Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
12.07.2016., 12:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Zek0slav kaže:
A di je Honda parkirana?
|
haha nisam iz zg.
|
15.07.2016., 20:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
x files agent kaže:
|
Slikano s Barčevog trga 15 
|
|
|
12.08.2016., 00:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Meni je postalo bezveze u gradu u zadnje vrijeme.Prije par godina je bilo super,ljudi su u k**** ,hodaju gradom k'o zombiji,nemam pojma tko su mi prvi susjedi jer su ufurani i nikad ne pozdrave itd.Kaj ja znam,volim kad odem iz grada jer su u ostatku hrvatske ljudi druzeljubiviji i susretljiviji.Zagreb je postao grad bez duse,tu i tamo se nađe netko normalan ko nije ufuran.Nekak budem sretniji cim odem iz grada.Svi su nes nabrijani na zivot u Zagrebu al po meni je jedan od najdepresivnijih gradova u hrvatskoj,jer su ljudi bahati i nepristupacni.Cak i da si milijunas,nisam siguran dal je dobar grad za zivot,osjeti se losa energija u zraku.Puno ljudi koje znam se odselilo i nitko se ne zeli vratit.Kad sam izvan Zagreba fali mi,kad dođem nakon par dana pozelim otic.Briem da cu se preselit na kvarner il u Istru 
|
|
|
12.08.2016., 10:44
|
|
Muaythaidžija
Registracija: Aug 2010.
|
Ljudi su postali zombiji jer samo zure u te usrane smarfone.
Totalna retardacija koja se sad s pojavom pokemona dodatno rasplamsala.
|
12.08.2016., 12:53
|
|
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
JKD01 kaže:
Ljudi su postali zombiji jer samo zure u te usrane smarfone.
Totalna retardacija koja se sad s pojavom pokemona dodatno rasplamsala.
|
yep, odes na jarun i 24/7 ekipa okolo idu ko zombiji i sam bulje u mob trazeci pokemone, jos kriticnije je sto ekipa s autima ide 5 na sat oko jaruna i to isto radi 
|
|
|
12.08.2016., 13:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
ivanmadridista kaže:
Meni je postalo bezveze u gradu u zadnje vrijeme.Prije par godina je bilo super,ljudi su u k**** ,hodaju gradom k'o zombiji,nemam pojma tko su mi prvi susjedi jer su ufurani i nikad ne pozdrave itd.Kaj ja znam,volim kad odem iz grada jer su u ostatku hrvatske ljudi druzeljubiviji i susretljiviji.Zagreb je postao grad bez duse,tu i tamo se nađe netko normalan ko nije ufuran.Nekak budem sretniji cim odem iz grada.Svi su nes nabrijani na zivot u Zagrebu al po meni je jedan od najdepresivnijih gradova u hrvatskoj,jer su ljudi bahati i nepristupacni.Cak i da si milijunas,nisam siguran dal je dobar grad za zivot,osjeti se losa energija u zraku.Puno ljudi koje znam se odselilo i nitko se ne zeli vratit.Kad sam izvan Zagreba fali mi,kad dođem nakon par dana pozelim otic.Briem da cu se preselit na kvarner il u Istru 
|
Slažem se s opisanim.
U Zagrebu sam već deset godina i postalo je jako dosadno, učmalo i depresivno. Jednostavno sam ga već dobro upoznala, iako naravno zbog veličine će uvijek bit nekih manjih iznenađanja. Ali kao što si rekao ljudi su hladniji.
Nisam nikad ni imala neku posebnu želju da tu živim, došla sam prvo radi studija a onda kasnije radi posla.
Problem je u centralizaciji Hrvatske pa mi teško otić negdje drugdje gdje je situacija s poslom bitno lošija. Možda je rješenje naći nešto blizu Zagreba, već se u okolici osjeti razlika, ili više putovat.
|
|
|
13.08.2016., 18:18
|
|
rijetka vrsta
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
random101 kaže:
yep, odes na jarun i 24/7 ekipa okolo idu ko zombiji i sam bulje u mob trazeci pokemone, jos kriticnije je sto ekipa s autima ide 5 na sat oko jaruna i to isto radi 
|
vonja na neprirodno prirodnu selekciju ljudi 
|
|
|
14.08.2016., 16:34
|
|
B.Vulgaris
Registracija: Jul 2010.
|
Ja ne znam, neki od vas kao da ne opisuju isti grad koji djelimo. Depresivan grad? Ljeti prazan? U centru nema zelenila?
