Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.08.2014., 21:05   #81
Quote:
premužić kaže: Pogledaj post
Malo je nejasno kako netko kome se Milanović nikako ne dopada i tko ne voli stare komunjarske kadrove priznaje da glasa upravo za njih?!
Tko je rekao da glasam za njih? Rekao sam da sam sklon ljevici, sto je malo siri pojam. To znaci da cu statisticki gledano prije glasati za SDP, laburiste, Orah ili slicno nego za HDZ, HSP ili slicno.

Ne znaci da cu uvijek za istu stranku, a ne znaci niti da cu uvijek nuzno za lijevicu, bilo bi nerazumno biti bas toliko ideoloski tvrd da po difoltu glasam za nekoga samo zato sto si je priljepio neki predznak.

U konacnici mi je politicki pragamtizam vazniji od ideologije.

Glupo je medjutim da se o tome raspravljamo i da su takvi adhomeinicni argumenti uopce dozvoljeni u diskusiji, tema nisam ja niti moje glasacke sklonosti, a jos su manje relevantna pozivanja na neko pretpostavljeno "komunjarstvo" ili slicne frazisticke gluposti na koje necu ni odgovarat

To je ionako veci razlog sto rijetko glasam za desnicu od ideoloskog. Svi politicari su skloni frazama i populizmu te me ljevicari lokalni znaju pravo nasmijavat, al sa desnicarima brate se ponekad covjek osjeca gotovo kao u vrticu, toliko praznih parola i jeftine magle da prije ili kasnije pocne vrijedjati inteligenciju. A i nacionalni osjecaj bi trebao onome tko ga ima, kakav je to politicar koji svoje birace smatra takvim debilima da mu se retorika svodi na gotovo slucjano nizanje bombasticnih fraza (a nije sindikalac ). Mogli bi napraviti neku aplikaciju kao onu za njuejdjere

A sto se starih "komunjarskih kadrova" tice kao sto vidimo iz Turudicevog primjera taj profil osobe nije ideoloski odredjen. Komunjarski kadrovi tog tipa su prije svega i tada bili karjeristi koji su podrzavali onoga kroz kojeg su ostvarivali interese, kao sto danas podrzavaju neke druge kroz koje ostvaruju opet svoje interese i prilicno ih je iz prvih redova partijskih sastanaka preko noci skocio u prve crkvene redove. Ideologije su sa debile koji ih puse i lukavce koji ih koriste.

Zadnje uređivanje Beljki : 17.08.2014. at 21:13.
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2014., 22:50   #82
Quote:
Beljki kaže: Pogledaj post
Ideologije su sa debile koji ih puse i lukavce koji ih koriste.
i za lukavcima bogomdano građanstvo koje tim lukavcima (lijevim i desnim) omogućuje i tolerira političko-ideološku "tranziciju", dapače nagrađuje ih za to već 23 godine, i u tom ne vidi ni najmanji problem.

ma nisu za to krivi oni, ni njihove ideološke promjene kaputa, kriv je narod - a bojim se upravo zato jer je u većinskom dijelu isti takav - samo je u određenom trenutku promjenio kaput pa umjesto jednopartijskom totalitarizmu nastavio se klanjati višestranačkoj demokraciji.
žalac_1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2014., 16:54   #83
Rvacko krivosuđe u punom sjaju!

Čak ni propisne packe ovaj mutni Vranjin zenga nije dobio!
Old 18.08.2014., 23:31   #84
Turudić može imati svoj osobni stav. Ako ne voli ovu vlast , onda je to njegova stvar. Osim toga, ova vlast nema rezulata , osim linićeve fiskalizacije, za koju su svi stručnjaci pričali da nikada to neće uspijeti. Radili su znanost tamo gdje je nema , a to je porezništvo.
zacuden is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2014., 07:19   #85
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
a šta ako se dokaže da laže kad kaže da ga prate?
a to će to dokazati? Oni?
frch is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2014., 07:22   #86
Zanimljivo kako nikome nije smetao angažman Suca Željka Rogića

https://www.youtube.com/watch?v=cig_8gUVLJ4

privatno mišljenje nego šta

https://www.youtube.com/watch?v=yJoVYjQwy1E

frch is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2014., 11:42   #87
Za tog suca prvi puta cujem, nisam jos pogledao video ali u opisu pise da je podnio ostavku zbog referenduma. Samim time vise nije djelatnik suda niti predstavnik sudbene vlasti pa se ne mogu primjeniti iste kritike kao u slucaju Turudica. Da je Turudic dao pri tome ostavku i nastupa iskljucivo osobno te vise ne predstavlja sud nikom nista, takva ogranicenja javnih istupa i politickih izjava su vezana uz funkciju, a ne osobu
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2014., 16:17   #88
Quote:
Tko je rekao da glasam za njih? Rekao sam da sam sklon ljevici, sto je malo siri pojam. To znaci da cu statisticki gledano prije glasati za SDP, laburiste, Orah ili slicno nego za HDZ, HSP ili slicno.

