Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Psi

Psi Najbolji prijatelji

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.04.2020., 12:15   #981
Quote:
CPtech kaže: Pogledaj post
... kod takvih slučajeva, na primjer, puno bolje čete proči kupujuči čistokrvnog, npr. Njemačkog Ovčara, od nekakvog dedice iz nekog sela, ''bogu iza nogu'' za 400-500 kuna, nego kupujuči Njemačkog Ovčara od ''poznatog i poštovanog'' uzgajivača, sa 999 titula, 576 papira, 745 rodovnica, 675 pedigre papira, itd. za 5,000 kuna, koji je uzgajan prema izmišljenim, neprirodnim ''standardnima'' FCI-a, UKC-a i AKC-a, te zbog toga ne samo da ima problema sa kukovima, kralježnicom, srcem, itd. nego uopče ne izgleda kao što bi Njemački Ovčar trebao izgledati, nego kao nekakav izrod/mješanac...
Ja se ne bih mogla više složiti s tobom po pitanju prijezira prema kinologiji današnjeg doba, i mržnje toga što su napravili mnogim prekrasnim pasminama.

I vjerojatno se s tobom i oko ovog gore citiranog zapravo slažem S jednom razlikom: ako kupite od nekog dedice za 400-500 kn njemija, onda ne možete govoriti da je "čistokrvan", jer ne možete znati je li ili nije. Može biti prekrasan, može biti savršen, može biti sve ono što vi želite od psa da bude - ali čistokrvan nije

(Isto tako možete i pričekati pa iz nekog azila ili udruge udomiti, bez 400-500 kn i davanja podrške potencijalnom štanceru, jednako tako ne-čistokrvnog, prelijepog psa u tipu njemačkog ovčara )
Old 06.04.2020., 18:46   #982
Quote:
kemik kaže: Pogledaj post
...ne možete govoriti da je "čistokrvan", jer ne možete znati je li ili nije.
Da, to što ste rekli jest djelomično točno i slažem se s time.

Ja sam implicirao na činjenicu da su većina, točnije velika većina, ne samo uzgajivača, nego i običnih obitelji i zajednica po ruralnim i/ili 'zabačenim' djelovima država u svijetu, uzgajali pse, generacijama, a u nekim slučajevima starijih obitelji, stoljećima ili čak puno duže, što znači da su tako i sami njihovi psi, stoljećima izolirani i ostali čistokrvni i čisti od genetskog uništenja modernih, propagandnih te gladnih novca uzgajivača, kinoloških saveza i sličnih udruga, kao što je FCI, te u tome slučaju, dati 400-500 kuna za takvog, genetski čistog psa, je daleko bolje, pametnije i moralnije, iako uzgajivač/prodavač nema nikakvih papira (Koji, racionalno, u takvom slučaju nisu uopće ni potrebni.)

(Nevezano za odgovor: Ne znam koliko puta su me mlađi ljudi kao ja, neki od veterinara, a čak i na Vet. Fakultetu u Heinzelovoj, pitali dali je moj Tibetanski Španijel mješanac. Znači, pričamo o sto postotno čistokrvnom Tibetanskom Španijelu, antičke radne linije, kojeg sam kupio za samo, sve ukupno, 500 EUR preko veze prijatelja, direktno iz Kine od obitelji budističke povijesti stolječima unazad, na području Tibeta kod granice Kazakstana, bez papira - Duža njuška, duže nogice, vitke građe... U kratko, da ne pišem previše, izgledom isti pas kao i Tibetanski Španijeli budističkih hramova sa starih Kineskih slika - a ljudi (i veterinari) su u tolikom neznanju i toliko su naviknuti na genetski uništene Tibetanske Španijele, (i mnoge ostale pasmine) zabrinjavajuče kratkih njuški, kratkih nogu, izdužene kralježnice, itd. toliko da misle da je moj Tibi mješanac čim ne izgleda slično kao ''izopačeni'' Pekinezer... A prije par godina u parku, jedna žena, također vlasnica Tibetanskog Španijela, se počela svađati samnom jer je načula da sam u razgovoru sa kompletno drugom osobom, 5-6 metara dalje, rekao da je moj Tibi čistokrvan te antičke linije direktno iz Kine. Mislim... Ne znam što reči o tome... Isto to, samo rjeđe, mi se zna dogoditi sa mojim Cane Corsom, također 'landrace' linije, iz Italije. Čim ljudi vide da nema obješene i slinave usnice, kraće noge, kratku njušku i da nije građen kao bačva vina, pitaju me dali je mješanac ili neko slično pitanje na tu foru. Mislim, stvarno...)
CPtech is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2020., 19:53   #983
Našao sam sada oglas na Njuškalu gdje uzgajivač kaže da je
Registrirani uzgajivač ali ne spominje se rodovnica ni ikakvi papiri.
Što bi to značilo? Da li se to leglo može provjeriti?
Pončo88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2020., 20:24   #984
Da,zoves kinoloski savez i pitas dali ta uzgajivacnica stvarno postoji i ko je vlasnik te uzgajivacnice i pod kojim FCI brojem je registrirana

