Star Trek Fan Club Resistance is futile. |
Pogledaj rezultate ankete: Koja klasa vam je najdraza?
|
Sovereign class
|

|
37 |
31.36% |
Galaxy class
|

|
30 |
25.42% |
Intrepid class
|

|
27 |
22.88% |
Defiant class
|

|
36 |
30.51% |
Akira class
|

|
17 |
14.41% |
Steamrunner class
|

|
4 |
3.39% |
Constitution class
|

|
7 |
5.93% |
Excelsior class
|

|
7 |
5.93% |
Miranda class
|

|
6 |
5.08% |
NX class
|

|
10 |
8.47% |
20.03.2011., 19:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
touch brain kaže:
mislim da je lista manje vise ok.. Defiant mozda zasluzuje 1-2 pozicije nize ali opet je jači od Intrepida
|
Ma lista nema veze sa kanonom. Nju je izmislio jedan fan koji preferira TNG kao seriju. On drži DTIL stranicu, i stvorio je cijeli jedan svoj fandom na toj stranici. Podatke u ljestvici je uglavnom izmislio da odgovara nekim njegovim željama kakav bi st svemir trebao biti. Ali nema to veze sa stvarnim kanonom st serija i filmova. Gdje je uglavnom sve jako nejasno što se snage tiče. 
|
20.03.2011., 20:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
da vidimo:
Defiant vs Intrepid
Defiant je ratni brod iako se vodi kao brod za pratnju..znaci bez luksuznih dodataka kao Intrepid..sa druge stane Intrepid je bio i ostat ce istrazivacki brod(mada su ih,u hodu i zbog okolnosti, pokusali prepravit u ratni al ne dovoljno da se moze vodit kao ratni)..nemozes od teglećeg konja napravit cistokrvnog trkaceg konja
defiant (preuzeto sa http://www.ufpcroatia.com )
Naoružanje: 4 rafalna fazorska topa, 1 fazorska mreža, 3 pulsna lansera kvantnih torpeda, 1 lanser fotonskih torpeda
Obrambeni sustavi: oklop, standardni sustav štitova
Broj osoblja: 50
Intrepid
Naoružanje: 13 fazorskih mreža tipa VIII, 5 lansera fotonskih torpeda (38 torpeda)
Obrambeni sustavi: standardni sustav štitova
Broj osoblja: 141
sumo-sumarum Intrepid je poprilicno slabiji od Defianta..dali zasluzuje 14 mjesto?ne ali da se uvuce u prvih 10, sigurno
Zadnje uređivanje touch brain : 20.03.2011. at 20:57.
|
|
|
20.03.2011., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
touch brain kaže:
da vidimo:
Defiant vs Intrepid
Defiant je ratni brod iako se vodi kao brod za pratnju..znaci bez luksuznih dodataka kao Intrepid..sa druge stane Intrepid je bio i ostat ce istrazivacki brod(mada su ih pokusali prepravit u ratni al ne dovoljno da se moze vodit kao ratni)
defiant (preuzeto sa http://www.ufpcroatia.com )
Naoružanje: 4 rafalna fazorska topa, 1 fazorska mreža, 3 pulsna lansera kvantnih torpeda, 1 lanser fotonskih torpeda
Obrambeni sustavi: oklop, standardni sustav štitova
Broj osoblja: 50
Intrepid
Naoružanje: 13 fazorskih mreža tipa VIII, 5 lansera fotonskih torpeda (38 torpeda)
Obrambeni sustavi: standardni sustav štitova
Broj osoblja: 141
sumo-sumarum Intrepid je poprilicno slabiji od Defianta..dali zasluzuje 14 mjesto?ne ali da se uvuku u prvih 10, sigurno
|
Krivo što se tiče recimo intrepida. Recimo to je UFPCroatia copy-pasto sa DTIL stranice.
Intrepid nema fazore tipa 8. To je izmišljotina sa DTIL stranice. Nigdje u serijama i filmovima se ne spominje tip fazora koje intrepid ima. Isto tako brojka od samo 13 mreža nije točna.
Na Memory Alpha stranici koja se drži samo kanona, odnosno onoga što se vidi i spominje u serijama izbrojano ih je puno više.
Defiant je jedini uz prometheus ratni brod. Intrepid, Sovereign i Galaxy su istraživački brodovi. Ali to ne znači da je Defiant jači od jednog Sovereigna.