Ne znaci da cu uvijek za istu stranku, a ne znaci niti da cu uvijek nuzno za lijevicu, bilo bi nerazumno biti bas toliko ideoloski tvrd da po difoltu glasam za nekoga samo zato sto si je priljepio neki predznak.

U konacnici mi je politicki pragamtizam vazniji od ideologije.

Glupo je medjutim da se o tome raspravljamo i da su takvi adhomeinicni argumenti uopce dozvoljeni u diskusiji, tema nisam ja niti moje glasacke sklonosti, a jos su manje relevantna pozivanja na neko pretpostavljeno "komunjarstvo" ili slicne frazisticke gluposti na koje necu ni odgovarat

To je ionako veci razlog sto rijetko glasam za desnicu od ideoloskog. Svi politicari su skloni frazama i populizmu te me ljevicari lokalni znaju pravo nasmijavat, al sa desnicarima brate se ponekad covjek osjeca gotovo kao u vrticu, toliko praznih parola i jeftine magle da prije ili kasnije pocne vrijedjati inteligenciju. A i nacionalni osjecaj bi trebao onome tko ga ima, kakav je to politicar koji svoje birace smatra takvim debilima da mu se retorika svodi na gotovo slucjano nizanje bombasticnih fraza (a nije sindikalac ). Mogli bi napraviti neku aplikaciju kao onu za njuejdjere

A sto se starih "komunjarskih kadrova" tice kao sto vidimo iz Turudicevog primjera taj profil osobe nije ideoloski odredjen. Komunjarski kadrovi tog tipa su prije svega i tada bili karjeristi koji su podrzavali onoga kroz kojeg su ostvarivali interese, kao sto danas podrzavaju neke druge kroz koje ostvaruju opet svoje interese i prilicno ih je iz prvih redova partijskih sastanaka preko noci skocio u prve crkvene redove. Ideologije su sa debile koji ih puse i lukavce koji ih koriste.
Na temi o Turudiću si TI sam spomenuo kojima si strankama skloniji a kako se u "kukurikavce" slilo sve lijevo opravdano sam zaključio da je jasno tko je tvoj izbor i to nije nikakva uvreda već obična konstatacija!!A što se tiče Turudića ja sam potpuno inferioran ali mi se gadi gledati i slušati one koji su ga kovali u nebo, kad je nekoliko puta "srezao" Sanadera i osudio ga,a danas ga pretvaraju u ekstremnog desničara i nekvalitenog suca ali i osobu...samo to i ništa više...
premužić is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2014., 16:29   #89
Quote:
Za tog suca prvi puta cujem, nisam jos pogledao video ali u opisu pise da je podnio ostavku zbog referenduma. Samim time vise nije djelatnik suda niti predstavnik sudbene vlasti pa se ne mogu primjeniti iste kritike kao u slucaju Turudica. Da je Turudic dao pri tome ostavku i nastupa iskljucivo osobno te vise ne predstavlja sud nikom nista, takva ogranicenja javnih istupa i politickih izjava su vezana uz funkciju, a ne osobu
Osim vojske i policije SVI ostali građani imaju pravo na javno iznošenje i svog političkog mišljenja!Suci ne smiju komentirati sudske procese ili nepravomoćne presude..i stvari iz njihove domene a druge zabrane nemaju i ne iznosi neistine jer i predsjednik Vrhovnog suda potvrđuje da Turudić NIJE prekršio nikakvo sudsko pravilo ili zakon...
premužić is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2014., 19:23   #90
Quote:
Osim vojske i policije SVI ostali građani imaju pravo na javno iznošenje i svog političkog mišljenja!Suci ne smiju komentirati sudske procese ili nepravomoćne presude..i stvari iz njihove domene a druge zabrane nemaju i ne iznosi neistine jer i predsjednik Vrhovnog suda potvrđuje da Turudić NIJE prekršio nikakvo sudsko pravilo ili zakon...
Je, to je reko tvrdeci da njegove izjave nisu politika (haujesnou), a ne da se sudac smije baviti politikom.

Zakonom je to sucima eksplicitno zabranjeno.

Naravno, sto je politicka djelatnost nije jasno definirano (barem ne u tom zakonu, mozda negdje jest) pa ostavlja prilicno slobode interpretaciji
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2014., 20:04   #91
Quote:
Je, to je reko tvrdeci da njegove izjave nisu politika (haujesnou), a ne da se sudac smije baviti politikom.

Zakonom je to sucima eksplicitno zabranjeno.

