Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju |
|
|
06.07.2007., 23:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
MaLo kaže:
Ma fora je u tome da njega nema kroz vikend u gradu, nego mi je dogovorio drugog dobrog doca kojem isto vjerujem (dr. Doku..), nego ja se jako bojim da mi se ne dogodi isto ko i mojoj teti, pa da nebude prekasno.
Kaj misliš....sve spremno...kolica, kolijevka, za kasnije kinderbet, sva ta mini odječica i mirišljava kozmetika  , a da se doma vratim bez bebe
Toga je mene strah!
Al opet s druge strane, strah me da ne bi inducirani porod predugo trajal ili da čak ne završim na carskom (čega me najviše strah).
Znam da si ti bila na carskom i da si ne možeš pomoći kod toga, ali ja bi ga htjela ipak izbjeći.
U 11 idem na dogovor 
|
Znaš i sama da ja favoriziram tog doktora... Neće te staviti na carski ako ne nije neophodno.
To čega se bojiš su normalni strahovi, mene isto pralo jer mi nisu mogli vidjeti plodnu vodu...
Mekonij ne znači odmah smrt... Moja je voda već bila mekonij, mala izašla savršena
Kaj ste dogovorili?
|
|
|
06.07.2007., 23:22
|
|
tasmanijska neman
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
McGrubi kaže:
koji su razlozi za indukciju?
jer znam doktore koje naručuju indukciju jer je njima tako lakše (nećeš mu upasti u nezgodan termin i sl.)
a indukacij uduplava šanse za carski, a sam drip ima čitav niz loših nuspojava pa i ostanak bebe bez kisika
zato oprezno
|
ja sam inducirana jer se uspostavilo da mi curi plodna voda..
i to je curila lagano između ovoja.. tak da se nije ni kužilo..
a što se tiče dripa.. da ga nije bilo pitanje je kaj bi bilo sa mojom bebe.. meni je inače bio riskantniji carski od vaginalnog iako mi je rečeno da ako bude frka (za bebe..) će me hitit na carski..
prije dripa sam dobila kisik kojeg su mi ostavili do samog kraja..
osim toga ako se mučiš 10-tak sati u trudovima (što ja na sreću nisam.. ali recimo moja mama je..) onda ti je drip spas.. u takvim situacijama je puno riskantnije ne uzet drip jerbo može doći do toga da ti nemreš tiskat jerbo si izmorena trudovima ili da ti se bebe toliko izmori da neće van..
sve ima svoje za i protiv.. ja osobno sam vjerovala doktorima (imala sam riskantnu.. odležala doslovce zadnja 4 mj..) i to u ozloglašenj petrovoj.. i nisam pogriješila.. da nije bilo njih pitanje je kaj bi bilo sa mojm bebe...
|
|
|
07.07.2007., 00:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Quote:
Utpala kaže:
Kaj ste dogovorili?
|
Evo, gore sam baš napisala kaj smo se dogovorili, vjerojatno ti je promaklo 
Ništa od induciranog u nedjelju, nego opet u ponedjeljak ctg i asc, pa bumo vidli za dalje
|
|
|
07.07.2007., 00:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
nyn@ kaže:
ja sam inducirana jer se uspostavilo da mi curi plodna voda..
i to je curila lagano između ovoja.. tak da se nije ni kužilo..
a što se tiče dripa.. da ga nije bilo pitanje je kaj bi bilo sa mojom bebe.. meni je inače bio riskantniji carski od vaginalnog iako mi je rečeno da ako bude frka (za bebe..) će me hitit na carski..
prije dripa sam dobila kisik kojeg su mi ostavili do samog kraja..
osim toga ako se mučiš 10-tak sati u trudovima (što ja na sreću nisam.. ali recimo moja mama je..) onda ti je drip spas.. u takvim situacijama je puno riskantnije ne uzet drip jerbo može doći do toga da ti nemreš tiskat jerbo si izmorena trudovima ili da ti se bebe toliko izmori da neće van..
