Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
24.05.2016., 15:37
|
|
Samozatajni vrag
Registracija: Nov 2005.
|
Quote:
Pinabebi kaže:
Pozdrav, mene muči problem sa bravom. Naime kada ju idem zaključavati izvana bez problema zaključam, vrata, ali ih nikako ne mogu iznutra, zna lki netko u čemu bi mogao biti problem?
|
Cilindar ti ne stoji ravno. Probaj odpustiti ili skinuti one ukrasne cilindre pa vidi dali onda ide. A možeš i malo šaraf koji drži cilindar u bravi. Ako to ne upali izvadi ga van pa vidi da nije on zaglavljen ili sjeban. Nekad samo malo WD-a pomogne.
|
|
|
25.05.2016., 07:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2014.
|
najbolje Vam je zamijeniti cilindar dok je još moguče otključati, imate ih od 40 kn kineski pa na više, inače cilindar se ne podmazuje a pogotovo ne sa wd 40 !
|
|
|
25.05.2016., 08:31
|
|
Samozatajni vrag
|
A dobro, onda ću ja onaj svoj koji sam tako odglavio kod slićnog problema (zapinjanja na jednoj strani) baciti i staviti kineza od 30 kn.
Svašta ću ja ovdje pročitati.
|
|
|
25.05.2016., 16:24
|
|
Tu te ni, a ni tam
Registracija: Feb 2010.
|
Zar vam nije jasno da se @ Pinabebi više neće javiti?
U postu je bila reklama, koju sam obrisao i sve ostalo je sada samo spam?!
Zaista se ne treba truditi s odgovorima.
|
|
08.08.2016., 08:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
Brava ulaznih vrata
Kada stavljam i vadim ključ iz brave jako mi zapinje, ne znam kako bi najbolje opisao, kao da na silu krivi ključ stavljate i vadite van.
Otključava i zaključava se normalno.
Ima li tko ideju u cemu je problem? Vrata su stara par godina, protuprovalna. Ključ je onaj sto se da izraditi samo preko kartice. I sa drugim ključem za ta vrata je isti problem.
|
|
|
08.08.2016., 12:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
malo grafitne pašine će riješit problem. ako ne želiš kupovat gotovu, uzmi katru deveru i nabrusi punte od olovke i naspi u bravu.... nikako ulja i wd
|
08.08.2016., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
ja sam to riješio sa malo finog ulja za mehaniku, višak sam obrisao krpom
|
|
|
08.08.2016., 13:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Jezičac od brave - premazati uljem, može i prstom na otvoreno.
|
|
|
27.09.2016., 08:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Problem s bravom
Imam ormarić sa strujom na zemlji na selu za koji sam izgubio ključ. 
Zanima me da li mogu obićnom bušilicom probušit bravu i jel će onda brava se "raspast" iznutra? Da mogu onda promjenit bravicu.
Nemojte odmah trolat da provaljujem susedu ili nešto slično....ormarić je stvarno moj!
Ovakva je bravica u pitanju....
http://www.osor-promet.hr/shop/1549-...titan-ko10.jpg
|
|
|
27.09.2016., 08:59
|
|
AS
Registracija: May 2006.
|
To se rijesava s zicom i odvijacem bez ostecenja brave jer je brava klasicno jednostavne izrade. Imas po youtube primjere koliko hoces kako se to radi.
|
|
27.09.2016., 09:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
normalno da možeš bušiti , normalno da se bude raspala .
buši je ispod ključa , onda je "otklučaj" s odvijačem
|
|
|
27.09.2016., 09:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
To znam da se može ako si uzmeš malo vremena....a iskreno ne da mi se zezat s tim ako ne moram  .
Samo me zanima da li borer to može probušit i kad se probuši jel se može otovrit
|
|
|
10.12.2016., 00:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Ili ima za kupiti brave s dužim jezičcima - ili kako se već to zove (zaokruženo)? Radi se o dvorišnoj ogradi i izgleda da stupovi malo rade pa čas hvata rupu u stupu, a čas ne pa se vrata ne mogu zatvorit kak se spada...
Od početka nije napravljeno kak se spada...

|
|
|
10.12.2016., 07:54
|
|
Tu te ni, a ni tam
Registracija: Feb 2010.
|
Nije problem u bravi!
Problem je kako su vrata i stupovi napravljeni? Ako nije sve dobro postavljeno u beton, po zimi je to normalna pojava.
Kod izrade vrata , treba uvijek ostaviti razmak između okvira vrata i štoka , od 3 do 5 mm. Kada se na taj razmak , na okvir vrata ugrađuje brava ona ima svoju debljinu i tu nastaju problemi. Mora se razmak s te strane gdje je brava malo povećati ali po zimi se ograda stisne, a ljeti se raširi. Taj problem mora dobro riješiti bravar ili majstor koji je radio ogradu.
Može se malo podložiti između brave i okvira vrata ili zavariti nešto tanje na okvir sa suprotne strane brave (pretpostavljam da je to stup), možda šipka fi 3 -4 mm koja se može po potrebi pobrusiti.
|
|
10.12.2016., 11:03
|
|
Samozatajni vrag
|
Za ograde se meni bolje pokazala ona brava bez rućki s okruglim jezičkom. Ona ima ispod jezička šaraf za štelanje koliko on izlazi van i koliko čvrsto drži. Ili zamjeni za bravu koja ima tu regulaviju ili kupi onaj deblji okov za štok od vrata (izgleda kao pločica a onaj limeni L profil) pa ili ga zavari za stup da smanjiš razmak brave i stupa ili podloži nešto pod bravu. Ovo prvo je estetskije rješenje.
Poslano sa mog GT-I9060 koristeći Tapatalk
|
|
|
10.12.2016., 13:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Što se tiče ljeta-zime kod nas to radi 1-2mm. Po ljeti jezičac hvata taman tih milimetar dva, a po zimi ništa pa sam krenuo gledat kako to najjednostavnije riješit, al čini mi se da neće biti ništa bez pravog majstora i varenja... Eventualno bacim još oko na te brave s okruglim jezičcem...
|
|
|
10.12.2016., 15:40
|
|
Samozatajni vrag
|
Možeš ti i ovu pločicu što sam spominjao i ušarafiti s npr dva samobušeća pleh šarafa. Treba ti dobra bušilica ili aku odvijać i bit za križaste šarafe
|
|
|
10.12.2016., 21:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Da, fakat. Mislim da čak negdje imam stari komplet kvaka + taj okov za štok skinut s jednih starih vrata pa mogu probat zašarafit...
|
|
|
11.12.2016., 09:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
mario_bla kaže:
Ili ima za kupiti brave s dužim jezičcima - ili kako se već to zove (zaokruženo)? Radi se o dvorišnoj ogradi i izgleda da stupovi malo rade pa čas hvata rupu u stupu, a čas ne pa se vrata ne mogu zatvorit kak se spada...
Od početka nije napravljeno kak se spada...

|
Samo na onaj dio ograde u koji upada jezičak zašarafi dodatnu pločicu koja će podebljati potrebno za dobro zatvaranje. Ili pikni varom dodatni komad flaha sa rupom za jezičak.
|
|
|
11.12.2016., 09:14
|
|
Samozatajni vrag
|
Ti u biti nisi čitao ništa ispod članka koji si citirao?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:49.
|
|
|
|