Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Osnovne i srednje škole

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.01.2010., 23:05   #81
Quote:
tihana1805 kaže: Pogledaj post
Ovako,molim vas ako mi netko moze pomoc...frend mi je zavrsio srednju trgovacku skolu..i naravno to je bilo to! Medutim, sad se odlucio za daljnje obrazovanje, odnosno želja mu je poloziti neki 4.stupanj..večernu skolu!! Mi o tome nista ne znamo..i ne znamo di pronaci inf pa vas molim da pomognete!!! Btw. trazimo u gradu Rijeci!!!
HVAAAAAAAALAAAAAAAAAAA
Nekoliko internet adresa s večernjim školama u Rijeci:

Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu u Rijeci:
http://www.nar-uciliste.hr/Home.aspx?PageID=7

Intelekt:
http://www.intelekt-rijeka.hr/

Popis ostalih škola:
http://www.rijeka.hr/Default.aspx?art=8032
emem44 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2010., 12:14   #82
Wink

Quote:
emem44 kaže: Pogledaj post
Što se tiče strukovnih vježbi koliko se ja sjećam kada napišeš taj seminar predaš ga prof i onda se dogovoriš za polaganje. Kad dođeš na test pita te nekoliko pitanja vezanih za gradivo koje je obrađeno u seminaru.

Što se tiče dnevnika prakse kada ga ispuniš onda ti ga moraju potvrditi tamo gdje obavljaš praksu. Tamo ti moraju ispuniti ono na prvoj stranici dnevnika (naziv tvrtke, od kad do kad je obavljana praksa žig i itd.) Na zadnjoj strani dnevnika imaš rubriku Ocjenjivanje i tamo moraš ispisati sve vježbe koje su napravljene u dnevniku i tamo ti na praksi moraju upisati ocjene, potpis osobe koja je to na praksi pregledavala. Neka ti obvezno i tamo lupe žig jer kada sam ja došla bez žiga na zadnjoj stranici nije mi htjela primiti.
To onda predaš i upisuje ti se u indeks kod kučice s praksom - obavljeno. To ti se računa kao položem ispit, tako da si rasporediš koliko ćeš ispita polagati taj mjesec kada to predaš. Možeš tražiti od razrednice ili ravnatelja potpis za treći ispit u mjesecu ako želiš.
Mene nije pitala što sam radila na praksi ni nikakve posebne detalje o tome.

Kad smo već kod strukovnih vježbi,daj mi reci vezano za seminar koji treba napisati. Naime,ja imam 60 pitanja po kojima ja moram napisati taj seminar pa me sad zanima dali ja na seminaru trebam prepisati pitanje pa odgovoriti na njega ili kako????? HVala
zrin@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2010., 13:44   #83
Quote:
zrin@ kaže: Pogledaj post
Kad smo već kod strukovnih vježbi,daj mi reci vezano za seminar koji treba napisati. Naime,ja imam 60 pitanja po kojima ja moram napisati taj seminar pa me sad zanima dali ja na seminaru trebam prepisati pitanje pa odgovoriti na njega ili kako????? HVala

Ne trebaš pisati pitanja.
Ja sam seminar podjelila na poglavlja pa sam u pa sam u svakome obradila nekoliko pitanja koja su bila međusobno povezana. Ne trebaš o ničemu pisati opširno. Samo prepisuj iz knjige i promjeni neke riječi da ne bude 100% identično.
emem44 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2010., 21:20   #84
Dopisna škola birotehnika

znam da ima topica o dopisnim školama, ali ima li netko tko baš ide u ovu i koliko je to isplativo?

čini mi se dobrom investicijom s obzirom na to da bih uskoro trebala u srednju a imam određenih zdravstvenih problema i često izostajem iz škole.

pa me zanima, iskustva, koliko vam je teško učiti, jesu li profesori zahtjevni i slične spike )
Old 16.01.2010., 12:52   #85
Imaš ovdje otvorenu temu o Birotehnici:

https://www.forum.hr/showthread.php?t=334433

Profesori su više manje ok jer shvaćaju da ti plačaš tu školu, a ne da je to neka redovna škola.
Ženske u referadi su jako ljubazne i uvijek spremne pomoći, što se tiče plaćanja uvijek možeš i na rate, zavisi o dogovoru.
Dobivaš skripte iz svih predmeta i pitanja koja trebaš naučiti, tako da ne trebaš naučiti sve iz skripta i udžbenika.
Mjesec dana nakon upisa nemaš pravo polagati ispite, no nakon mjesec dana kad dobiješ pravo polaganja ispita možeš polagati dva ispita mjesečno, ako ti se žuri možeš dobiti potpis od razrednice ili ravnatelja o polaganju trećeg ispita.

