Film Art, cult and all that trash |
|
|
23.01.2016., 00:35
|
|
invictus maneo
Registracija: Apr 2010.
|
Kod ovog novog Avatara nije samo štos u 3D-u vec i sama tehnika snimanja. Softver koji Cameron koristi je nadogradjen, a zaboravio sam tocno o kakvim je tehnikalijama bila rijec...
Cak je isao ronit u Marijansku brazdu kako bi imao cim vise materijala za podvodni svijet Pandore.
|
|
|
23.01.2016., 00:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
jobbrecht kaže:
ovo ste linkali već, jel? (da neće izać ni dogodine.) 
|
Nema veze, bitno da on to napravi kako treba.
Bolje nego da se požuruje pa da napravi sranje.
|
|
|
23.01.2016., 02:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2013.
|
Netko je bio napisao da bi avatar rasturio star wars ako izadju u dvoboj, toliko o tome....da se samo par sati nakon vijesti za star wars dodje do ovakve odluke..
|
|
|
23.01.2016., 10:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Digao mi je Cameron tlak jer je prije mjesec dana potvrdio kad izlazi Avatar 2, da je sve spremno, scenarij gotov bla bla, i onda se odjedanput sve odgađa do pitaj boga kad.
evo članak od 15.12.2015
http://www.superherohype.com/news/36...-date#/slide/1
Jednostavno mi ubija volju da s nestrpljenjem očekujem taj film. Nabrijem se pa hladan tuš. Onda bolje nek šuti i ne daje nikakav update dok ne bude apsolutno siguran kad film bude spreman.
|
|
|
04.02.2016., 16:59
|
|
invictus maneo
|
‘Wolverine 3’, ‘Avatar 2’ Rumored to Start Shooting in April
Quote:
Take the following news with a grain of salt, but we’re hearing about a number of high-profile movies that may have set their production start dates. We’ll take a deeper look into why some of this information might be bogus, but for the moment, here’s what Hollywood’s shooting schedule could look like for the following films:
Ghost in the Shell – Begins production this month with shooting locations in New Zealand, Hong Kong, Macau and Shanghai, China
Fifty Shades Darker – Starts production this month in Vancouver
Alien: Covenant – Begins production in April in Sydney, Australia
Wolverine 3 – Begins production on April 25th with shooting locations in New Orleans and New Mexico
Avatar 2 – Begins production around April 15th with locations in New Zealand
Transformers 5 – Begins production this May but no locations have been confirmed yet
Blade Runner 2 – Aiming for a July start in the UK and Hungary
Now let’s take a deeper look into why some of these production start dates seem rather ambitious. Each of the above-mentioned reports come from My Entertainment World (via CS).
|
Kako se spominjalo, Cameron je imao u planu zapoceti sa snimanjem Avatara ovog proljeca, bez obzira na delay sa izlaskom filma.
Znaci film bi mogao izaci ili krajem 2017, ili negdje 2018. Ali prica se da Cameron ne zeli konkurenciju sa Star Wars 8, pa je vjerojatnije 2018.
|
|
|
04.02.2016., 18:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Quote:
*Hades* kaže:
Kao sta je vec spomenuto, unatoc nekima kaj misle da je Cameronu Avatar flop (po originalnosti), on je i dalje redatelj od kalibra.
Mozda ima taj jedan plagijat, ali ima i drugih svojih originalnih filmova koji su postali hitovi.
I dan danas mu se pamte i spominju hitovi stari do 30g.
I nisam bas primjetio da neki drugi redatelj pokusava slijedit njegove primjere snimanja.
Avatar je mozda kopija nekih filmova, ali ima tu svoju kreativnost kod produkcije.
Snimljen je i Star Wars 7 koji je cista kopija cetvorke pa se neki ne bune toliko.
|
možeš li mi reći čega je avatar bio plagijat, meni je to promaklo?
|
|
|
07.02.2016., 06:41
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
*Hades* kaže:
Kod ovog novog Avatara nije samo štos u 3D-u vec i sama tehnika snimanja. Softver koji Cameron koristi je nadogradjen, a zaboravio sam tocno o kakvim je tehnikalijama bila rijec...
(...)
|
Vrlo važno...jel' baš moramo znati o tehnici?
Mislim, nije da će film postati išta bolji ako budemo znali i cijelu Triviju napamet.
Što nas više bombarduju trivijalnostima to se lakše gutaju splačine koje nam neprimjetno serviraju - main feature. 
|
|
|
07.02.2016., 08:09
|
|
...
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
mfranic kaže:
možeš li mi reći čega je avatar bio plagijat, meni je to promaklo?
|
Šala, ne?
Pogledaj Ples s vukovima, Čovjek zvan konj i Pocahontas, samo kao uvod. Cameron je napravio iste scene kao i u Titanicu, ali, dobro, nije da je i to plagiranje, samo ponavljanje.
