Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet

Nogomet O loptanju nogom u širem smislu.
Podforumi: Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, Navijači

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.09.2020., 14:53   #10061
Odigrali smo kriminalno loše obje utakmice, kome nije jasno nek se ostavi gledanja nogometa. Liga nacija kao natjecanje jest nebitno, ali je Euro iduće godine i ovo su nam pripreme za njega. Kako očekujemo napravit ikakav rezultat ako pušimo u hendikepu i od Portugala i od Francuske, a još smo i dobro prošli jer moglo je bit i još veći poraz od 2 razlike.

Livaković - mali je sjajan i ima potencijal bit najjači golman kojeg smo ikada imali, jedino mu kao manu ističem što je nekako premiran. Golman treba bit luđak i jebat majku svima u obranu da igraju bolje, mora se autoritativno postavit prema ona 2 balvana Lovrenu i Vidi
Lovren, Vida - ti likovi u utakmicu ulaze kao da idu u tučnjavu i partiju rugbya. Uz to su užasno spori što je ogroman problem jer se danas igra brz nogomet i ako mi želimo igrat ofenzivno s visokom linijom, trebaju bit brži. Ne vidim boljih od njih jer onaj maneken Ćaleta Car je maneken, a ne stoper i zbog onog s mladom repkom ne bi trebao uopće igrat
Bekovi - katastrofa, ne mogu prema naprijed ništa, a bekovi danas moraju znat i igrat naprijed. To je jedna od najbitnih pozicija na terenu. Pljuvalo se Strinića, a on je bog nogometa za ove sadašnje. Vrsaljko je dugo bio ozlijeđen, kad se vrati je ogroman upitnik oće li bit uopće na razini prije ozlijede. Jedvaj ne može igrat beka i nepravedno je dečka tamo gurat, a ne bi to smio ni Vida igrat.
Vezni red - tu nema prevelikih problema osim što nemamo baš pravog defanzivnog veznog osim Brozovića. Mogu to igrat i Modrić i Rakitić, ali šteta je da ne budu bliže golu. Pašalić katastrofalan, Kovačić odigra dobro pa 10 utakmica ništa, Vlašić može i mora bolje od ovog što je pokazo.
Napad - svrstat ću krilne napadače u napad, Perišić i Rebić se moraju vraćat u obranu i pomagat tim bekovima inače nam nema pomoći, Rebića bih izbacio van prvih XI i ubacio Brekala jer je mnogo bolji igrač u ovom trenutku, ali Rebić je Dalićev miljenik zbog onog gola protiv Argentine pa to nećemo vidit sve dok Dalić ne bude najuren.
U vrhu napada treba igrat Petković, u ovom trenutku puno bolja opcija od Kramarića. Na ovoj poziciji treba nam 1 pravi golgeter koji će ugurat loptu nekako u gol uvijek. To nikako nismo imali zadnjih 15 godina, Petković ima potencijal da bude takav, ali je upitnik nad njim.

Tako da sve u svemu treba nam 4-2-3-1 postava s Rakitićem i Brozovićem iza leđa Modriću ili probat čak 3-5-2. Problem 3-5-2 je što onda veznjaci na krilu moraju bit defanzivno jako dobri i pomagat obrani što baš i nemamo.
Daliću bi bilo vrijeme da se uozbilji i počne s ozbiljnim radom te dokaže da nije Srećko Dalić nego Zlatko Dalić jer u suprotnom nas čeka debakl na Euru. Bilo je pretužno gledat utakmicu s Portugalom jer je Portugal igrao točno onako kako bi mi trebali. Brzo, ofenzivno, moderno, sa stalnim izmjenama pozicija u napadu.
Propatriamori is offline  
Old 09.09.2020., 14:56   #10062
Quote:
Kojiro Izawa kaže: Pogledaj post
Mislim da se starije igrače nepravedno otpisuje. Srna je sa 32 godine bio najbrži igrač na Euru 2016.
Srna je sam otišao.
Elk Cloner is offline  
Old 09.09.2020., 15:08   #10063
Quote:
versilov kaže: Pogledaj post
najsmiješnije mi je šta smo ih kao najošiji imali baš dobru priliku pobijedit, 2004 na euru hahahahhaha s onom groznom momčadi
I to Francusku sa Zidanom.