Defiant je brod sa puno mana. Jak je za brze napade i dobar za kratkotrajne misije, ali intrepid je kao klasa puno bolji. Jer ima masu prednosti naspram defianta.
Inače preporučam ti Memory alpha stranicu ako te zanima isključivo st kanon. http://memory-alpha.org/wiki/Intrepid_class
Ta stranica ima moderatore koji ne dopuštaju nikakvo umetanje informacija koje ne potječu izravno iz serija ili filmova.
Tamo se vrednuje samo ono što se vidi ili spominje u serijama ili filmovima st franshize. Jer samo su one po definiciji kanon.
Zadnje uređivanje Nakirija : 20.03.2011. at 21:03.
|
|
|
20.03.2011., 21:04
|
|
Yep, it's me!
Registracija: Apr 2010.
|
Smatram da je ova cijela tema besmislena.
Federacija nije zainteresirana za warshipe nego multipurpose brodove (izuzev Defianta), svaki je dizajniran tako da borba nije primarni problem pa uspoređivanje brodova po jačini u bitci nije logično pošto to nije njihova primarna funkcija. Podaci iz serija i filmova su kontradiktorni tako da Sovereign ima prvo 34 palube, pa onda odjednom ispušta atmosferu s 36. a štitovi slabe oko 39.
Ako želite istu temu s Klingonskim brodovima samo naprijed, al ovo je ko da raspravljate koji Klingonski brod ima bolje znanstvene laboratorije, preciznije skenere i više kapsula za spašavanje što opet može dovesti do kontradikcije jer jednom ih Klingonci ne koriste a onda odjednom se Worf izgubi u jednoj. Jednom nemaju laboratorije a onda Data radi u jednom s Spockom iznad Romulusa.
|
20.03.2011., 21:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nakirija kaže:
Krivo što se tiče recimo intrepida. Recimo to je UFPCroatia copy-pasto sa DTIL stranice.
Intrepid nema fazore tipa 8. To je izmišljotina sa DTIL stranice. Nigdje u serijama i filmovima se ne spominje tip fazora koje intrepid ima. Isto tako brojka od samo 13 mreža nije točna.
Na Memory Alpha stranici koja se drži samo kanona, odnosno onoga što se vidi i spominje u serijama izbrojano ih je puno više.
Defiant je jedini uz prometheus ratni brod. Intrepid, Sovereign i Galaxy su istraživački brodovi. Ali to ne znači da je Defiant jači od jednog Sovereigna.
Defiant je brod sa puno mana. Jak je za brze napade i dobar za kratkotrajne misije, ali intrepid je kao klasa puno bolji. Jer ima masu prednosti naspram defianta.
Inače preporučam ti Memory alpha stranicu ako te zanima isključivo st kanon. http://memory-alpha.org/wiki/Intrepid_class
Ta stranica ima moderatore koji ne dopuštaju nikakvo umetanje informacija koje ne potječu izravno iz serija ili filmova.
Tamo se vrednuje samo ono što se vidi ili spominje u serijama ili filmovima st franshize. Jer samo su one po definiciji kanon.
|
posto priznajes seriju kao kanon daj mi neki video kao dokaz gdje mogu vidjet te dodatne mreze..ja znam jedino za 13
|
|
|
20.03.2011., 23:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
touch brain kaže:
posto priznajes seriju kao kanon daj mi neki video kao dokaz gdje mogu vidjet te dodatne mreze..ja znam jedino za 13
|
Otkako nam je Sovereign otkrio da Greeneya aka Nakirija drka po Memory Alphi, tu strancu više ne doživljavam relevantnom... 
|
|
|
21.03.2011., 00:11
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2010.
|
