Izbori parlamentarni 2007 Sanader vs. Milanović |
18.12.2007., 15:22
|
|
Registrirani beskorisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
split555 kaže:
S obzirom na ratno vrijeme ta je izjava zaista hrabra, jer je mogao ostati bez glave. No, izjava nije bila lažna. Pupovčeva izjava iz 1994. godine: "Sada mogu reći da smo tada imali uvid u brojne zahtjeve za ispis srpske djece iz knjiga krštenih i da je uz te zahtjeve često bilo priloženo obrazloženje da se dijete želi uputiti na katolički vjeronauk, ili naprosto uputiti u novu vjeru. Ta dokumentacija i dalje postoji i ona može biti dostupna u odgovarajućem trenutku. Drugi pokazatelj bio nam je obilazak škola, gdje smo ustanovili da je broj učenika koji se izjašnjavaju kao pravoslavni, pa čak i kao Srbi, poražavajuće mali. Mi smo na osnovi toga pokrenuli istraživanje koje se upravo realizira i koje će uskoro pokazati kakvo je doista stanje stvari. Preliminarni rezultati sve su samo ne dobri i govore o dubokoj, čak zastrašujućoj krizi identiteta - nacionalnog, vjerskog ali i osobnog (jer su česte promjene imena)"
|
Izjava nije bila lažna?!?!
Kako znaš relativizirat stvar to je čudo jedno... A i to prilično besramno.
Ja već sad bez problema mogu zamislit nekog ratnog zarobljenika u Nišu kojem dolazi čuvar u ćeliju s najnovijim brojem Večernjih Novosti i umilno ga pita "Jel'te bre, vi ste 11 hiljada srpske odojčadi naumeli da prekrštavate, a?" i onda nakon toga slijedi blaga odgojna mjera.
Dakle da ponovim: Pupovac nije reka "mi raspolažemo određenim podacima..., imamo uvid u određene spiskove,...obilazili smo škole..." nego je reka da je prekršteno 11.000 djece. Jel' izjava lažna?
|
18.12.2007., 15:27
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
brale_st kaže:
Izjava nije bila lažna?!?!
Kako znaš relativizirat stvar to je čudo jedno... A i to prilično besramno.
Ja već sad bez problema mogu zamislit nekog ratnog zarobljenika u Nišu kojem dolazi čuvar u ćeliju s najnovijim brojem Večernjih Novosti i umilno ga pita "Jel'te bre, vi ste 11 hiljada srpske odojčadi naumeli da prekrštavate, a?" i onda nakon toga slijedi blaga odgojna mjera.
Dakle da ponovim: Pupovac nije reka "mi raspolažemo određenim podacima..., imamo uvid u određene spiskove,...obilazili smo škole..." nego je reka da je prekršteno 11.000 djece. Jel' izjava lažna?
|
Evo ti jedna točna Pupovčeva izjava iz 1994. godine:
"Mi smo samo htjeli upozoriti na tu pojavu u želji da se ona zaustavi na što nižem stupnju. Bojali smo se pretjeranih elaboracija da se time ne bi manipuliralo, jer je tada Hrvatska bila na meti žestoke propagande da je u prošlosti bila država organiziranoga prozelitizma i da je to i danas. Mi nismo htjeli da budemo upotrijebljeni kao sredstvo te propagande, nego smo tražili, a to tražimo i danas, da se ova pojava promotri u kontekstu konkretnih okolnosti u kojima je nastala. A to znači u kontekstu velikog socijalno-psihološkog pritiska što su ga izazvali rat, rastući nacionalizmi i netolerancija prema drugim vjerskim skupinama, te, opet ponavljam, loš koncept obrazovanja. To je koncept koji dopušta Crkvi da se infiltrira u sam obrazovni sistem kroz navodno fakultativni, ali praktički obavezni katekizam koji se nameće učenicima druge vjere ili ateistima, jer bi, ako odbiju, bili označeni i ekskomunicirani."
