Alternativno liječenje Sve ono što ne spada u službenu medicinu |
|
|
08.08.2024., 10:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2018.
|
Quote:
dotur tonci kaže:
kako izgleda tvoja dnevna prehrana?
|
ja sam 16 mj na LCHF tako da to nije puno spojivo sa veganizmom. dakle prvi obrok ručak oko 13 sati ; -ili veeelika salata od punooo naribano-nasjeckanog kupusa i ponesto nasjeckane obicne kristal salate, malo nasjeckane crvene kapule , začinjeno sa punoo masl ulja i malo jabuc octa, sol, papar i dodano nasjeckane pancete, naribanog ementalera, jedno tvrdokuhano jaje razmrvljeno, malo prehrambenog kvasca -ili umjesto toga (ako je dan kada vježbam, pa nakon workouta) onda 100tinjak grama batata pečenog, pa ohlađenoh i nasjeckanog sitno i umjesanog u masl ulje sa malo cimeta i podgrijano onda u pecnici. Drugi dio ručka nasjeckano na snitive 1 kuhano jaje i ma svakoj snitici komadic pancete i komadic sira, sve umoceno malo u ulje tj u prethodni tanjur sa ostatkom m ulja i cimeta. Treći dio; ili neka konzerva sardina(ili fileta skusr, tune) ili neko mljeveno meso sarastoplj sirom ili lignje ili pileća krilca. Desert samo ponekad malo pistaća. Večera; kefir kojeg sam radim, pa onda blendano; 1 avocado, 1 limun, celer, nesto orasastih koji su se namakali barem 12 sati, voda, kiselo vrhnje, malo kelpa u prahu, malo hemp proteina u prahu. Drugo jelo; snite sira sa snitama sunke ili prsuta i Treće ili desert; hrpa svjezeg sira pomjesanog sa masnim kiselim vrhnjem i malo slaga + malo stevie i kakao praha pravoga. Dakle jedini UH je taj batat danima kada vjezbam, ali i to planiram izbacit i već to ostvarujem
|
|
|
08.08.2024., 10:15
|
|
Registrirani korisnik
|
kako dugo nisam na UH, postao sam suprotno od IR tj Insulin Sensitive sam , tako da mi je tjelo metabolicki flexibilno, sto znaci da lako šalta na masnoće kao izvor energije kada se ne jede, sta opet znaci da ja nemam bolesnih i čestih potreba za jelom. Jedem 2 puta na dan, ponekad barem jednom mjesecno čak Nijednom na dan i to me uopće ne tangira u smislu da sam gladan tada, da nemam energije ili sl. dakle prosjecan homosapiens koji jede zato da bi mogao dobro zivjeti i raditi, a NE živim zato da bih Jeo kao većina hrvata
|
|
|
08.08.2024., 10:22
|
|
Registrirani korisnik
|
imate sve lijepo objasnjeno u "Istine i laži o hrani" od Anite Šupe, i nesto jelovnika u njenoj LCHF kuharici,..onak za pocetak, npr Na rubu znanosti i paleo prehrana sa A Š
|
|
|
08.08.2024., 16:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2023.
|
Amateri!  Javite se kad budete na raw vegan LCHF keto prehrani. 
(valjda tad nitko neće imati nikakvih prigovora ni na bubrege ni gušterače  )
|
|
|
08.08.2024., 17:53
|
|
Registrirani korisnik
|
a Profiji neka savjetuju ovdje ljudima 3 kg voća dnevno, To je naravno Low Carb sa tonom Carbs
|
|
|
08.08.2024., 18:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ymbz kaže:
a Profiji neka savjetuju ovdje ljudima 3 kg voća dnevno, To je naravno Low Carb sa tonom Carbs
|
ne, ovo moje je LC, a ujedno i raw i vegan. Tu ne ide slatko voće, nego avokado i takva hrana. Ovo vaše je inferiorno mojem jer sam ja spojila te dvije dijete u jednu pa imaš same benefite i ništa rizika.
ovo za 3 kg sam napisala jer je čovjek pitao za Alena i tu prehranu pa sam objektivno odgovorila da sirovojelci tako jedu, ali ovo moje je bolje od Alena i Anite zajedno.
ali ja nikom ništa ne savjetujem, nek svatko jede kako hoće, samo sam dala tu ideju kako da hrana bude još bolja!