Ne samo priliku, pobjeda je ukradena od strane onog danskog govna od suca za izjednačujući pogodak Francuza. Još je ona panjina Mornar izveo Sivonjića pred kraj tekme.

A po imenima najgora Hrvatska ikad.
Elk Cloner is offline  
Old 09.09.2020., 15:12   #10064
Vi koji zazivate 3-5-2 , gdje bi tu stavili Perišića i Brekala? Šta izbacili dva naša najopasnija ofenzivca ili ste zamislili da vam oni igraju bekove pa kad bude curilo na sve strane, tko će onda biti kriv? Čuj 3-5-2 bez iole kvalitetnih wing backova...
So never refuse an invitation, never resist the unfamiliar, never fail to be polite and never outstay the welcome. Just keep your mind open and suck in the experience. And if it hurts, you know what? It's probably worth it.
Cesc is offline  
Old 09.09.2020., 15:28   #10065
Quote:
Cesc kaže: Pogledaj post
Vi koji zazivate 3-5-2 , gdje bi tu stavili Perišića i Brekala? Šta izbacili dva naša najopasnija ofenzivca ili ste zamislili da vam oni igraju bekove pa kad bude curilo na sve strane, tko će onda biti kriv? Čuj 3-5-2 bez iole kvalitetnih wing backova...
Perišić baš i je za bočnog u 3-5-2. Voljan trčati, snažan, zna odraditi obrambene zadatke.
Kojiro Izawa is offline  
Old 09.09.2020., 15:42   #10066
Quote:
Henryj kaže: Pogledaj post
Prejak je treći gol. Lovren okrene leđa igraču kojeg čuva, ovaj skoči, zabije neometano, Lovren padne na pod i gleda sve oko sebe kao "što ga nitko ne čuva" i širi ruke , a svi su svoje igrače pratili osim njega
Mislim da svi imamo barem jednog takvog takvog na terminu..
Old 09.09.2020., 16:01   #10067
Ja bi to dao Bjelici nakon fijaska na Euru, nek uzme onu ekipu s kojom je radio u Dinamu čuda će napraviti, za stopere se ne bojim, dolaze Pongračić, Perić, Gvardiol, lijevi bek popunjen, treba naći desnog, veza bez Modrića izgleda pogubljeno, treba tražiti nasljednika, a ovaj nek igra dok može, napad je ok, Petković i Brekalo su mladi, a iskočiti će još netko. Imamo dosta mladih koji dolaze, Moro, Palaversa, ja bi i Šunjića zvao umjesto Badelja koji je svoje dao, pa onaj Musa u mladoj repki.
Old 09.09.2020., 17:04   #10068
Quote:
Kojiro Izawa kaže: Pogledaj post
Perišić baš i je za bočnog u 3-5-2. Voljan trčati, snažan, zna odraditi obrambene zadatke.
I ni jedan se trener nikada nije sjetio da ga tamo stavi. Cudno.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
So never refuse an invitation, never resist the unfamiliar, never fail to be polite and never outstay the welcome. Just keep your mind open and suck in the experience. And if it hurts, you know what? It's probably worth it.
Cesc is offline  
Old 09.09.2020., 17:06   #10069
He he
Old 09.09.2020., 17:31   #10070
Quote:
Aurigo kaže: Pogledaj post
A tko ce ti igrati krila u 3-5-2?

I s tim sustavom mozes zahvaliti Perisicu, Rebicu i Brekalu u startu na reprezentativnoj karijeri, jer oni nemaju sto raditi u tom sustavu.

Ako Vrsaljko otpadne trajno, na tom kompletnom boku zamijenit ce ga onaj koji ce 90 minuta repetirati obrambene i napadacke zadatke... Tko je taj?

Vise smisla ima 3-5-2 s Barisicem i Vrsaljkom, nego 3-5-2 kao alternativa Vrsaljkovom odlasku.

Budimo realni - imamo malu drzavicu i jedva 30-ak igraca u najsirem popisu u cijeloj generaciji, i izvlacimo maksimum od toga s jednim polufinalem na 20 godina. Mocnije, vece i dugorocnije nacije to nemaju, od Poljaka, Rumunja, i Ukrajinaca po broju ljudi, do Svedjana, Austrijanaca, Ceha, Danaca, Madjara ili Svicaraca po nekom standardu, ulaganju i povjesnom naslijedju.