Te dodatne nepostojeće fazorske mreže/emiteri su VFX errori ili pogreške u efektima te se pojavljuju u samo po jednoj epizodi. A uvažena gospođica odozgora nam je registrirana na memory alphi i izgleda da je nekako uspjela prodat spiku da su to stvarno fazorske mreže/emiteri. Ista stvar je i s petom torpednom cijevi, koja je zapravo emiter vučne zrake. To je isto ko da autu izlaze ispušni plinovi iz retrovizora i ti za njih kažeš da su to auspusi
Naravno sad će to Nakirija opovrgnut svojim svojim jedinim i već odavno isfuranim argumentom da ono što se vidi na seriji/filmu je kanon.
A što je najbolje od svega, i sam dizajner Intrepida je naveo da Intrepid ima ni manje ni više nego 13 fazorskih mreža od kojih su onih 5 velikih tip X, a onih manjih 8 su tip VIII fazorske mreže. Osim toga, Intrepid ima i 4 torpedna lansera (nikakvih 5) te 38 fotonskih torpeda i brijem oko 6 trikobaltnih bombi.
Za bolji uvid u fazorske mreže/torpedne lansere prilažem sljedeću sliku (fazorske mreže su označene crvenom, a torpedni lanseri su zaokruženi žutom bojom):
http://img51.imageshack.us/img51/1473/intrepidclass.jpg
Oni koji imaju dobar vid i znaju računat izbrojat će točno 13 fazorskih mreža i 4 torpedna lansera.
Također to nije brod za borbu, već istraživački brod koji nema šanse protiv Defianta, a kamoli Galaxyja/Nebule, ili Akire (o Sovereignu i Prometheusu da ne pričam). Uostalom vidjeli smo kako je Defiant onesposobio nekoliko puta većeg Negh'Vara u jednoj DS9 epizodi, dok je Intrepid znao pošteno najebat od puno manjih i slabijih brodova.
Što se Galaxyja tiče, kao što sam rekao gore, on ima 2 rafalna torpedna lansera, i od 12-14 fazorskih mreža tipa X. Osim toga ima mogućnost separacije tanjura (preteća MVAM-a) koja mu donosi taktičku prednost nad Intrepidom. Što se tiče Nebule, za nju sam rekao da je po specifikacijama vrlo slična Galaxyju, dok je Akira pak unatoč samo 3 fazorske mreže, ali i 15 torpednih lansera + oko 300-injak torpeda jača i novija od Intrepida. A Lakota pak ima poboljšane štitove, kvatna torpeda i pojačane fazore zbog čega itekako ima šanse protiv Intrepida.
I manje više su svi brodovi i stanice netom prije Dominijskog rata prošli refit što se da zaključit s ozbirom na uništenje USS Odysseyja u Gammi.
|
|
|
21.03.2011., 00:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sovereign 8 kaže:
Te dodatne nepostojeće fazorske mreže/emiteri su VFX errori ili pogreške u efektima te se pojavljuju u samo po jednoj epizodi. A uvažena gospođica odozgora nam je registrirana na memory alphi i izgleda da je nekako uspjela prodat spiku da su to stvarno fazorske mreže/emiteri. Ista stvar je i s petom torpednom cijevi, koja je zapravo emiter vučne zrake. To je isto ko da autu izlaze ispušni plinovi iz retrovizora i ti za njih kažeš da su to auspusi
Naravno sad će to Nakirija opovrgnut svojim svojim jedinim i već odavno isfuranim argumentom da ono što se vidi na seriji/filmu je kanon.
A što je najbolje od svega, i sam dizajner Intrepida je naveo da Intrepid ima ni manje ni više nego 13 fazorskih mreža od kojih su onih 5 velikih tip X, a onih manjih 8 su tip VIII fazorske mreže. Osim toga, Intrepid ima i 4 torpedna lansera (nikakvih 5) te 38 fotonskih torpeda i brijem oko 6 trikobaltnih bombi.
Za bolji uvid u fazorske mreže/torpedne lansere prilažem sljedeću sliku (fazorske mreže su označene crvenom, a torpedni lanseri su zaokruženi žutom bojom):
http://img51.imageshack.us/img51/1473/intrepidclass.jpg
