Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.05.2007., 23:51   #81
Quote:
tiare kaže: Pogledaj post
14. svibnja - Od danas se ZET-ove vozne karte mogu kupovati mobitelom. SMS sadržaja "ZG" šalje se na broj 8585, bez obzira koji je operater u pitanju.

Nakon nekoliko sekundi dolazi povratna poruka s informacijom da ste kupili voznu kartu koja vrijedi 90 minuta, kao i šifra od pet znamenki koja će se pokazivati kontrolorima. Nekoliko minuta prije isteka ponovno putem SMS-a dolazi obavijest o isteku termina.

Cijena ovako kupljene karte je 8 kuna plus cijena SMS-a, odnosno 16 kuna za noćnu vožnju. S jednog mobitela mogu se kupiti najviše dvije karte.

.

Ja probala danas tako kupiti kartu. Poslala SMS na 8585 u 20 h, sad je skoro ponoć i još nije stigla povratna poruka!

[/QUOTE]

pa ljepo ti piše u uputstvima da ako ne dođe u 5 minuta, više niti neće tj. transakcija neće biti obavljena. čekaj ti do sutra ujutro onda.
ogi2004 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2007., 11:01   #82
Meni je super to s mobom.

Cak mi je naletila teta kontrolorka, a ja vazno vadim mob i trazim porukicu.

Jedino... katastrofa. Zena je ravno 3 tramvajske stanice stajala uz mene i vadi svoj mob, tipka po svom, po mom (ugasi se svjetlo na mom pa se ne vidi onaj brojcek), salje poruku ne znam ni ja kud... ceka povratnu...
Uzas, katastrofa.
Pa svi ljudi koji su se eventualno svercali su sigurno bili sretni sto sam ju toliko zadrzala.

Jos mi dodje s nastupom Aha, sms? Ah... sad cemo mi to provjeriti!
Ma samo Vi dajte...

Prakticno za putnike, ali ne i za kontrolore.
Iako mi je zena kasnije rekla Znate... prvi ste mi...
Old 21.05.2007., 13:58   #83
Quote:
lambuel kaže: Pogledaj post
Ma ok, al kud si uz sve skinse, boyse i lokalne štemere uzela za primjer "pijanog metalca koji se vraća iz Mochvare"? Pa ti zgledaju (ajd, ne svi, ali većina) kak da se budu srušili kad ih krivo pogledaš
svi oni tak i tak uredno imaju pokaze
mrkvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2007., 14:05   #84
Quote:
Abu Fayed kaže: Pogledaj post
Kazu da koriste sustav od ZG parkinga, a taj vraca povratnu poruku odmah, za manje od 2-3 sekunde. Nema dodatnih troskova za SMS i slicnih glupih pretpostavki. Placas samo onoliko koliko kosta karta za tramvaj/bus.
da, osim kad padne sustav sms parkinga a pada im svako malo neki drek. Neki dan sam parkirao u garaži blizu FFZG i Tehnike mislim da je to čazmanska i pošaljem SMS ništa, ne jebe me. Pošaljem još jednom opet ništa. Bijesan uletim trebi tamo u sobu di se naplaćuje parking i pitam da koji kuratz to nikada ne radi. Ona samo veli tak vam je to. I kaj da nisam imal 21kn za tri sata parkiranja kod sebe??? Već si mogu zamislit ovo pogotovo recimo u busu negdje na periferiji kod ekipe koja koristi tele ili vip. Slaba pokrivenost signalom pa te jebe pa povratna poruka nikako da stigne i nakraju popušiš 190 kn kazne. Ma rađe karnet na kiosku pišljivih 65kn odnosno karta 6,5
-mobyXXL- is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2007., 15:36   #85
pa ljepo ti piše u uputstvima da ako ne dođe u 5 minuta, više niti neće tj. transakcija neće biti obavljena. čekaj ti do sutra ujutro onda.[/QUOTE]