Meni je centar u zadnjih par godina postao preljep, stvarno se puno toga uredilo i ušminkalo. Puno je manje smeća, fasade su uređene i čiste, ljeti je puno događanja, može se svašta pojesti, popiti, vidjeti, doživjeti. Na svakih par metara različiti žanrovi glazbe, razne promocije, popup kafići i družionice... 
|
|
|
14.08.2016., 16:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Gdje su to fasade uređene i čiste?
Sent from my iPad using Tapatalk
|
|
|
14.08.2016., 17:50
|
|
road warrior
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
STIB kaže:
|
i mene zanima 
|
14.08.2016., 22:35
|
|
David Rudisha
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
Adrastia kaže:
Ja ne znam, neki od vas kao da ne opisuju isti grad koji djelimo. Depresivan grad? Ljeti prazan? U centru nema zelenila?
Meni je centar u zadnjih par godina postao preljep, stvarno se puno toga uredilo i ušminkalo. Puno je manje smeća, fasade su uređene i čiste, ljeti je puno događanja, može se svašta pojesti, popiti, vidjeti, doživjeti. Na svakih par metara različiti žanrovi glazbe, razne promocije, popup kafići i družionice... 
|

Ja sam rodom iz malog gradića u Slavoniji, i vi koji opisujete Zagreb kao depresivan grad, očito nikad niste bili u Slavoniji. Ja sam u Zagrebu 10 godina i prezadovoljan sam.Preporodio sam se otkad sam došao.Ulice su pune ljudi, pogotovo u centru kad je lijepo vrijeme. Radim razne studentske poslove o kojima u Slavoniji mogu samo sanjati. Uskoro planiram i fax završiti koji se otegao očito, ali mi nije žao.
U gradu je sve živo, giba se, otkad je kriza prošla i grad se sve više uređuje i izgrađuje. Jedino što mi se čini da sve što se događa u Zagrebu, dobrim dijelom ide na uštrb ostatka Hrvatske, odnosno vlada određena neravnoteža ili nepravda ako hoćete prema ostatku, najviše naravno Slavoniji i Lici.
Ali grad sam za sebe je 
|
14.08.2016., 22:57
|
|
.
Registracija: May 2016.
|
Quote:
dr. diego kaže:

Ja sam rodom iz malog gradića u Slavoniji, i vi koji opisujete Zagreb kao depresivan grad, očito nikad niste bili u Slavoniji. Ja sam u Zagrebu 10 godina i prezadovoljan sam.Preporodio sam se otkad sam došao.Ulice su pune ljudi, pogotovo u centru kad je lijepo vrijeme. Radim razne studentske poslove o kojima u Slavoniji mogu samo sanjati. Uskoro planiram i fax završiti koji se otegao očito, ali mi nije žao.
U gradu je sve živo, giba se, otkad je kriza prošla i grad se sve više uređuje i izgrađuje. Jedino što mi se čini da sve što se događa u Zagrebu, dobrim dijelom ide na uštrb ostatka Hrvatske, odnosno vlada određena neravnoteža ili nepravda ako hoćete prema ostatku, najviše naravno Slavoniji i Lici.
Ali grad sam za sebe je 
|
Potpisujem. I sam sam iz malog sela te ne razumijem kako neki ovdje govore kako je Zagreb prazan.
Odgovorno tvrdim da u Zagrebu u ponoć ljeti ima više ljudi na ulici nego u mojem mjestu prijepodne.
Da ne govorim kako ima bezbroj mogućnosti što se može raditi u Zagrebu. Na kraju krajeva, ako ti je smrtno dosadno, prošećeš ulicama malo.
Vjerujte, ostali gradovi su u odnosu na Zagreb depresivni.
|
|
|
15.08.2016., 02:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
Van Ras kaže:
Potpisujem. I sam sam iz malog sela te ne razumijem kako neki ovdje govore kako je Zagreb prazan.
Odgovorno tvrdim da u Zagrebu u ponoć ljeti ima više ljudi na ulici nego u mojem mjestu prijepodne.
