|
|
21.05.2008., 19:08
|
|
unusual disaster
Registracija: Oct 2007.
|
evo, malo sam listao zakone i pročitao sam da se to pravilo povećanja trošarine za 100% odnosi samo na rabljene automobile!
evo, malo sam listao zakone i pročitao sam da se to pravilo povećanja trošarine za 100% odnosi samo na rabljene automobile!
tako ispada da se još uvijek isplati uvesti iz SAD! recimo samo primjera radi, auto (neću imenovati iako znam na koji mislim) koji je kod nas 94.000 eura bez ikakve opreme, tamo je 53.000 dolara bez ikakve dodatne opreme. no opet, njima je pola naše dodatne opreme za taj auto standard. i kad je pun opcija, kod njih ostaje oko 62.000 dolara a kod nas je cijena već oko 115.000-120.000 eura. a 62.000 dolara je oko 40.000 eura. Uvezen u Hrvatsku, s homologacijom ali bez registracije i osiguranja taj auto ostaje ispod 75.000 eura. i tko je sad tu lud?
samo diferencijal koji je na tom autu kod njih serijska oprema, kod nas se plaća 5.400 eura.
e da, radi se o europskoj marki.
|
21.05.2008., 19:24
|
|
unusual disaster
|
e sad imam drugo pitanje.
da li za auto koji se proizvodi u EU a zatim prodaje u SAD mogu dobiti EUR-1 kad ga kupim u salonu u SAD?
|
21.05.2008., 21:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Savjetujem da aute u SAD-u kupujete iskljucivo nove ili od velikih,pouzdanih i poznatih preprodavaca! I tvrdim da ce jedino onaj tko se zaista bavi time i zna sve u vezi toga uspjeti dobro proci kod kupnje! Svi ostali koji idu u kupnju ovako samo sto su culi mogli bi se susresti sa velikim problemima!
|
|
|
22.05.2008., 01:44
|
|
opca opasnost
Registracija: May 2008.
|
ja sam hrvatski drzavljanin sa zelenom kartom. pokusao bih uvesti polovan auto uskoro. usporedujuci cijene u hr i ovdje siguran sam da se isplati uvesti pojedine modele iako je carina povecana. ja bih uvezo americki auto...nesto kao chevy impala, malibu, dodge intrepid ili cak mozda ford focus ali me zanima sta u slucaju kvara i kako za odrzavanje pojedinih modela kojih kod nas vjerojatno bas i nema. isto tako..netko je spomenuo voznju na americkim tablicama...da li bih ja i moja obitelj u hr koja nema zelenu kartu mogli voziti na americkim tablicama i koliko dugo
|
|
|
22.05.2008., 11:59
|
|
ljep,a i pametan pas
Registracija: May 2006.
|
u slučaju kvara trebaš imati dobrog majstora koji se hoće s time zajeb.....
djelove naručuješ iz amerike (jeftinije nego da ih nabavljaš bilo gdje u europi )
|
|
|
22.05.2008., 13:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
amer atl kaže:
ja sam hrvatski drzavljanin sa zelenom kartom. pokusao bih uvesti polovan auto uskoro. usporedujuci cijene u hr i ovdje siguran sam da se isplati uvesti pojedine modele iako je carina povecana. ja bih uvezo americki auto...nesto kao chevy impala, malibu, dodge intrepid ili cak mozda ford focus ali me zanima sta u slucaju kvara i kako za odrzavanje pojedinih modela kojih kod nas vjerojatno bas i nema. isto tako..netko je spomenuo voznju na americkim tablicama...da li bih ja i moja obitelj u hr koja nema zelenu kartu mogli voziti na americkim tablicama i koliko dugo
|
ti možeš jer imaš zelenu kartu ali obitelj ne jer si rekao da oni nemaju green c.
|
|
|
22.05.2008., 19:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Made in USA
 Koliko je meni poznato uopće ne postoji mogučnost uvoza automobila iz USA ako su rađeni za njihovo tržište jer kao takvi ne mogu proći niti dobiti homologaciju.Postoje modeli koji se rade za evropsko tržište i ti se normalno uvoze uz plačanje carine.
|
|
|
22.05.2008., 19:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
toksikolog kaže:
 Koliko je meni poznato uopće ne postoji mogučnost uvoza automobila iz USA ako su rađeni za njihovo tržište jer kao takvi ne mogu proći niti dobiti homologaciju.Postoje modeli koji se rade za evropsko tržište i ti se normalno uvoze uz plačanje carine.
|
iz koje si ti rupe izašao, tolko pričanja o homologaciji ovih dana i onda napišeš takve gluposti
|
|
|
23.05.2008., 12:09
|
|
Registrirani korisnik
|
marq.fcb
Quote:
marq.fcb kaže:
iz koje si ti rupe izašao, tolko pričanja o homologaciji ovih dana i onda napišeš takve gluposti
|
Daj me malo prosvijetli što je tu glupo?
|
|
|
23.05.2008., 12:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
toksikolog kaže:
Daj me malo prosvijetli što je tu glupo?
|
pa to kaj si napisao da se auti koji su rađeni za američko tržište nemogu homologirat a auti koji se rade za europsko mogu, pa baš se zato i radi homologacija da bi mogao uvest auto za američko tržište...