Ma nisam ja ništa čekala...odšvercala sam se i to je to.
Samo kažem da sam probala i da nije šljakalo.
Old 28.05.2007., 00:19   #86
Već godinama ne koristim ZET (hvala Bogu), ali eto jučer sam bila u gradu i vozikala se tramvajima malo simo, malo tamo, i ovaj način plaćanja mi se pokazao super.
pupoljak is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2007., 14:49   #87
Quote:
pupoljak kaže: Pogledaj post
Već godinama ne koristim ZET (hvala Bogu), ali eto jučer sam bila u gradu i vozikala se tramvajima malo simo, malo tamo, i ovaj način plaćanja mi se pokazao super.

bash sam citala kak im i to propada jer se ljudi tuze o placanju karte 8 kn a voze se samo stanicu,dve.
mrkvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2007., 17:49   #88
Koja debilana... Noćna karta 16kn.

Švercam se uvijek, noć dan, isti kurac. Iako imam pravo na besplatni pokaz radi faksa ali sam lijena guzica pa mi se ne da ići slikati i vaditi pokaz.

I još nešto... Ako vidite da u kontrolu ide samo jedan kontrolor. Možete ga slobodno otpiliti jer radi malo onak fuš, sebi za đeparac. Kontrola uvijek mora ići po dvoje.
Zombi Mesar is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2007., 11:18   #89
Quote:
Zombi Mesar kaže: Pogledaj post
Koja debilana... Noćna karta 16kn.

Švercam se uvijek, noć dan, isti kurac. Iako imam pravo na besplatni pokaz radi faksa ali sam lijena guzica pa mi se ne da ići slikati i vaditi pokaz.

I još nešto... Ako vidite da u kontrolu ide samo jedan kontrolor. Možete ga slobodno otpiliti jer radi malo onak fuš, sebi za đeparac. Kontrola uvijek mora ići po dvoje.
ja ne razumijem zašto se bojite kontrole. Meni je došao kontrolor, nisam imo kartu, naplatio mi 108kn, ja sam na putu doma bacio to u koš za smeće, i nikom niš. zet rules!
Old 03.06.2007., 15:02   #90
Ja im nikad ne dam podatke tj osobnu.
Zombi Mesar is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2007., 16:54   #91
pitam jutros Zetovca u busu broj za Sms kartu i lik me bljedo pogleda
kaže da nezna i jel imam 8 kn.
reko pa zato i kupujem ovak kartu.
lik me pogleda i kaže mi "briši"
babi od 3 banke kaže "briši"
pivka is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2007., 16:50   #92
Skupa je karta, previše je 8 kn, trebala bi biti 6.5, kao kad kupuješ izvan vozila. I općenito je karta skupa za one koji se voze stanicu do dvije. Zato podržavam šverc, ionako Zagreb daje ogroman novac ZETu koji je, neobično, svake godine u gubicima. Dakle, građani plaćaju dugove ZETa pa ne bi trebali plaćati i kartu. Ili bi, ali mnogo niži iznos.

