Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
Pogledaj rezultate ankete: Sanaderov (i Kosoričin) hdz je bliži :
|
Tuđmanovom hdz-u
|

|
20 |
33.90% |
Sdp-u i hns-u
|

|
39 |
66.10% |
|
|
14.02.2011., 18:47
|
|
Provokator-Detonator
Registracija: Apr 2008.
Lokacija: Rue de Criminals 666, 21 000 Qeroumwille, PLJAČKASTAN
|
Quote:
Kexx kaže:
On ju je osamostalio i obranio. HR postoji od 7.st. i nije je Tuđman stvorio, ali ju je pretvorio u državu, do tad je bila federalna jedinica u sklopu države SFRJ. To što joj je na papiru pisalo država ne pika se. Ako nisi samostalan i na političkoj karti svijeta zasebno nacrtan nisi država.
Meksiko je država, a države od kojih se sastoji nisu prave države, nisu isto što i npr. Danska ili Italija, ali Meksiko jest.
|
Ma neka si ti to nama reka, da Meksičke države a ni Socijalistička Repubika Hrvatska nisu države, nego su to države samo na papiru iliti federalne jedinice. I da nisu države kao Danska ili Italija (nije ni ova Hrvatska država kao Danska ili Italija pa?).
A sad eto saznajemo da ju je SuperNjofra sam osamostalio i obranio od napada Zelenih Goblina. Eno se već Marvel Comics raspituje kod obitelji Tuđman za autorska prava na lik SuperNjofre...
Đizs s kojim djetinjastim ljudima mi na forumima raspravljamo...
|
14.02.2011., 19:22
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
Halo Effect kaže:
Ma neka si ti to nama reka, da Meksičke države a ni Socijalistička Repubika Hrvatska nisu države, nego su to države samo na papiru iliti federalne jedinice. I da nisu države kao Danska ili Italija (nije ni ova Hrvatska država kao Danska ili Italija pa?).
A sad eto saznajemo da ju je SuperNjofra sam osamostalio i obranio od napada Zelenih Goblina. Eno se već Marvel Comics raspituje kod obitelji Tuđman za autorska prava na lik SuperNjofre...
Đizs s kojim djetinjastim ljudima mi na forumima raspravljamo...
|
Očito na tvoju žalost,Franjo Tuđman je na čelu svog naroda koji ga je gotovo plebiscitarno izabrao da ga vodi, stvorio RH i koliko god nekoga to smetalo to je notorna činjenica !
|
|
|
14.02.2011., 19:32
|
|
untitled
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
duliba kaže:
Očito na tvoju žalost,Franjo Tuđman je na čelu svog naroda koji ga je gotovo plebiscitarno izabrao da ga vodi, stvorio RH i koliko god nekoga to smetalo to je notorna činjenica !
|
Plebisxcitarno s jedva natpolovicnom vecinom.
|
14.02.2011., 21:12
|
|
Provokator-Detonator
|
Quote:
duliba kaže:
|
Ovo je prva istinita i nedemagoška tvrdnja s tvoje strane. Narod ga je izabrao, narod ga je učinio prvim, narod ga je učinio svime onime što on jest. Ne on sam. NAROD.
|
14.02.2011., 21:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
Halo Effect kaže:
Ovo je prva istinita i nedemagoška tvrdnja s tvoje strane. Narod ga je izabrao, narod ga je učinio prvim, narod ga je učinio svime onime što on jest. Ne on sam. NAROD.
|
Narod ga je izabrao, učinio ga je prvim, ali to što je prvi je najnevažnije što je on.
Njegovu veličinu su odredile njegove odluke koje su dovele do samostalnosti i pobjede.
|
|
|
14.02.2011., 21:21
|
|
Provokator-Detonator
|
Quote:
Kexx kaže:
Narod ga je izabrao, učinio ga je prvim, ali to što je prvi je najnevažnije što je on.
Njegovu veličinu su odredile njegove odluke koje su dovele do samostalnosti i pobjede.
|
O tome tek treba suditi povijest a ne ti.
I o njegovoj veličini nema pouzdanih povijesnih dokaza. Dok o njegovim manama ima dokaza koliko hoćeš. Nije da ih se trudio kriti...
|
14.02.2011., 21:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Halo Effect kaže:
O tome tek treba suditi povijest a ne ti.
