Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.08.2015., 12:53   #81
@Genscher

Donekle bih se slozio, ili makar turbo dizela.

@Actros1841

Oj, oj, oj, mlatis praznu slamu!

Vidi nesto, to brdo je prezestoko, ne znam ocijeniti koliko je stupnjeva, ali vjerujem da u zivotu nisi vidio jace uzivo, a kamo li jos pokusao krenuti na takvome. Lako je ovako za tastaturom glumiti majstora i vozacinu (a nisi svjestan da pises bedastoce), bas bih te volio vidjeti kako tu polazis, kladim se da bi zapalio lamelu a ne bi krenuo iz mjesta.

Da te jos nesto klinac nauci, kada se kaze ESP, misli se na citav paket ESP+TCS, i vidi sad cuda, nemam opciju ugasiti TCS, ali zato kada ugasim ESP gasi mi se i TCS. Nisi ovo nikada vidio, a?

To jedna stvar, a druga stvar, auto mi u AWD-u pri pokusaju kretanja opste nije indicirao proklizavanje, sto znaci da TCS nije taj koji me je sputavao da krenem, isto kao ni onda kada auto nije mogao izvuci iz prve. Pri kretanju iz AWD-a me jednostavno sputavao previse dobar grip, obzirom da je prenos snage na cetiri tocka, pa se odmah mora majstorski odmjeriti, koliko to treba nabiti gasa i otpustiti kvacilo, da auto krene, a da se ne ugasi, jer da zaslajfa sanse su skoro ravne nuli. Sto se tice ovoga sto u pokretu nije mogao izvuci iz prve, sto li nije mogao? Zato jer iz tih nekih skroz malih obrtaja upravo u AWD-u nije mogao da zaslajfa i nastavi, sto bi u 2wd-u sigurno uspio. Ako me TCS igdje mogao suptavati, to je bilo kod 2wd kretanja, a naprotiv, desilo se upravo suprotno, pomogao mi je. Prednji tockovi su zaslajfali, nakon cega dobijam indikaciju TCS-a na tabli i auto ide prema naprijed, sto se ni na jednom polasku u AWD-u nije desilo (ne da auto krene, nego da dobijem TCS indikaciju), kao sto rekoh i ranije.

O kakvom vaganju spojke pricam kada je auto u pokretu? Je, u pokretu je, isao je i cijelih 5km/h i mozda 1.100-1.200rpm, jer sam se uvjerio da od 1.500rpm ide uz to brdo. Bio je u AWD-u i nije imao snage iz tih okretaja da zaslajfa, kao ni da krene naprijed. Da sam kvacilo izvagao, i napucao gasa, desilo bi se isto ono sto se desava na kretanju iz mjesta, i auto bi nakon toga nastavio ici.

Mozda jesam klinac, ali za tebe sam opet u svakom slucaju majstor voznje i kretanja.
kiki-bombona is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2015., 13:13   #82
Quote:
kiki-bombona kaže: Pogledaj post
@Genscher

Donekle bih se slozio, ili makar turbo dizela.

@Actros1841

Oj, oj, oj, mlatis praznu slamu!

Vidi nesto, to brdo je prezestoko, ne znam ocijeniti koliko je stupnjeva, ali vjerujem da u zivotu nisi vidio jace uzivo, a kamo li jos pokusao krenuti na takvome. Lako je ovako za tastaturom glumiti majstora i vozacinu (a nisi svjestan da pises bedastoce), bas bih te volio vidjeti kako tu polazis, kladim se da bi zapalio lamelu a ne bi krenuo iz mjesta.

Da te jos nesto klinac nauci, kada se kaze ESP, misli se na citav paket ESP+TCS, i vidi sad cuda, nemam opciju ugasiti TCS, ali zato kada ugasim ESP gasi mi se i TCS. Nisi ovo nikada vidio, a?