Quote:
Šabović Adis kaže:
Vrlo važno...jel' baš moramo znati o tehnici?
|
Kako da ne, to je bitnija stavka od sadržaja  Mislim, big fucking deal što je izumio novu vrstu kamere kad je snimao Titanic, nitko mu ni ne oduzima da je entuzijastički tech-freak, spotiče mu se samo kreativnost pri radu na onim važnijim dijelovima, kao što je sadržaj, ali valjda je bitnije naglasit kako je izmislio novu kameru nego da je kao scenarist očajan u nekim stvarima.
|
|
|
07.02.2016., 16:11
|
|
invictus maneo
|
Pa nebi se bas slozio da je ocajan ko scenarist. Iskazao se na filmovima poput Terminator 1, 2, Titanic, The Abyss, Aliens.
Mislim da je cista glupost ga pljuvat samo zato jer se nekima Avatar nije svidio, a ostali hitovi kao da mu se ne racunaju radi Avatara pa redatelj generalno ispada ''ocaj''..
|
|
|
07.02.2016., 16:36
|
|
chargé d'affaires
Registracija: May 2012.
|
Avatar uopće nije toliko loš film, malo je neinventivan scenarij, da, ali sve skupa meni se svidio i baš me zanima kako su to isplanirali s nastavcima. (Čini mi se da se kvaliteta filmova i serija prilično poboljšala u zadnje vrijeme, nekad su sequeli bili bez veze, sad znaju bit dosta dobri, pa se nadam da će tako i s ovim biti.)
|
|
|
07.02.2016., 16:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Jedva cekam da cameron cijelom modernoj kinematografiji pokaze kako se to radi.
Inaritu je jedini koji se trenutacno moze nosit s njim. Ali i dalje daleko ispod njega.
Bilo bi dobro da u jednom od buducih avatara napravi VR verziju.
|
|
|
07.02.2016., 17:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Quote:
Deckard kaže:
Kako da ne, to je bitnija stavka od sadržaja  Mislim, big fucking deal što je izumio novu vrstu kamere kad je snimao Titanic, nitko mu ni ne oduzima da je entuzijastički tech-freak, spotiče mu se samo kreativnost pri radu na onim važnijim dijelovima, kao što je sadržaj, ali valjda je bitnije naglasit kako je izmislio novu kameru nego da je kao scenarist očajan u nekim stvarima.
|
koju vrstu kamere?
|
|
|
07.02.2016., 17:49
|
|
...
|
Quote:
mfranic kaže:
koju vrstu kamere?
|
Otkud da ja to znam. Valjda za dubinsko snimanje. Pokazali su u nekom dokumentarcu o snimanju. Da je morao smanjiti nešto i postaviti na nešto da može bolje snimiti olupinu, a da takvo što nije postojalo.
|
|
|
07.02.2016., 18:58
|
|
invictus maneo
|
Za snimanje A2 je Cameron isao podmornicom u marijansku brazdu. Ja jedino znam za taj dokumentarac.
S obzirom da ce puno scena ukljucivat podvodni svijet, moglo bi dobro ispast u kvalitetnom 3D (ne ovi usrani konverti danas) i sa novim tehnikalijama snimanja.
Jos ne znamo synopsis za dvojku, odnosno o cemu ce se radit.
|
|
|
07.02.2016., 21:11
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Deckard kaže:
|
A ne znam...ima i taj moment kad se kaže "dobra kamera", al' ovaj valjda shvatio doslovno - njemu kamera igra glavnu ulogu. K'o glumac... 
|
|
|
07.02.2016., 22:01
|
|
...
|
Quote:
*Hades* kaže:
Za snimanje A2 je Cameron isao podmornicom u marijansku brazdu. Ja jedino znam za taj dokumentarac.
|
Pogledaj Ghosts of Abyss. Tu je sve rečeno što su morali napraviti da snime Titanic, a ima stvarno cool snimaka jer su ušli najdublje do sada u olupinu.
|
|
|
07.02.2016., 22:25
|
|
invictus maneo
|
Sta reci osim, svaka mu cast na odvaznosti.
|
|
|
08.02.2016., 01:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Što se mene osobno tiče, unatoč slabostima, Avatar je film koji se da pogledati u svrhu dvosatne zabave, a Promaja je uvreda za mozak.
Ali najgore je što se rade nastavci oba filma. Zašto, pobogu? (OK, znam, zbog love, pitao sam ljudski... )
|
|
|
16.04.2016., 13:15
|
|
Registrirana korisnica
Registracija: Apr 2011.
|
|
|
|
16.04.2016., 13:43
|
|
Treat Yo Self
|
Logo

|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:34.
|
|
|
|