|
|
19.03.2009., 17:52
|
|
mic-mic
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
aniaa kaže:
sve nešto što ljudi kažu ili se čini logičnim ali nikako da čujem neke konkretne primjere o zapošljavanju (tipa ja završio/la i sad radim to i to i baš mi je lijepo ili nije lijepo)
|
Bok, ja sam Calvin, završila sam prije 100 godina materijale - nemetale (nemam pojma što je to danas). Nakon faksa zaposlila sam se u proizvodnom dijelu jedne firme u ZG, gdje sam radila 5 godina. Bilo je super, jedino je šef bio malo težak. Onda sam našla drugi posao koji me odveo malo u inozemstvo i s kojim mi je guzica vidjela puta. Onda sam našla treći posao u krasnoj proizvodnoj firmi, ali mi je to dosadilo onda kada me današnji šef nazvao i ponudio mi posao s kojim mi je guzica redovito na putu. Eto, i ovaj post pišem sa puta.
Dakle, 10 godina nakon diplome sam super zadovoljna i sretna što sam diplomirala taj vražji FKIT i ponovo bih ga odabrala da idem studirat, ako ništa drugo, ono barem zbog Tehnologijade  . Dobro? 
|
|
|
19.03.2009., 20:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
e tako nekako
(  ja bi da moja guza vidi bar malo sunca, ako već ne puta i svijeta.. a ne ko sad, zatvorena u uredu, dosadan posao, bzvz, ko mi kriv kad sam izabrala posao umjesto faksa, al u tom trenu mi to odgovaralo  )
|
|
|
20.03.2009., 14:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2003.
|
Quote:
aniaa kaže:
btw, kad smo već kod toga svega, meni izgleda lijepo ostati raditi na tom faksu, ima li o tome kakvih mišljenja?
|
Zaposlena sam već dulje vrijeme na FKIT-u, i mislim da to prilično ovisi o zavodu/mentoru kod kojeg se zaposliš. Ima jako dobrih zavoda i šefova, i ima ih manje dobrih... Još treba znati da je FKIT trenutačno "prezasićen" novacima, tj. da nije sigurno da ćeš (ako se zaposliš kao novak) nakon doktorata uspjeti dobiti stalno mjesto.
|
|
|
26.03.2009., 22:20
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2009.
|
kakve šanse imam kao prvostupnik fkita zaposlit se za neku prosječnu plaću?
|
|
|
29.03.2009., 20:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
FKIT kaže:
ahahah cuj Bog ti nece pomoc kod profesora Siposa ako neznas Lipanovica od 1-8poglavlja sa svim mogucim shemama koje su nacrtane u toj knjizi,a podrazumjeva se da periodni znas od A-Z u protivnom nemas razloga opce prijavit ispit.a samim time sto si prosao pismeni ti je tek 20posto cjelog ispita,kad dodjes na usmeni onda ces shvatit kolko zapravo malo znas,i na kraju,decko ako sad ne razumjes fiziku radje se prebaci na novinarstvo i puno srece 
|
hhhh prošo fiz...dobio 4... a opću sam odgodio za 6... nisam siguran koliko mi je to pametno.... ali svi smo propustili prijave za ispit... nitko je nije uspio prijavit...koliko ja znam....
|
15.04.2009., 14:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
daso kaže:
hhhh prošo fiz...dobio 4... a opću sam odgodio za 6... nisam siguran koliko mi je to pametno.... ali svi smo propustili prijave za ispit... nitko je nije uspio prijavit...koliko ja znam....
|
Ljudi i ljudi je prošlo kroz FKIT i jedino što znam i čemu sam bio svjedok je to da sam naučio Filipovića u 2 dana iz nečije skraćene skripte i baš sam dobio 5 pitanja koje sam pogledao i prošao-dobio sam 3 (to mi je bio prvi ispit).
Inače fiziku sam prošao kod Lopac onak došo i otišao, jedino sam s matematikom bio na Vi (sve 4 sam dobio 2), a kasnije i mehaničko te mjerenje i automatsko vođenje konačan prosjek 3,93 i tko sretniji od mene.
Posao fakat nađeš u tri mjeseca bez problema bilo koji smjer da završiš, evo ja sam čak i promjenio tri posla i svaki put na veću plaću.
Faks je zahtjevan ima puno toga, ali kad ga završiš vrijedi ti diploma.
|
|
|
16.04.2009., 00:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
FKIT kaže:
e moj prijatelju,ja sam iz Zagreba ali ocito su ti toliko vec pobacali krafni u oci da si vec sad samouvjeren kako je lako nac posao sa tim faksom  al nisi jedini ima jos takvih al necu previse o tome jer sam i sam bio nadobudan kad sam ga upisao,ali stvarnost i realnost su jedno a iluzije i masta je drugo,iz mog posta se dosta dalo zakljucit pa ti sam odaberi kojim ce ti tokom ic zivot  samo pazi da se ne razocaras nakon 3-5 god.ucenja pa dodjes na forum.hr quotat moj post i rec da sam bio u pravu  pozdrav buducim kolegama
|
ovako,ja sam 2.godina, ajd nisam čista druga jer opću nisam dala,što zbog lijenosti,što zbog predznanja,što zbog profesora.