To jedna stvar, a druga stvar, auto mi u AWD-u pri pokusaju kretanja opste nije indicirao proklizavanje, sto znaci da TCS nije taj koji me je sputavao da krenem, isto kao ni onda kada auto nije mogao izvuci iz prve. Pri kretanju iz AWD-a me jednostavno sputavao previse dobar grip, obzirom da je prenos snage na cetiri tocka, pa se odmah mora majstorski odmjeriti, koliko to treba nabiti gasa i otpustiti kvacilo, da auto krene, a da se ne ugasi, jer da zaslajfa sanse su skoro ravne nuli. Sto se tice ovoga sto u pokretu nije mogao izvuci iz prve, sto li nije mogao? Zato jer iz tih nekih skroz malih obrtaja upravo u AWD-u nije mogao da zaslajfa i nastavi, sto bi u 2wd-u sigurno uspio. Ako me TCS igdje mogao suptavati, to je bilo kod 2wd kretanja, a naprotiv, desilo se upravo suprotno, pomogao mi je. Prednji tockovi su zaslajfali, nakon cega dobijam indikaciju TCS-a na tabli i auto ide prema naprijed, sto se ni na jednom polasku u AWD-u nije desilo (ne da auto krene, nego da dobijem TCS indikaciju), kao sto rekoh i ranije.

O kakvom vaganju spojke pricam kada je auto u pokretu? Je, u pokretu je, isao je i cijelih 5km/h i mozda 1.100-1.200rpm, jer sam se uvjerio da od 1.500rpm ide uz to brdo. Bio je u AWD-u i nije imao snage iz tih okretaja da zaslajfa, kao ni da krene naprijed. Da sam kvacilo izvagao, i napucao gasa, desilo bi se isto ono sto se desava na kretanju iz mjesta, i auto bi nakon toga nastavio ici.

Mozda jesam klinac, ali za tebe sam opet u svakom slucaju majstor voznje i kretanja.
Klinac sereš 120 na sat! Rabiš pojmove koje nitko ne razumije!
A dok prođeš u svom životu 4 milijuna km i voziš 40 tonca sa svom mogućom elektronikom i kreneš u brdo na friškom snijegu....tada se javi!

TCS djeluje i prije nego ti indikacija pokaže!

Dobar grip ne sputava već omogučuje da se sva raspoloživa snaga prenese na podlogu ...bedaku jedan!

I šljafanje nije dobro kretanje, no nekad ne ide drugačije!

U pokretu si usrao motku i izgubio okretaje dok si šaltao u prvu, zbog toga si izgubio i snagu mamlaze!

U pokretu nema " vaganja spojke" ima samo kurenje i to što si radio jeste kurenje spojke jer si je pustio da kliže! U pokretu ima samo spojeno ili odvojeno...sve drugo je debelo sviranje kurcu!

Klinac i majstor si SRANJA a ne vožnje!

Isključi jebeni eps i tcs i onda seri i vidi razliku TOLJAGO!

Gesendet von meinem iPad Air WiFi + 4G LTE mit Tapatalk HD
Old 03.08.2015., 13:28   #83
Ma sto se mene tice, mozes voziti i vojni zrakoplov, i imati sa njim 43443 sati leta, ali po tvom pisanju se jasno vidi koliko si popidzel i da tri veze o voznji i kretanju nemas (ako i tri). Ovakvo pisanje i uvrede su odraz tvoje nemoci i neznanja, kada neki klinjo koji "veze nema" o voznji, popisa "vozacinu" tegljaca. hahaha

Hajde reci koje pojmove ne razumijes, da ti klinjo objasni.

"TCS djeluje i prije nego ti indikacija pokaže!"- nasmijacu se na ovu konstataciju, sto ce onda uopce indikacija?

"Dobar grip ne sputava već omogučuje da se sva raspoloživa snaga prenese na podlogu ...bedaku jedan!"- zapravo sa ovim se moram sloziti, ali kada je brdo prejako, bez obzira sto dobar grip omogucava da se sva snaga prenese na podlogu, moze i odmoci, jer kao sto i sam kazes, nekada kretanje ne ide bez slajfanja, odnosno dokazao sam da ide, ali mnogo teze.

"I šljafanje nije dobro kretanje, no nekad ne ide drugačije!"- slazem se.

"U pokretu si usrao motku i izgubio okretaje dok si šaltao u prvu, zbog toga si izgubio i snagu mamlaze! " - ne dok sam saltao u prvu, nego ranije, prekasno sam odlucio da saltam u prvu.