Kako rekoh, ne znam za broj, ali Srbi su u dijelu Hrvatske pod Tuđmanovom kontrolom bili izloženi raznim pritiscima i bilo je prozelitizma. Volio bih da mi citiraš tu izjavu
|
|
|
18.12.2007., 15:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
split555 kaže:
S obzirom na ratno vrijeme ta je izjava zaista hrabra, jer je mogao ostati bez glave. No, izjava nije bila lažna. Pupovčeva izjava iz 1994. godine: "Sada mogu reći da smo tada imali uvid u brojne zahtjeve za ispis srpske djece iz knjiga krštenih i da je uz te zahtjeve često bilo priloženo obrazloženje da se dijete želi uputiti na katolički vjeronauk, ili naprosto uputiti u novu vjeru. Ta dokumentacija i dalje postoji i ona može biti dostupna u odgovarajućem trenutku. Drugi pokazatelj bio nam je obilazak škola, gdje smo ustanovili da je broj učenika koji se izjašnjavaju kao pravoslavni, pa čak i kao Srbi, poražavajuće mali. Mi smo na osnovi toga pokrenuli istraživanje koje se upravo realizira i koje će uskoro pokazati kakvo je doista stanje stvari. Preliminarni rezultati sve su samo ne dobri i govore o dubokoj, čak zastrašujućoj krizi identiteta - nacionalnog, vjerskog ali i osobnog (jer su česte promjene imena)"
|
Sve pet, samo sam mišljenja da se tu radilo o nečemu drugom, a ne o krizi identiteta
jer, jasno je da je Jovan mijenjao ime u Josip ili Jozo, a ne u Buddha, Kaleidoskop, Conan.......
|
|
|
18.12.2007., 15:33
|
|
anonimac dakako
Registracija: Jun 2003.
|
Quote:
split555 kaže:
Evo ti jedna točna Pupovčeva izjava iz 1994. godine:
"Mi smo samo htjeli upozoriti na tu pojavu u želji da se ona zaustavi na što nižem stupnju. Bojali smo se pretjeranih elaboracija da se time ne bi manipuliralo, jer je tada Hrvatska bila na meti žestoke propagande da je u prošlosti bila država organiziranoga prozelitizma i da je to i danas. Mi nismo htjeli da budemo upotrijebljeni kao sredstvo te propagande, nego smo tražili, a to tražimo i danas, da se ova pojava promotri u kontekstu konkretnih okolnosti u kojima je nastala. A to znači u kontekstu velikog socijalno-psihološkog pritiska što su ga izazvali rat, rastući nacionalizmi i netolerancija prema drugim vjerskim skupinama, te, opet ponavljam, loš koncept obrazovanja. To je koncept koji dopušta Crkvi da se infiltrira u sam obrazovni sistem kroz navodno fakultativni, ali praktički obavezni katekizam koji se nameće učenicima druge vjere ili ateistima, jer bi, ako odbiju, bili označeni i ekskomunicirani."
Kako rekoh, ne znam za broj, ali Srbi su u dijelu Hrvatske pod Tuđmanovom kontrolom bili izloženi raznim pritiscima i bilo je prozelitizma. Volio bih da mi citiraš tu izjavu
|
No dobro...ali ako sam dobro shvatio lik je spominjao neke brojke.....tocnije 11,000 pokrstene djece.
Mi smo u Hrvatskoj imali i jos imamo problema sa 'srpskom numerologijom'....ili mozda hoces kazati da nebi trebali uzimati zaozbiljno kada srbin, pa bio on i Pupovac spominje neke brojke??
|
18.12.2007., 15:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2003.
|
Lanac je siguran onoliko koliko mu je sigurna najslabija karika
Gospodin Pupovac je onakav kakav mu je najslabiji clan Stranke (rusitelj Vukovara).
Premijer je onakav kakav mu je najslabiji ministar.
Ako u Koaliciji nema dovoljno besprijekornih kandidata za ministra, ima li u SDP-u?! (Njih su, takodjer, birali hrvatski biraci!!!).
Pozdrav
Nikola Duspara
|
|
|
18.12.2007., 15:41
|
|
Registrirani beskorisnik
|
Quote:
split555 kaže:
|
"Dio Hrvatske pod Tuđmanovom kontrolom" je neokupirani dio Hrvatske. Samo kao podsjećanje. I meni i tebi. Čisto da se zna ko s kim ima posla.
A na temu topica, ne znam citirat izjavu, ali s obzirom na vlastita naknadna opravdavanja izjave od kojih si neke i ti ovdi citira, ni najmanje ne sumnjam u njenu vjerodostojnost.