Oni koji imaju dobar vid i znaju računat izbrojat će točno 13 fazorskih mreža i 4 torpedna lansera.
Također to nije brod za borbu, već istraživački brod koji nema šanse protiv Defianta, a kamoli Galaxyja/Nebule, ili Akire (o Sovereignu i Prometheusu da ne pričam). Uostalom vidjeli smo kako je Defiant onesposobio nekoliko puta većeg Negh'Vara u jednoj DS9 epizodi, dok je Intrepid znao pošteno najebat od puno manjih i slabijih brodova.
Što se Galaxyja tiče, kao što sam rekao gore, on ima 2 rafalna torpedna lansera, i od 12-14 fazorskih mreža tipa X. Osim toga ima mogućnost separacije tanjura (preteća MVAM-a) koja mu donosi taktičku prednost nad Intrepidom. Što se tiče Nebule, za nju sam rekao da je po specifikacijama vrlo slična Galaxyju, dok je Akira pak unatoč samo 3 fazorske mreže, ali i 15 torpednih lansera + oko 300-injak torpeda jača i novija od Intrepida. A Lakota pak ima poboljšane štitove, kvatna torpeda i pojačane fazore zbog čega itekako ima šanse protiv Intrepida.
I manje više su svi brodovi i stanice netom prije Dominijskog rata prošli refit što se da zaključit s ozbirom na uništenje USS Odysseyja u Gammi.
|
manje-vise sve si rekao
|
|
|
21.03.2011., 00:53
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
illusion__user kaže:
Otkako nam je Sovereign otkrio da Greeneya aka Nakirija drka po Memory Alphi, tu strancu više ne doživljavam relevantnom... 
|
Da, al za neke stvari još uvijek može dobro poslužit, jerbo sumnjam baš da je uspjela sve sprčkat 
|
|
|
21.03.2011., 01:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sovereign 8 kaže:
Da, al za neke stvari još uvijek može dobro poslužit, jerbo sumnjam baš da je uspjela sve sprčkat 
|
E ima jedan problem s onim crtežim.
Naime taj crtež ja nisam vidio u seriji, a samo ono što se vidi u seriji i na filmu je kanon.
Dakle taj crtež uopće ne postoji niti cijela shematska konfiguracija iz čistog razloga zato što se ne vidi na seriju i na filmu. Ja imam pravo na svoje mišljenje i imam pravo na mišljenje zbog toga što imam pravo na mišljenje kako se taj crtež ne nalazi na seriji, a ne nalazi se zbog toga što ja imam pravo na svoje mišljenje kao i ti na svoje, a ja mislim da se ne može smatrati kanonom, zato što nije na seriji, a samo ono što se vidi na seriji je kanon i to zbog toga što ja tako mislim, a ja imam pravo na svoje mišljenje, kao i ti na svoje.
E da, Danube šatl bi razbio Voyagera nakon 2 sekunde, a ti sad dokaži da to nije tako jer naime ja mislim kako je to tako zbog toga što imam pravo na svoje mišljenje, a ti ako misliš suprotno ne možeš dokazati jer nismo vidjeli sukob ta dva broda na ekranu i prema tome ne možeš znati koji brod je jači pošto je samo ono što je viđeno na seriji kanon, a nigdje nismo vidjeli kakva naoružanja ima Danube šatl, a tonije spomenuto kako bih ja imao pravo na svoje mišljenje.
I Deanna Troi je jača od Worfa, tako smo vidjeli na ekranu, a smo ono što je viđeno u seriji ili filmu je kanon: 
|
|
|
21.03.2011., 01:34
|
|
Okajava grijehe
|
 tipičan Nakirija (Rai'Tara, Greeneya) stil.
|
|
|