"U pokretu nema " vaganja spojke" ima samo kurenje i to što si radio jeste kurenje spojke jer si je pustio da kliže! U pokretu ima samo spojeno ili odvojeno...sve drugo je debelo sviranje kurcu!"- vidi, ja to nisam uradio, nego mi je kasnije naumpalo da se moglo uraditi. U ovom konkretnom primjeru vaganje spojke u pokretu itekako ima smisla, zdravije ju je izvagati dok jos imas brzinu i dok si u pokretu, nego stati pa je dr*ati iz mjesta, jer po svim zakonima fizike lakse je nastaviti kretanje nego li krenuti iz mjesta, ali dobro, ne moze se ni ocekivati od jednom kamiondzije da ce to znati.
kiki-bombona is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2015., 13:47   #84
Quote:
Ma sto se mene tice, mozes voziti i vojni zrakoplov, i imati sa njim 43443 sati leta, ali po tvom pisanju se jasno vidi koliko si popidzel i da tri veze o voznji i kretanju nemas (ako i tri). Ovakvo pisanje i uvrede su odraz tvoje nemoci i neznanja, kada neki klinjo koji "veze nema" o voznji, popisa "vozacinu" tegljaca. hahaha

Hajde reci koje pojmove ne razumijes, da ti klinjo objasni.

"TCS djeluje i prije nego ti indikacija pokaže!"- nasmijacu se na ovu konstataciju, sto ce onda uopce indikacija?

"Dobar grip ne sputava već omogučuje da se sva raspoloživa snaga prenese na podlogu ...bedaku jedan!"- zapravo sa ovim se moram sloziti, ali kada je brdo prejako, bez obzira sto dobar grip omogucava da se sva snaga prenese na podlogu, moze i odmoci, jer kao sto i sam kazes, nekada kretanje ne ide bez slajfanja, odnosno dokazao sam da ide, ali mnogo teze.

"I šljafanje nije dobro kretanje, no nekad ne ide drugačije!"- slazem se.

"U pokretu si usrao motku i izgubio okretaje dok si šaltao u prvu, zbog toga si izgubio i snagu mamlaze! " - ne dok sam saltao u prvu, nego ranije, prekasno sam odlucio da saltam u prvu.

"U pokretu nema " vaganja spojke" ima samo kurenje i to što si radio jeste kurenje spojke jer si je pustio da kliže! U pokretu ima samo spojeno ili odvojeno...sve drugo je debelo sviranje kurcu!"- vidi, ja to nisam uradio, nego mi je kasnije naumpalo da se moglo uraditi. U ovom konkretnom primjeru vaganje spojke u pokretu itekako ima smisla, zdravije ju je izvagati dok jos imas brzinu i dok si u pokretu, nego stati pa je dr*ati iz mjesta, jer po svim zakonima fizike lakse je nastaviti kretanje nego li krenuti iz mjesta, ali dobro, ne moze se ni ocekivati od jednom kamiondzije da ce to znati.
E moj glupsone! Da ti znaš vozit nebi nasrao toliko gluposti ovdje u nastojanju da sebe uvjeriš kako si super vozač! Naravno da TCS prepoznaje i prije šlajdranje kotača nego što indicira, pa bio to samo jedan mm! Kad vidiš indikaciju onda već šlajdra sve u 16 a TCS pokušava smanjit prijenos snage na kotače!

Što postižeš tim svojim što ti nazivaš " vaganje" ? NIŠTA OSIM KURENJA LAMELE!

Puno je zdravije stat i krenut nego je kurit pod velikim opterećenjem i visokim okretajima jer dok je važeš ( tako ti to nazivaš) ONA PROKLIZAVA, GRIJE SE , I VELIKA ŠANSA DA JE UNIŠTIŠ TAKO ŠTO ĆE JOJ TOPLINA NAPRAVIT GLAZURU ( ostaklit je) ...ako ne popuca kad se ukruti !

Najbolji način za skupi popravak pogotovo kod 4WD vozila!

Jer njeno proklizavanje kod kretanja je minimalno u svom trajanju u odnosu tvoje vaganje! I počni nosit kapu ili šešir da ti još koja glupost ne padne na um!
Indikacija je tu da ovakve traljave vozače upozori na klizak kolnik i da je opasnost od klizanja vozila kompletno!

Šlajfanje nije dobro za kretanje no na rastresitoj podlozi ili šljunku jeste neozbježno, problem nastaje kad TCS to prepozna i regulira okretni moment na kotačima i daje samo onoliko snage koliko MOŽE PRENIJET NA PODLOGU! U uvjetima ekstremne uzbrdice i opterečenja vozila, ta snaga koju dozvoli NIJE DOSTATNA DA POKRENE VOZILO U BRDO!

I danas neki vozači kamiona moraju prvo naučit da onda isključe TCS iliti ASR! I vidi vraga, bez problema onda krenu!

I uskoro će ti još vozača sa foruma potvrdit koliko si glup u svojim navodnim vozačkim umijećima!