I o njegovoj veličini nema pouzdanih povijesnih dokaza. Dok o njegovim manama ima dokaza koliko hoćeš. Nije da ih se trudio kriti...
|
Pa nije to nikakva povijest, to su činjenice koje su se nedavno dogodile.
Ne treba ti povjesničar da ti kaže tko je odveo HR u samostalnost i pobjedu.
|
|
|
15.02.2011., 00:43
|
|
Kršćanski komunist
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Kexx kaže:
Ne Tuđmanov, bar ne skroz, jest imao nekoliko štetočina, kao npr. Mesića.
Bez Tuđmana bi i tadašnji HDZ vrlo brzo postao kao Sanaderov, Tuđman je bio ta kvalitativna prevaga koja je dovela do pobjede i osamostaljenja.
|
Spadaju li u te HDZ štetočine i Boljkovac i Manolić, barakaši, osumnjičeni zločinci iz 45., oznaš i udbaš, koji su s Tuđmanom likvidirali poslije Blajburga ? A Franc je to sve znao ?
Quote:
zd.hr kaže:
Pa onda reci iskreno,žalim za jugoslavijom jer sam se onda obogatio,vjerovatno ne krvavim radom, ali to ne govorim nego prosipam izlizane parole. I da, zanimljivo kako ti pobješnjele ustaše za vrijeme diktature 90-ih nisu otele lovu,imanje,i arhivski podrum.jer vidiš, ljudi koji su bili situirani prije 2.svjetskog rata i prije "oslobođenja" su ostali bez svega kad su na vlast došli nepismeni bravari iz bosanskih šuma koji su se uselili u otete građanske stanove,lovili u otetim šumama,i postali kako ti kažeš "situirani na razini više srednje klase"!
|
A ne, ne. Ne žalim zato za Jugicom, nego za pravednim i poštenim društvenim odnosima, ali to je danas teže shvatiti, jer su mozgovi blokirani lampicama shoping centara, a duh kleronacionalizmom. Nisam bogat, samo sređen za jedan skroman život. Nije bogat tko puno ima, nego tko malo treba. I da sve sam postigao svojim krvavim radom. Nisam bio u partiji, običan zaposlenik, bavio se i glazbom, radio vinograde, malo krede, prodao nešto djedovine, sam izgradio kuću na tri etaže od 340 m2, a nisam zidar, tesar, električar, ni keramičar. Sve znam raditi i napravio s familijom i uz lidl help tu maj frends ! Ustaše me nisu mogli dirati kad sam Hrvat, branitelj, bio s njima u tuđem kraju, kod mene se nije ni znalo za rat osim iz medija, koje gluposti pričaš. E, da sam bio Srbin, ne znam kako bi prošao ! Makar, ovdje ih nitko nije taknuo !
Quote:
duliba kaže:
|
...izabrao da ga vodi i odveo ga u rat ! Narod sretan !
Quote:
Kexx kaže:
|
Njegove odluke vukle su ravno u rat. I dovukle !
Quote:
Kexx kaže:
Pa nije to nikakva povijest, to su činjenice koje su se nedavno dogodile.
Ne treba ti povjesničar da ti kaže tko je odveo HR u samostalnost i pobjedu.
|
Pobjedu možeš okačiti mačku o rep. Ako je Vukovar pobjeda...Ratom smo izgubili ključno desetljeće koje su druge zemlje iskoristile za tranzicijske procese i to nikad više ne možemo uhvatiti. Rat je bila suluda samoubilačka ideja, a sloboda izmišljen, nepotreban luksuz koji danas stravično plaćamo posljedicama rata i teretom države koju nismo sposobni nositi. Stvorena država - uništeno društvo i narod !
Samostalnost? Ni Oluju nismo mogli samostalno izvesti, ni proglasiti ZERP, a danas su nam gazde u Haagu i Brislu !
|
|
|
15.02.2011., 01:08
|
|
Antibankaroid
Registracija: May 2008.
|
Quote:
flatoos kaže:
zna se tko je ove politicare doveo na vlast. isti oni koji danas pljuju po njima. trebalo ih je na vrijeme mijenjati pa danas ne bi doslo do ovih sranja.
|
Činjenica je da su u HDZ-u mnogi imali šanse za novi početak, vremenom su neki očišćeni, a neki su pokazali pravo lice.