Poslano sa mog SM-A530F koristeći Tapatalk
Rea2206 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2020., 17:59   #985
Pozdrav svima.

Htjela sam pisati u rubriku Oglasi, ali tema je zatvorena ��, pa cu probati ovdje.

Trazim psica, manje pasmine - Japanski cin ili Pekinezer, moze i mjesanac, moj prijasnji je upravo bio mjesanac Jap.cina i pek. i htjela bih ponovno takvoga. Na internetu sam trazila Mali oglasi, Njuskalo itd. jedva da sam pronasla 2 oglasa. Uglavnom nailazim na oglase iz Bih i Srbije i ne mogu vjerevati da stvarno nema oglasa.
Bila bih zahvalna ako netko zna nekoga tko uzgaja ove pasmine i prodaje ili nekakav link, bilo sta, da od nekuda mogu dalje traziti.

Puno hvala unaprijed.
bellisima is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2020., 18:29   #986
Probaj ovdje.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2020., 19:01   #987
Quote:
Didi kaže: Pogledaj post
Probaj ovdje.
Hvala, ali na popisu nema niti Pekinezera niti Japanskog cina ������
bellisima is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2020., 19:10   #988
Quote:
bellisima kaže: Pogledaj post
Hvala, ali na popisu nema niti Pekinezera niti Japanskog cina
Onda je najbolje da nazoveš direktno HKS pa ih pitaš za uzgajivače. Legla možda nisu prijavljena jer ih trenutačno nema. Ne znam puno o uzgajivačima malih pasmina, ali krenula bih tim putem. Sretno!
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2020., 20:29   #989
Quote:
CPtech kaže: Pogledaj post
Da, to što ste rekli jest djelomično točno i slažem se s time.

Ja sam implicirao na činjenicu da su većina, točnije velika većina, ne samo uzgajivača, nego i običnih obitelji i zajednica po ruralnim i/ili 'zabačenim' djelovima država u svijetu, uzgajali pse, generacijama, a u nekim slučajevima starijih obitelji, stoljećima ili čak puno duže, što znači da su tako i sami njihovi psi, stoljećima izolirani i ostali čistokrvni i čisti od genetskog uništenja modernih, propagandnih te gladnih novca uzgajivača, kinoloških saveza i sličnih udruga, kao što je FCI, te u tome slučaju, dati 400-500 kuna za takvog, genetski čistog psa, je daleko bolje, pametnije i moralnije, iako uzgajivač/prodavač nema nikakvih papira (Koji, racionalno, u takvom slučaju nisu uopće ni potrebni.)