Old 03.08.2015., 13:51   #85
Kada vuces Espace iz garaze, a papak dopusti da se zatvore vrata tebi pred nosom
Ili kada kolega spali kvacilo pa tebe pozovu da ih obojicu cupas...

U tim situacijama je kretanje bez rucne gotovo nemoguce. Sve ostalo se da nauciti.
Old 03.08.2015., 14:32   #86
Nego, Actros, kako ide kretanje uz brijeg na novim kamionima? Imate neki hill-holder ili...? Zadnji put sam bio u kabini kamiona kao suvozač prije 15 godina. Pretpostavljam kako već dulje vrijeme ne postoji klasična ručna kočnica? Baš me zanima kako to izgleda kad natovariš 20 ili 40 tona i treba krenuti uz brijeg.
Veky is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2015., 15:09   #87
Quote:
Veky kaže: Pogledaj post
Nego, Actros, kako ide kretanje uz brijeg na novim kamionima? Imate neki hill-holder ili...? Zadnji put sam bio u kabini kamiona kao suvozač prije 15 godina. Pretpostavljam kako već dulje vrijeme ne postoji klasična ručna kočnica? Baš me zanima kako to izgleda kad natovariš 20 ili 40 tona i treba krenuti uz brijeg.
Isto kao i na osobnom! Imaju svi hill holder no ja ga ne koristim, već klasika ...ručna i gas...i onda popustim ručnu i ideeeeee!

Hill holder zna zajebat u prometu od kad su automatizirani mjenjači...držiš na kočnici...on je u brzini...kad pustiš kočnicu hill holder drži dok okretni moment nije dovoljan da pokrene ...no popustiš li samo malo gas ( nailazi vozilo npr) dok stisneš kočnicu HH je otpustio i krene ti unazad! Inaće HH drži i kad treba u rikverc u brdo krenut!

Ja ga ne koristim i uvijek je isključen!

Old 03.08.2015., 17:19   #88
Quote:
Actros1841 kaže: Pogledaj post
E moj glupsone! Da ti znaš vozit nebi nasrao toliko gluposti ovdje u nastojanju da sebe uvjeriš kako si super vozač! Naravno da TCS prepoznaje i prije šlajdranje kotača nego što indicira, pa bio to samo jedan mm! Kad vidiš indikaciju onda već šlajdra sve u 16 a TCS pokušava smanjit prijenos snage na kotače!

Što postižeš tim svojim što ti nazivaš " vaganje" ? NIŠTA OSIM KURENJA LAMELE!

Puno je zdravije stat i krenut nego je kurit pod velikim opterećenjem i visokim okretajima jer dok je važeš ( tako ti to nazivaš) ONA PROKLIZAVA, GRIJE SE , I VELIKA ŠANSA DA JE UNIŠTIŠ TAKO ŠTO ĆE JOJ TOPLINA NAPRAVIT GLAZURU ( ostaklit je) ...ako ne popuca kad se ukruti !

Najbolji način za skupi popravak pogotovo kod 4WD vozila!

Jer njeno proklizavanje kod kretanja je minimalno u svom trajanju u odnosu tvoje vaganje! I počni nosit kapu ili šešir da ti još koja glupost ne padne na um!
Indikacija je tu da ovakve traljave vozače upozori na klizak kolnik i da je opasnost od klizanja vozila kompletno!

Šlajfanje nije dobro za kretanje no na rastresitoj podlozi ili šljunku jeste neozbježno, problem nastaje kad TCS to prepozna i regulira okretni moment na kotačima i daje samo onoliko snage koliko MOŽE PRENIJET NA PODLOGU! U uvjetima ekstremne uzbrdice i opterečenja vozila, ta snaga koju dozvoli NIJE DOSTATNA DA POKRENE VOZILO U BRDO!

I danas neki vozači kamiona moraju prvo naučit da onda isključe TCS iliti ASR! I vidi vraga, bez problema onda krenu!

I uskoro će ti još vozača sa foruma potvrdit koliko si glup u svojim navodnim vozačkim umijećima!

Manje vage potrebno da se nastavi kretanje auta koje vec ima neku brzinu, nego za kretanje auta koje stoji u mjestu na jebenom brdu (a samim tim kako ti kazes manje ces i kurit lamelu), ali kao sto rekoh, tebi je to ocito neshvatljivo.

