Natrag   Forum.hr > Sport > Ostali sportovi

Ostali sportovi Svi ostali sportovi
Podforumi: Borilački sportovi, Rukomet

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.09.2022., 18:44   #981
be real je otvorio novu temu.
Sve ovisi o igraču, uzrastu i naravno platežnim mogućnostima. Ja u svojoj dobi, sa ratingom oko 1650 na chess.comu teško da mogu (zamjetnije) napredovati. Kao što znamo, starog vola se ne uči orati. Sa druge strane postoji veliki broj igrača ratinga
1000 - 1400 koji se već duže zadržavaju na tom nivou. To znači da su ili dosegli svoj limit
ili stalno ponavljaju iste greške u igri. Vjerujem da bi dobar dio njih uz dobrog trenera
popravio svoj rating za 200-300 poena. Naravno, ukoliko to žele i mogu platiti.
Igrači poput mathematicara mogu i sami, ko što reče be real, napredovati vježbom za
100-200 poena. Ali ako su im ambicije više, recimo titula NM, FM i dalje, dobar trener je
praktički neophodan za taj napredak.
Astronom 3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2022., 23:54   #982
Quote:
Astronom 3 kaže: Pogledaj post
be real je otvorio novu temu.
Sve ovisi o igraču, uzrastu i naravno platežnim mogućnostima. Ja u svojoj dobi, sa ratingom oko 1650 na chess.comu teško da mogu (zamjetnije) napredovati. Kao što znamo, starog vola se ne uči orati. Sa druge strane postoji veliki broj igrača ratinga
1000 - 1400 koji se već duže zadržavaju na tom nivou. To znači da su ili dosegli svoj limit
ili stalno ponavljaju iste greške u igri. Vjerujem da bi dobar dio njih uz dobrog trenera
popravio svoj rating za 200-300 poena. Naravno, ukoliko to žele i mogu platiti.
Igrači poput mathematicara mogu i sami, ko što reče be real, napredovati vježbom za
100-200 poena. Ali ako su im ambicije više, recimo titula NM, FM i dalje, dobar trener je
praktički neophodan za taj napredak.
Da sam počeo kao dječak, vjerojatno bih sada već bio ozbiljno jak igrač jer sam u svojem "zlatnome periodu" napredovao jako brzo, primjerice, u matematici. Ako Bupropion ukloni simptome anhedonije, stiže ponovno rođenje feniksa.
Old 11.09.2022., 12:31   #983
Inače, pao sam na 1850 na blitzu na chess.com-u, najniže još od lipnja, više od dva mjeseca bio sam 1900+. Ne znam je li razlog tomu umor od posla ili isprobavanje novih otvaranja i ideja (umjesto utabanih staza) ili oboje. Prijatelj s kojim igram uživo je dostigao rejting na chess.com na rapidu od 1800. Znao sam odmah da nije 1400, a i mlatio ih je samo tako.
Old 11.09.2022., 15:49   #984
Quote:
Mathematicar kaže: Pogledaj post
Nemaš pojma koliko se napredak ubrza s osobnim trenerom. Sa Cvitanom vjerujem da mogu postati čak možda i IM, ali ako me trenira godinama.
e da ,dobro si napisao...GODINAMA! pa računaj koliko je to novaca!
Old 11.09.2022., 15:59   #985
Quote:
be real kaže: Pogledaj post
e da ,dobro si napisao...GODINAMA! pa računaj koliko je to novaca!
Pa za IM. Za titulu NM, možda čak i CM oko 2-3 godine uz svakodnevan trening.

40 sati godišnje, dakle 120 sati kroz 3 godine, uz naravno neke bonuse. Po punoj cijeni (30€/h) bi to bilo 27 000 kn, a na "popustu", recimo 20€/h, 18 000 kn. Dosta para, možda treba rastegnuti i na 5 godina, ali nije nemoguće.

To su 3 prosječne plaće. Može se.
Old 11.09.2022., 23:32   #986
Gle, ako ti je to želja i ako si možeš priuštiti, onda to i napraviš. Koliko vidim, već si sve izračunao i isplanirao. Sad ti je ostalo "samo" provesti u djelo.
Titivillus is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2022., 03:29   #987
Quote:
Titivillus kaže: Pogledaj post
Gle, ako ti je to želja i ako si možeš priuštiti, onda to i napraviš. Koliko vidim, već si sve izračunao i isplanirao. Sad ti je ostalo "samo" provesti u djelo.
Lol. Danas se idem naći s našim grupnim trenerom u vezi individualnih sati. Razuman je to čovjek, FIDE majstor, i najbolje da prvo s njim popričam. Nemam neke ljubavi u životu osim šaha pa što ju barem ne bih razvijao. Strast za matematikom je jednoć bila jaka, no i dalje je to znanje moja snaga.
Old 12.09.2022., 15:41   #988
Quote:
Mathematicar kaže: Pogledaj post
Pa za IM. Za titulu NM, možda čak i CM oko 2-3 godine uz svakodnevan trening.