Ja i dalje smatram da je bilo mudrije što više ljudi uvesti u stranku, nego početi s podjelama. Pred rat bi najgore bile podjele.
Danas je Hrvatska ponovno na raskršću između sluganske politike i mršavog pokušaja da se zadrži suverenitet.
Branitelji se danas opet čuju i to je ohrabrujuće, na svima nama je da se odlučimo između sluganstva ili neovisne države!
|
|
|
15.02.2011., 20:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mc Ozy kaže:
Spadaju li u te HDZ štetočine i Boljkovac i Manolić, barakaši, osumnjičeni zločinci iz 45., oznaš i udbaš, koji su s Tuđmanom likvidirali poslije Blajburga ? A Franc je to sve znao ?
A ne, ne. Ne žalim zato za Jugicom, nego za pravednim i poštenim društvenim odnosima, ali to je danas teže shvatiti, jer su mozgovi blokirani lampicama shoping centara, a duh kleronacionalizmom. Nisam bogat, samo sređen za jedan skroman život. Nije bogat tko puno ima, nego tko malo treba. I da sve sam postigao svojim krvavim radom. Nisam bio u partiji, običan zaposlenik, bavio se i glazbom, radio vinograde, malo krede, prodao nešto djedovine, sam izgradio kuću na tri etaže od 340 m2, a nisam zidar, tesar, električar, ni keramičar. Sve znam raditi i napravio s familijom i uz lidl help tu maj frends ! Ustaše me nisu mogli dirati kad sam Hrvat, branitelj, bio s njima u tuđem kraju, kod mene se nije ni znalo za rat osim iz medija, koje gluposti pričaš. E, da sam bio Srbin, ne znam kako bi prošao ! Makar, ovdje ih nitko nije taknuo !
...izabrao da ga vodi i odveo ga u rat ! Narod sretan !
Njegove odluke vukle su ravno u rat. I dovukle !
Pobjedu možeš okačiti mačku o rep. Ako je Vukovar pobjeda...Ratom smo izgubili ključno desetljeće koje su druge zemlje iskoristile za tranzicijske procese i to nikad više ne možemo uhvatiti. Rat je bila suluda samoubilačka ideja, a sloboda izmišljen, nepotreban luksuz koji danas stravično plaćamo posljedicama rata i teretom države koju nismo sposobni nositi. Stvorena država - uništeno društvo i narod !
Samostalnost? Ni Oluju nismo mogli samostalno izvesti, ni proglasiti ZERP, a danas su nam gazde u Haagu i Brislu !
|
U ratu smo pobijedili, što ne znači da smo u svakoj bitki pobijedili.
Da, ratom smo izgubili desetljeće kad je zapad investirao u tranzicijske zemlje, nas je to zaobišlo jer smo bili u ratu. Međutim, za rat nije kriv Tuđman već srpska agresija. Samoubilačka za Srbe u HR, za nas ne, mi ga nismo željeli.
Gazde su nam u Bruxellesu jer nemamo slobodarski mentalitet, nismo ustrajali u samostalnosti.
Na nama je bilo hoćemo li ili nećemo, odabrali smo da nećemo, izbor smo imali, nismo se morali prodat za Judine škude.
|
|
|
16.02.2011., 01:34
|
|
untitled
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
Kexx kaže:
Da, ratom smo izgubili desetljeće kad je zapad investirao u tranzicijske zemlje, nas je to zaobišlo jer smo bili u ratu. Međutim, za rat nije kriv Tuđman već srpska agresija. Samoubilačka za Srbe u HR, za nas ne, mi ga nismo željeli.
Gazde su nam u Bruxellesu jer nemamo slobodarski mentalitet, nismo ustrajali u samostalnosti.
Na nama je bilo hoćemo li ili nećemo, odabrali smo da nećemo, izbor smo imali, nismo se morali prodat za Judine škude.
|
A zasto tebe brine izgubljeno vrijeme kad je zapad investirao ?
Ti si ionako protiv toga da zapad investira.
Ili mozda grijesim ?
Da li si za to da netko sa zapada kupi 65473269578 hektara zemlje u slavoniji i tamo sadi neku travu ?
Kakav model zapadnog ulaganja je tebi prihvatljiv osim onog da nam zapad pokloni novac (a to se nece dogoditi) ?
|
16.02.2011., 14:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bjesomar_ kaže:
A zasto tebe brine izgubljeno vrijeme kad je zapad investirao ?