sve se može kad se hoće
a kaj se tiče zaposlenja kasnije, ne znam kako je općenito situacija ali u firmi u kojoj ću ja radit kad završim( da da,veze,vezice) ima dosta ljudi s ovog faksa i djeluju zadovoljni,ne znam za plaće al nitko nemaispod 7000kn,što nekima i nije puno,a nekima je previše
e sad,kaj mene zanima...mogu li na praksu u institut za zaštitu okoliša? znači rad u uredu je,nije labos
jer piše da se praksa radi u pogonu proizvodnje...zašto ja ne bi mogla ovo?tj.zašto ne bi bilotko mogao ovo?
|
|
|
16.04.2009., 09:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
djevojchica20 kaže:
ovako,ja sam 2.godina, ajd nisam čista druga jer opću nisam dala,što zbog lijenosti,što zbog predznanja,što zbog profesora.
sve se može kad se hoće
a kaj se tiče zaposlenja kasnije, ne znam kako je općenito situacija ali u firmi u kojoj ću ja radit kad završim( da da,veze,vezice) ima dosta ljudi s ovog faksa i djeluju zadovoljni,ne znam za plaće al nitko nemaispod 7000kn,što nekima i nije puno,a nekima je previše
e sad,kaj mene zanima...mogu li na praksu u institut za zaštitu okoliša? znači rad u uredu je,nije labos
jer piše da se praksa radi u pogonu proizvodnje...zašto ja ne bi mogla ovo?tj.zašto ne bi bilotko mogao ovo?
|
Naravno da možeš na praksu bilo gdje, čak i u dućan koji prodaje boje i lakove-tako da se nemoj stim zamarati-odeš kod gospođe Vrbas (mislim da je ona još zadužena za to-ako se ne varam). I tako i onako imaš smjer zaštita okoliša koji ima dio vezan uz ekologiju.
|
|
|
16.04.2009., 14:40
|
|
Registrirani korisnik
|
čitala sam onaj pravilnik i poludila.. D / STRUČNA PRAKSA
Članak 10.
Student u toku studija obavezan je da određeno vrijeme (mjesec dana) provede na stručnoj praksi na poslovima struke (zanimanja) za koje se obrazuje u skladu sa izvedbenim programom. Stručna praksa provodi se u proizvodnoj ili iznimno u znanstveno-istraživačkoj organizaciji pod vodstvom stručnog radnika i pod nadzorom nastavnika određenog od dekana Fakulteta ili povjerenika za stručnu praksu. Student koji ne obavi stručnu praksu ne može pristupiti diplomskom ispitu. Student koji je prije upisa na Fakultet obavljao stručne poslove (iz struke studija) u radnim organizacijama najmanje jednu (1) godinu, može se osloboditi obavljanja stručne prakse. Podaci o stručnoj praksi upisuju se u indeks i upisni list studenata koje ovjerava nadzorni nastavnik i povjerenik određen za nadzor nad izvođenjem stručne prakse.
Stručna praksa se može obaviti nakon treće godine, a najkasnije prije obrane diplomskog rada.
Pobliže odredbe o izvođenju stručne prakse utvrđuju se Pravilnikom o obaveznoj
stručnoj praksi studenata.
VRBOS se preziva,znam ju osobno 
|
|
|
16.04.2009., 15:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
djevojchica20 kaže:
čitala sam onaj pravilnik i poludila.. D / STRUČNA PRAKSA
Članak 10.
Student u toku studija obavezan je da određeno vrijeme (mjesec dana) provede na stručnoj praksi na poslovima struke (zanimanja) za koje se obrazuje u skladu sa izvedbenim programom. Stručna praksa provodi se u proizvodnoj ili iznimno u znanstveno-istraživačkoj organizaciji pod vodstvom stručnog radnika i pod nadzorom nastavnika određenog od dekana Fakulteta ili povjerenika za stručnu praksu. Student koji ne obavi stručnu praksu ne može pristupiti diplomskom ispitu. Student koji je prije upisa na Fakultet obavljao stručne poslove (iz struke studija) u radnim organizacijama najmanje jednu (1) godinu, može se osloboditi obavljanja stručne prakse. Podaci o stručnoj praksi upisuju se u indeks i upisni list studenata koje ovjerava nadzorni nastavnik i povjerenik određen za nadzor nad izvođenjem stručne prakse.
Stručna praksa se može obaviti nakon treće godine, a najkasnije prije obrane diplomskog rada.
Pobliže odredbe o izvođenju stručne prakse utvrđuju se Pravilnikom o obaveznoj
stručnoj praksi studenata.