sve ima svoje za i protiv.. ja osobno sam vjerovala doktorima (imala sam riskantnu.. odležala doslovce zadnja 4 mj..) i to u ozloglašenj petrovoj.. i nisam pogriješila.. da nije bilo njih pitanje je kaj bi bilo sa mojm bebe...
|
A kak su ti ipak skužili da ti curi plodna voda? 
|
|
|
07.07.2007., 10:15
|
|
tasmanijska neman
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
MaLo kaže:
A kak su ti ipak skužili da ti curi plodna voda? 
|
napravili su mi test..
to ti je kod mene išlo ovako.. ja sam u ponedjeljak imala normalni pregled u petrovoj i sve ok..
nazvala u srijedu petrovu da se dogovorim za preglede sljedeći pon.. i napomenula da imam iscjedak.. i da je mrvicu tamniji nego obično ali nije bio niš obilniji..
žena me 5 min nagovarala da dođem na pregled.. i samo njoj za volju sam popustila i došla..
napravili su mi pregled + ctg + 2 testa.. jedno je da se vidi kakva je plodna voda a drugi da se vidi dali curi.. (traže neke stanice u nečemu..  ali ne pitaj me detalje jerbo nemam poima..)
sve je bilo uredno.. osim kaj su našli te stanice i direkt me otpeljali u rađaonu box.. nisu mi dali ni da si stvari doma pokupim..
bila sam cijelu noć u rađaoni.. jerbo su se nadali da će samo krenuti.. što nije..
pa sam inducirana sljedeće jutro u 7h.. rodila sam taj dan (četvrtak dakle..) u 14.39  koliko se sjećam..
tak ti je to kod mene išlo.. 
|
|
|
07.07.2007., 10:21
|
|
lasica
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
MaLo kaže:
Kaj misliš....sve spremno...kolica, kolijevka, za kasnije kinderbet, sva ta mini odječica i mirišljava kozmetika  , a da se doma vratim bez bebe
Toga je mene strah!
|
Ovako ne smije razmišljati buduća mama...ne i ne 
|
|
|
07.07.2007., 10:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
smucek kaže:
Ovako ne smije razmišljati buduća mama...ne i ne 
|
Od danas ujutro više nikak ne razmišljam, jer imam neke čudne bolove u trbuhu svakih 9-16 min....Trudove  ..........još ne znam, čekam, pa bumo vidli 
|
|
|
07.07.2007., 10:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Ja sam imala inducirani porod...s 40+8 s gelom ujutro u 09:00h natiskali gel ja u 10 bila u rađaoni..rodila u 17:25h...išla sam na inducirani jer su rekli da je beba veeelika oko 3.800..a Teo se rodio s 4.500 i 54 cm...nisu me slišali da to jutro imam svoje trudeve što im (pokvareni ) ctg nije pokazao tako da sam s tim gelom dobila trudove svake 2 minute za pola sata...a za sat vremena nisam uspjela ni disati jer trudovi nisu imali razmaka..onda su me dva puta šopali s inekcijama za smirenje trudova da uspijem disati ...za 4 h trudova sam dobila nagon za tiskanjem a nisam smjela tiskati i tako se mučila još 3 h kad više nisam imala snage onda su odlučili da me treba poroditi jer neču imati snage za tiskanje i ostatak....e onda sam 25 minuta tiskala ...tri puta su mi noge dizali naljegali na trbuh ali malac se nije spuštao..tako da su mu na kraju isčašili rame jer je zapeo...glava prošla na silu ali ramena ostala..i nda se nakon jebeno bolnih pola sata ipak na silu rodio...a da su me ostavili na miru još koji sat bez gela ja GARANTIRAM da bi se prirodno porodila...e...kad doktori viš vjeruju aparatima (pokvarenim) nego ženama....tako su me uvjeravali prije gela kad sam im rekla da mi je puko vodenjak ...da sam se popiškila!!!! Ni to im nije bilo dovoljno da mi vjeruju da imam trudove svoje..e kada su mi išli stavljati gel doktor otvoio špricu napunio i popipa rukom izvadi i kaže : o pa vama je puko vodenjak?....a dobro kad smo već tu da stavimo gel da ide brže...ok...prije toga me pitao dali želim na carski jer je beba velika....cccc...