Ti si ionako protiv toga da zapad investira.
Ili mozda grijesim ?
Da li si za to da netko sa zapada kupi 65473269578 hektara zemlje u slavoniji i tamo sadi neku travu ?
Kakav model zapadnog ulaganja je tebi prihvatljiv osim onog da nam zapad pokloni novac (a to se nece dogoditi) ?
|
Načelno nemam ništa protiv investicija, što ne znači da sam za prodaju npr. voda, šuma i slično.
Da su investirali u proizvodni pogon za npr. BMW, ne bih imao baš ništa protiv. Nisam protiv ni da grade hotele.
Ovisno o čemu se radi. Investicije načelno podržavam.
Otkud ti ideja da ih ne podržavam?
|
|
|
16.02.2011., 15:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
Kexx kaže:
|
Je,ratom smo puno izgubili...
Pogotovo strojeve iz tvornica kupljenih za kunu...
Ratom smo mogli puno i dobiti...
Recimo razvoj i jačanje vojne indistrije,te srodnih grana...gle čuda,nismo...
Ali da,rat je kriv za sve...
|
|
|
16.02.2011., 15:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
McAucliffe kaže:
Je,ratom smo puno izgubili...
Pogotovo strojeve iz tvornica kupljenih za kunu...
Ratom smo mogli puno i dobiti...
Recimo razvoj i jačanje vojne indistrije,te srodnih grana...gle čuda,nismo...
Ali da,rat je kriv za sve...
|
Puno smo izgubili u ratu, to je rsatna šteta i šteta od nedolaska investicija.
Ali smo pobijedili, da smo izgubili ekonomija bi nam bila najmanji problem.
Ratom nismo mogli ništa dobit, nismo mi SSSR zemlja golemog ljudskog i sirovinskog potencijala pa da razvijemo moćnu vojnu industriju.
Ili USA.
Naša realnost je bila kupit oružje jer je potrebno odmah.
|
|
|
16.02.2011., 15:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kexx kaže:
Puno smo izgubili u ratu, to je rsatna šteta i šteta od nedolaska investicija.
Ali smo pobijedili, da smo izgubili ekonomija bi nam bila najmanji problem.
Ratom nismo mogli ništa dobit, nismo mi SSSR zemlja golemog ljudskog i sirovinskog potencijala pa da razvijemo moćnu vojnu industriju.
Ili USA.
Naša realnost je bila kupit oružje jer je potrebno odmah.
|
Rat nije trajao godinu dana,nego 4,a ako ćemo o zakonskome roku,i 5 godina...
Dakle,ne stoji da nismo mogli...
Nismo htjeli,jer je lakše bilo maznuti lovu na nabavci oružja (tko je mogao),nego razvijati i ulagati u vlastitu vojnu industriju...
Znaš ti koliko mi tvornica municije u RH imamo?Što je najjobičnija stvar za rat...
|
|
|
16.02.2011., 15:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
McAucliffe kaže:
Rat nije trajao godinu dana,nego 4,a ako ćemo o zakonskome roku,i 5 godina...
Dakle,ne stoji da nismo mogli...
Nismo htjeli,jer je lakše bilo maznuti lovu na nabavci oružja (tko je mogao),nego razvijati i ulagati u vlastitu vojnu industriju...
Znaš ti koliko mi tvornica municije u RH imamo?Što je najjobičnija stvar za rat...
|
Moćnu vojnu industriju ne možeš ni u 4 godine razvit.
Da smo rekli nećemo kupit nego ćemo sami razvit izgubili bismo rat prije početka.
To ne znači da nisu trebali dat sve od sebe da napravimo koliko je u našoj moći. Ali to nije ključno za ništa.
Nije realno govoriti da smo rat trebali iskoristiti za razvoj vojne industrije koja bi nam danas donosila veliku zaradu.
Ako je to tako jednostavno ajmo zaratit danas s nekim pa nadoknadit propušteno. Da se razvijamo ratujući, baš kako ti misliš da smo propustili.
|
|
|
16.02.2011., 18:09
|
|
Registrirani poslušnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
pukovnikz kaže:
To su oni koji su preživjeli sanaderovu čistku.