I ja, poput Zombija, imam pravo na besplatnu kartu (kao redovni student), ali nisam je kupio. Na kraju, i nije besplatna, moram platiti i fotografiranje i pokaz. Prema tome, nemam je namjeru izraditi. S kontrolorima ne treba imati posla, vidio sam slučajeve gdje ih ljudi naprosto ignoriraju i samo iziđu na prvoj stanici van. Mislim da vas kontrolor ionako ne smije zadržati. Bar ja ne bih dozvolio da me fizički zadrži, nemaju me što dodirivati nepoznati ljudi.
Old 09.06.2007., 18:46   #93
e da. ja ak ne pokazem osobnu i dam im lažne podatke nis mi ne mogu ,jelda? samo me strah da se ne počnem smijati dok govorim lazno ime.
Old 09.06.2007., 23:37   #94
Najbolji su mi ti biseri koji pljuju po ZET-u, a švercaju se, jer eto imaju neki razlog. A pogotovo ovi koji imaju besplatne pokaze, pa iz nekih "principijelnih" razloga ili njihove lijenosti ne žele ih izvaditi. Sorry, ali ja o vama mislim sve najgore i najbolje bi bilo da se prestanete voziti i da idete pješke, jer će biti više mjesta za nas koji smo "glupi" i plaćamo "bezobrazno" skupe karte
Trebor01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2007., 23:46   #95
Quote:
Trebor01 kaže: Pogledaj post
Najbolji su mi ti biseri koji pljuju po ZET-u, a švercaju se, jer eto imaju neki razlog. A pogotovo ovi koji imaju besplatne pokaze, pa iz nekih "principijelnih" razloga ili njihove lijenosti ne žele ih izvaditi. Sorry, ali ja o vama mislim sve najgore i najbolje bi bilo da se prestanete voziti i da idete pješke, jer će biti više mjesta za nas koji smo "glupi" i plaćamo "bezobrazno" skupe karte

pa švercaj se i ti. kud svi tud i ti
Old 10.06.2007., 03:06   #96
Kad svi kradu, pa zašto ne bi i ja

Ne pada mi na pamet. Svakodnevno koristim i HŽ i ZET, a kad bi i htio, zbog tih kombinacija je nemoguće.
Trebor01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2007., 04:15   #97
Quote:
Trebor01 kaže: Pogledaj post
Kad svi kradu, pa zašto ne bi i ja

Ne pada mi na pamet. Svakodnevno koristim i HŽ i ZET, a kad bi i htio, zbog tih kombinacija je nemoguće.
joj daj molim te kaj ja kradem ak se švercam dvije stanice, da platim 8 kuna za dvije stanice?? to mi je ipak malo too much.
Old 10.06.2007., 10:38   #98
Quote:
Barica kaže: Pogledaj post
joj daj molim te kaj ja kradem ak se švercam dvije stanice, da platim 8 kuna za dvije stanice?? to mi je ipak malo too much.
Upregni nožice onda ako su samo 2 stanice
Zeleni is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2007., 15:35   #99
Eto, Trebore, da nije nemoguće, možda bi se i ti švercao. Ovako, s obzirom da je nemoguće, pošten si i zamjeraš ostalima koji ne plaćaju.

Kako napisah, meni karta nije besplatna, iako kažu da imam pravo na besplatni pokaz. Besplatno za mene znači bez plaćanja, a kad bih htio ZETov pokaz, morao bih platiti na više mjesta. Prema tome, ako ikad bude besplatan, uzet ću ga. Bez plaćanja.

Dakle, ne prestajemo se voziti, nastavljamo stvarati gužvu vama koji pošteno plaćate. A vi lezite na tračnice, pa prosvjedujte, tražite i više cijene tramvajske karte. Valjda su niskopodni tramvaji svjetsko čudo, pa bi i karta trebala dodatno poskupjeti, bar za 50%. Za one koji plaćaju
Old 10.06.2007., 17:42   #100
Quote:
ZiggyStardust kaže: Pogledaj post
Kako napisah, meni karta nije besplatna, iako kažu da imam pravo na besplatni pokaz. Besplatno za mene znači bez plaćanja, a kad bih htio ZETov pokaz, morao bih platiti na više mjesta. Prema tome, ako ikad bude besplatan, uzet ću ga. Bez plaćanja.
Glupa ti je teorija... Čak i da ne moraš platit, samo da ga dođeš podignut, opet moraš platit. Jer dok ti dođeš do mjesta na kojem se diže pokaz, trebaš utrošit rad tj. energiju koju kasnije moraš sebi vratiti hranom, a tu hranu češ opet morat platit Možda da organiziraju da ti zetov leteći tramvaj ubaci pokaz u stan dok nadlijeće zgradu
Zeleni is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:48.