|
|
|
08.08.2024., 19:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
Quote:
Remedia kaže:
|
rezultati odreduju tko je u pravu..ljudi su se izljecili od mnogih stvari, imas njihova svjedocanstva, "doktori" ostali sokirani...tj. brokeri farmakomafije ostali sokirani
joj kako to, sta ne postoji samo "lijecenje" tabletama?
jedna stvar je jak imunitet, druga stvar je ono sto je potrebno za odrzavanje konstantnog priljeva novca, odnosno profita..
medicina je uspjesna ako ima sve manje i manje bolesnih, ali onda ima manje i manje profita i dolazis do "problema"...od zdravog profita nema...to je svijet u kojem zivimo
zapitaj se u kakvim iluzijama zivis kad ti smeta voce i povrce?
i kako mozes tvrditi da je netko u krivu, ako ljudi salju svoja svjedocanstva?
mozda nisi spreman prihvatiti istinu?? kako moze biti mrkva ili breskva problem, a super je gazirano pice, meso puno steroida ili rafinirani uhljikohidrati?? razna brza hrana puna dodataka,bojila i slicno??
|
|
|
08.08.2024., 22:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
miss.silence kaže:
ne, ovo moje je LC, a ujedno i raw i vegan. Tu ne ide slatko voće, nego avokado i takva hrana. Ovo vaše je inferiorno mojem jer sam ja spojila te dvije dijete u jednu pa imaš same benefite i ništa rizika.
ovo za 3 kg sam napisala jer je čovjek pitao za Alena i tu prehranu pa sam objektivno odgovorila da sirovojelci tako jedu, ali ovo moje je bolje od Alena i Anite zajedno.
ali ja nikom ništa ne savjetujem, nek svatko jede kako hoće, samo sam dala tu ideju kako da hrana bude još bolja!
|
aaaHa, onda isprika. Da, sirovojelci jedu 2-3 ,pa i vise kg voća, točno. A ako nije neka velika tajna-jel može u par recenica kratki opis tog vaseg LC raw jelovnika u jednom danu?
|
|
|
08.08.2024., 22:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
xxcurious kaže:
kakvim bre šećerom, glukozom! razumi da nimalo nije isto.. priroda je priroda..
glukoza je pokretačka energija, naše tijelo treba sastojke iz voća..........
glukoza! a ne šećer konzumni rafinirani koji je štetni.. glukoza (jest šećer ali ne ŠEĆER velikim slovima, onaj štetni iz trgovine jebemu kru od kojeg ti čvimbe rastu na čelu i podvoljku), barataj ispravnim pojmovima
|
ja nemam vremena sada za predavanje iz osnova fiziologije. Konzumni bijeli, stolni šečer je disaharid koji se sastoji od jedne molekule glukoze i od jedne molekule fruktoze, a koliko nam treba glukoza i koliko i kako nam steti glukoza, i koliko nam treba ili steti fruktoza -to si sami čitajte ili gledajte ili slusajte u predavanjima onih koji znaju kako ljudsko tjelo funkcionira,..evo na primjer jednog ooodličnog predavaca koji puno zna, koji je bio vrhunski sportas, koji je 6 godina bio vegan prije nego je presao na Keto, pa vam on objasni osnove o šečeru, o glukozi, o fruktozi, o maltozi itd.; https://www.youtube.com/watch?v=FjgYvp7pkpI
|
|
|
08.08.2024., 22:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
miss.silence kaže:
ne, ovo moje je LC, a ujedno i raw i vegan. Tu ne ide slatko voće, nego avokado i takva hrana.