|
07.07.2007., 10:52
|
|
Registrirani korisnik
|
[QUOTE=moja volja;9223910..a da su me ostavili na miru još koji sat bez gela ja GARANTIRAM da bi se prirodno porodila.....[/QUOTE]
E, zato se ja još nikam ne spremam
Dok mi ne dođu na kojih 5-7 min, onda odoh do bolnice  (ak izdržim  )
|
|
|
07.07.2007., 10:59
|
|
:)
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
mici123 kaže:
imala sam visoki tlak, i u 39 tjednu su odlučili da idem na inducirani...
|
Sve stoji ovo što si rekla, najgore je što o ovome ne znamo puno, kad treba bušiti vodenjak, dati drip i sl. jer je svaka trudnoća drukčija i trudnica sa drukčijom anamnezom, ali znam da za svaku odluku za koju im se usprotiviš trebaš to i potpisati! Mislim da im je onda bolje vjerovati i pustiti da rade svoj posao
|
|
|
07.07.2007., 11:00
|
|
Registrirani korisnik
|
E dobro...super..odi na zbor tamo sam ti nešt napisala...smo se drži  )
|
07.07.2007., 11:05
|
|
|
Quote:
McGrubi kaže:
koji su razlozi za indukciju?
jer znam doktore koje naručuju indukciju jer je njima tako lakše (nećeš mu upasti u nezgodan termin i sl.)
a indukacij uduplava šanse za carski, a sam drip ima čitav niz loših nuspojava pa i ostanak bebe bez kisika
zato oprezno
|
Mislim da pričaš gluposti, više od 90% poroda završi inducirano, malo je tih sretnica koje rode po knjizi...
A drip uopće nema niz loših nuspojava i ostanake beze bez kisika, drip služi tome da potakne postojeće trudove koji su slabi, i da to sve skupa uopće počne, a beba neće ostati bez kisika samo ako žena pravilno diše...
Ne misliš li da je bolje dobiti drip i da se trudovi pojačaju, nego da još ležiš 5 sati i čekaš da se situacija prirodno odvija?? Mislim da je beba tada puno ugroženija...
Ako to nisi prošla/o ne možeš o tome govoriti bez pokrića!
|
|
|
07.07.2007., 11:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Da...i sam da nešt napomenem ...jedna glupost koju čitam redovito na Rodi je ta da je drip napravljem od svinjske sperme.....molim vas..mislim stvarno..to nije istina..ma prestrašno tko to i pomisli..
|
07.07.2007., 11:17
|
|
|
Da, to sam i ja čula, ali ne na rodi nego kod bapskih priča 
|
|
|
07.07.2007., 11:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
moja volja kaže:
Da...i sam da nešt napomenem ...jedna glupost koju čitam redovito na Rodi je ta da je drip napravljem od svinjske sperme.....molim vas..mislim stvarno..to nije istina..ma prestrašno tko to i pomisli..
|
To sam i ja čula! Ne smijete to slučajno spomenuti pred kojim doktorom da ne bi bilo 
|
|
|
07.07.2007., 12:42
|
|
lasica
Registracija: Jan 2007.
|
Napravljen je od sintetskog oksitocina-hormona koji potiče trudove.