Zadnje uređivanje emem44 : 16.01.2010. at 13:00.
emem44 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2010., 13:47   #86
Jel zna netko kak funkcionira tjelesni tamo?
Old 18.01.2010., 20:08   #87
Tjelesni - Birotehnika

Nema nikakvog vježbanja. Dobiješ popis pitanja koja trebaš naučiti i samo se pojaviš na ispitu na kojem dobiješ neka od pitanja s popisa.
Pitanja su tipa - koliko igrača ima hokejaški tim, koje su sve discipline alpskog skijanja i tome slično. Najlakši tjelesni na svijetu.
emem44 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2010., 12:09   #88
Jel ima tko pitanja iz Računovodstva i kontrole za prvi razred komercijalne... hitno je...please, ak ima tko neka mi napise..molim vas!!!
zrin@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2010., 13:50   #89
Ak vec nitko nema pitanja dal mi moze bar reci kako se polaze taj predmet: Racunovodstvo i kontrola

dal je dosta da naucim ovo sto se tice teorije ili ima i kakav prakticni ili pismeni dio????
zrin@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2010., 18:41   #90
Računovodstvo i kontrola

Ispit ti je usmeni. Ženska te pita nekoliko pitanja i to je to.
Samo nauči to što ti je rekla.
emem44 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2010., 10:51   #91
Quote:
Što se tiče strukovnih vježbi koliko se ja sjećam kada napišeš taj seminar predaš ga prof i onda se dogovoriš za polaganje. Kad dođeš na test pita te nekoliko pitanja vezanih za gradivo koje je obrađeno u seminaru.

Što se tiče dnevnika prakse kada ga ispuniš onda ti ga moraju potvrditi tamo gdje obavljaš praksu. Tamo ti moraju ispuniti ono na prvoj stranici dnevnika (naziv tvrtke, od kad do kad je obavljana praksa žig i itd.) Na zadnjoj strani dnevnika imaš rubriku Ocjenjivanje i tamo moraš ispisati sve vježbe koje su napravljene u dnevniku i tamo ti na praksi moraju upisati ocjene, potpis osobe koja je to na praksi pregledavala. Neka ti obvezno i tamo lupe žig jer kada sam ja došla bez žiga na zadnjoj stranici nije mi htjela primiti.
To onda predaš i upisuje ti se u indeks kod kučice s praksom - obavljeno. To ti se računa kao položem ispit, tako da si rasporediš koliko ćeš ispita polagati taj mjesec kada to predaš. Možeš tražiti od razrednice ili ravnatelja potpis za treći ispit u mjesecu ako želiš.
Mene nije pitala što sam radila na praksi ni nikakve posebne detalje o tome.

Jesi ti u onom seminaru koji treba napraviti radila one tablice ili ne?? o inventuri i to.. ?
zrin@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2010., 11:55   #92
Dal se netko prebacio u Birotehniku iza 3. razreda četverogodišnje škole? Kako ste rješili pitanje prakse, jer ja trebam praksu odraditi tek u ljeti i gdje onda nosim taj papir u staru školu ili u Birotehniku?
les fleurs is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2010., 21:45   #93
Quote:
les fleurs kaže: Pogledaj post
Dal se netko prebacio u Birotehniku iza 3. razreda četverogodišnje škole? Kako ste rješili pitanje prakse, jer ja trebam praksu odraditi tek u ljeti i gdje onda nosim taj papir u staru školu ili u Birotehniku?
Kolko ja znam taj papir nosiš u Birotehniku jer je to sad tvoja škola a sa starom školom nemaš više veze nikakve..
zrin@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2010., 10:27   #94
Potpis za treći ispit u jednom mjesecu

Jel istina da ako se na prva dva testa koja se polažu u jednom mjesecu dobiju dobre ocjene može tražiti potpis od razrednika ili ravnatelja kako bi se moglo izaći na treći ispit u jednom mjesecu?
les fleurs is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2010., 01:33   #95
btw. istina je to. moraju ocjene bit vece od 3 da bi mogo/la ic na treci ispit u mjesecu. cak i cetri mos dat.ovisi dal ti se da. al ne ispalti se imas 12 mj da rjesis 14 15 ispita sasvim dovonjo da rokas po 2mjesecno tri ako su laksa.

eeeeee. ja imam pitanje. kakve su to strucne vjezbe. tog moram odradit 70 sati? smjer komercijalist.
i da. za praksu jeli provjeravaju di sam iso na praksu ili mogu samo pecat i onaj dnevnik donjet pun? dal pita prof. micanovic disam bio sta radijo i tako?
Momakipo123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2010., 18:19   #96
Quote:
Momakipo123 kaže: Pogledaj post
btw. istina je to. moraju ocjene bit vece od 3 da bi mogo/la ic na treci ispit u mjesecu. cak i cetri mos dat.ovisi dal ti se da. al ne ispalti se imas 12 mj da rjesis 14 15 ispita sasvim dovonjo da rokas po 2mjesecno tri ako su laksa.