Indikacija mi se x puta upalila pri kretanju sa semafora, dakle ja uopce ne osjetim da je auto proslajdralo, ili je to taman taj 1mm kako ti kazes zbog kojeg se indikacija nece paliti. I sta hoces da kazes sa ovim: "daje samo onoliko snage koliko MOŽE PRENIJET NA PODLOGU! U uvjetima ekstremne uzbrdice i opterečenja vozila, ta snaga koju dozvoli NIJE DOSTATNA DA POKRENE VOZILO U BRDO!".

Auto stoji na ledu sa vrlo blagim nagibom, TCS upaljen, ja napucam pun gas i pustim kvacilo, TCS se aktivira, i sta onda, ugasice se auto? HAHAHAHA, hoce, kako da ne. Prosipas se da to nije normalno.

Nego hajde ti odvozi jos koju turu na Euro Truck Simulatoru, pa nam dodji opet napisati nesto pametno.
kiki-bombona is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2015., 17:27   #89
Podsjećate me na one genijalce koji na diesel-električnim lokomotivama drže položaj 8 (to je najveća brzina) i istovremeno reguliraju "klizanje" elektromagnetskom kočnicom ....
Odgovori s citatom
Old 03.08.2015., 17:45   #90
Quote:
Manje vage potrebno da se nastavi kretanje auta koje vec ima neku brzinu, nego za kretanje auta koje stoji u mjestu na jebenom brdu (a samim tim kako ti kazes manje ces i kurit lamelu), ali kao sto rekoh, tebi je to ocito neshvatljivo.
Tebi nešto nije jasno, da za kretanje pod ručnom NE KURIŠ LAMELU! Jer u trenu kad otpuštaš ručnu otpuštaš i kuplung do kraja....tako da lamela VIŠE NE KLIZI!

Dok ako u vožnji djelomično stisneš onda LAMELA KLIZI I ODVAJA, ZNAČI NEMA NITI PRIJENOSA SNAGE PREKO MJENJAČA NA KOTAČE! Tebi osnove tehnike nisu jasne!

Quote:
Indikacija mi se x puta upalila pri kretanju sa semafora, dakle ja uopce ne osjetim da je auto proslajdralo, ili je to taman taj 1mm kako ti kazes zbog kojeg se indikacija nece paliti. I sta hoces da kazes sa ovim: "daje samo onoliko snage koliko MOŽE PRENIJET NA PODLOGU! U uvjetima ekstremne uzbrdice i opterečenja vozila, ta snaga koju dozvoli NIJE DOSTATNA DA POKRENE VOZILO U BRDO!". .
Jel ti moram crtat? Tcs detektira da kotač makar i 1 mm proklizi ...i uzme SNAGU TAKO DA SNIZI BROJ OKRETAJA MOTORA! No onda ta snaga koju prenosi na kotače nije dovoljna da recimo na jakoj uzbrdici s 5 krakana u autu imkrene uzbrdo!
ZATO JER MU JE TCS UZEO SNAGU! Snaga po krivulji raste s brojem okretaja! Ako mu snizi okretaje snizio je i raspoloživu snagu! A to je napravio jer detektira da nema gripa i snizuje do mjere kad opet ima grip...a to ekstremu može biti nedostatno za krenut! Zato TOLJAGO isključiš TCS ...I UZ ŠLAJDRANJE IPAK KRENEŠ ! Da je elegantno nije ...no tvoj IQ TO NE MOŽE SHVATIT!

Quote:
Auto stoji na ledu sa vrlo blagim nagibom, TCS upaljen, ja napucam pun gas i pustim kvacilo, TCS se aktivira, i sta onda, ugasice se auto? HAHAHAHA, hoce, kako da ne. Prosipas se da to nije normalno.

Nego hajde ti odvozi jos koju turu na Euro Truck Simulatoru, pa nam dodji opet napisati nesto pametno.
Neće se ugasit glupane! Nego će snizit okretaje do momenta kad kotači neće provrtit!

No čim izgubi grip i osjeti da će provrtit...opet će ti uzet gas ...ma koliko ti tiskao pedalu u pod! Auto će ili uz minimalnu snagu koju može prenijet na podlogu krenut ili će ostat u mjestu! Ako je uspon toliko jak da snaga koja stoji na raspolaganju uz grip nije dostatna za kretanje ..ostat ćeš u mjestu! I možeš drkat s lamelom koliko te volja....kad je stisneš odvojit ćeš motor od prijenosa i motor će zaurlikat....kad je popuštaš ...TCS će ovisno o gripu dozvolit ili ne veći broj okretaja!

Kad isključiš TCS ...šlajdrat će ali će ipak krenut ako ima imalo gripa!

