Svjetsko nogometno prvenstvo 2022 Katar Pustinjsko nogoloptanje |
18.12.2022., 08:33
|
|
Qué mirás, bobo?
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
Luyindula kaže:
Ta statistika vjerojatno ne uračunava raspucavanja, a to daje ogroman obol Livakovicu za uzeti titulu najboljeg golmana.
I dalje sam stava da Martinez nema šanse, pogotovo ako Mbappe i Messi podjele medju sobom titulu najboljeg igrača i najboljeg strijelca. Ode li sve to Messiju, možda bi Lorris mogao biti najbolji golman ako ne bude imao blackout kao u prošlom finalu.
|
Nemam pojma, ja imam osjećaj da Lloris ima najmanje šanse za ovo  Shodno tome, osvojit će Livaković, jedino ako Martinez ne upiše danas clean sheet i titulu 
|
|
|
18.12.2022., 08:58
|
|
Moderator
Registracija: May 2012.
|
Meni najveće otkriće Amrabat, ne znam jel može ovako igrati na klupskom nivou, al ovdje je držao cijelu vezu.
Pomalo mi je otkriće i Livakovicev talent za penale. Jučer je opet imao lošu reakciju kod gola, a poslije skinuo zicera, pa se iskupio. Rekao bi da je strancima on definitivno otkriće, kao i Juranovic koji je osim prvih pola sata s Kanadom imao odličan turnir, iako nitko od njega nije ništa očekivao
|
|
|
18.12.2022., 09:31
|
|
Zagreb
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
ervi34 kaže:
Nije on baš neko otkriće jer je par godina ponajbolji golman Premiershipa, a za reprezentaciju se iskazao i na prošloj Copi.
|
ne kao otkriće nego kao najbolji golman
|
18.12.2022., 09:35
|
|
Zagreb
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
Bastard kaže:
Meni najveće otkriće Amrabat, ne znam jel može ovako igrati na klupskom nivou, al ovdje je držao cijelu vezu.
Pomalo mi je otkriće i Livakovicev talent za penale. Jučer je opet imao lošu reakciju kod gola, a poslije skinuo zicera, pa se iskupio. Rekao bi da je strancima on definitivno otkriće, kao i Juranovic koji je osim prvih pola sata s Kanadom imao odličan turnir, iako nitko od njega nije ništa očekivao
|
Moguće da je i do postavke igre Maroka i Fiorentine
|
18.12.2022., 09:45
|
|
Retardirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
Bastard kaže:
|
Iako ne pratim HNL, za Livakovica sam jos davno cuo da je majstor za penale. Na crti je takoder vrhunski golman. Izlazak s crte je njemu izlazak izvan comfort zone, u modernom nogometu je to jako bitno tako da je on iz svojih talenata vec sad izvukao 100%.
Moze "prevariti" definitvno i izgledati kao top svjetski golman.. Nesto slicno kao De Gea..
|
18.12.2022., 11:06
|
|
Moderator
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
sesve kaže:
Nemam pojma, ja imam osjećaj da Lloris ima najmanje šanse za ovo  Shodno tome, osvojit će Livaković, jedino ako Martinez ne upiše danas clean sheet i titulu 
|
Po statistici Lloris bi i trebao imati male šanse, ali znamo što je statistika
Prema podatcima to izgleda ovako:
Livaković:
Nastupa: 7 (prosjek minuta po utakmici: 99 minuta)
Primljenih golova: 7 (po utakmici 1.0)
Obranjenih udaraca: 25
Bonus: 4 obranjena penala u raspucavanju
Bono:
Nastupa: 6 (prosjek po utakmici: 95 minuta)
Primljenih golova: 5 (po utakmici 0,8)
Obranjenih udaraca: 7
Bonus: 2 obranjena penala u raspucavanju
Lloris:
Nastupa : 5 (prosjek minuta po utakmici: 90 minuta)
Primljenih golova: 4 (po utakmici 0,8)
Obranjenih udaraca: 10
Martinez:
Nastupa: 6 (prosjek minuta po utakmici: 95 minuta)
Primljenih golova: 5 (po utakmici: 0,8)
Obranjenih udaraca: 5
Ako se ne varam, jednom u povijesti je zlatna rukavica bio vratar čija ekipa nije ušla u polufinale, pa bi ovoj listi dodao još jednog čovjeka iako su mu šanse minimalne:
Szczęsny:
Nastupa: 4 (prosjek minuta po utakmici: 90 minuta)
Primljenih golova: 5 (po utakmici: 1,3)
Obranjenih udaraca: 23
Zaključak: Livaković ima više obranjenih udaraca od preostala tri vratara iz polufinala zajedno. Imat će nastup više od Bonoa i Llorisa. Naravno, Martinez i Lloris još imaju taj današnji nastup i sigurno bi ova utakmica mogla prelomiti situaciju ako netko bude imao izvanredan dan, ali po svim pokazateljima Livaković je dao daleko najveći doprinos jednoj ekipi kao vratar.