(Nevezano za odgovor: Ne znam koliko puta su me mlađi ljudi kao ja, neki od veterinara, a čak i na Vet. Fakultetu u Heinzelovoj, pitali dali je moj Tibetanski Španijel mješanac. Znači, pričamo o sto postotno čistokrvnom Tibetanskom Španijelu, antičke radne linije, kojeg sam kupio za samo, sve ukupno, 500 EUR preko veze prijatelja, direktno iz Kine od obitelji budističke povijesti stolječima unazad, na području Tibeta kod granice Kazakstana, bez papira - Duža njuška, duže nogice, vitke građe... U kratko, da ne pišem previše, izgledom isti pas kao i Tibetanski Španijeli budističkih hramova sa starih Kineskih slika - a ljudi (i veterinari) su u tolikom neznanju i toliko su naviknuti na genetski uništene Tibetanske Španijele, (i mnoge ostale pasmine) zabrinjavajuče kratkih njuški, kratkih nogu, izdužene kralježnice, itd. toliko da misle da je moj Tibi mješanac čim ne izgleda slično kao ''izopačeni'' Pekinezer... A prije par godina u parku, jedna žena, također vlasnica Tibetanskog Španijela, se počela svađati samnom jer je načula da sam u razgovoru sa kompletno drugom osobom, 5-6 metara dalje, rekao da je moj Tibi čistokrvan te antičke linije direktno iz Kine. Mislim... Ne znam što reči o tome... Isto to, samo rjeđe, mi se zna dogoditi sa mojim Cane Corsom, također 'landrace' linije, iz Italije. Čim ljudi vide da nema obješene i slinave usnice, kraće noge, kratku njušku i da nije građen kao bačva vina, pitaju me dali je mješanac ili neko slično pitanje na tu foru. Mislim, stvarno...)
Jako dobar post. Slažem se sa ovim što si napisao o uništavanju linija od strane kinoloških saveza. To više nije normalno što rade.
Čim neku pasminu prime pod "svoje" skute kreće njeno propadanje i degradacija. Samo čekam što će postati "standard" kod naših tornjaka, koji su prekrasni i fantastični psi.
Old 06.05.2020., 16:41   #990
Quote:
Didi kaže: Pogledaj post
Onda je najbolje da nazoveš direktno HKS pa ih pitaš za uzgajivače. Legla možda nisu prijavljena jer ih trenutačno nema. Ne znam puno o uzgajivačima malih pasmina, ali krenula bih tim putem. Sretno!
Hvala probat cu 😊

Pronasla sam u Njemackoj jednog uzgajivaca Japanskog cina, trebaju u 7 mj dobiti stence, pa cu vidjeti.

Hvala jos jednom.
bellisima is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2020., 11:42   #991
Evo samo bi htjela upozoriti na svoje iskustvo sa kupnjom psa iz renomirane uzgajivačnice i upozoriti ostale potencijalne kupce da ne preuzimaju psa dok ne dobije rodovnicu.

Naime, na web stranici uzgajivačnice su bili podaci o majci i ocu štenaca, oboje višestruko nagrađivani šampioni, a leglo je bilo uredno prijavljeno u HKS. Po preporuci sam stupila u kontakt s uzgajivačem da rezerviram štene. Uzgajivačnica je u drugoj županiji pa smo se čuli telefonom, mailali i sve dogovorili na daljinu jer nismo bili u mogućnosti osobno posjetiti istu. Uzgajivač je objasnio da je u HKS gužva i da iz tog razloga čeka rodovnice te da ćemo ih dobiti čim ih njima dostave. Čitala sam da se to zaista zna događati, osobito ako je puno legala u istom periodu pa nisam dizala frku. Tako da smo preuzeli štene i nakon mjesec i pol dobili rodovnicu. No, u rodovnici je kao otac šteneta bio upisan potpuno drugi pas, nama nepoznat, daleko od ikakvog šampiona. Odmah sam kontaktirala uzgajivača na što je odgovorio da se 'zabunio' pri slanju informacija o psu i stavljanju linka na web stranicu i da je otac pas njihovih rođaka koji je super, ali ne ide na izložbe jer je eto teško održavat dlaku za izložbe. Potom je poslao slike oca, koje su realno mogle biti i slike nekog psa skinute s neta.. Dakako da se radilo o svjesnoj obmani. Naravno da smo se mi već vezali za psa i nije nam palo na pamet vratiti ga. Mi nismo kupili psa s pedigreom za svrhe izložbe već isključivo za ljubimca, a tražili smo psa s pedigreom da koliko toliko znamo što kupujemo i da imamo kakvu takvu sigurnost u zdravlje njegovih predaka zbog nekih vlastitih trauma. Previše smo sranja imali u obitelji tako da nam je najbitnije bilo da kupimo psa koji će biti zdrav.
Nažalost, ni to nije završilo sretno, pas je nedavno uginuo zbog moždanog udara.. Ne tvrdim dakako da je to zbog porijekla oca, moglo je sve završiti super, ali kako to obično biva, sad vrtim film unatrag što se moglo drugačije..

Uglavnom, nakon te obmane se uzgajivač više nikada nije javio niti pitao za svog psa što mi je isto bzvz, al eto, kontam di bi stigli uzgajivači kada bi pratili sve pse koje prodaju.
Kontaktirala sam i HKS da ih pitam je li u slučaju davanja lažnih info na web stranicama i kupcu postoji neka sankcija za uzgajivača, na što sam dobila odgovor da su oni udruga građana i da oni uzgajivaču mogu samo poslati dopis da se očituje o navedenom, ali ako je leglo uredno prijavljeno oni manje više ne mogu ništa..

