Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba > Zabavna glazba

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.07.2018., 14:49   #81
Ja nisam napisala nijedan posmrtni post, a nisam često o njemu pisala ni spominjala ni prije, a slušam ga stalno, njegove pjesme i albumi su mi među najdražima, s njima sam odrasla. Oliver, a ni slični glazbenici nisu takve figure o kojima se puno trača, piše, olajava ili ih se hvali online ni u žutom tisku. Nije da on nije imao buran život, ali je bio takva osoba da se cijenila njegova privatnost i njegov odabrani ritam kakav god bio, a vjerujem da će se nakon tjedan dana i šoka što je ipak već napustio ovaj svijet i što se više neće moći uživo čuti njegov glas, postovi bitno smanjiti i opet ćemo se vratiti samo na linkanje spotova i tekstova. I sigurno će kao i npr. Toše stalno biti u eterima kao da je još među nama, iako oni nisu na istoj razini jer je Toše otišao puno prerano i s daleko manje postignuća.
Oliver je iznimno kvalitetan i ozbiljan pjevač i umjetnik i o tome se nema što pisati, samo slušati i uživati.
tiluriumm is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2018., 16:24   #82
I ja sam, Median, pomislila upravo isto to sto si napisao...Svi smo nekako u šoku. Mislim da će ljudi počet' dijelit' vrijeme na - prije i poslje Olivera.
Meni je bio on pa on i niko iznad. Kad god bi kao djeca sjeli na te bejene skale vanka, sa gitarom, samo bi svirali i pjevali - Žuto lišće lljubavi, Vjeruj u ljubav,
Ljubav je bol...Odlutali bi ponekad i ka nekoj drugoj ali bi se opet vratili Oliveru..Oliverove pjesme su takve, da im se uvijek vraćaš. Na svu sreću sam zakačila to
vrijeme koje nam je serviralo samo kvalitet jer ništa drugo tada nije imalo prođu. Do samo ono što je istinski vrijedilo. Slušali smo ga i vanka i doma. Ni u onim šugavim vremenima nismo prestajali nit' nam je padalo na pamet. ..Jer niko mi nikad nije bio tamo gdje nije ni treba' bit'. Imali smo nekoga ko nam je dobavlja kasete...Miša uživo, Terezu, Meri, Doris ..Ali samo od Olivera smo imali sve...Ama baš sve. Trenutno ne poznajem bilo koju fazu svog života bez neke njegove pjesme.
Uz te dalmatinske sam maltene odrasla, ali on se usadio u mene...Kao i u sve nas...Odakle nikad izaći neće!

Pišem čak i priču posvećenu njemu. Što se njegovih pjesama tiče, nezahvalno je izdvajati bilo koju jer to je veliki OLIVER i svaka je vrhunska,
ali eto, pošto je ovo forum, a vidim da se nažalost malo piše na ovoj temi, postaviću neke svoje najomiljenije

1. Podsjeti me što to bješe ljubav
2. Nocturno
3. Trag u beskraju
4. Pred tvojim vratima
5. Galeb i ja
6. Bez tebe
7. Cesarica
8. Meni trebaš ti
9. Kad mi dođeš ti
10. Žuto lišće ljubavi
11. Vjeruj u ljubav
....
Nekad, non stop, ..A i sad:
Svirajte noćas za moju dušu
Poeta
Oči boje Jadrana
Vagabundo
Kad bi samo ljubit znala
....

A danas..SVE. I ne mogu prestat'.
E moj Olivere..Kao pravi morski vuk borio si se sa valovima, burama i olujama, a ipak nam ode..
Moj lipi anđele, vjerujem da ćeš, iz jubavi i dišpeta, ka' bili galeb, odnekud s mora,
slušat' kako ti grad piva.
Neću ni ja prestat'...Dok postojim
Old 30.07.2018., 16:33   #83
Hvala ti na ovome, SmicaZavukotija. ❤️
Old 30.07.2018., 16:40   #84
Quote:
Grokan kaže: Pogledaj post
Hvala ti na ovome, SmicaZavukotija. ❤️
Nema na čemu. To smo svi mi ❤️
Old 30.07.2018., 17:50   #85
Oliver nije stao na slavi i dok su drugi svucili 20-30 godina isto je on sa albumom dvi, tri rijeci jos digao svoju popularnost.
Divne suradnje kao "provaj" sa lukyom su isto vrijedni spomena.
Old 30.07.2018., 17:59   #86
Quote:
dile kaže: Pogledaj post
Ja se danas raspadam
Isto. Cijeli dan slušam one stare balade koje ni ne znam, puštaju ga po cijeli dan na stanicama.

RIP legendo. <3 ❤️ ❤️
Old 30.07.2018., 21:37   #87
Napustio je zemaljski svijet, ali kroz svoja remek dijela živjet će vječno.

