Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Rat u Ukrajini

Rat u Ukrajini Ruska invazija na najveću europsku i nezavisnu državu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.06.2023., 11:55   #81
https://twitter.com/nexta_tv/status/1671071875319906305

In #Hungary, after the restoration, a monument to Soviet tankmen was opened.

U #Mađarska je nakon obnove otvoren spomenik sovjetskim tenkistima.

Kada se zapitaš jeli moguće dublje potonuti. Ili su toliko kontra ili Rusiji jebački drže Orbana i društvo za muda. Ovo nije normalno
Temudžin is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2023., 12:26   #82
Quote:
Temudžin kaže: Pogledaj post
https://twitter.com/nexta_tv/status/1671071875319906305

In #Hungary, after the restoration, a monument to Soviet tankmen was opened.

U #Mađarska je nakon obnove otvoren spomenik sovjetskim tenkistima.

Kada se zapitaš jeli moguće dublje potonuti. Ili su toliko kontra ili Rusiji jebački drže Orbana i društvo za muda. Ovo nije normalno
Što stati na tome?

Nek dignu kip Staljina u Budimpešti koji su srušili u ustanku 1956.

Mađarska više nema što raditi u NATO-u, a možda ni u EU.
Old 20.06.2023., 13:03   #83
A 1989.g. Orban držao govor da sovjetske trupe moraju napustiti Mađarsku.

Mladost ludost
Old 20.06.2023., 18:08   #84
Srbija i Mađarska potpisali sporazume o strateškom partnerstvu; Vučić: ‘Ovo je povijesni korak‘

Mađarska je jedno veliko razočaranje.

Kako na državnoj tako i na osobnoj razini.

Mi koji smo sa istoka Hrvatske sjećamo se velike pomoći Mađarske tijekom Domovinskog rata da bi se sada pretvorili u rusku i srpsku pudlicu.

Nadam se kad padne Orban da će se i politika promijeniti.
IvorP is online now  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2023., 18:12   #85
Quote:
jednoumlje kaže: Pogledaj post
A 1989.g. Orban držao govor da sovjetske trupe moraju napustiti Mađarsku.

Mladost ludost
A u tome ga je financijski podržavao - George Soros.

Što samo dokazuje da nije bitno tko plaća i što isti želi, bitno je samo da plaća.
Old 21.06.2023., 13:48   #86
Pao Madjarski vojni helikopter u kanjonu Cikole, u komentarima na clanak pise da je bio na obuci, zapleo se navodno u zipline zicu. Valjda nece Orban ovo krivo protumaciti
Ne cini mi se da se nasi nesto uzrujavaju pa pretpostavljam da je sve bilo po protokolu
Old 21.06.2023., 18:25   #87
Quote:
IvorP kaže: Pogledaj post

Mi koji smo sa istoka Hrvatske sjećamo se velike pomoći Mađarske tijekom Domovinskog rata da bi se sada pretvorili u rusku i srpsku pudlicu.

Baš su imene Mađari razočarali, srbi barem prodaju municiju Ukrajini.
Sherman25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2023., 21:07   #88
Quote:
Sherman25 kaže: Pogledaj post
Baš su imene Mađari razočarali, srbi barem prodaju municiju Ukrajini.
To je podljedica urote. Evo moje viđenje te teorije urote:

1. Putin nazvao Orbana i rekao mu: “vi ste zemlja koja je preko 50% svog teritorija izgubila nakon l. svjetskog rata” i to je moguće povratiti.
2. “Mi ćemo “specijalnom vojnom operacijom”, koju planiramo sprovesti u kratkom roku, ući i osloboditi Ukrajinu. Ako ćete surađivati sa nama, mi ćemo doći do Hrvatske i stjerati je u granice nekadašnjeg “ostatka ostataka”. Krajiška granica Virovitica—Karlovac-Karlobag će se ostvariti i vi ćete dobiti zapadni a Srbi istočni dio”.
3. Orban je rekao Putinu: “ja sam za”.

Naravno, šalim se.

“If something cannot go on forever, it will stop” - Herbert Stein
glosa is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2023., 20:04   #89
Quote:
glosa kaže: Pogledaj post
To je podljedica urote. Evo moje viđenje te teorije urote:

1. Putin nazvao Orbana i rekao mu: “vi ste zemlja koja je preko 50% svog teritorija izgubila nakon l. svjetskog rata” i to je moguće povratiti.
2. “Mi ćemo “specijalnom vojnom operacijom”, koju planiramo sprovesti u kratkom roku, ući i osloboditi Ukrajinu. Ako ćete surađivati sa nama, mi ćemo doći do Hrvatske i stjerati je u granice nekadašnjeg “ostatka ostataka”. Krajiška granica Virovitica—Karlovac-Karlobag će se ostvariti i vi ćete dobiti zapadni a Srbi istočni dio”.
3. Orban je rekao Putinu: “ja sam za”.