Tako da samo želim uputiti buduće kupce da rađe pričekaju sa preuzimanjem psa dok uzgajivač ne dobije rodovnicu, ukoliko žele biti sigurni u točnost informacija koje im je uzgajivač dao za roditelje štenaca.
odesvekvragu is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2020., 13:14   #992
Žao mi je zbog tvog psa, ali nisi navela o kojoj se uzgajivačnici radi, ili barem pasminu psa.
Old 03.07.2020., 14:17   #993
Quote:
champagne kaže: Pogledaj post
Žao mi je zbog tvog psa, ali nisi navela o kojoj se uzgajivačnici radi, ili barem pasminu psa.
Radi se o pasmini patuljasti šnaucer. Ne znam je li se smiju iznositi imena uzgajivačnica pa nisam navela ime.. Ako treba mogu.

Vjerujem da ima ljudi koji su zadovoljni uzgajivačnicom jer je sve prošlo ok, međutim sama činjenica da objavljuju lažne podatke mi je katastrofa. Jasno da u startu štene roditelja koji su višestruko nagrađivani više košta, i onda u rodovnici nešto sasvim drugo. Mogli smo se natezati tada pa vratiti psa ili tražiti povrat, ali nema šanse za to kad se vežeš za psa nakon što ga preuzmeš. Tako da smo pustili sve da karma vrati..
Jedino je ne znam zašto vratila nama, al jbg, ces't la vie valjda..
odesvekvragu is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2020., 15:14   #994
Nakon uginuća psa, jeste li kontaktirali uzgajivača?
Coco_Nut is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2020., 15:24   #995
Quote:
Coco_Nut kaže: Pogledaj post
Nakon uginuća psa, jeste li kontaktirali uzgajivača?
Jesam, poslala sam joj mail, osjećala sam se dužnom obavijestiti ih unatoč tome kako su se ponijeli, jer da je pas iz mog uzgoja bi željela znati.

Ponudili su da se nađemo pa da porazgovaramo o situaciji, na čemu sam im se zahvalila i rekla da ne želim od njih ništa, ni novčanu kompenzaciju ni novo štene (znam da neki uzgajivači u tim situacijama ponude psa iz novog legla). Ništa od toga mi neće vratiti psa, a da ih je interesiralo kako je pas valjda bi se javili nakon prvotne obmane dok je bio štene.
Troškovi liječenja su bili skupi, ali ne želim njihov novac, to je bio moj pas i u bolesti me bolio đon koliko što košta ako mu može pomoći. A sada se natezat s njima za pokrivanje troškova i sl. mi ne pada na kraj pameti. To mi je nekako kao da stavljam cijenu na svog psa. On za mene nema cijenu.
Na to se više nisu očitovali.

Ne želim imati posla s njima više, nikakvog. Nisam spomenula da pas nije na koncu bio ni u gabaritima pasmine, ni građom ni visinom/dužinom, da nije imao šnaucer oštru dlaku, da nije bio čisto crne boje..neke stvari su se pokazale tek kako je rastao, ali kasnije ti je to sve nevažno, nama je bio najljepši. Da sam ga uzela za izložbe već bi ih kontaktirala kako se što skužilo, ali sve nam je to bilo nebitno, nama je bio savršen. Naprosto smo zaključili da su oni za nas završena priča i da idemo dalje.
odesvekvragu is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2020., 16:40   #996
Pozdrav svima!

Zna li netko kakva je uzgajivačnica pudli Plava noć?
rina666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2020., 10:54   #997
malo da podignem temu, napisati ću svoje iskustvo s traženjem uzgajivačnice bigla.

Čitajuči forum, zaključio sam kako su svi protiv "štancera" odnosno osoba koje prodaju štence preko njuškala i sličnih oglasnika. Pogledao sam malo te oglase i štenci su zaista preslatki, ne vidim da baš imaju nekih nedostataka ali ok... argumenti zašto uzgoj s papirima imaju smisla.