Počivaj u miru legendo
Peter Griffin is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2018., 22:19   #88
Quote:
SmicaZavukotija kaže: Pogledaj post
I ja sam, Median, pomislila upravo isto to sto si napisao...Svi smo nekako u šoku. Mislim da će ljudi počet' dijelit' vrijeme na - prije i poslje Olivera.
Meni je bio on pa on i niko iznad. Kad god bi kao djeca sjeli na te bejene skale vanka, sa gitarom, samo bi svirali i pjevali - Žuto lišće lljubavi, Vjeruj u ljubav,
Ljubav je bol...Odlutali bi ponekad i ka nekoj drugoj ali bi se opet vratili Oliveru..Oliverove pjesme su takve, da im se uvijek vraćaš. Na svu sreću sam zakačila to
vrijeme koje nam je serviralo samo kvalitet jer ništa drugo tada nije imalo prođu. Do samo ono što je istinski vrijedilo. Slušali smo ga i vanka i doma. Ni u onim šugavim vremenima nismo prestajali nit' nam je padalo na pamet. ..Jer niko mi nikad nije bio tamo gdje nije ni treba' bit'. Imali smo nekoga ko nam je dobavlja kasete...Miša uživo, Terezu, Meri, Doris ..Ali samo od Olivera smo imali sve...Ama baš sve. Trenutno ne poznajem bilo koju fazu svog života bez neke njegove pjesme.
Uz te dalmatinske sam maltene odrasla, ali on se usadio u mene...Kao i u sve nas...Odakle nikad izaći neće!

Pišem čak i priču posvećenu njemu. Što se njegovih pjesama tiče, nezahvalno je izdvajati bilo koju jer to je veliki OLIVER i svaka je vrhunska,
ali eto, pošto je ovo forum, a vidim da se nažalost malo piše na ovoj temi, postaviću neke svoje najomiljenije

1. Podsjeti me što to bješe ljubav
2. Nocturno
3. Trag u beskraju
4. Pred tvojim vratima
5. Galeb i ja
6. Bez tebe
7. Cesarica
8. Meni trebaš ti
9. Kad mi dođeš ti
10. Žuto lišće ljubavi
11. Vjeruj u ljubav
....
Nekad, non stop, ..A i sad:
Svirajte noćas za moju dušu
Poeta
Oči boje Jadrana
Vagabundo
Kad bi samo ljubit znala
....

A danas..SVE. I ne mogu prestat'.
E moj Olivere..Kao pravi morski vuk borio si se sa valovima, burama i olujama, a ipak nam ode..
Moj lipi anđele, vjerujem da ćeš, iz jubavi i dišpeta, ka' bili galeb, odnekud s mora,
slušat' kako ti grad piva.
Neću ni ja prestat'...Dok postojim
Hvala mu za sve prekrasne pesme koje je otpevao i time se utkao u večnost.
Ja sam juče pustio samo malinkoniju, i vrteo je jedno dva, tri puta, zastala mi je neka knedla u grlu.Dalje nisam mogao.

Možda i neću moći neko vreme.
Median is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2018., 22:38   #89
Imate na HTV 2 koncert Oliver i Gibonni s Maksimira 1994., a sinoć bio s Peristila 2000. predivno nešto.

Tamo gdje si ti tamo stanuje mi ljubav...
Old 30.07.2018., 22:42   #90
Evo, neka ostane na ovoj temi i ovaj snimak.
Dva neponovljiva glasa i dve legende zajedno.

Median is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2018., 22:45   #91
Ajme, Galeb pa Vela Luka na HTV 2 live...to mi je jedna od najljepših hrvatskih pjesama.
Old 31.07.2018., 15:24   #92
Dragi Olivere,
počivaj u miru.
Ti me vodi preko voda...
Sadokann is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2018., 20:06   #93
Gledao sam uživo prenos sa rive.

"Ajde zbogom", Oli.
Median is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2018., 20:07   #94
Naježio sam se kada su brodice krenule za katamaranom, koja legenda
BozWon is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2018., 20:35   #95
Premoćno, mene strgao Galeb kad su pustili dok je procesija išla Rivom, strašno moćna pjesma...
Old 31.07.2018., 20:38   #96
,,,

Bože presveti...

Za ovako nešto vrijedi živjeti...

Ovakav ispraćaj....pa što uopšte napisati...

Sami ispraćaj Katamarana......svi ti ljudi...atmosfera....
Old 31.07.2018., 23:34   #97
Ja sam još pod utiskom onoga šta su Splićani danas priredili.
Toliko premoćno i dostojanstveno, evo gledam snimak i ježim se neprestano.

Ispraćaj na njegovu poslednju plovidbu iz grada kome je toliko dao. jež
Natera čoveka da se zamisli onog latinskog memento mori.Svi ćemo mi jednog dana na taj put, ali samo retki ostanu upamćeni za beskraj.
Median is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2018., 23:36   #98

exiled is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2018., 00:08   #99
Quote:
exiled kaže: Pogledaj post

Tu su pustili Velu Luku i meni samo suze krenule.
Old 01.08.2018., 00:08   #100
Tuđi čovik nikad neće znati!!!!
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:30.