40 sati godišnje,

40 sati godišnje? pa to je premalo---!!!
to je matematički svaki 9-ti(deveti) dan po 1 sat.
????
Old 12.09.2022., 21:12   #989
Quote:
40 sati godišnje? pa to je premalo---!!!
to je matematički svaki 9-ti(deveti) dan po 1 sat.
????
Izuzmi ljetne mjesece i blagdane.
Old 12.09.2022., 21:40   #990
ok. 365-65 ljeto=300 dana-10 dana sveukupno blagdana(zaokružimo)...
to je 290 dana u godini
290 dana : 40 sati = 7.25
znači 1 sat šahovske poduke TJEDNO!
opet premalo !!!!!
Old 12.09.2022., 21:41   #991
za IM za godinu dana (samo 1 sat tjedno?)
jako teško,šanse su vrlo male!
Old 12.09.2022., 21:44   #992
Quote:
za IM za godinu dana (samo 1 sat tjedno?)
jako teško,šanse su vrlo male!
Vidiš da sam napisao 2-3 godine i titulu NM i CM, ne IM. Da imam dobre resurse, IM bi možda bio moguć cilj u 5-10 godina.
Old 12.09.2022., 21:44   #993
za samo 120 sati poduke u 3 godine do titule NM?
ne bih se nikako složio...
čekam odgovor na pitanje? kako bi po Vama mogao "onaj" varati protiv Magnusa,većina misle da je varao.
na koji način po vama,neke pretpostavke ili jasne tvrdnje,baš me zanima
Old 12.09.2022., 22:01   #994
Quote:
čekam odgovor na pitanje? kako bi po Vama mogao "onaj" varati protiv Magnusa,većina misle da je varao.
Pa neka mi da još koju poduku kao bonus i nije nemoguće. Teško je, ali ovisi kako ću se sprijateljiti s kompjuterom kao saveznikom.

Misliš na moje osobno mišljenje?
Old 13.09.2022., 00:44   #995
Quote:
Hans Niemann nije varao, Carlsen je jednostavno igrao
losije, odnosno barem ne na svojoj uobicajenoj razini.
CanesVenatici is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2022., 08:54   #996
Quote:
...
Jedino da je na neki nacin znao sto ce Magnus igrati.
"Izdajica" u Magnusovom timu, prisluskivanje...
Nista drugo "normalno" mi ne pada na pamet.
Old 14.09.2022., 03:09   #997
Noćas gledao vrlo dobar francusko-njemački film "Šahistica".
Sa filmske strane veoma dobro odrađeno, gdje šah služi kao sredstvo da se pobjegne iz
svakodnevnog sivila, učmalosti. Žena oko četrdesete radi kao sobarica, sa mužem fizikal-
-cem i kćerkom tinejdžerkom. Sticajem okolnosti prvi put u životu upoznaje šah, zavoli ga
i napreduje.
Sa šahovske strane pomalo naivno, jer se sreće sa šahom u kasnijoj dobi i trenira sa "samo"
solidnim igračem šaha, dakle ništa slično recimo sestrama Polgar. Inače, pojedine sekvence filma su šahovski vrlo dobro prikazane. Pa ipak, pitam se? Nedavno sam
pročitao članak o šahovskom amaterskom prvaku Evrope. Navodno je šah počeo igrati u
doba korone, dakle neke dvije godine napredovao bez trenera. Ne sjećam se podataka o
njegovoj šahovskoj snazi (rejtingu), ukoliko je uopće naveden.
Ja sam se počeo aktivno natjecati tek u 25-toj godini, kategorni turniri, otvoreni turniri, spomen turniri, radničko prvenstvo Rijeke itd. Možda šah nije pravi sport, ali zbog natjeca-
-teljske komponente ima ono nešto. Zato volim arena turnire na chess.comu.
Vidim po nekim objavama mathematicara da je i on igrao neke blitz turnire. A ostali
forumaši?
Astronom 3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2022., 14:53   #998
Quote:
Sa filmske strane veoma dobro odrađeno, gdje šah služi kao sredstvo da se pobjegne iz
svakodnevnog sivila, učmalosti. Žena oko četrdesete radi kao sobarica, sa mužem fizikal-
-cem i kćerkom tinejdžerkom. Sticajem okolnosti prvi put u životu upoznaje šah, zavoli ga
i napreduje.
Sa šahovske strane pomalo naivno, jer se sreće sa šahom u kasnijoj dobi i trenira sa "samo"
solidnim igračem šaha, dakle ništa slično recimo sestrama Polgar. Inače, pojedine sekvence filma su šahovski vrlo dobro prikazane. Pa ipak, pitam se? Nedavno sam
pročitao članak o šahovskom amaterskom prvaku Evrope. Navodno je šah počeo igrati u
doba korone, dakle neke dvije godine napredovao bez trenera. Ne sjećam se podataka o
Ja sam se počeo aktivno natjecati tek u 25-toj godini, kategorni turniri, otvoreni turniri, spomen turniri, radničko prvenstvo Rijeke itd. Možda šah nije pravi sport, ali zbog natjeca-
Vidim po nekim objavama mathematicara da je i on igrao neke blitz turnire. A ostali
forumaši?
"The game gives us a satisfaction that life denies us. And for the chess player, the success which crowns his work, the great dispeller of sorrows, is named 'combination'."
Old 14.09.2022., 20:44   #999
Quote:
i napreduje.
solidnim igračem šaha, dakle ništa slično recimo sestrama Polgar.
Inače, pojedine sekvence filma su šahovski vrlo dobro prikazane. Pa ipak, pitam se? Nedavno sam
forumaši?

zasto naivno? nisam bas shvatio namjeru recenice i usporedbu sa sestrama polgar

film je dost dobar, bar ga se tako sjecam. davno gledao
Old 14.09.2022., 21:05   #1000
Gledam turinir u Fischer random šahu, i vidim da Gary Kasparov nastupa pod našom zastavom... Otkad to?
KGW is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:10.