Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
07.07.2023., 14:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2015.
|
Quote:
mbukal kaže:
Za cviječe i tegle cviječa dušu dalo, za oprati prometalo perač mora imati minimalno 115 bara radni pritisak na mlaznici i protok od 400litata po satu, sve od toga kaj je više to je bolje a kaj je manje je igračka za oprati biciklina i tegle od cviječa i za zaljevanje cviječa te gubljenje vremena i živaca kod pokušaja pranja prometala
|
A koliki pritisak za oprati beton?
I koja je generalno mana nekih jeftinijih modela? Ako je uopće ima...
Nez, razmišljam u smjeru nekog aku alata, pa nema snage, baterija kratko traje itd...
Htio bi uzet neki bolji stroj, a opet kućni a ne profi, bez raznih dodataka.. Mislim da mi ne trebaju....
Ima neki best buy?
.
|
08.07.2023., 08:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
|
|
|
10.07.2023., 00:18
|
|
M
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
PajPatak kaže:
A koliki pritisak za oprati beton?
I koja je generalno mana nekih jeftinijih modela? Ako je uopće ima...
Nez, razmišljam u smjeru nekog aku alata, pa nema snage, baterija kratko traje itd...
Htio bi uzet neki bolji stroj, a opet kućni a ne profi, bez raznih dodataka.. Mislim da mi ne trebaju....
Ima neki best buy?
.
|
Moj ti je prijedlog da probaš posuditi od nekoga mali visokotlačni perač, npr. K2 od Kaerchera ili onaj Parkside iz Lidla pa da vidiš uživo zadovoljava li tvoje amaterske potrebe. Imam već valjda 20 godina Kaercher 202 ili 203, ne znam sad točno oznaku, protok 300l/h, tlak nekih 120bar i iako je to možda igračka, cijena od 500+kn (ondašnjih) i male dimenzije te uspješno pranje pribora za berbu grožđa, ali i zidića obraslih mahovinom i betonske terase s raznim naslagama (posebno koristeći turbo mlaznicu) meni je tu investiciju učinilo isplativom. Sigurno da veći i jači, ali i bitno skuplji modeli nude puno više, no pitanje je koliko prosječnom korisniku veća učinkovitost znači.
Vidim da se K5 može unajmiti za ispod 20€/dan pa možda i to nije loše probati i provjeriti kako se ponaša na konkretnim zadacima, prije nego što se potroši skoro 400€.
|
|
|
10.07.2023., 15:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2015.
|
Quote:
3007 kaže:
Moj ti je prijedlog da probaš posuditi od nekoga mali visokotlačni perač, npr. K2 od Kaerchera ili onaj Parkside iz Lidla pa da vidiš uživo zadovoljava li tvoje amaterske potrebe. Imam već valjda 20 godina Kaercher 202 ili 203, ne znam sad točno oznaku, protok 300l/h, tlak nekih 120bar i iako je to možda igračka, cijena od 500+kn (ondašnjih) i male dimenzije te uspješno pranje pribora za berbu grožđa, ali i zidića obraslih mahovinom i betonske terase s raznim naslagama (posebno koristeći turbo mlaznicu) meni je tu investiciju učinilo isplativom. Sigurno da veći i jači, ali i bitno skuplji modeli nude puno više, no pitanje je koliko prosječnom korisniku veća učinkovitost znači.
Vidim da se K5 može unajmiti za ispod 20€/dan pa možda i to nije loše probati i provjeriti kako se ponaša na konkretnim zadacima, prije nego što se potroši skoro 400€.
|
Ma jasno i hvala ti na informaciji...
Otkako sam uselio u kuću nakupovao sam se alata/pribora (kosilica, trimer, škare za živicu, pile ubodne i cirkularne, aku odvijač, gedore, gleteri, laser, lopate, grablje....) Nisam imao baš ništa.
Ali primjećujem da su neke stvari koje sam kupio baš igračke i da sam za malo više mogao imati sasvim drugačiji uređaj/alat..
Naravno, gledajući uvijek omjer uloženog i dobivenog u toj hobby ponudi
Probam iznajmit...
.
|
28.07.2023., 22:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Pozdrav svima,
Kupio danas u Kauflandu Parkside 135 E5, 1800 W , međutim kad sam ga išao probati svako malo mi ispada crijevo od vode i na pipi i na samom uređaju (oni što se samo "nataknu", bez navoja).
Što raditi? Da li postoje neki dodatni nastavci što se mogu kupiti? Malo sam frustitran jer sam spucao 100 eura a ne mogu ga koristiti...
Hvala!
|
|
|
29.07.2023., 22:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
ti nastavkci koje natakneš unutra imaju tri plastikice za kočenje koje MORAJU biti malo labave, jer ako su zakočene od nečistoća, kamenca, ili čega već onda priključak ispada i kada ga ne vučeš.
|
|
|
23.08.2023., 18:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Karcher 650 HD
Vrijedi li što ovaj iz naslova. Karcher 650 HD, polovan, imam ga priliku nabaviti za 250 eura.
|
|
|
23.08.2023., 19:12
|
|
Registrirani korisnik
|
vrijedi, ali odmah napravi servis
|
|
|
23.11.2023., 20:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Sta je bolje perac sa 800l protoka i motorom sa cetkicama ili 400l i motor asikroni?
U istom cijenovnom rangu imam ovaj sa 800l i drugi sa cca 400-500l navodno pritisak nije bitan
|
26.11.2023., 19:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Pritisak je najbitniji, veliki pritisak i manji protok te prisiljava da mlaznicu držiš što bliže točci koju pereš jer vodeni mlaz na večoj udaljenosti pretvara u maglu, veliki protok sa malim pritiskom ne može otkloniti tvrdokornu zmazanoču več samo isprati površinski, veliki protok i veliki pritisak znači veliki/dugi mlaz vode sa dovoljno snage za skidanje tvrdokorne zmazanoče sa pristojne udaljenosti od točke pranja
|
|
|
05.01.2024., 13:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2005.
|
Molio bih pomoć oko ova dva strojčeka.