No to ne triba bit tema. Mislim da smo ovom kratko diskusijom ustanovili kako ti je pokvaren mjerač intelektualne razine političara.
|
18.12.2007., 15:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nikola Duspara kaže:
Gospodin Pupovac je onakav kakav mu je najslabiji clan Stranke (rusitelj Vukovara).
Premijer je onakav kakav mu je najslabiji ministar.
Ako u Koaliciji nema dovoljno besprijekornih kandidata za ministra, ima li u SDP-u?! (Njih su, takodjer, birali hrvatski biraci!!!).
Pozdrav
Nikola Duspara
|
prema tome je Prvi i Svih onakav kakav je Merčep 
|
|
|
18.12.2007., 15:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2005.
|
Evo primjera radi, kako hrvatski političari komentiraju presudu haga ''vukovarkoj trojci''
Skoro svi se slažu da je presuda skandalozna i sramotna, skoro svi.
Quote:
I Milorad Pupovac (SDSS) kazao je kako mu je teško komentirati presudu,
|
A zašto mu je teško?
Quote:
jer mu nedostaju potrebne činjenice kojima raspolaže Sud.
|
Sigurno je da Hrvatsku i hrvatske nacionalne interese ovakav političar ne smije zastupati u EU.
|
|
|
18.12.2007., 15:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
fibo kaže:
|
Stvarno je nevjerojatno da Hrvatsku predstavlja neki poolitičar koji ne želi komentirati ono što nije pročitao. Sramota!
|
|
|
18.12.2007., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
brale_st kaže:
Koji si sad pa ti?
I čime san ja to opterećen?
|
Ja sam onaj koji nije opterećen.
Pa srpskom odojčadi.
Ah da, uvriježeno je mišljenje da Pupovac jest lagao,te da je to učinio pošto na taj dan nije imao pametnijega posla, pa nije bilo zgorega da se malo zabavi. Bez opasnosti. Samo zabava.
Samo smatram da relativiziraš i opravdavaš. To je sve.
|
|
|
18.12.2007., 16:00
|
|
Registrirani beskorisnik
|
Quote:
karankawa kaže:
Ja sam onaj koji nije opterećen.
Pa srpskom odojčadi.
Ah da, uvriježeno je mišljenje da Pupovac jest lagao,te da je to učinio pošto na taj dan nije imao pametnijega posla, pa nije bilo zgorega da se malo zabavi. Bez opasnosti. Samo zabava.
Samo smatram da relativiziraš i opravdavaš. To je sve.
|
Ne znan po čemu si to zaključija, ja obično pokušan malo bolje upoznat čovika prije nego mu počnen lipit kvalifikacije. Sigurno nisan opterećen srpskom odojčadi i ne znan odakle si to izvuka. Uostalom šta uopće znači bit opterećen srpskom odojčadi??
A ovaj ostatak je pomalo nerazumljiv pa bih te molio da malo pojasniš ako nije prevelik napor. Ako osjetiš bol u sljepoočnici odma prestani.
|
18.12.2007., 16:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
Zomboni kaže:
Stvarno je nevjerojatno da Hrvatsku predstavlja neki poolitičar koji ne želi komentirati ono što nije pročitao. Sramota!
|
Da nije pročitao....
Sramota je onda što svi drugi komentiraju, a haški sud im nije dostavio spise.
Kako se samo usude, komentiraju presudu stranog državljanina u stranoj zemlji a nemaju spise.
Skandalllll
Kako je onda komentirao ubojstvo srpskog povratnika prošle godine, a nije imao uvida u sve policijske i sudske spise.
Tko bi zaboravio onaj komentar, drhtavim glasom, ovdje je potekla srpska krv...
Izravno okrivljujući da je žrtva ubijena samo zato što je Srbin-povratnik.
Međutim policijska istraga je pokazala da to nema veze s tim.
|
|
|
18.12.2007., 16:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
brale_st kaže:
Ne znan po čemu si to zaključija, ja obično pokušan malo bolje upoznat čovika prije nego mu počnen lipit kvalifikacije. Sigurno nisan opterećen srpskom odojčadi i ne znan odakle si to izvuka. Uostalom šta uopće znači bit opterećen srpskom odojčadi??
A ovaj ostatak je pomalo nerazumljiv pa bih te molio da malo pojasniš ako nije prevelik napor. Ako osjetiš bol u sljepoočnici odma prestani.
|
Pa internet forum je i namijenjen razmjeni mišljenja, a bez upoznavanja. Ovo s odojcima je mala igra riječi, inspirirana jednim od tvojih postova.
