija: Dec 2002.
|
Kako mi je sve super  . Ova zadnja epizoda, mace i muza  . Jedva cekam sljedecu sezonu. Kako gledam se prisjecam stvari (citala sam stripove pred 15+ godina) i unaprijed se veselim  .
|
|
|
22.08.2022., 21:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Odlična serija. Nemam zamjerku ni na jednu epizodu. Nisam čitala stripove ali radnja mi je vrhunska. Likovi zanimljivi svi, a San pogotovo onako letargičan ali kad triba napraviti posao vrlo učinkovit i pravedan.
|
23.08.2022., 08:24
|
|
Nomad
Registracija: Dec 2002.
|
Ovako, ne znam ništa o stripu i radnji. Izbjegavao sam na internetu sve u vezi serije. Tak da je ovo skroz subjektivno
Počeo sam gledati jer u pitanju Gaimanu. Odlični su mi "American Gods" i "Good Omens".
Pogledao sam prve tri epizode. Meni je ovo anemično i dosadno. Jedini lik koji mi je bio uvjerljiv je Morpheus ostali su promašeni. Lucienne kao da je pala s marsa, Johanna iritantna, Nightmare mi nije ni najmanje strašan...toliko su mi bezvezni da mi se uopće dalje ne gleda.
Ok, možda su takvi i u stripu. Nisam ga čitao.
Ostatak ću možda pogledati ako budem imao višak vremena.
Sad odoh malo pogledati šta ostali kažu 
|
23.08.2022., 10:34
|
|
🍂
Registracija: Jul 2022.
|
Nisam čitala strip, ali što se tiče te 'woke kvote' - kako kolega forumaš iznad piše, kažu da je strip takav, iako to tada nisu zvali woke. Osobno mi ne smetaju previše takve scene. Ono, dođu i prođu.
Serija me privukla zbog žanra, radnje, činila mi se interesantnom, tako da to prihvaćam kao dio nje, a i nije ništa novo u današnje vrijeme.
Volim i fantasy i horor teme i zbog toga sam ju željela gledati. Mislim da sam negdje prije spomenula kako mi je serija vizualno dojmljiva i budući je to Netflix, nisam imala neka prevelika očekivanja, ali meni je bila čist ok. Za prvu sezonu prolazna ocjena.
Ako bude druge sezone, a kraj je takav da bi moglo biti, mislim da ću gledati. Jedna od boljih stvari mi je razgovori Morpheusa i Matthewa, a i ona mala vodoriga Goldie, presladak stvor.
Dream i Calliope mi je također jedna od boljih epizoda.
|
23.08.2022., 15:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Nikad prije nisam čuo za Sandmana, no vani pada kiša, a serija mi je bila udaljena ravno jedan click. Why not.
Uglavnom, pogledao dvije epizode, za sada vrlo dobro do odlično - nastavljam s gledanjem.
|
|
|
23.08.2022., 19:31
|
|
je Hugo Weaving
|
Quote:
Baphomet kaže:
Ovako, ne znam ništa o stripu i radnji. Izbjegavao sam na internetu sve u vezi serije. Tak da je ovo skroz subjektivno
Počeo sam gledati jer u pitanju Gaimanu. Odlični su mi "American Gods" i "Good Omens".
Pogledao sam prve tri epizode. Meni je ovo anemično i dosadno. Jedini lik koji mi je bio uvjerljiv je Morpheus ostali su promašeni. Lucienne kao da je pala s marsa, Johanna iritantna, Nightmare mi nije ni najmanje strašan...toliko su mi bezvezni da mi se uopće dalje ne gleda.
Ok, možda su takvi i u stripu. Nisam ga čitao.
Ostatak ću možda pogledati ako budem imao višak vremena.
Sad odoh malo pogledati šta ostali kažu 
|
Pogledaj ep 6, ostalo možeš slobodno prekočiti.
|
23.08.2022., 20:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2019.
|
Strip je bolji.
Osim što triggerira budale, serija nije ništa posebno, imho.
U stripu je mitologija ljepše objašnjena. Priča je dublja. Osjeti se atmosfera. Serija je kao da ti netko u pola minute prepriča svako izdanje.
|
|
|
23.08.2022., 21:07
|
|
Čmrlj batler
Registracija: Feb 2012.
|
dobra je i peta epizoda ali cijeli build up za nju ne užasno loš
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:47.
|
|
|
|