|
ja imam 1 raw vege obrok nekih godinu dana,, i to blendano; 1 avocado (cca 150-200 gr), 1 limun bez kostica, 100 gr zelenih stapki celera, 2 brazilska orascica (prethodno namakeni), 20tag grama oraha(prethodno namakani), 1 žlica MCT ulja, malo stevie u prahu, malo kelpa u prahu, cca 7 gr hemp proteina, par listova salate i 1,5 dcl vode. ...brailske i obicne orahe mjenjam ponekad za samljevene lanene sjemenke i hemp sjemenke. To je, fino, hranjivo, raw i LC. No , kako nemam problema sa strahom od hrane animalnog porjekla , ja sam taj fini blend učinio PREfinim dodavajući finoooo masno kiselo vrhnje(cca 70 gr) , pa cak i malo masnog slaga (i jedno i drugo sa min secera). finoooo, toliko da je to jedino jelo koje mjesecima jedem ama bas svaki dan
|
|
|
08.08.2024., 23:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
ymbz kaže:
...pa, prije 6 i po godina sam bio na raw vege i jeo sam vise od 2 kg voća. No, nismo svi isti i treba malo experimentirati,...jer sve ovisi o tome što se želi postići. Npr ja sam uspio postići neke rezultate već nakon 2 mjeseca ,-postigao sam upalu prostate, a nakon 14 mj i puknuće čira na želucu. No, uz malo sreće i puno molitve se ipak i duže može biti na toj prehrani koja je sve -osim prehrane za ljude, tj evo, 1 moj poznanik je i 12 godina odlično vozio na raw vege pogon, no , onda su mu izvadili 1 bubreg. Ipak, navodno postoje ljudi, vjeroj 0,1% onih koji će i uspjeti do groba tako dogurati. Kako sam i naveo u postu nekoliko redaka iznad ovoga, pogledajte ga cjelog obavezno, jer se navode nepobitne činjenice da ljudi NISU dizajnirani za ugljikohidrate. Da, nesto malo, 5% ili max10% ukupne kalorijskog dnevnog unose, ali nikako vise od toga, tako smo egzistirali i napredovali 200 000 godina i nikakvo vege fantaziranje iz ovih modernih vremena ne vodi Nikamo. Ljudi su CUCINIVORES ! ..nemojmo zaboravit da je i neandertalac upotrebljavao vatru, a ipak smo mi homosapiensi tada tek dolazili kao vrsta. Od natrpavanja voćem , tj natrpavanja ŠEČEROM , tj natrpavanja sa ugljikohidratima imat čete samo štetu, Inzulinsku Rezistenciju i sve ono u sto ona vodi.... A sad se postavlja samo pitanje; kada če se i kod koga , i kako ta šteta ispoljavati.
|
Hoćeš reći da ti je sirova hrana uzrokovala upalu prostate i puknuće čira? Vrlo čudna teza. Znam ih puno na raw dijeti, svi su savršeno zdravi i nikome nije pukao čir. A energije imaju napretek. S druge strane, oni koji jedu pancetu, šunku, masno vrhnje i jaja imaju začepljene žile i druge prateće bolesti. Jedva se spašavaju hrpom lijekova. A nekada ni to ne pomogne.
Raw dijeta nije natrpavanje voćem, već je voće jedan od segmenata takve prehrane.
|
|
|
09.08.2024., 07:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Arsen kaže:
Hoćeš reći da ti je sirova hrana uzrokovala upalu prostate i puknuće čira? Vrlo čudna teza. Znam ih puno na raw dijeti, svi su savršeno zdravi i nikome nije pukao čir. A energije imaju napretek. .
|
sto se tice upale prostate prije raw nisam imao problema sa tim organom, tako da logički možemo zaključiti da je najvjerojatnije raw uzrokovao upalu. A što se tiče čira -ja sam imao 20tak god prije toga problema sa želucem tako da raw najvjerojatnije nije to uzrokovao, ali nije ama bas nista niti pomogao tokom 14 mjeseci. ....
"..svi su savršeno zdravi i imaju energije na pretek..." -to je raw vege propaganda na koju sam i ja nasjedao dok sam bio na raw, .., da ,skoro svima se tada čini da su zdravi i puni energije, ali to Nije samo zbog raw, nego većinom radi toga sto su sa svog tijela zbacili teške okove u obliku hrpe procesirane hrane, žitarica, škroba, industrijskih procesiranih biljnih ulja i sl nezdrave hrane
|
|
|
09.08.2024., 07:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ymbz kaže:
"..svi su savršeno zdravi i imaju energije na pretek..." -to je raw vege propaganda na koju sam i ja nasjedao dok sam bio na raw, .., da ,skoro svima se tada čini da su zdravi i puni energije, ali to Nije samo zbog raw, nego većinom radi toga sto su sa svog tijela zbacili teške okove u obliku hrpe procesirane hrane, žitarica, škroba, industrijskih procesiranih biljnih ulja i sl nezdrave hrane
|
Također, od toliko puno šećera, naravno da imaš puno energije i moraš ić trčat ili radit nešto da izbaciš svu tu energiju. Ali ima nešto stvarno lijepo s duhovne strane na toj hrani.
|
|
|
09.08.2024., 07:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Arsen kaže:
.... S druge strane, oni koji jedu pancetu, šunku, masno vrhnje i jaja imaju začepljene žile i druge prateće bolesti. Jedva se spašavaju hrpom lijekova. A nekada ni to ne pomogne.