VRBOS se preziva,znam ju osobno 
|
Ovako u doba mog studiranja stručnu praksu si mogao odraditi i u vodovodu i u dućanu u apoteci- a obzirom da guraju eko inženjering a ono se sastoji od papirologije. Ma ne brini se ako nisu zadovoljni reci im da ti nađu oni nakon toga odmah ćeš moći na praksu i u Ribarnicu ako treba.
|
|
|
16.04.2009., 16:28
|
|
Registrirani korisnik
|
hehe.
hvala na savjetu. 
|
|
|
16.04.2009., 19:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
majdan kaže:
Ljudi i ljudi je prošlo kroz FKIT i jedino što znam i čemu sam bio svjedok je to da sam naučio Filipovića u 2 dana iz nečije skraćene skripte i baš sam dobio 5 pitanja koje sam pogledao i prošao-dobio sam 3 (to mi je bio prvi ispit).
Inače fiziku sam prošao kod Lopac onak došo i otišao, jedino sam s matematikom bio na Vi (sve 4 sam dobio 2), a kasnije i mehaničko te mjerenje i automatsko vođenje konačan prosjek 3,93 i tko sretniji od mene.
Posao fakat nađeš u tri mjeseca bez problema bilo koji smjer da završiš, evo ja sam čak i promjenio tri posla i svaki put na veću plaću.
Faks je zahtjevan ima puno toga, ali kad ga završiš vrijedi ti diploma.
|
Imaš još ovu skraćenu skriptu kojim slučajem? 
|
|
|
17.04.2009., 11:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sagittarius01 kaže:
Imaš još ovu skraćenu skriptu kojim slučajem? 
|
nažalost ne, inače nije bila moja, a i šetala je od jednog do drugog.
|
|
|
22.05.2009., 15:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
iman li izravan upis na FKIT ako san bila na državnom natjecanju iz matematike (B kategorija) u srednjoj...?
u nekom vodiču za buduće studente piše da izravan upis ostvaruju svi koji su sudjelovali na nekom drž natjecanju,ali to mi je malo sumnjivo.
pliz odgovorite jer me hvata nervoza oko izbora studija,skoro pa je lipanj! 
|
22.05.2009., 15:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
inaleM kaže:
iman li izravan upis na FKIT ako san bila na državnom natjecanju iz matematike (B kategorija) u srednjoj...?
u nekom vodiču za buduće studente piše da izravan upis ostvaruju svi koji su sudjelovali na nekom drž natjecanju,ali to mi je malo sumnjivo.
pliz odgovorite jer me hvata nervoza oko izbora studija,skoro pa je lipanj! 
|
Imaš, ja sam isto dobio, poslali su mi u školu kuvertu s obaviješću...
Tebi nisu poslali?
|
|
|
22.05.2009., 17:15
|
|
Registrirani korisnik
|
pogledaj OVAJ link
Na temelju članka 24. Statuta Fakultetsko vijeće Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu na svojoj 132. redovitoj sjednici održanoj 11. svibnja 2009. godine donijelo je ODLUKU
Izabiru se srednje škole na području RH koje imaju pravo odabira najboljih učenika za upis u I godinu preddiplomskih studija na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u ak. god. 2009./2010. bez polaganja razredbenog ispita
i to prema sljedećem popisu.
tu ti je popis škola
|
|
|
22.05.2009., 18:39
|
|
Registrirani korisnik
|
To je link s popisom škola, a @inaleM je pitala dali to vrijedi za sudjelovanje na državnom natjecanju. Na istoj stranici FKIT-a to piše:
"Pristupnicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima znanja u Republici Hrvatskoj ili su sudjelovali na međunarodnoj olimpijadi iz područja polaganja razredbenog ispita bitnog za studij (kemija, matematika, biologija) odobrava se slobodan upis na studij."
|
|
|
22.05.2009., 19:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
fala Sabo,najbolje da pošaljen mail u FKIT-ovu referadu i pitan pa da buden sigurna jer nisan dobila nikakvu obavijest
a i moja gimnazija je na onom popisu,al teško da bi mene odabrali za najbolju učenicu hh :P
PoZz
|
22.05.2009., 23:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sabo kaže:
To je link s popisom škola, a @inaleM je pitala dali to vrijedi za sudjelovanje na državnom natjecanju. Na istoj stranici FKIT-a to piše:
"Pristupnicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima znanja u Republici Hrvatskoj ili su sudjelovali na međunarodnoj olimpijadi iz područja polaganja razredbenog ispita bitnog za studij (kemija, matematika, biologija) odobrava se slobodan upis na studij."
|
aha,ja shvatila da samo iz tih skola primaju na izravan upis ljude s natjecanja...kad sam se ja upisivala,20 ih je imalo izravan upis,sad ak piše da vrijedi za sudjelovanja na državnim,onda ima izravan upis
|
|
|
17.08.2009., 17:32
|
|
Paranoid android
Registracija: Sep 2008.
|
pozz svima
zanima me jel istina da su prijašnjih par godina na fkit-u na drugom roku puštali sve prijavljene da se upišu na fax ako se ne bi prijavilo kandidata koliko ima mjesta ?? (naprimjer ostalo je 70 mjesta na faxu a prijavi se na drugom roku njih 50 pa automatski svi upadnu )) ???
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:55.
|
|
|
|