|
|
|
18.12.2022., 12:23
|
|
Vorumska avangarda
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
Luyindula kaže:
Po statistici Lloris bi i trebao imati male šanse, ali znamo što je statistika
Prema podatcima to izgleda ovako:
Livaković:
Nastupa: 7 (prosjek minuta po utakmici: 99 minuta)
Primljenih golova: 7 (po utakmici 1.0)
Obranjenih udaraca: 25
Bonus: 4 obranjena penala u raspucavanju
Bono:
Nastupa: 6 (prosjek po utakmici: 95 minuta)
Primljenih golova: 5 (po utakmici 0,8)
Obranjenih udaraca: 7
Lloris:
Nastupa : 5 (prosjek minuta po utakmici: 90 minuta)
Primljenih golova: 4 (po utakmici 0,8)
Obranjenih udaraca: 10
Martinez:
Nastupa: 6 (prosjek minuta po utakmici: 95 minuta)
Primljenih golova: 5 (po utakmici: 0,8)
Obranjenih udaraca: 5
Ako se ne varam, jednom u povijesti je zlatna rukavica bio vratar čija ekipa nije ušla u polufinale, pa bi ovoj listi dodao još jednog čovjeka iako su mu šanse minimalne:
Szczęsny:
Nastupa: 4 (prosjek minuta po utakmici: 90 minuta)
Primljenih golova: 5 (po utakmici: 1,3)
Obranjenih udaraca: 23
Zaključak: Livaković ima više obranjenih udaraca od preostala tri vratara iz polufinala zajedno. Imat će nastup više od Bonoa i Llorisa. Naravno, Martinez i Lloris još imaju taj današnji nastup i sigurno bi ova utakmica mogla prelomiti situaciju ako netko bude imao izvanredan dan, ali po svim pokazateljima Livaković je dao daleko najveći doprinos jednoj ekipi kao vratar.
|
Bas gledam negde nesluzbeno sto je key decider kod Golden Glove-a: Number of Clean Sheets
Bono ima 4
Martinez 3
Lloris i Livakovic 2
Po ovome ima Livakovic najmanje sansi.
Po broju obrana Livakovic je daleko ispred svih na turniru.
Cini mi se da ce na kraju biti ko i '98, kad je Ladic svima bio najbolji golman turnira, pogotovo partijama u 1/4 finala i utakmici za 3. mjesto, a nagradu je ubrao Barthez
|
18.12.2022., 12:28
|
|
...
Registracija: Dec 2008.
|
poša san napisat neki dugačak post o tome kako je skrivija penal i kako ne izlazi na centaršute (ovaj marokanski gol je isto barem polunjegov), al onda san svatija da nema smisla jer je volumen obrana jednostavno toliko nadmoćan da su ovo zapravo dvi sitnice, tim više što je za penal on kriv puno manje od zadnje linije
mislin da bi sve obrane svita na turnirskom natjecanju zaminile golmana koji će na 70 posto lopti izać, a ostalih 30 posto pustit obrambenima da čiste ako mogu za golmana koji će taj omjer imat na 30-70, ali će ti obranit svaki šut, neće mu lopta prolazit kroz ruke i ima gotovu nadnaravnu sposobnost da zaustavlja 1 na 1
ključne riči su turnirsko natjecanje, zato je još uvik u Dinamu
|
18.12.2022., 13:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Meni je iskreno smijuria to drkanje golmana da moraju igrat nogom, ne bit na crti itd. Realno malo ekipa uopće ima toliko kvalitetne stopere da vode igru i odigravaju odličan izlazak iz presinga, a kamoli još da imaju top golmane koji znaju igrat. I onda na uštrb toga šta golman ne zna igrat nogom "pati" mu karijera, a to šta odrađuje odlično ovaj dio među stativama pada u drugi plan.
Npr, šta mi je komentira neko, neki "six" da je izbornik bi sigurno tražia golmana koji igra nogom, igra bi mu Šutalo, a ne Lovren itd i vjerojatno bi se oprostia od natjecanja već u grupi
Slažem se da Livaković je očajan na istrčavanja, ali eto Neuer je valjda najjači golman igrač ikad pa ga popije kroz uši i bukira ekipi let kući. Ja ipak biram u tom slučaju golmana koji ne prima golove kroz uši pa nek se neko drugi izdrkava protiv Kolna s golmanom igračom.
|
|
|
18.12.2022., 13:45
|
|
...
Registracija: Dec 2008.
|
ma to za igranje nogon kbkk, al ono panično kad neko ubacuje, a ti si Lovren i znaš da ne smiš kiksat jer ti se ovaj neće maknit u petercu nije za bacit
zato san i reka da je na turnirskon natjecanju to najmanje važno, ne smiš primit što ne smiš primit, obranit još koju ne bi triba i eto te u polufinalu
na duge staze je druga priča
|
18.12.2022., 14:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2021.
|
Quote:
frane mafia kaže:
Meni je iskreno smijuria to drkanje golmana da moraju igrat nogom, ne bit na crti itd. Realno malo ekipa uopće ima toliko kvalitetne stopere da vode igru i odigravaju odličan izlazak iz presinga, a kamoli još da imaju top golmane koji znaju igrat. I onda na uštrb toga šta golman ne zna igrat nogom "pati" mu karijera, a to šta odrađuje odlično ovaj dio među stativama pada u drugi plan.