Da ne govorim kako ima bezbroj mogućnosti što se može raditi u Zagrebu. Na kraju krajeva, ako ti je smrtno dosadno, prošećeš ulicama malo.
Vjerujte, ostali gradovi su u odnosu na Zagreb depresivni.
|
Nije do grada vec do ljudi.Ti se npr u Zagrebu mozda druzis s ljudima koji su dosli iz mjesta di si prije zivio,ja govorim o lokalnom stanovnistvu.Da,Zagreb je lijep daleko od tog al su ljudi puni sebe.Odem u Rijeku ljudi fantasticni,odem u Slavoniju svi se druze,u Dalmaciji slicno.Jedino kod nas banana.Al dobro ja gledam iz moje trenutne situacije kaj se drustvo vecinom razislo/raspalo.Ugl trudim se bit sto manje u Zagrebu.Velika sredina moze znacit i veliku depresiju,u manjim sredinama ljudi su nekak bliskiji i povezaniji.Po meni Zagreb je dobar do negdje 25-30 godine zivota,kasnije postaje smor svaki dan gubit dragocijeno vrijeme u prometu,u busu,tramvaju,dok se vuces u koloni po nekoj od avenija itd.
Jedino kaj sam skuzio da su ljudi puno ljubazniji u kvartovima ispod Sljemena,tzv elita.Ovi dolje u gradu su zivcani i nadrkani,ovi imucni su uvijek nasmijani i veseli.Zapravo odgovorio sam sam sebi na pitanje,idem zivit u podsljeme 
|
|
|
15.08.2016., 07:54
|
|
rijetka vrsta
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
ivanmadridista kaže:
Nije do grada vec do ljudi.Ti se npr u Zagrebu mozda druzis s ljudima koji su dosli iz mjesta di si prije zivio,ja govorim o lokalnom stanovnistvu.Da, Zagreb je lijep daleko od tog al su ljudi puni sebe....
Jedino kaj sam skuzio da su ljudi puno ljubazniji u kvartovima ispod Sljemena,tzv elita.Ovi dolje u gradu su zivcani i nadrkani,ovi imucni su uvijek nasmijani i veseli.Zapravo odgovorio sam sam sebi na pitanje, idem zivit u podsljeme 
|
odseli do kulmerovih dvora.
tamo imaju najmanje problema
i najljepše se smiju 
|
|
|
15.08.2016., 11:46
|
|
.
Registracija: May 2016.
|
Quote:
ivanmadridista kaže:
Nije do grada vec do ljudi.
|
To donekle stoji. Ja sam upoznao i rezervirane, hladne ljude, ali i ljude koji su itekako za moving i druženje. Kako koji karakter.
|
|
|
15.08.2016., 15:55
|
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
|
Život u Zagrebu
Ja problema nemam ni s lokalcima, niti ovim drugima, moje najšire društvo-svi ljubazni i pristupačni, a na Trnju sam, daleko od brežuljaka i tamošnjih veseljaka.
No zbog svog osobnog iskustva i životnih prilika koje su takve kakve jesu, nikad se ne bih usudio neki grad i ljude (starosjedioce) u njemu generalizirati pod "veseli i druželjubivi/gostoljubivi" ili "depresivni, hladni i mrzovoljni", za mene su takve podjele gluposti kojih se može naći u svakom gradu, svugdje, u svakom žitu kukolja.
S druge strane, mnogima od nas bilo bi dobro krenuti od sebe, a s treće možda i priupitati "nezavisne" turiste o Zagrepčanima i tak.
Bzvz. Mišung dojmova, ovisno o situacijama i prilikama, bez zajedničkog nazivnika.
ios / tt
|
|
|
21.08.2016., 10:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2014.
|
Quote:
ivanmadridista kaže:
Nije do grada vec do ljudi.Ti se npr u Zagrebu mozda druzis s ljudima koji su dosli iz mjesta di si prije zivio,ja govorim o lokalnom stanovnistvu.Da,Zagreb je lijep daleko od tog al su ljudi puni sebe.Odem u Rijeku ljudi fantasticni,odem u Slavoniju svi se druze,u Dalmaciji slicno.Jedino kod nas banana.Al dobro ja gledam iz moje trenutne situacije kaj se drustvo vecinom razislo/raspalo.Ugl trudim se bit sto manje u Zagrebu.Velika sredina moze znacit i veliku depresiju,u manjim sredinama ljudi su nekak bliskiji i povezaniji.Po meni Zagreb je dobar do negdje 25-30 godine zivota,kasnije postaje smor svaki dan gubit dragocijeno vrijeme u prometu,u busu,tramvaju,dok se vuces u koloni po nekoj od avenija itd.