|
|
|
23.05.2008., 15:12
|
|
Registrirani korisnik
|
marq.fcb
Quote:
marq.fcb kaže:
pa to kaj si napisao da se auti koji su rađeni za američko tržište nemogu homologirat a auti koji se rade za europsko mogu, pa baš se zato i radi homologacija da bi mogao uvest auto za američko tržište...
|
Gle sad .Ajde za početak pročitaj moj post do kraja ili nemoj.Ponovit ću Auti rađeni za američko tržište se NE MOGU homologirati dakle ni uvesti u RH.Više nije u pitanju samo signalizacija ,kočnice ,sigurnost(pojasevi i jastuci),već to što njihovi motori ne mogu dostići europske norme pa bi iz toga razloga trebalo ugraditi motor za eurosko tržište.Kako u nas Hrvata zakoni ne vrijede baš za sve jednako (HDZ,generali,tajkuni i sl)moram se složiti da ni moje tvrdnje ne stoje baš uvijek.
|
|
|
23.05.2008., 15:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
auti rađeni za američko tržište se MOGU uvesti u hr.
ima posla, treba mijenjati dijelove, ali se može. motore većinom netreba dirati.
najlakše je platiti firmama iz njemačke i nizozemske koje sve obave (uvoz, zamjena dijelova, atest) i izdaju auto podoban za EU tržište.
a ako može u EU, može i kod nas.
i englezi to rade: http://www.topgear.com/content/buyersguides/08/8.html
|
|
|
23.05.2008., 17:22
|
|
unusual disaster
|
Quote:
Registered_Utopian kaže:
e sad imam drugo pitanje.
da li za auto koji se proizvodi u EU a zatim prodaje u SAD mogu dobiti EUR-1 kad ga kupim u salonu u SAD?
|
jel bi netko znao? poslao sam mail Carinarnici na Velesajmu ali još ništa ne odgovaraju
|
23.05.2008., 17:24
|
|
unusual disaster
|
Quote:
amer atl kaže:
|
pazi na trošarinu. ukoliko imaš posla s polovnim autom trošarina ti raste 100% ako ima više od 1600 kubika
|
24.05.2008., 14:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Registered_Utopian kaže:
jel bi netko znao?
|
Za ovo sam 99% siguran da nemože.
|
|
|
24.05.2008., 14:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
toksikolog kaže:
Gle sad .Ajde za početak pročitaj moj post do kraja ili nemoj.Ponovit ću Auti rađeni za američko tržište se NE MOGU homologirati dakle ni uvesti u RH.Više nije u pitanju samo signalizacija ,kočnice ,sigurnost(pojasevi i jastuci),već to što njihovi motori ne mogu dostići europske norme pa bi iz toga razloga trebalo ugraditi motor za eurosko tržište.Kako u nas Hrvata zakoni ne vrijede baš za sve jednako (HDZ,generali,tajkuni i sl)moram se složiti da ni moje tvrdnje ne stoje baš uvijek.
|
Te sve gluposti su bile prepreka do 01.01.2008, sad više nisu. Auto MORA zadovoljavati euro 3 normu (ne 4) tak da svi noviji od 2004 se mogu uvesti.
Prije je bio problem jer su tražili E oznake na svemu (farovi, žmigavci, štopovi, pojasi...) ali fala bogu stalo im se na kraj. Jer ne rade ameri sve modele za export. A svugdje u EU se mogu uvesti baš svi američki modeli ako se naprave potrebne prepravke.
A nikad i ni na jednom autu nije postojao motor za europsko ili američko tržište. Svi su isti.
|
|
|
24.05.2008., 14:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Poggiali kaže:
A kak su kod njih rangirani auti, jel bolji chevrolet ili dodge, kao firma recimo ?
Ili je njihov chevrolet ko ovaj kod nas kaj se tiče unutrašnjosti? 
|
Najbolji su Cadillac i Lincoln. Svi ovi su tu negdje, Chevrolet, Ford, Chrysler, dok je Dodge (kao Chryslerov brand) malo ispod po opremi, ali i cijeni.
A unutrašnjost je jeftinija nego kod recimo Mercedesa ili Bmw-a, ali nije baš rasulo ko na nekim korejskim poluproizvodima 
|
|
|
09.06.2008., 18:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
oke.. i na kraju price...
primjer.. neki dodge ram u cali kosta cca 10 000$ 2005 godina...
kolko % nabit jos odprilike gore na to da bi ja uredno imao ZG rege i gurao golfove i ostala sranja po jarunu, u jarun? (da sada ne kalkuliram trošarine navedene iz prvog posta jer sam jednostavlno ljen) =P
|
|
|
09.06.2008., 18:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2003.
|
Pitanje za sve koji su uvozili auto iz Amerike - kolika bi trosarina bila za Ford Explorer 2002, 4.0 motor, V6?
Ide li po tablicama nekim ili po kupoprodajnom ugovoru?
|
09.06.2008., 18:47
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2008.
|
Vako za vas koji oćete rabljeno američko đubre jednostavnije vam je tako nešto kupit u Njemačkoj, već homologirano i uvest iz dojčlanda. ovo je uglavnom za one koji hoće jeftinije kupit europski auto i tu je druga priča, auto u usa mora bit jeftiniji 25000 ojra da bi se isplatilo. A ove američke kenjce nisam siguran da se može rabljene uvozit, zato fino u švabenland po njih
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:53.
|
|
|
|