Npr, šta mi je komentira neko, neki "six" da je izbornik bi sigurno tražia golmana koji igra nogom, igra bi mu Šutalo, a ne Lovren itd i vjerojatno bi se oprostia od natjecanja već u grupi
Slažem se da Livaković je očajan na istrčavanja, ali eto Neuer je valjda najjači golman igrač ikad pa ga popije kroz uši i bukira ekipi let kući. Ja ipak biram u tom slučaju golmana koji ne prima golove kroz uši pa nek se neko drugi izdrkava protiv Kolna s golmanom igračom.
|
Šutala sigurno ne bi poluspremni Lukaku silovao kao Lovrena
Igranje nogom kod golmana je postalo pomodarstvo, jer se zanemaruje njihova glavna zadaća, tu se slažem s tobom, ali kod stopera u današnje vrijeme je to standard
|
|
|
18.12.2022., 16:16
|
|
Moderator
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Aubrigo kaže:
Bas gledam negde nesluzbeno sto je key decider kod Golden Glove-a: Number of Clean Sheets
Bono ima 4
Martinez 3
Lloris i Livakovic 2
|
S druge strane, Bono i Lloris imaju utakmicu manje. A Livakovic je protiv Brazila primio u produzetcima.
Kako je plaza rekao, broj obrana je toliko nadmoćan da bi sve drugo bila smijurija, unatoč dobro poznatim Livakovicevim manama. Gledajući isključivo ovak turnir jel.
|
|
|
18.12.2022., 16:33
|
|
To sam što jesam!
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
Aubrigo kaže:
Bono ima 4
Martinez 3
Lloris i Livakovic 2
Po ovome ima Livakovic najmanje sansi.
Po broju obrana Livakovic je daleko ispred svih na turniru.
Cini mi se da ce na kraju biti ko i '98, kad je Ladic svima bio najbolji golman turnira, pogotovo partijama u 1/4 finala i utakmici za 3. mjesto, a nagradu je ubrao Barthez
|
Al onda je bila i razlika u tome što ih je Ladić primio 5, a Barthez samo 2...
|
18.12.2022., 16:44
|
|
Qué mirás, bobo?
Registracija: Apr 2008.
|
Ok, sad je Hugo sigurno otpao 
|
|
|
18.12.2022., 16:48
|
|
Vorumska avangarda
|
Quote:
sesve kaže:
Ok, sad je Hugo sigurno otpao 
|
Martinez ili Bono, mislim da je tu i puno "diplomacije", i ako Gvardiol dobije nagradu za najboljeg mladog, Livakovic je totalno out, a ako Messi dobije za najboljeg igraca, mogao bi Bono biti biti u prednosti pred Martinezom, da svi ponesto dobiju
|
18.12.2022., 17:26
|
|
To sam što jesam!
Registracija: Jan 2015.
|
Ne znam kolko im znači, al još jedan statistički podatak - Livaković je dvaput bio u momčadi kola, Martinez jednom, Bono i Lloris nisu...
|
18.12.2022., 17:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Aubrigo kaže:
Martinez ili Bono, mislim da je tu i puno "diplomacije", i ako Gvardiol dobije nagradu za najboljeg mladog, Livakovic je totalno out, a ako Messi dobije za najboljeg igraca, mogao bi Bono biti biti u prednosti pred Martinezom, da svi ponesto dobiju
|
Messi je sad i najbolji strijelac ako se ne varam
Ako pokupi obadvije nagrade onda je Bono u prednosti
|
|
|
18.12.2022., 17:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
OnajKojiJeDošao kaže:
Ne znam kolko im znači, al još jedan statistički podatak - Livaković je dvaput bio u momčadi kola, Martinez jednom, Bono i Lloris nisu...
|
Da je FIFA poznata po poštenju, onda nebi uopće bilo dvojbe oko toga da je Livaković prvi golman turnira
Ovako se u obzir moraju uzimati faktori koji nemaju veze s učinkom na terenu
|
|
|
18.12.2022., 17:32
|
|
Vorumska avangarda
|
Quote:
Axl rose kaže:
Messi je sad i najbolji strijelac ako se ne varam
Ako pokupi obadvije nagrade onda je Bono u prednosti
|
Je, rekao bih i ja da je tak, ako idu dijeliti "svakome ponesto". Da Gvardiol ne dobije nagradu za najboljeg mladog igraca bilo bi mi sokantno, jucer i danas citam koliko ga svi svjetski punditi isticu i hvale
|
18.12.2022., 18:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Kolo Muani
Idealan za PSG i poziciju pivot napadača uz Mbappea.
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:13.
|
|
|
|