21.03.2011., 01:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne znam ja tko su te tri osobe, ali znam da i one imaju pravo na svoje mišljenje, baš kao što i ja imam pravo na svoje mišljenje čisto zbog toga što one imaju pravo na svoje mišljenje, a ako one imaju pravo na svoje mišljenje onda imam i ja te kažem kako je Ambassador klasa jača od 8472 zato što nismo vidjeli njihov sukob na ekranu, a kako znam ionako je Voyager uspio izdržati napada 8472, a smo ono što se na ekranu vidi je kanon, pa prema toma Federacija je iz nekog razloga izdrživljivija od Borga protiv oružja vrste 8472, a izdržljivija je zato što ja imam pravo na svoje mišljenje što smo vidjeli na ekranu i kako nigdje nismo vidjeli sukob Ambassadora i Intrepid, ja kažem da je Ambassador jači 5000 puta od Intrepida, a i od broda Vrste 8472, a kako nismo vidjeli sukob na ekranu onda ja imam pravo na svoje mišljenje, a ti ako misliš drugačije imaš pravo na svoje, a svi ovi ostali diltovi, kurci palci ne vrijede ništa zato što je to fandom... 
|
|
|
21.03.2011., 02:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
EPIC rasprava......klanjam se pokorno  
Moram se sloziti, tvoja konstantacija je besprijekorna....
Inace relativno davno sam ja to pratio, ali mislim da su oni svako malo minjali konfiguracije brodova, broj deckova, fazora, oklopa i cega sve ne kako im je prismrdilo, pa je odredeni brod znao izgubiti od tri satla neke desne klase, a posli isti taj razbiti vorcha klasu il nekaj takvo. Ugl, tko bi im zamjerio, da nije bilo tako Voyager bi bio unisten u trecoj epizodi, svi drugi bi isto imali slicne sudbine...
Najdrazi brod hmmmmm........Sovereign ili NX....
|
|
|
22.03.2011., 00:59
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
illusion__user kaže:
Ne znam ja tko su te tri osobe, ali znam da i one imaju pravo na svoje mišljenje, baš kao što i ja imam pravo na svoje mišljenje čisto zbog toga što one imaju pravo na svoje mišljenje, a ako one imaju pravo na svoje mišljenje onda imam i ja te kažem kako je Ambassador klasa jača od 8472 zato što nismo vidjeli njihov sukob na ekranu, a kako znam ionako je Voyager uspio izdržati napada 8472, a smo ono što se na ekranu vidi je kanon, pa prema toma Federacija je iz nekog razloga izdrživljivija od Borga protiv oružja vrste 8472, a izdržljivija je zato što ja imam pravo na svoje mišljenje što smo vidjeli na ekranu i kako nigdje nismo vidjeli sukob Ambassadora i Intrepid, ja kažem da je Ambassador jači 5000 puta od Intrepida, a i od broda Vrste 8472, a kako nismo vidjeli sukob na ekranu onda ja imam pravo na svoje mišljenje, a ti ako misliš drugačije imaš pravo na svoje, a svi ovi ostali diltovi, kurci palci ne vrijede ništa zato što je to fandom... 
|
E a ja smatram da Hideki može sa jednim svojim pogotkom iz fazora uništit Borg kocku. Zašto?! E pa zato što nikad nismo vidjeli njihov okršaj na ekranu i zato što je to moje mišljenje te ga nitko nemože pobit nikakvim podatcima, nacrtima i sl., jer je to sve samo fandom.
A s obzirom da je Hideki klasa jača od Borga, onda joj ni Intrepid nije dorastao. Jedan Hideki zabije bez problema 100-injak Intrepida, ergo jedan Hideki zabije i Sovereign klasu + hrpu ostalih Federacijskih brodova. To je moje mišljenje i nitko mi neće prodavat sad tu neke memory alphe, ditlove i sl., jer ih nikad nismo vidjeli da se bore u seriji.
|
|
|
22.03.2011., 01:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sovereign 8 kaže:
E a ja smatram da Hideki može sa jednim svojim pogotkom iz fazora uništit Borg kocku. Zašto?! E pa zato što nikad nismo vidjeli njihov okršaj na ekranu i zato što je to moje mišljenje te ga nitko nemože pobit nikakvim podatcima, nacrtima i sl., jer je to sve samo fandom.