Naravno, sto je politicka djelatnost nije jasno definirano (barem ne u tom zakonu, mozda negdje jest) pa ostavlja prilicno slobode interpretaciji
Ne smije biti član političke stranke ili sudjelovati u njihovim kampanjama ali ima pravo na svoje slobodno političko mišljenje...
premužić is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2014., 21:01   #92
Ne smije biti u stranci i ne smije se baviti politickim djelovanjem. Politicko djelovanje nije samo unutar neke stranke, niti se precizira kao takvo. Ali kako rekoh ako nije ionako konkretno definirano na sto se odnosi prilicno je siroka mogucnost interpretacije tog zakona.

Na misljenje ionako svatko ima pravo, upitno je javno djelovanje u nekim profesijama.
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2014., 21:25   #93
Quote:
Ne smije biti u stranci i ne smije se baviti politickim djelovanjem. Politicko djelovanje nije samo unutar neke stranke, niti se precizira kao takvo. Ali kako rekoh ako nije ionako konkretno definirano na sto se odnosi prilicno je siroka mogucnost interpretacije tog zakona.

Na misljenje ionako svatko ima pravo, upitno je javno djelovanje u nekim profesijama.
Otkad je pravo na javno iznošenje mišljenja "političko djelovanje"??Onda RH ima 4,5 milijuna političkih djelatnika a samo su dvije opcije za političko djelovanje ..kroz stranku ili samostalnim političkim kandidiranjem i tu nema nikakvih nejasnoća jer Turudić nije to učinio...
premužić is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2014., 22:04   #94
Quote:
Otkad je pravo na javno iznošenje mišljenja "političko djelovanje"??Onda RH ima 4,5 milijuna političkih djelatnika a samo su dvije opcije za političko djelovanje ..kroz stranku ili samostalnim političkim kandidiranjem i tu nema nikakvih nejasnoća jer Turudić nije to učinio...
Nije politicko djelovanje ako platis za reklamni clanak o nekoj stranci ili za pljuvanje po protivniku, a nisi niti kadnidat niti clan stranke?

Svako namjerno i svjesno djelovanje koje dovodi do moguceg promjena odnosa snaga u politickoj areni je politicko djelovanje, cak i ono sto mi ovdje pisemo.

zato je to malo previse siroka definicija ako ngdje nije poblize precizirano.
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2014., 11:32   #95
Sudac je smeće nazvao smećem. U čemu je problem?
Jel komentirao neku presudu? Nije! Jel učinio nešto protuzakonito? Nije!

To što se govnu ne dopada što ga se naziva govnom, ne znači da manje smrdi ako šutimo o tome
deSandoval is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2014., 12:06   #96
Quote:
NIJE PONUDIO OSTAVKU.

Pedsjednik Općinskog suda u Zadru Željko Rogić odbio je predsjedati Povjerenstvom za provedbu skorašnjeg referendumu o definiciji braka u Ustavu RH jer drži da se tim referendumom ugrožavaju prava homoseksualne manjine.

Prije nešto više od godinu dana, Rogić je bio jedan od četvorice kandidata za dužnost predsjednika Općinskog suda u Zadru. Od svih kandidata dobio je najgoru ocjenu iz kategorije „Ocjena o obnašanju sudačke djelatnosti", a tu ocjenu daju kolege suci iz sudačkog vijeća. Posredstvom nekih političkih veza, a smatra se da su mu najviše pomogli zadarska SDP-ovka Sabina Glasovac i aktualni ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, imenovan je na tu dužnost.

Link
fulcrum is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2014., 12:39   #97
Quote:
Nije politicko djelovanje ako platis za reklamni clanak o nekoj stranci ili za pljuvanje po protivniku, a nisi niti kadnidat niti clan stranke?

Svako namjerno i svjesno djelovanje koje dovodi do moguceg promjena odnosa snaga u politickoj areni je politicko djelovanje, cak i ono sto mi ovdje pisemo.

zato je to malo previse siroka definicija ako ngdje nije poblize precizirano.
Zašto bi iznošenje kršenja zakona,u ovom slučaju od strane Milanovića,bilo "pljuvanje" po protivniku??I tko uopće kaže da je Turudić protivnik Vlade?Znači li to da jedan visokopozicionirani sudac mora žmiriti na kršenje zakona i kršenje njegovih ljudskih sloboda?
premužić is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2014., 16:39   #98
Quote:
Guzina kaže: Pogledaj post
Rvacko krivosuđe u punom sjaju!

Čak ni propisne packe ovaj mutni Vranjin zenga nije dobio!
Koja izlizanost, koji primitivizam, koji nedostatak rječnika i mašte! Ofucano, ofucano! Davno ofucano!
Odgovori s citatom
Old 20.08.2014., 16:44   #99
Quote:

Posebnost je kod nas što imamo bezbroj interpretacija zakona..
Onomatogeuron is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2014., 00:20   #100
Quote:
vidiš koliko si površan da nisi pročitao niti tekst niti pogledao video zapis.
Čovjek je podnio ostavku na mjesto člana izbornog povjerenstva
frch is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:24.