Programiranje Za programere i one koji to žele postati ... |
|
|
07.07.2011., 22:03
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2009.
|
za javu je dobra i "Java concurrency in practice"
|
|
|
14.07.2011., 21:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
mN3monic kaže:
ima tko da nije procitao niti jednu knjigu a programira(pod programira mislim da moze "samostalno" rijesit problem logicki pa onda programski) vise od 5(mozda i manje) god u jednom ili vise jezika?
|
Ja sam procitao samo jednu
http://en.wikipedia.org/wiki/The_C_Programming_Language
Znao sam programirat i prije u C-u ali i danas se sjecam da sam skuzio prvo, zasto se koriste strukture a zatimi pointeri unutar nekog programa.
Kad sam skuzio strukture i kada, kako i zasto se koriste bio sam napljugan btw. I to je bio jebeni 'mindopening'
Kada sam skuzio pointere rekao sam samo "aaaah ma da!" I BTW nema tog gensa koji ti to moze objasnit.
Zadnje uređivanje odiee : 14.07.2011. at 21:50.
|
|
|
18.08.2011., 00:50
|
|
LG W2243S
Registracija: Jun 2011.
|
Poštovani, zanima me dali netko od vas možda ima knjige (jednu ili obje): C++ Analiza i primjena, Demistificirani C++
Molio bih vas da mi se javite u p.p
|
18.08.2011., 15:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Quote:
odiee kaže:
Ja sam procitao samo jednu
http://en.wikipedia.org/wiki/The_C_Programming_Language
Znao sam programirat i prije u C-u ali i danas se sjecam da sam skuzio prvo, zasto se koriste strukture a zatimi pointeri unutar nekog programa.
Kad sam skuzio strukture i kada, kako i zasto se koriste bio sam napljugan btw. I to je bio jebeni 'mindopening'
Kada sam skuzio pointere rekao sam samo "aaaah ma da!" I BTW nema tog gensa koji ti to moze objasnit.
|
De mi reci, da li si sve vježbe u knjizi uspio rješit ili neke nisi znao? Također radim po toj knjizi i neke ne uspjevam riješit, npr. one na kraju prvog poglavlja. Da li bi to trebao znat ili da ih preskočim i nastavim dalje? Da li ću se sjebat kasnije ako preskočim?
Hvala na odgovoru unaprijed!
|
|
|
22.08.2011., 11:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
Namelles kaže:
De mi reci, da li si sve vježbe u knjizi uspio rješit ili neke nisi znao? Također radim po toj knjizi i neke ne uspjevam riješit, npr. one na kraju prvog poglavlja. Da li bi to trebao znat ili da ih preskočim i nastavim dalje? Da li ću se sjebat kasnije ako preskočim?
Hvala na odgovoru unaprijed!
|
Bilo bi poželjno da znaš riješiti sve. Kasnije, kad naučiš neke nove stvari, će se od tebe tražiti da stare zadatke preradiš na neki novi način (npr. sa pointerima). Ja sam riješio negdje 95% svih zadataka, no nije išlo lako. Ponekad sam poneki zadatak rješavao po dva dana, stalno bi se vraćao, gledao, kako sad neće, zašto mi baca segfault, kako je zbrojio ovo ili ono, zakaj ne vadi pravi član arraya. Ponekad bi skoro zaspao za kompom. Ali na kraju dobiješ dobar osjećaj za te stvari. A neuspjeh u rješavanju zadataka sam priznavao tek nakon teške borbe. Tebi preporučam isto. Ali imaj na umu da su i neki od zadataka čudno i nejasno formulirani, pa se može stvar višestruko tumačiti. Ne znam sad primjere napamet, ali znam da je bilo čudnih formulacija.
|
|
|
22.08.2011., 22:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Ma i ja sam sve riješio i recimo, jedan nisam znao riješit a ne mogu odustat od njega. E sad, uvijek sam se pitao dal da krenem dalje na ostale ili da pokušam riješit onog kojeg ne mogu. Kad krenem dalje, uvijek me kopka onaj kojeg ne znam pogotovo kad riješim neki kompliciraniji a onaj jednostavan me jebe.
Hvala na odgovoru!
|
|
|
22.08.2011., 23:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Cuj, nikad ne znas, mozda ti malo kasnije padne na pamet rjesenje za taj koji ne znas  Meni je jednom palo na pamet dok sam se spremao ici spavati. Odmah sam se dignuo k'o da me osa upiknula i sjeo za komp da to nakucam. Nije funkcioniralo 
|
|
|
07.10.2011., 17:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
trebao bi neku preporuku knjige za javu
sad tek počinjem učiti to na faksu pa neka knjiga za početnike s tim da želim s vremenom naučiti više nego što se uči u tom jednom semestru na faksu. bilo bi poželjno da ima zadataka za rješavanje u knjizi
|
|
|
31.10.2011., 19:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
|
|
27.12.2011., 23:45
|
|
Hardcore Maniac
Registracija: Jul 2009.
|
nisam baš previše pratio postove ovdje pa mi nemojte zamjeriti ako već ima odgovor al zanima me neka kvalitetna literatura za dinamičko programiranje u C#-u po mogućnosti da se drži 4.0 verzije
|
|
|
28.12.2011., 13:39
|
|
Annoying
Registracija: Apr 2006.
|
Dinamičko programiranje i nije bilo moguće prije 4.0 verzije
A i tu nema puno filozofije, konzumiranje je trivijalno. Kreiranje dinamičkih klasa, ne tako trivijalno, ali i dalje jednostavno. Prođi MSDN 
|
28.12.2011., 13:40
|
|
Annoying
|
Dinamičko programiranje i nije bilo moguće prije 4.0 verzije
A i tu nema puno filozofije, konzumiranje je trivijalno. Kreiranje dinamičkih klasa, ne tako trivijalno, ali i dalje jednostavno. Prođi MSDN 
|
28.12.2011., 13:59
|
|
Hardcore Maniac
|
dobio sam od prijatelja preporuku za knjigu "domagoj kusalić napredno programiranje i algoritmi" al je baš i nemrem nač na googl-u a fakat sam tražio...dal to neko možda ima na kompu??? isto tako ako nije problem za neku XNA literaturu
|
|
|
29.12.2011., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Nikada nemogu dovoljno preporuciti Jerrijeva predavanja:
http://academicearth.org/courses/programming-paradigms
Uglavnom ljudi preporucuju nekakve alate, no ovo je kultura programera. Fenomenalna predavanja.
|
|
|
05.01.2012., 21:25
|
|
Hardcore Maniac
|
neka literatura ili neki link sa tutorialima za početnike u IL disassembleru?
|
|
|
12.01.2012., 22:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
ASP.NET / MVC?
Znam C# solidno, sada bi krenuo na ASP, koliko vidim trenutno je in MVC tako da neznam otkuda krenuti. Neka preporuka literature?
|
|
|
13.01.2012., 09:53
|
|
Break of the Edgecrusher
Registracija: Sep 2007.
|
|
15.01.2012., 14:10
|
|
Annoying
|
Upravo prolazim kroz The Art of Readable Code. Dobro je zasad.
|
16.01.2012., 14:03
|
|
~me too~
Registracija: Mar 2009.
|
|
|
|
16.01.2012., 14:16
|
|
Annoying
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:55.
|
|
|
|