Zatim sam odlučio potražiti uzgajivača, potražio sam na googlu uzgajivačnice bigla u HR. Ostao sam razočaran jer gotovo da nema odogovra na upit. Odnosno ima jedan (neću imenovati da ne reklamiram).
Google me između ostaloga uputio na web Worlddogfinder na kojem možeš pretraživati uzgajivačnice po pasmini i zemlji. U HR mi je izbacio samo jednu uzgajivačnicu Bigla (ne ona koja je pronašao google)

Bio sam razočaran i otišao na web HKS-a i potražio prijavljena legla za ovu god. Ukupno prijavljeno 5 legala kod 3 uzgajivača (jednog mi je već ranije pronašao google, drugog worlddogfinder, za trečeg nisam našao podatke o prodaji ili uzgajivačnici iako sam ga pretraživao po imenu i prezimenu).

Da li sam nešto preskočio? Postoji li bolji, jednostavniji način, baza podataka u kojoj možeš tražiti legalne uzgajivače?
Old 07.10.2020., 15:06   #998
Quote:
Loborek kaže: Pogledaj post
malo da podignem temu, napisati ću svoje iskustvo s traženjem uzgajivačnice bigla.

Čitajuči forum, zaključio sam kako su svi protiv "štancera" odnosno osoba koje prodaju štence preko njuškala i sličnih oglasnika. Pogledao sam malo te oglase i štenci su zaista preslatki, ne vidim da baš imaju nekih nedostataka ali ok... argumenti zašto uzgoj s papirima imaju smisla.

Zatim sam odlučio potražiti uzgajivača, potražio sam na googlu uzgajivačnice bigla u HR. Ostao sam razočaran jer gotovo da nema odogovra na upit. Odnosno ima jedan (neću imenovati da ne reklamiram).
Google me između ostaloga uputio na web Worlddogfinder na kojem možeš pretraživati uzgajivačnice po pasmini i zemlji. U HR mi je izbacio samo jednu uzgajivačnicu Bigla (ne ona koja je pronašao google)

Bio sam razočaran i otišao na web HKS-a i potražio prijavljena legla za ovu god. Ukupno prijavljeno 5 legala kod 3 uzgajivača (jednog mi je već ranije pronašao google, drugog worlddogfinder, za trečeg nisam našao podatke o prodaji ili uzgajivačnici iako sam ga pretraživao po imenu i prezimenu).

Da li sam nešto preskočio? Postoji li bolji, jednostavniji način, baza podataka u kojoj možeš tražiti legalne uzgajivače?
Uputiš se u klub i tamo pitaš. Zoveš na telefon. A možda je i do upita kako je postavljen. Ili imaju puno posla sa štencima pa ne stižu gledat mail-ove (zato zoveš).
sindenis uinen is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2020., 17:54   #999
Quote:
sindenis uinen kaže: Pogledaj post
Uputiš se u klub i tamo pitaš. Zoveš na telefon. A možda je i do upita kako je postavljen. Ili imaju puno posla sa štencima pa ne stižu gledat mail-ove (zato zoveš).

Koji klub?

Kako mislis mozda je do upita?

Btw... ostvario sam kontakt telefonom i rezervirao štene kod jedne od ove dvije uzgajivacnice jer su imali leglo koje ce biti za isporuku “bas kad mi treba” iako nije bilo oglaseno.

Post je bio vise teoretski da iskazem svoje čuđenje kako nema više uzgajivačnica odnosno kako su loše dostupne na Internetu. Naravno čast iznimkama, jedna zaista ima fora web ali na njemu nema informacija o leglima, kada su bila, kad očekuju sljedece itd... Na njihovom profilu puno smijesnih video zapisa ali nigdje info o stencima itd...
Old 07.10.2020., 18:08   #1000
Quote:
Loborek kaže: Pogledaj post
pa preko stranice saveza i pod prijavljena legla. Istina je da nemaju svi web stranicu, a neke se (malo) teže pronađu. Nova stranica je očaj, prije je bila ono osnovna ali se snađeš, ovo je radio netko tko nema baš pameti.

ako sumnjaš, opet nazoveš savez i provjeriš jel član jel sve ok. recimo na njuškalu ima jedan oglas iz Bedekovčine za bigla, i u prijavljenim leglima od prije par mjeseci jedan čovjek ima iz Bedekovčine. Nema ih 100 vjerovatno.

probaj ih naći i na fejsu, c/p imena i u tražilicu i mnogi imaju slike sa psom. i onda bok bok ja bih psa.

nije loše ni potražiti nekog tko je kupovao bigla pa da ti kaže gdje je kupio.
Pawrent is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:48.