Ovo je Scheppach, visokotlačni čistač/perač https://www.bauhaus.hr/elektricni-vi...hoCMNYQAvD_BwE
A ovo je Black and Decker, čistač/perač
https://www.ekupi.hr/hr/Dom%2C-vrt-i.../p/EK000414179
Podjednake su snage, Scheppach je 2400W, a B&D 2200W, samo što Scheppach ima 180 bara, a B&D 150 bara. Isto tako, Scheppach ima 480l/h, a B&D ima protok vode od 440 l/h, pa čak i vrijednosti su slične, prvi je 139 eura, a B&D malo manje od 148 eura. Nisam nekakav znalac, ali neke stvari znam, šta treba gledati kod istih, materijal pumpe, snagu, pritisak koji ostvaruje, protok vode..., pa eto i dužinu jamstva.
Zanima me koji je bolji perač, kvalitetnije izrade ili šta već... Po nekoj mojoj odluci, meni bi prevagnuo Scheppach, jer ima 5 godina jamstva, ali nikad nisam čuo za tu firmu. Za oba perača baš i nema nekih podataka na Googleu, a recenzije/ocijene također imaju podjednake. Perač bih koristio za pranje auta, betonskih površina i još neke poslove oko kuće. Ako znate za još neke perače tih osobina i cijene do 150 eura, slobodno ih predložite. Hvala.
|
|
|
05.01.2024., 14:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Winetou kaže:
Ovo je Scheppach, visokotlačni čistač/perač https://www.bauhaus.hr/elektricni-vi...hoCMNYQAvD_BwE
Podjednake su snage, Scheppach je 2400W, a B&D 2200W, samo što Scheppach ima 180 bara, a B&D 150 bara. Isto tako, Scheppach ima 480l/h, a B&D ima protok vode od 440 l/h, pa čak i vrijednosti su slične, prvi je 139 eura, a B&D malo manje od 148 eura. Nisam nekakav znalac, ali neke stvari znam, šta treba gledati kod istih, materijal pumpe, snagu, pritisak koji ostvaruje, protok vode..., pa eto i dužinu jamstva.
Zanima me koji je bolji perač, kvalitetnije izrade ili šta već... Po nekoj mojoj odluci, meni bi prevagnuo Scheppach, jer ima 5 godina jamstva, ali nikad nisam čuo za tu firmu. Za oba perača baš i nema nekih podataka na Googleu, a recenzije/ocijene također imaju podjednake. Perač bih koristio za pranje auta, betonskih površina i još neke poslove oko kuće. Ako znate za još neke perače tih osobina i cijene do 150 eura, slobodno ih predložite. Hvala.
|
po papirima i marketingu Scheppach je bolji, nadam se da je i pumpa Ok iako ne očekuj previše, po meni jedina zamjerka je 5 m visokotlačnog crijevo.
Sve u svemu za te novce i prvi visokotlačni perač je OK
kad jednog dana sagledaš nedostatke kupit ćeš pravi ako ti bude trebao. Ja imam K7 i volim kada nešto radi da radi, koristim ga 10-15x godišnje, ali uz kuću i okućnicu bez njega ne ide život kako bi trebao... Prije toga sam imao K5 desetak godina i prodao ga za 1000kn prije cca 2 godine...
|
|
|
05.01.2024., 15:06
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Winetou kaže:
|
Imam tog Scheppacha od prošle godine. Za tu lovu radi čist u redu. Za oprat auto, beton, garažna vrata i neke tak stvari je dobar. Zamjerka je crijevo od 5m, moglo bi biti duže za lakše rukovanje.
Taj uređaj ti ima radni tlak 120BAR, tak da ne očekuj da budeš baš lako skidal mahovinu sa betona ili pral traktor od blata.
No, za tu lovu i uz 5g garancije, mislim da je strojček čisto u redu.
|
|
|
05.01.2024., 17:18
|
|
Registrirani korisnik
|
mr.ivek i Megla78 hvala na odgovorima, ma meni treba perač najviše za bolje pranje auta, a da to ne bude kategorija "spužva i crijevo", i za pranje betona/kocki oko kuće. Ako netko zna za malo bolji, prihvaćam savjet 
|
|
|
05.01.2024., 18:30
|
|
Registrirani korisnik
|
za te novce na žalost ne
|
|
|
05.01.2024., 22:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Hmm da, onda će vrlo vjerojatno tako i biti, puno hvala 
|
|
|
07.01.2024., 18:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
karcher nije bezveze uz wap prva marka za visokotlacne perace.
pokvarenog K3 premium starog 10g sam prodao za 500kn prek njuskala ODMAH cim sam stavio na oglas.
prao je aute svaki tjedan, terasu par puta godisnje, oplocnike svako proljece.
koliko god da se cine povoljni, ako imas einhell, bosch, lavorwash... pokvarenog ga nikad ne bus prodao.
tom K5 compact koji preporuca ivek je VRLO sličan K4 compact.
K3 compact već nije, jer ja baziran na K2 seriji.
vidi se po kilaži, K4 i K5 compacti su oko 11kg, a K2 i K3 compacti su oko 4kg.
winetou, preporučam ti K4 compact za 173eur na iponcomp.hr
to je jako povoljno.
|
|
|
07.01.2024., 20:44
|
|
Registrirani korisnik
|
K4 ima plastične elemente na pumpi koji odlaze tako da ...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:27.
|
|
|
|