Tebi nema lijeka! Uz to si još totalni dibidus za tehniku!

Dobro dečki jer se moram sam se borit s ovim wanna be vozačem koji nije u stanju krenut prvom na uzbrdici sa AWD vozilom?

Old 03.08.2015., 17:48   #91
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Podsjećate me na one genijalce koji na diesel-električnim lokomotivama drže položaj 8 (to je najveća brzina) i istovremeno reguliraju "klizanje" elektromagnetskom kočnicom ....
CD pa drugačije glupsonu objasnit što krivo radi? Ili sam ja glupson što mu išta pokušavam objasnit? Njemu, nadvozaču od jučer !

Old 03.08.2015., 18:05   #92
ovo je postalo SF od kretanja uz brdo xD...
od tri moguce solucije vi pravite problem...
1. kretanje pod rucnom (uci se u as) - ručna povucena, ubacis u prvu lagano puštaš kvačilo kad zadnji kraj auta pocne propadat pustiš ručnu, lagano s kvačilo, lagano gas i pustiš kvačilo do kraja i to je to..
2. kretanje na kocnicu - za malo spretnije, drzis kocnicu, pustas kvacilo i prije nego pocne trest auto pustis kocnicu gas, kvačilo i auto krene
3. vaga na kvačilu - drzis i non stop cimas auto (najcesce) napriejd nazad, odnosno drzis kvacilo polustisnuto i gas te drzis auto da ne ide nikud kad treba krenit pustis kvacilo...

nekad moraš "palit kvačilo"... evo ja prije 10ak dana... golf 4 1.9sdi, krećem uz brdo po kamenu, iza vučem prikolicu od nekih 1300kila ukupno... 1. bez gasa nema snage
2. s gasom ako naglo pustim kvačilo počne grebat i ne može mrdnit samo kopa i baca kamenje (eventualno bi došao do tvrdog i krenio)
3. kvačilo i gas i polako kretanje uz pomoć kvačila.. nekako krene i ide, lagano zagrebe tu i tamo to korigiram s kvačilom da bi mu "smanjio snagu"

btw najbolje se vidi po snijegu.. lakše krene ako si lagan s kvačilom i gasom nego ako opleteš i jedno i drugo pa on pocne proklizavat... moze onda vrtit na mjestu koliko hoces..
Old 03.08.2015., 18:09   #93
Odvozi 2-3 god. svaki dan redovito nekoliko km i ova tema će ti biti smiješna. Vozačke sposobnosti se skupljaju praktičkim iskustvom, ne teorijom.
Old 03.08.2015., 18:15   #94
moderatori,nemojte brisat postove,moram ovo večeres pročitat
Old 03.08.2015., 20:15   #95
Quote:
I ti sjedi , nedovoljan!

Može TC itekako zagušit motor! Jer TC djeluje tako da ograniči snagu ( a snaga znamo dolazi iz okretaja) i tako unatoč tome da je pedala do metala iz njega samo PRDEŽ! I onda u jednom trenu " kotači uhvate" a okretaji su u podrumu!

Itekako je TC dovoljan da ukroti višak....inaće ga nebi ni trebalo!

Funkcija TC je da NE PROKLIŽE ( ne šlajdra) i to obavlja izvrsno! No ima situacija kad je TC kontraproduktivan! Tada ga treba isključit! Ali to jeć za neke kvantna fizika! Iako je " prosto ko pasulj" !

Ergo...crkne !

Hajde jednom probaj na vlažnom kolniku krenuti i stisnuti gas do poda. Nema tog TC-a koji će spriječiti proklizavanje. TC koristi kod razumnih kretanja kad je mokro, klizavo, onda oduzima snagu, koči po potrebi ali nije svemoguć.
tekac is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2015., 20:27   #96
Quote:
Klinac sereš 120 na sat! Rabiš pojmove koje nitko ne razumije!
A dok prođeš u svom životu 4 milijuna km i voziš 40 tonca sa svom mogućom elektronikom i kreneš u brdo na friškom snijegu....tada se javi!

TCS djeluje i prije nego ti indikacija pokaže!

Dobar grip ne sputava već omogučuje da se sva raspoloživa snaga prenese na podlogu ...bedaku jedan!

I šljafanje nije dobro kretanje, no nekad ne ide drugačije!

U pokretu si usrao motku i izgubio okretaje dok si šaltao u prvu, zbog toga si izgubio i snagu mamlaze!

