Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Fakulteti i visoka učilišta

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.06.2008., 21:30   #81
Ako je glupost zašto si išao na prijemni. Što ti se zgadilo?
Lory is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2008., 00:58   #82
Išao sam protiv svoje volje.

Zgadilo mi se jer to praktički nije bio ispit, sve odgovore koje nismo znali smo na pladnju dobili. bez uvrede ovima koji idu, al ja ne želim školu gdje će mi govorit rješenja
gortom is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2008., 10:39   #83
ni jedan fax ti ne moze garantirati zaposlenje odmah nakon diplome.
to ovisi samo o tebi, tvom stavu, zelji i o onome sto si ti izvukao iz tog faxa.
kod nas ima jako puno ljudi koji 'traze posao, mole boga da ga ne nadju'

nemam nista protiv privatnih fakulteta.
ocjene iz srednje skole su zeznuta stvar,
ima puno mladih ljudi koje pubertet dugo ne pusti i treba im malo vise da sazriju.
ne shvate dovoljno rano koliko ce im to biti vazno kasnije, pa si sj**u buducnost, zasto bi ispastali zbog toga?
vani se ocjene iz srednje uopce ne uzimaju u obzir, a na vecini fakulteta nema
prijamnog vec je prva godina eliminatorna.
mislim da je ok sto postoje ti privatni faxovi koji daju priliku i onima koji mozda
nemaju toliko dobre ocjene i znanje iz srednje skole pa im je jako tesko upasti na
drzavne faxove.
o0nea0o is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2008., 18:08   #84
Jel moze netko dat malo vise detalja o prijemnom... Koji tip pitanja, ima li negativnih bodova i to?
Draconis is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2008., 22:40   #85
meni nije jasno sta se neko školuje za novinara. ja san novinar bez ikakve škole novinarstva. (a i Lana Jurčević isto ) cc
mentalny is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2008., 22:44   #86
Quote:
mentalny kaže: Pogledaj post
meni nije jasno sta se neko školuje za novinara. ja san novinar bez ikakve škole novinarstva. (a i Lana Jurčević isto ) cc
Lana Jurčević nije ni N od novinara
to kaj je prek veze dobila posao na televiziji ne znaci da zna radit taj posao.
nadam se da nisi u njenom rangu jer jao nama s takvim novinarima
pustite radije profice da rade svoj posao
ex_noah is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 00:57   #87
Quote:
U tome i jest problem s novinarstvom, što se novinarstvom danas može baviti svatko kome puhne.. sa školom ili bez nje... I onda se pojavljuju kojekakvi kvazi-mediji sa kvazi-novinarima koji pišu kvazi-vijesti u kojima fali pola ključnih informacija, o opširnijim žanrovima da i ne govorim... Da se malo školuju, možda bi bilo barem malo manje žutila...
A Lana Jurčević nije novinarka ni u kojem smislu riječi.. To što se prikrpala sportskoj redakciji HRT-a za vrijeme Eura je svakako ne čini novinarkom.. Nek napiše poštenu reportažu ili makar najobičniji članak, nek napravi prilog za neku informativnu emisiju.. bilo šta...
fdvjevka is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 12:41   #88
Ne treba škola za novinara. Evo, ja sam bez ikakvog novinarskog faksa dobio nagradu za svoj rad.
gortom is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 18:25   #89
Quote:
Jurčevićka je studentica novinarstva
kravitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2008., 19:50   #90
Nego, moze onda koja informacija vise o prijemnom_
Draconis is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 10:55   #91
Quote:
gortom kaže: Pogledaj post
Ne treba škola za novinara. Evo, ja sam bez ikakvog novinarskog faksa dobio nagradu za svoj rad.
o tom pričam to ili imaš ili nemaš.
meni je frend završio veterinarsku školu a već dugo godina piše za Slobodnu dalmaciju.
ja sam protiv lane jurčević nemojte me krivo shvatit samo mi je žao što je to tako. sigurno je na njeno mjesto mogao doći neki stručni novinar.
mentalny is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2008., 22:09   #92
Quote:
Draconis kaže: Pogledaj post
Nego, moze onda koja informacija vise o prijemnom_
Na testu su ti opća i masovna kultura te hrvatski jezik i književnost, pisanje dva eseja (jedan na zadanu temu, drugi koji sam odabereš) i na kraju imaš intervju pred komisijom, nakon koje se onda donose konačni rezultati. Moj savjet ti je da se dobro pripremiš, nemoj slušati ljude koji ti kažu da ćeš upasti samo tako, da ćeš sve odgovore dobiti na pladnju i sl. Vjeruj mi, nećeš.
Odgovori s citatom
Old 09.07.2008., 02:03   #93
Hvala na detaljnom odgovoru. Jedino me jos zanima da li se hrvatski vise orjentira na jezik ili knjizevnost i ako moze malo pojasnjenje tog intervjua?
Draconis is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2008., 02:32   #94
Za intervju ti ne mogu reći jer on i mene čeka Drugi tjedan A što se pitanja tiče, brijem da će biti mix književnost-gramatika, dakle sve po malo. A znači ideš na prijemni u ponedjeljak? Ajde super, možda se i vidimo.. Jel učiš kaj?
Odgovori s citatom
Old 16.07.2008., 19:37   #95
Danas je završio prijemni, ja sam upao

Odgovori s citatom
Old 22.07.2008., 04:19   #96
Quote:
gortom kaže: Pogledaj post
Dobrim novinarom se moze postati i bez faxa, ali i lošim unatoč faxu. Ali onaj ko bi bio dobar i bez faxa, biti ce jos bolji s njim.
Sve napreduje i evoluira pa tako i novinarstvo.
Old 13.09.2008., 14:38   #97
Proučavala sam malo fakseve za novinarstvo i ... Pa nisu li ovi koji završe NSL u malo nižem rangu od novinara s HS-a i Fpzg kad NSL traje samo tri godine dok se na državnim faksevima nudi i mogućnost diplomskog??
*PriNcEzA* is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2008., 21:36   #98
Bit će i na ovom mogućnost diplomskog.
adrian'85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2008., 12:31   #99
mali savjet nadobudnim studentima
što ćete kada završite ovaj faks
a ne radite kao novinari
kuda ode 3x 38.000 kuna

dakle pamet u glavu
još za vrijeme druge godine studija
boriti se nogama i rukama za honorarnu suradnju u nekom od časopisa
pozdrav i lijepe želje
dugoooooogodišnja novinarka
strpljenja u svemu
smijeh is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2009., 21:23   #100
e samo bi vas tila pitat, tamo na stranicama ncl studija piše kako će se otvoriti i u splitu. kolko ja znam, još nije. jel vi možda znate nešto više o tome?? moooolim vas odg
bila vila is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:29.