.
|
takvu nonsence može izvaliti sam o netko tko nije proucio 2 stranice o ljudskoj fizionomiji . Da, panceta , šunka, vrhnje i jaja hoće začepit žile i potaknut druge prateće bolesti AKO ih se jede sa kruhom, krumpirom, rižom, paštom, uz dodatak industrijskih ulja i slatkiša, onda zaista hoće. No, ako ih se jede BEZ nabrojanog -eeee, onda dolazimo do sličnosti sa "paleo prehranom" tj do prehrane kojom se homosapiens hranio 199 000 godina , a sva ova vegetarija je "izum" novijeg doba i jedva da je Kapljica u moru vremena koje smo proveli u paleo razdoblju, a kako tada Nismo izumrli onda je jasno da nas je ta hrana hranila.
jaja, životinjske masnoće, meso, riba, ponešto mliječnog -to je štetno SAMO ako se kombinira sa hrpom ugljikohidrata što i JEST slučaj u nezdravoj "građanskoj hrani"
|
|
|
09.08.2024., 08:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
miss.silence kaže:
............ Ali ima nešto stvarno lijepo s duhovne strane na toj hrani.
|
ja doživljavam nešto stvarno lijepo s duhovne i tjelesne strane od kad sam se skinuo sa nezdravog dijela građanske hrane ,a pogotovo kada sam se skinuo sa ama baš SVIH stimlansa bilokoje vrste. ..ima sve više i više ljudi kojima u rjesavanju problema sa zdravljem nije pomogla ni veganska , ni raw prehrana, pa su krenuli u klasicni LC i Keto, pa im niti to nije pomoglo , i onda su na kraju uspjeli u Carnovore djeti , djeti bez trunke bilocega veganskog, koju su mislili isprobat samo na mjesec -dva kao ultimativnu eliminacijsku prehranu, i onda se mnogo njih više nije niti htjelo maknut se s toga , tako da su i po par decenija na tome već neki. Zanimljivo da je sve više i više mladih liječnika u tom "carnivore" svijetu,..., i uglavnom se svi takvi kunu u tot tjelesni i dusevnu kvazinirvanu. Neznam točno o tome, jer sam prekopao samo u teoriji , no ima jos vremena za provjerit i u praxi(al taj jelovnik zaista djeluje žalosno, nažalost)
|
|
|
12.08.2024., 20:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Neno Saboci · 9 h ·
U današnjem Jutarnjem listu možete pročitati moje iskustvo sirove prehrane.
https://www.jutarnji.hr/life/zivotne...viska-15491124
ako je tko pretplaćen pa da nam objavi ovdje
|
|
|
26.08.2024., 10:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Umirovljeni branitelj Nenad Saboci već godinama živi na sirovoj hrani
|
|
|
01.09.2024., 15:00
|
|
Registrirani korisnik
|
topla preporuka da pogledat ovaj dokumentarac iz 2011g, glavni akteri T. Colin Campbell, sa cornell instituta gdje je dodić bio i dr. Caldwell Esselstyn koji su oboje radili velika istraživanja utjecaja hrane i bolesti
Forks Over Knives
https://www.imdb.com/title/tt1567233/
|
|
|
03.09.2024., 17:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Ako malo pratite Dodića. Pitanja i odgovori su mu u istoj sekundi na facebook stranici i svi profili sa kojih su postavljenja pitanja lažni. Mene je blokirao
|
|
|
03.09.2024., 22:00
|
|
Registrirani korisnik
|
zato što ljudi većinom postavljaju ista pitanja i onda samo ima već spremljene odgovore i napravi samo paste
pa imaš i krcato ljudi koji odgovaraju u komentarima, teško da su to lažni profili
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:02.
|
|
|
|