U pokretu nema " vaganja spojke" ima samo kurenje i to što si radio jeste kurenje spojke jer si je pustio da kliže! U pokretu ima samo spojeno ili odvojeno...sve drugo je debelo sviranje kurcu!

Klinac i majstor si SRANJA a ne vožnje!

Isključi jebeni eps i tcs i onda seri i vidi razliku TOLJAGO!

Sva sreća da nisam prošao 4 milijuna km kad vidim tvoju kulturu i bogatstvo vokabulara.
Daj ohladi malo, popi si pivicu i smiri se. Što nas truješ sa svojim visokoumnim izlaganjima? Zaslužio si debeli ban.
I krivo, totalno, kad TCS djeluje onda to indikator pokaže, a ako ne pokaže onda ne djeluje. Eto i nakon toliko km još uvijek moraš puno toga naučiti... recimo još 4 milijuna km
tekac is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2015., 20:30   #97
Quote:
tutek kaže: Pogledaj post
Hajde jednom probaj na vlažnom kolniku krenuti i stisnuti gas do poda. Nema tog TC-a koji će spriječiti proklizavanje. TC koristi kod razumnih kretanja kad je mokro, klizavo, onda oduzima snagu, koči po potrebi ali nije svemoguć.
TC ili ASR isti kxxxc....može okrenut 10 cm od opsega a onda ti oduzme komandu nad gasom i ...tras ništa od snage na kotaču! Samo onoliko koliko može predat na podlogu!

TC ne koči! Koči ESP ! Možeš stiskat gas koliko ti volja on će na pogon pustit samo onoliko koliko treba da ne provrti! Dapače imat ćeš dojam da guši motor!

Naravno da nije svemoguć! Zato ga i gasim kad trebam u jaki uspon na klizavoj podlozi! Jer ću stat na pola uspona ! Zato ga isključim i igram se gasom i kontriram kad zabacuje guzicu ( kod stražnjeg pogona) ...impenjem se kud hoću!

Old 03.08.2015., 20:35   #98
o jebo tiiiiiiii
kad i tehnicki pdf postane igraliste za debile
svi jebeno pametni, a ne znaju se sparkirati i krenuti u brijeg
ZgSash is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2015., 20:42   #99
Quote:
TC ili ASR isti kxxxc....može okrenut 10 cm od opsega a onda ti oduzme komandu nad gasom i ...tras ništa od snage na kotaču! Samo onoliko koliko može predat na podlogu!

TC ne koči! Koči ESP ! Možeš stiskat gas koliko ti volja on će na pogon pustit samo onoliko koliko treba da ne provrti! Dapače imat ćeš dojam da guši motor!

Naravno da nije svemoguć! Zato ga i gasim kad trebam u jaki uspon na klizavoj podlozi! Jer ću stat na pola uspona ! Zato ga isključim i igram se gasom i kontriram kad zabacuje guzicu ( kod stražnjeg pogona) ...impenjem se kud hoću!

Nebitno je li ASR, TC... znam da sa svojih 150 ks mogu i po suhom krenuti uz škripanje guma neovisno što je ASR aktivan, a tako je i kod drugih automobila, za kamione ne znam ali taj sistem je djelotvoran samo do određene granice, ne može obuzdavati snagu do beskonačnosti. Uz normalno kretanjje neće proklizazi ali ne postoji niti jedan sistem kod kojeg se kotači na klizavom neće zavrtiti u prazno kod kretanja punim gasom.
tekac is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2015., 20:49   #100
Quote:
Tebi nešto nije jasno, da za kretanje pod ručnom NE KURIŠ LAMELU! Jer u trenu kad otpuštaš ručnu otpuštaš i kuplung do kraja....tako da lamela VIŠE NE KLIZI!

Dok ako u vožnji djelomično stisneš onda LAMELA KLIZI I ODVAJA, ZNAČI NEMA NITI PRIJENOSA SNAGE PREKO MJENJAČA NA KOTAČE! Tebi osnove tehnike nisu jasne!

Jel ti moram crtat? Tcs detektira da kotač makar i 1 mm proklizi ...i uzme SNAGU TAKO DA SNIZI BROJ OKRETAJA MOTORA! No onda ta snaga koju prenosi na kotače nije dovoljna da recimo na jakoj uzbrdici s 5 krakana u autu imkrene uzbrdo!
ZATO JER MU JE TCS UZEO SNAGU! Snaga po krivulji raste s brojem okretaja! Ako mu snizi okretaje snizio je i raspoloživu snagu! A to je napravio jer detektira da nema gripa i snizuje do mjere kad opet ima grip...a to ekstremu može biti nedostatno za krenut! Zato TOLJAGO isključiš TCS ...I UZ ŠLAJDRANJE IPAK KRENEŠ ! Da je elegantno nije ...no tvoj IQ TO NE MOŽE SHVATIT!