A s obzirom da je Hideki klasa jača od Borga, onda joj ni Intrepid nije dorastao. Jedan Hideki zabije bez problema 100-injak Intrepida, ergo jedan Hideki zabije i Sovereign klasu + hrpu ostalih Federacijskih brodova. To je moje mišljenje i nitko mi neće prodavat sad tu neke memory alphe, ditlove i sl., jer ih nikad nismo vidjeli da se bore u seriji.
|
Ti imaš pravo na svoje mišljenje, ali ja mislim da to nije tako zato što ja imam pravo na svoje mišljenje zbog toga što ti imaš pravo na svoje mišljenje, a moje mišljenje je da Hideki nije dorastao Borgu zato što je Borg već asimilirao Kardasijance, kako ja mislim da je to usput bio i dominijski brod, a bio je dominijski zato što ja imam pravo na svoje mišljenje, a moje mišljenje je da je to dominijski brod, onda treba reći da je usput Borg asimilirao i Jem'Haddare, osnivače i Vorte što smo vidjeli u Voyagerovoj epizodi negdje između prve i sedme sezone. Da je Hideki nadmoćan onda ne bi Borg mogao asimilirati sve te vrste. Ti nemaš pojma o Star Treku, brodovima i kanonu stoga molim te lijepo ostavi buduće rasprave, zato što nemaš pojma kad nemaš pojma, a moje mišljenje je da ti nemaš pojma zato što ja imam pravo na svoje mišljenje.
SAMO ONO ŠTO SE VIDI NA SERIJI I FILMU JE KANON!!
Usput ja mislim, a imam pravo na svoje mišljenje da bi Pakledi bez problema pregazili Borga, zato što Pakledi u neistraženim dijelovima galaksije imaju 500 000 000 svojih brodova, a ti sad dokaži da to nije tako zato što ja imam pravo na svoje mišljenje, a moje mišljenje je da Pakledi imaju toliko brodova, a kako na ekranu nije spomenuto drugačije onda sasvim sigurno Pakledi skrivaju toliko brodova.
SAMO ONO ŠTO SE VIDI NA SERIJI I FILMU JE KANON!!
Nigdje nije rečeno i kanonski potvrđeno tko je najjači u svemiru i tko ima najviše brodova, a ja mislim zato što imam pravo na svoje mišljenje da su to Pakledi, a ti sad to opovrgni ako možeš. 
|
|
|
22.03.2011., 20:53
|
|
Yep, it's me!
Registracija: Apr 2010.
|
Ovo je prestalo imati smisla već duže vrijeme.
|
22.03.2011., 23:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vjeko1701 kaže:
Ovo je prestalo imati smisla već duže vrijeme.
|
To je tvoje mišljenje na kojeg imaš pravo, isto kao što ja imam pravo...ahhhh, zaboravi.
Ova tema je prestala imati smisla od 48. posta pa nadalje, a sad pogledaj 48. post. 
|
|
|
23.03.2011., 00:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
illusion__user kaže:
To je tvoje mišljenje na kojeg imaš pravo, isto kao što ja imam pravo...ahhhh, zaboravi.
Ova tema je prestala imati smisla od 48. posta pa nadalje, a sad pogledaj 48. post. 
|
valjda je svrha ovog podforuma da ljudi razmjenjuju misljenja,informacije itd..ako nista makar nam nije dosadno
mislim da bi trebali osvjezit temu st vs sw pa da se malo kacimo sa ljubiteljima sw-a
|
|
|
23.03.2011., 13:17
|
|
Unique LifeForm :-)
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
touch brain kaže:
|
Ma kaki SW, nema do ST
Dođe vrsta 8472 i kraj priče
Za više detalja vidi sliku

Zadnje uređivanje Remixer : 23.03.2011. at 13:23.
|
|
|
23.03.2011., 14:23
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
touch brain kaže:
|
 evo čim je nađem onda će SW-ovci najebat
@illusion user: Sve pet, samo jedan ispravak, a to je da je tema prestala imat smisla od 55. posta 
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:47.
|
|
|
|