A ostatak je trebao značiti da Pupovcu sigurno nije bilo do pukog lupetanja i nabacivanja brojkama; jednostavno nije bilo uputno.
A relativiziranje i opravdavanje vidim u činjenici da si izjavu dotičnog uspio dovesti u kontekst logora u Nišu, mislim......
Pokušao sam prestati, nakon što sam kao što si i predvidio osjetio bol u sljepoočnici, ali na moje iznenađenje, kada sam pokušao prestati tipkati, shvatio sam da ne tipkam ja-tekst se pisao sam od sebe, a moje ruke nisu bile na tipkovnici, nego začudo, na spolovilu.
Mog kućnog ljubimca.
Stoga ga smatram barem djelomično odgovornim. Jer, uživao je razvratnik jedan, dok je mene boljelo.........
|
|
|
18.12.2007., 18:45
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
brale_st kaže:
"Dio Hrvatske pod Tuđmanovom kontrolom" je neokupirani dio Hrvatske. Samo kao podsjećanje. I meni i tebi. Čisto da se zna ko s kim ima posla.
A na temu topica, ne znam citirat izjavu, ali s obzirom na vlastita naknadna opravdavanja izjave od kojih si neke i ti ovdi citira, ni najmanje ne sumnjam u njenu vjerodostojnost.
No to ne triba bit tema. Mislim da smo ovom kratko diskusijom ustanovili kako ti je pokvaren mjerač intelektualne razine političara.
|
Moj mjerač nije "pokvaren", barem ne u ovom slučaju. Pupovčev intelektualni i ljudski angažman u devedesetima bio je iznimno hrabar i jasan. Nasuprot njemu je tvoje pozivanje na njegovu izjavu koju ne možeš niti citirati. Toliko o ispravnosti.
Čisto za podsjećanje: dio pod Tuđmanovom kontrolom za mene nije bio uzor slobode ni demokracije. Njihova vrata odškrinuta su tek 2000. godine, ali to je drug priča
|
|
|
18.12.2007., 19:29
|
|
3 dijamanta za mene
Registracija: Apr 2005.
|
Quote:
KLiK kaže:
prvo zato što su se priklonili SDPu...
drugo, jer je to važno ministarstvo, pogotovo sada kada smo u finalnim pregovorima s EU i nestalna članica VS...
treće, jer je Pupovac Srbin i nikako ne bi mogao zastupati interese Hrvatske!
|
prvo... Rekao porekao. Politika ti je „čudna kategorija“.
drugo... Jeste važno ministarstvo. Gotovo jednako važno kao Sanaderu i HDZ-u imidž „mi volimo Srbe ko drukčije kaže kleveće i laže“. A sa druge strane nema to ministarstvo uticaja na položaj Srba u Hrvatskoj ako ni na značajniji povratak, a ni čini mi se nije neka lova u njemu.
treće... Oćeš reći da su interesi Hrvatske kontra Srba?
|
18.12.2007., 19:38
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Aug 2006.
|
1) Postoje stranačke liste za koje glasuju građani Hrvatske, kako Hrvati tako i drugi.
2) Postoje manjinske liste za koje glasuju manjine.
Zaključak: Glasaču koji je odlučio glasovati za manjinske liste važniji su manjinski parcijalni interesi od općih interesa. Prema tome; zastupnik koji je izabran sa manjinske liste ( gdje saborsko mjesto teži puno manje glasova) bi se trebao baviti tom manjinskom problematikom a ne vanjskim poslovima i slično.
Sve drugo nije fer, kako prema manjinama tako i prema svim ostalim građanima Hrvatske.
|
|
|
18.12.2007., 20:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Istranin kaže:
1) Postoje stranačke liste za koje glasuju građani Hrvatske, kako Hrvati tako i drugi.
Zaključak: Glasaču koji je odlučio glasovati za manjinske liste važniji su manjinski parcijalni interesi od općih interesa. Prema tome; zastupnik koji je izabran sa manjinske liste ( gdje saborsko mjesto teži puno manje glasova) bi se trebao baviti tom manjinskom problematikom a ne vanjskim poslovima i slično.