Naravno, šalim se.
vjerujem da nisi daleko od istine.
Kapo O'makine is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2023., 06:09   #90
Quote:
Kapo O'makine kaže: Pogledaj post
vjerujem da nisi daleko od istine.
Nije nažalost, a vjerujem da je i ovaj u Beogradu bio unaprijed svjestan ruskih planova, i da je također računao na ruske tenkove na Dunavu.
Luvre is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2023., 08:26   #91
Quote:
Luvre kaže: Pogledaj post
Nije nažalost, a vjerujem da je i ovaj u Beogradu bio unaprijed svjestan ruskih planova, i da je također računao na ruske tenkove na Dunavu.
Prema tvrdnjama SBU koje su sasvim vjerodostojne, Orban je bio unaprijed informiran o početku rata od strane svog sizerena. Vučić se time sam javno hvalio.
rustaveli is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2023., 09:53   #92
Quote:
sivko5 kaže: Pogledaj post
Kada smo kod Mađarske, treba znati da u Ukrajini postoji mađarska manjina koji su poprilično maltretirani u zadnjih 8 godina. Nesrazmjerno ih se mobiliziralo i slalo ih se na ratište oko Donbasa. Kuće su znale gorjeti, prijetilo se, zabranjivao jezik i ukidale se škole na mađarskom.
Prije samo godinu dana, uoči planirane posjete mađarskog ministra spoljnih poslova u Ukrajinu (ne bi li apelirao na ukrajinske vlasti zbog položaja mađarske manjine), mađarsko veleposlanstvo u Kijevu, predstavnici mađarske manjine, čak i kulturna društva su dobili prijeteća pisma ovog sadržaja:
Postoji i problem Rusina koji su zbog odnosa Ukrajine prema njima ugrofilni.
Perion is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2023., 10:50   #93
Quote:
Perion kaže: Pogledaj post
Postoji i problem Rusina koji su zbog odnosa Ukrajine prema njima ugrofilni.
Rusinstvo je otprilike nešto kao dalmatinsko autonomaštvo.
Lijepo je vidjeti da usprkos tome što se Orban svojski osramotio podrpkom ruskoj agresiji na Ulrajinu, za azijatski režim u Budimpešti ljubavi još ima ka ulja u svići.
rustaveli is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2023., 13:40   #94
Quote:
rustaveli kaže: Pogledaj post
Rusinstvo je otprilike nešto kao dalmatinsko autonomaštvo.
Lijepo je vidjeti da usprkos tome što se Orban svojski osramotio podrpkom ruskoj agresiji na Ulrajinu, za azijatski režim u Budimpešti ljubavi još ima ka ulja u svići.
Je l se izjašnjavaju nacionalno kao Dalmatinci van Hrvatske?
Jesu li religiozno drugačiji od većine Hrvata?
Jesu li van Hrvatske priznati kao nacionalna manjina?
Imaju li poseban standardizovan dalmatski jezik u drugim državama?
itd.

Nije čak ni poput Hrvata-Bunjevaca, Srba-Crnogoraca, Rumuna-Moldavaca itd. veće su razlike. Kao Srbi-Bošnjaci npr.
Perion is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2023., 15:21   #95
Quote:
IvorP kaže: Pogledaj post
Srbija i Mađarska potpisali sporazume o strateškom partnerstvu; Vučić: ‘Ovo je povijesni korak‘

Da, bas jako Meni je to bila super zemlja i cinila mi se vrlo prosperitetna, zanimljiva, veseli ljudi, lijepi gradovi itd.

Ustvari ne znam kako tamo 'razmislja' vecina naroda u vezi Ukrajine. Koliko zaista podrzavaju Orbana u vezi toga.
nina kent is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2023., 15:24   #96
Quote:
Perion kaže: Pogledaj post
Je l se izjašnjavaju nacionalno kao Dalmatinci van Hrvatske?

Jesu li religiozno drugačiji od većine Hrvata?

Jesu li van Hrvatske priznati kao nacionalna manjina?

Imaju li poseban standardizovan dalmatski jezik u drugim državama?

itd.

Nije čak ni poput Hrvata-Bunjevaca, Srba-Crnogoraca, Rumuna-Moldavaca itd. veće su razlike. Kao Srbi-Bošnjaci npr.
Ekšli, znam takvih redikula koji se izvan Hrvatske izjašnjavaju kao Dalmatinci - to se reximo zna naći u Novoj Zelandi. O talijanskim esulima da i ne govorimo.

Inače, kako je izgledala ljubav naših sjevernih azijatskih susjeda za rusinsku stvar moglo se vidjeti prije 1918., kad je sve što nije bilo mađarsko u Ugarskoj (dakle 50% stanovništva iste) bilo kuco.
rustaveli is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2023., 19:09   #97
https://twitter.com/shaunwalker7/sta...79936480071686

Krafna i dalje drzi stangu putinu,uz vec izlizane "rusija ne moze izgubiti" "Ukrajina je propala drzava" itd itd.
Nihi is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2023., 19:22   #98
Quote:
Nihi kaže: Pogledaj post
https://twitter.com/shaunwalker7/sta...79936480071686

Krafna i dalje drzi stangu putinu,uz vec izlizane "rusija ne moze izgubiti" "Ukrajina je propala drzava" itd itd.
Ja bi rekao da Mađarska više nije suverena država i treba ju tretirati kao Ruskog vazala a ne članicu NATO-a i EU.
Old 27.06.2023., 20:02   #99
Quote:
Ego kaže: Pogledaj post
Ja bi rekao da Mađarska više nije suverena država i treba ju tretirati kao Ruskog vazala a ne članicu NATO-a i EU.
Ne pratim bas EU politiku niti medije pa mi je mozda promaknulo, ali, zar zaista cijela EU šuti svo ovo vrijeme i nitko jos nije Orbanu rekao da smiri dozivljaje ili ce dobiti po prstima/letit van (mada mislim da to ne ide bas tak lako)
Old 27.06.2023., 21:04   #100
Quote:
La_LuNa kaže: Pogledaj post
Ne pratim bas EU politiku niti medije pa mi je mozda promaknulo, ali, zar zaista cijela EU šuti svo ovo vrijeme i nitko jos nije Orbanu rekao da smiri dozivljaje ili ce dobiti po prstima/letit van (mada mislim da to ne ide bas tak lako)
Proces izbacivanja iz EU-a zahtijeva referendum. Mislim da Ukrajinci mogu odlučiti ove zime jednostavno zavrnuti pipu. Od koga će dobivati plin nakon toga je dobra volja ostalih članica EU-a.
Ekonomist is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:01.