MaLo kako "trudovi"?
|
|
|
07.07.2007., 12:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2004.
|
Quote:
oštrilo kaže:
Sve stoji ovo što si rekla, najgore je što o ovome ne znamo puno, kad treba bušiti vodenjak, dati drip i sl. jer je svaka trudnoća drukčija i trudnica sa drukčijom anamnezom, ali znam da za svaku odluku za koju im se usprotiviš trebaš to i potpisati! Mislim da im je onda bolje vjerovati i pustiti da rade svoj posao
|
slažem se. samo ja bi im više vjerovala tj. više se opustila da su mi objasnili neke stvari. npr. gospođo imate visoki tlak, to može biti riskantno izazvati te i te komplikacije, pa je naše mišljenje da porod treba inducirati. prvo ćemo vam probušiti vodenjak a nakon toga dati drip. drip služi tome i tome, bla bla.
a meni je bilo: sa strane čujem komentar - to ćemo sad, ona ide u box. u boxu sam, dolazi dr. pregledava me i kaže sebi u bradu nešto, kao dobro da je došla to bi moglo ... preeklamsija....klkjjsaj.... probušiti ću vodenjak. drip su mi stavili a da mi nisu ni rekli, a kamoli neko objašnjenje.
ok. svaka trudnoća je drugačija i ja nemam znanje da odlučujem o sebi niti o svom djetetu. prepustila sam sve njima. ali bila bih mirnija da su mi objasnili postupke. samo u nekoliko rečenica. (između ostalog, zbog toga i idem privatnom ginekologu jer se socijalnom neda objašnjavati i nema vremena.)
|
|
|
07.07.2007., 13:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2003.
|
Quote:
moja volja kaže:
|
ajme, to još nisam čula 
|
07.07.2007., 13:43
|
|
Registrirani korisnik
|
radije ću slušati opstetričara nego neke babe koje na rodi ili nekom drugom forumu pišu sve kontra bolnica i kaj ja znam, a nisu educirane i zapravo, iskreno, nemaju baš previše ni znanja.
da ne ispadne da pljujem po forumašicama rode, znam otići na forum i puno sam toga naučila u vezi dojenja i moram priznati da se nisam plašila ničega zahvaljujući tekstovima s tog portala. ali, ima baba, bljuje mi se, povode se za drugima iako nemaju pojma o medicini. par puta sam naišla na postove, ajme, boli glava..
opet, nemrem sve trpati u isti koš.
što sam ono htjela napisati
ja sam išla na inducirani zbog visokog tlaka. vjerovala sam opstetričarima na sv duhu i nisam se protivila ničemu. i opet se ne bi protivila dripu..mislim da je bedasto tupiti svoje tipa bez dripa, bez rezanja, ja sam išla na vježbe disanja, bla bla bla..opustite se, bit će onako kako mora biti, sve bu bilo u redu, umjesto o dripuvima i epiziotomijama razmišljajte o dojenju.
porod je PAKAO, bol je užasna, ali prođe i onoga trena kad rodite bol nestane....ja sam se još mjesec dana sjećala te boli i poslije ju zaboravila. meni je porod trajao 10 sati od indukcije, znači, trudovi su bili na svakih 5 minuta maximalno, bio je užas. na stolu sam molila boga ( a ateist sam  ) da me babica izreže, da što prije rodim. i bi tako 
|
07.07.2007., 13:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
oštrilo kaže:
Mislim da pričaš gluposti, više od 90% poroda završi inducirano, malo je tih sretnica koje rode po knjizi...
A drip uopće nema niz loših nuspojava i ostanake beze bez kisika, drip služi tome da potakne postojeće trudove koji su slabi, i da to sve skupa uopće počne, a beba neće ostati bez kisika samo ako žena pravilno diše...
Ne misliš li da je bolje dobiti drip i da se trudovi pojačaju, nego da još ležiš 5 sati i čekaš da se situacija prirodno odvija?? Mislim da je beba tada puno ugroženija...
Ako to nisi prošla/o ne možeš o tome govoriti bez pokrića!
|
evo, ovako i ja razmišljam...
ima situacija, naravno, kad je kontraindiciran drip- kad se žena ne otvara.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:12.
|
|
|
|