Sve drugo nije fer, kako prema manjinama tako i prema svim ostalim građanima Hrvatske.
|
A što je to "fer" u tvom mentalnom sklopu?
1) Postoje.Samo gro Srba ne glasa jer u Hrvatskoj nema relevantne građanske stranačke opcije. n e m a.
2) Postoje
Zaključak : Koji sad ti četnici hoće?! Prvo su nas ubijali, srušili nam pola zemlje, okupirali trećinu, a sad bi bili dio Hrvatske! Ajd dobro, mi Hrvati nismo takve zvijeri, a i nije ih zgodno više ubijati, pa neka ih, eto, u tim njihovim rezervatima, neka pričaju svojim urođeničkim dijalektom, neka imaju kao,neka prava-tipa kako će se taj dijalekt u budućnosti implementirati u svakodnevnim situacijama prilikom posjete liječniku,odlaska automehaničaru.....Ali biti dio države u pravom smislu te riječi, biti dio odluka koje prevazilaze uske stranačke i rodijačke vidokruge, e pa baš! Pa nismo toliki primitivci, moramo se kontrolirati! Pa zato budimo fer. Prema manjinama.
|
|
|
18.12.2007., 20:18
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
karankawa kaže:
Zaključak : Koji sad ti četnici hoće?! Prvo su nas ubijali, srušili nam pola zemlje, okupirali trećinu, a sad bi bili dio Hrvatske! Ajd dobro, mi Hrvati nismo takve zvijeri, a i nije ih zgodno više ubijati, pa neka ih, eto, u tim njihovim rezervatima, neka pričaju svojim urođeničkim dijalektom, neka imaju kao,neka prava-tipa kako će se taj dijalekt u budućnosti implementirati u svakodnevnim situacijama prilikom posjete liječniku,odlaska automehaničaru.....Ali biti dio države u pravom smislu te riječi, biti dio odluka koje prevazilaze uske stranačke i rodijačke vidokruge, e pa baš! Pa nismo toliki primitivci, moramo se kontrolirati! Pa zato budimo fer. Prema manjinama.
|
Interesantan pristup temi, puno cinizma i pogrešno usmjerene gorčine.
Ako vi srbi imate želju politički graditi svoju zemlju, imate srbiju, pa se angažirajte. Ako želite u obliku manjinskih predstavnika poboljšati vaš život po rezervatima, i to vam je omogućeno. Sve ostalo su vaše poprilično smiješne fantazije i ne vidim razloga, doli da se želite opet petljati tamo gdje vam nije mjesto, da uopće spominjete ovakve nebuloze. 
|
|
|
18.12.2007., 20:29
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Istranin kaže:
|
Manjinske su liste uvedene u skladu sa zakonom, jer je zaštita manjina jedno od važnijih mjerila demokratičnosti jedne zemlje. Manjinski interesi, shodno tome, nikako nisu suprotstavljeni interesima većine, nego su specifični, baš kao što su - kada raspravu prebacimo s ideološkog na životni teren - specifični i interesi seljaka. A tvoj post na tragu je logike da ni netko u seljačkoj stranci, na primjer, ne bi kao ministar mogao zastupati interese građana.
Demokratska društva nisu monolitna, u njima postoji niz malih interesa koji se usklađuju. No, demokracija je proces koji se uči
|
|
|
18.12.2007., 20:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
live.and.kicking kaže:
Interesantan pristup temi, puno cinizma i pogrešno usmjerene gorčine.
Ako vi srbi imate želju politički graditi svoju zemlju, imate srbiju, pa se angažirajte. Ako želite u obliku manjinskih predstavnika poboljšati vaš život po rezervatima, i to vam je omogućeno. Sve ostalo su vaše poprilično smiješne fantazije i ne vidim razloga, doli da se želite opet petljati tamo gdje vam nije mjesto, da uopće spominjete ovakve nebuloze. 
|
Srbija me ne zanima.Sa tom zemljom imam manje veze nego 90% ovog foruma.
Hrvatska me isto ne zanima u smislu na koji aludiraš. Iako sam se tu rodio i odrastao, sada je samo usputna stanica.
Iz toga ti je nadam se jasno, da o gorčini nema ni govora. Sarkazam je samo posljedica cinizma posta na koji sam odgovorio.
Stoga te molim da ovo shvatiš kao dobru zabavu. 
|
|
|
Pravila postanja
|