eeeeee. ja imam pitanje. kakve su to strucne vjezbe. tog moram odradit 70 sati? smjer komercijalist.
i da. za praksu jeli provjeravaju di sam iso na praksu ili mogu samo pecat i onaj dnevnik donjet pun? dal pita prof. micanovic disam bio sta radijo i tako?
Ja sam bio na konzultacijama kod prof.Mičanović u vezi toga i rekla je da trebas imati ispunjeno di si bio i potpis sefa i zig. trebas ispuniti vjezbe za svaki dan praksei na zadnjoj strani dnevnika trebas za svaku vjezbu ocjenu potpis i nebi bilo lose zig šefa. i onda to doneseš na ispit tj.pregled.
zrin@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2010., 11:44   #97
Jel itko polagao Poduzetništvo ili Osnove poduzetništa i menadžementa. Nisam još bila na konzultacijama pa samo da pitam kakav je bio test i je li prof. bila stroga ili ne, dal se lako može dobiti prolazna ocjena?
les fleurs is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2010., 20:02   #98
Quote:
Ja sam išla u Birotehniku prije dvije godine. Na prvim konzultacijama iz posl.komunikacija se samo pojaviš i profa ti da knjigu i popis pitanja koja trebaš naučiti. Da ti upute kako početi vježbati tipkanje na računalu i kada misliš da možeš dovoljno brzo pisati onda se dogovoriš s profesoricom za polaganje. Meni je test izgledao tako da sam prepisivala nekakav tekst s papira i morala napraviti nekakvu tablicu i u nju upisati nekakve podatke s papira. Imala sam i mislim 3 pitanja tipa na što se sve mogu spremati podaci (CD, USB, disketa...), koji se oblik slova najčešče koristi (Times New Roman) i takva pitanja.

Što se tiče ostalih predmeta samo se pojaviš na konzultacijama i prof ti da skriptu ili knjigu i točno ti kaže što trebaš naučiti, najčešće dobiješ popis pitanja tako da ne moraš učiti cijelu knjigu napamet. Kad to naučiš samo se pojaviš na ispitu i usmeno odgovaraš.

Iz hrvatskog, mat, engleskog i drugog stranog jezika osim usmenog polažeš i pismeni test. Iz stranih jezika moraš naučiti čitati i prepričavati 2-3 teksta iz knjige te ti daju test iz gramatike ali uvijek ti na konzultacijama kažu kakvi će tipovi zadataka iz gramatike biti tako da tu nema frke.

Što se tiče matematike ja sam dobila neke zadatke koje sam morala riješiti i to pokazati profesoru te tek onda možeš na ispit. Na ispitu su ti isti zadaci kao i oni koje dobiješ na konzultacijama, samo su promijenjeni brojevi.

Što se tiče hrvatskog na prvim konzultacijama dobiješ popis gradiva koje trebaš naučiti ali i popis 10-ak lektira koje moraš pročitati i napraviti bilješke, te tek onda kad pročitaš lektire ideš na druge konzultacije da se dogovoriš za polaganje. Na testu iz hrvatskog se piše zadačnica ali teme uopće nisu teške, meni su bile neke vezane za svakodnevni život a ne za gradivo, te kad to napišeš, prof to pregleda te te pita nekoliko pitanja.

ej šta se matematke tiče ja to nikad nisan znala i nikad matematiku neću znat i ne volin je a ti zadatci jesu baš isti i jel ja mogu past razred ako ne položim? molim te odgovori hitno mi je
Mayushka is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2010., 21:18   #99
Quote:
Mayushka kaže: Pogledaj post
ej šta se matematke tiče ja to nikad nisan znala i nikad matematiku neću znat i ne volin je a ti zadatci jesu baš isti i jel ja mogu past razred ako ne položim? molim te odgovori hitno mi je
Zadaci na ispitu iz matematike, kad sam ja polagala matematiku, bili su isti kao i zadaci za vježbu koje sam dobila od profesora samo su bili promjenjeni brojevi. I ja sam mislila da će biti jako teško no odahnula sam kad sam dobila test u ruke i počela rješavati.

Matematiku kao i svaki ispit možeš polagati tri puta pred predmetnim profesorom, a četvrti put pred komisijom. Ako se i tada ne položi ne znam što se događa jer mislim da se to već dugo nije dogodilo (bar koliko sam čula).

Zadnje uređivanje emem44 : 27.02.2010. at 21:24.
emem44 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2010., 21:22   #100
Quote:
zrin@ kaže: Pogledaj post
Jesi ti u onom seminaru koji treba napraviti radila one tablice ili ne?? o inventuri i to.. ?
Nisam radila nikakve posebne tablice. A o inventuri sam samo napisala nekoliko rečenica koje sam prepisala iz one knjige samo sam malo promjenila redoslijed riječi. Kad sam pisala seminar nisam baš odgovarala na sva pitanja koja su bila postavljena, ali mislim da nije skužila jer sam stavila velika slova i dvostruki prored kad sam to tipkala pa je ispalo oko 20 stranica pa je valjda mislila da sam na sve odgovorila.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:00.