Neće se ugasit glupane! Nego će snizit okretaje do momenta kad kotači neće provrtit!

No čim izgubi grip i osjeti da će provrtit...opet će ti uzet gas ...ma koliko ti tiskao pedalu u pod! Auto će ili uz minimalnu snagu koju može prenijet na podlogu krenut ili će ostat u mjestu! Ako je uspon toliko jak da snaga koja stoji na raspolaganju uz grip nije dostatna za kretanje ..ostat ćeš u mjestu! I možeš drkat s lamelom koliko te volja....kad je stisneš odvojit ćeš motor od prijenosa i motor će zaurlikat....kad je popuštaš ...TCS će ovisno o gripu dozvolit ili ne veći broj okretaja!

Kad isključiš TCS ...šlajdrat će ali će ipak krenut ako ima imalo gripa!

Tebi nema lijeka! Uz to si još totalni dibidus za tehniku!

Dobro dečki jer se moram sam se borit s ovim wanna be vozačem koji nije u stanju krenut prvom na uzbrdici sa AWD vozilom?

Pa kakav si ti "strucanjak", cuj na kretanju pod rucnom se ne kuri lamela. Ti ocito ne shvacas kako kuplung radi. Vidi se ipak da su tvoji kilometri "predjeni "na racunalu igrajuci vjerovatno Euro Truck Simulator.

Vjerovatno si na nekom forumu pokupio par stvari i sad mislis da si najpametniji, nakon nebuloza koje si napisao se stvarno zapitam da li si ti ikada probao voziti, a ako i jesi, da li je to bio auto sa rucnim mjenjacem i kvacilom.

Hajde mi objasni kako se to moze krenuti da se lamela ne kuri. Ja znam za jednu jedinu mogucnost, a to je naglo pustanje kvacila. Ishod moze biti ili gasenje auta, ili slajdranje.

Nisam u voznji mislio stisnuti skupa kuplung i gas do poda, genije , nego kvacilo namjestiti na vagu, dakle, omoguciti motoru da je djelimicno rasterecen, a da djelomicno prenosi snagu na tockove, i onda napucati gas. Da sam to uradio na kratko, to bi bilo manje bolno po lamelu, nego kretanje iz mjesta pod rucnom, gdje sam lamelu morao puno duze kuriti da bi auto krenuo. Inace tako se i krece sa autom (malo gasa, vaga, pustanje spojke u potpunosti), ali eto, izgleda da si ti usavrsio tehniku naglog pustanja spojke i ne kurenja lamele.

Sto se tice TCS-a, opet pricas nebuloze. Svaka aktivacija TCS-a je popracena indikacijom na instrument tabli, ako na tabli nista nije zasijalo, isti se nije ni aktivirao, niti je oduzeo bilo kakvu snagu. Ukratko, na 2wd mi se TCS aktivirao, i krenuo sam uz pocetno slajdranje kao sa pjesmom, dok u AWD-u nije, i krenuo sam jako tesko, upravo iz razloga sto auto nije mogao da slajdra, a nije imao ni snage da krene. Auto je tu imao toliko dobar grip, da u slucaju naglog pustanja kvacila ne bi doslo sigurno do slajdranja, sa TCS-om ili bez njega, nego do zagarantovanog gasenja motora. Takodjer, ova konstatacija da snaga raste s brojem okretaja ti nije tocna u potpunosti, raste do neke grancije pa onda opada, pogotovo je to izrazeno na dizelima.

Kako se nece ugasiti ako ce snizavati okretaje do tog momenta kad kotaci nece slajdrati. HAHAHAHA, pa uzeo sam ti odlican primjer, i sam si sebe pobio. Blaga uzbrdica i led, pa tu auto nikada nece krenuti, i ako mu TCS konstantno skida okretaje dok ne uhvati grip (sto nece biti nikada), na kraju dolazi do gasenja automobila. Je li tako? Po tvojoj prici ispada da jeste, a ja ne mislim bas da je tako.

Hajde, idi se provozaj jos malo na Euro Truck Simulatoru, pa nam dodji napisati nesto "pametno". hahahahah
kiki-bombona is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:42.