HDZ je bila stranka koja je išla od ljevice do desnice, stranka u koja je trebala stvoriti neovisnu državu u krajnje nepovoljnim uvjetima, to je bila stranka novog početka u Hrvatskoj, stranka koja je ponudila novu šansu svim svojim članovima u obrani Hrvatske. Nakon rata počela se profilitrati, ali na žalost od državotvorne stranke pretvorila se u slugansku zahvaljujući gore nabrojanim članovima....
|
nije hdz bio dobar daleko prije sanadera. nemoj zaboraviti da su izbori 2000. godine bili protiv hdz-a, a ne za koaliciju i to se odigralo nepunih mjesec dana nakon franjine smrti. atmosfera oko hdz-a tada je bila ista kao danas, samo su najveci zadojenci imali nesto lijepo za reci o toj bagri s kraja devedesetih.
|
|
|
16.02.2011., 18:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kexx kaže:
Moćnu vojnu industriju ne možeš ni u 4 godine razvit.
Da smo rekli nećemo kupit nego ćemo sami razvit izgubili bismo rat prije početka.
To ne znači da nisu trebali dat sve od sebe da napravimo koliko je u našoj moći. Ali to nije ključno za ništa.
Nije realno govoriti da smo rat trebali iskoristiti za razvoj vojne industrije koja bi nam danas donosila veliku zaradu.
Ako je to tako jednostavno ajmo zaratit danas s nekim pa nadoknadit propušteno. Da se razvijamo ratujući, baš kako ti misliš da smo propustili.
|
Vidim da se pokušava sa reductio ad absurdum...
Tko govori o moćnoj vojnoj industriji?Govorim o proizvodnji i razvoju dovoljnoj za vlastite potrebe,i to nakon što se rat već razvio...
Ili smo zaboravili vremena primirja,u kojima nije bilo većih vojih akcija?
Ma jok,nije realno govoriti da smo rat trebali iskoritisiti za išta...ali s druge strane,izbjegavaš odgovore koliko tvornica municije imamo u RH...
Vjerovatno znaš odgovor,pa zato i izbjegavaš,jer bi to odmah srušilo tvoje priče da rat nismo trebali iskoristiti praktički za išta...
|
|
|
16.02.2011., 22:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
McAucliffe kaže:
Vidim da se pokušava sa reductio ad absurdum...
Tko govori o moćnoj vojnoj industriji?Govorim o proizvodnji i razvoju dovoljnoj za vlastite potrebe,i to nakon što se rat već razvio...
Ili smo zaboravili vremena primirja,u kojima nije bilo većih vojih akcija?
Ma jok,nije realno govoriti da smo rat trebali iskoritisiti za išta...ali s druge strane,izbjegavaš odgovore koliko tvornica municije imamo u RH...
Vjerovatno znaš odgovor,pa zato i izbjegavaš,jer bi to odmah srušilo tvoje priče da rat nismo trebali iskoristiti praktički za išta...
|
Govoriš kako smo ratom mogli puno dobiti razvojem i jačanjem vojne industrije. Puno dobit možeš samo ako puno imaš, ako si napravio nešto respektabilno.
A takvo se gradi godinama i desetljećima. Da smo se u to uzdali umjesto u kopovinu rat bi završio porazom.
Mi smo trebali odmah oružje.
|
|
|
17.02.2011., 04:55
|
|
Provokator-Detonator
|
Quote:
Kexx kaže:
Govoriš kako smo ratom mogli puno dobiti razvojem i jačanjem vojne industrije. Puno dobit možeš samo ako puno imaš, ako si napravio nešto respektabilno.
A takvo se gradi godinama i desetljećima. Da smo se u to uzdali umjesto u kopovinu rat bi završio porazom.
Mi smo trebali odmah oružje.
|
A ti govoriš kao da vrijeme počinje od 1990. Kao da prije toga ništa nije postojalo. Pa vidiš postojalo je i Hrvatska (koja je pazi ovo, postojala i prija 1990.) je imala svoju industriju. Svoju metalsku industriju. Koja se vrlo lako mogla prešaltat na proizvodnju oružja. Ali bolje je da je propala nego zemlju opskrbljivala oružjem.
Tu dolazimo do one - Caudillo Francisco je propustio povijesnu priliku da svakoga tko je omastio brk narodnim novcem u ratu strelja po kratkom postupku. Al što bi ih streljao kad su omašćivali brk ne u svoje ime već ime najvoljenije stranke.
Jedan vožd, jedna stranka, jedna država...
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:27.
|
|
|
|