Jedino kaj sam skuzio da su ljudi puno ljubazniji u kvartovima ispod Sljemena,tzv elita.Ovi dolje u gradu su zivcani i nadrkani,ovi imucni su uvijek nasmijani i veseli.Zapravo odgovorio sam sam sebi na pitanje,idem zivit u podsljeme 
|
Ma podsljemenska zona je idealan kvart, lokacija, priroda, ljeti nije vruće kao u "gradu", puno više privatnosti i mira, nisu pretrpani, isto vrijedi i za buseve, ljudi su isto ok.
Ma milina brate mili.  Kad odem kod rodice kao da sam došla u neku drugu dimenziju 
|
|
|
21.08.2016., 13:18
|
|
Iksica
Registracija: Apr 2009.
|
ne kužim ekipu koja kaže da su ljudi u Zagrebu hladniji od ostatka Hrvatske, zapravo ne znam dali mogu reci za bilo koju regiju u Hrvatskoj da je toplija ili hladnija od neke, to su mi vecinom lovačke price. Zagreb je veći što je logično da neceš svakog drugog znat ali recimo meni to super. Ovo puni sebe  ? stvarno ne znam, možda je do stava na prvu ali baš puni sebe nebih rekla, ne znam dal drugi u malim mjestima imaju ponzni stav pa mi ispadamo bahati tako 
Inace meni se znalo desit suprotno, meni se u kvartu svi znaju i pozdravljaju ali ovo novi šta dodu vecina ih pogne glavu i ni dobar dan da kaže, i sad ce takva osoba rec gle ovih hladnih purgera a sama se ne zna asimilirat u društvo.
A vani se u Zagrebu itekako ima šta vidjet i izači samo to je Hrvatsko kukanje standardno tako da mi jasno da ovo čitam  , tak da nemojete me ubit ali mislim da ga malo kenjate  ako nemaš društva i ako si malo depresivan u glavi brate i New York bi ti dopizdio
|
|
|
21.08.2016., 14:29
|
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
|
@kosjenka-
Mda, podsljemenska zona je s te strane medalje gledano super, al brate za do ikakvog poštenijeg dućana, banke, pošte, ičega gradskog tipa kulturnih sadržaja i sl., bez auta si u pravilu nula bodova, cipelcug se većinom svede na šetnjice i udisanje svježijeg zraka.
ios / tt
|
|
|
21.08.2016., 16:23
|
|
B.Vulgaris
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
STIB kaže:
|
jurišićeva, gajeva, teslina, cvjetni, ilica, europski trg, oba kraka stare vlaške, radićeva, veći dio gornjeg grada... kako je to prije izgledalo, sad je vrh. jedino bih ja pojačala malo rasvjetu oko trga europe, jer navečer i dalje zna biti spooky.
art park koji je prije bio  i tko je slučajno tamo zalutao, komotno je mogao nastaviti do kamenitih vrata izmoliti krunicu da ne dobije sidu/hepatitis, danas je jedno od najslađih i najšarmantnijih mjesta u gradu.
Quote:
ivanmadridista kaže:
|
ja sam dobila dojam da su ljudi iz tih kvartova poprilično čudni
(doduše, mislim na ove koji idu busom/tramvajem)
Quote:
DeeJay Dee kaže:
@kosjenka-
Mda, podsljemenska zona je s te strane medalje gledano super, al brate za do ikakvog poštenijeg dućana, banke, pošte, ičega gradskog tipa kulturnih sadržaja i sl., bez auta si u pravilu nula bodova, cipelcug se većinom svede na šetnjice i udisanje svježijeg zraka. 
|
a zadnji autobus za gore ide oko 23.30, pa ako radiš do 23, jebeš mater i sebi i zetu i sljemenu dok jašeš po neprekidnim brdima i zavojima na -1 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:35.
|
|
|
|