Izbacujemo 2-3 potencijalna reprezentativca na godinu, da se jedan uspije unutra ugurati s godinama, to je kompletna top jedanaestorka za stalno kvalificiranje na natjecanja i ocekivani prolazak grupe. Sve iza toga, za jednu drzavu poput Hrvatske je ultra bonus, svako cetvrtfinale ili eventualno dalje (kao sto nam se dva put poklopilo ´98 i ´18.)

Jebena Francuska ima 200 igraca u svojoj prvoj ligi, moze pet repki poput nase napraviti, i peta repka bi bila konkurentna za odlazak na EP ili SP, isto vrijedi za sve drzave Liga petice, i mi se tu nemamo sto s njima mjeriti po icemu.
Vidim kolega ti si još u šoku nakon što si se poprilično osramotio Melnjakom sinoć
PS Perišić ti može igrat 3-5-2 dakle sad fali samo jedan igrač.

A ako je jedan Bočkaj mogao sa beka u vezu, ne sumnjam da bi Dalić nekoga preporodio i u tom pogledu.

Eto sinoć si imao isturena krila jer je Krama igrao false 9, pa koji kurac su napravili?
Brekalo može bit drugi napadač.
Doma184 is offline  
Old 09.09.2020., 17:53   #10071
Bočkaj bi bio dobar bek u repki, ima loptu, trku....
Old 09.09.2020., 17:54   #10072
Quote:

I još k tome nema mjesta u Interu, koji igra 3-5-2...
Old 09.09.2020., 18:21   #10073
Quote:
Doma184 kaže: Pogledaj post
Vidim kolega ti si još u šoku nakon što si se poprilično osramotio Melnjakom sinoć
PS Perišić ti može igrat 3-5-2 dakle sad fali samo jedan igrač.
Ae, zato Conte koji udara jedino 3-5-2 nije znao šta bi s njim.
A koju godinu prije pretvara Mosesa u beka jer nema kog drugog.
Old 09.09.2020., 18:57   #10074
Quote:
Kvins kaže: Pogledaj post
Ja bi to dao Bjelici nakon fijaska na Euru, nek uzme onu ekipu s kojom je radio u Dinamu čuda će napraviti, za stopere se ne bojim, dolaze Pongračić, Perić, Gvardiol, lijevi bek popunjen, treba naći desnog, veza bez Modrića izgleda pogubljeno, treba tražiti nasljednika, a ovaj nek igra dok može, napad je ok, Petković i Brekalo su mladi, a iskočiti će još netko. Imamo dosta mladih koji dolaze, Moro, Palaversa, ja bi i Šunjića zvao umjesto Badelja koji je svoje dao, pa onaj Musa u mladoj repki.
Bjelica ce sigurno biti veliki kandidat kad prodje mandat Dalicu. Al ako mislis da je isto napravit nesto od ekipe kad si trener 3-4 puta tjedno i kad si trener 6-7 puta godišnje, gadno se varas!
Sommer Kind is offline  
Old 09.09.2020., 19:23   #10075
Quote:

Quote:
Ndreca kaže: Pogledaj post
He he
Quote:
OnajKojiJeDošao kaže: Pogledaj post
I još k tome nema mjesta u Interu, koji igra 3-5-2...
Quote:
shosho kaže: Pogledaj post

leglo na volej
Old 09.09.2020., 19:35   #10076
I jel na kraju cijele kuhinje Perišić neiskorišteni vrhunski igrač ili?
Niska rasta man is offline  
Old 09.09.2020., 19:51   #10077
ostavio bi Dalića i dalje nek isprobava

ovo u Ligi nacija se treba ozbiljno shvatit kao pripremu za EURO i na doba poslije Modrića i Rakitića, a zasad mi ne djeluje da idemo u dobrom pravcu

obrana katastrofa, 4 gola u 2 utakmice, pa da su ne znam kakvi protivnici, nemreš primit 8 golova i to nekih jeftinih, amaterskih

onda se Lovren javlja i priča, pa čovječe igraš u obrani koja je primila 8 golova u 2 utakmice, pokrij se i šuti

znači totalno nova obrana pa makar sa igračima od 20 godina, ispočetka gradit jaku, tvrdu obranu

mi sa onom generacijom 2004 nismo primili 8 golova u 2 utakmice

vezni red imamo igrače, samo ih treba posložit kako treba, mlade snage i igrači koji će igrat još par godina tipa Brozović, Perišić

napad je ok, tu je Petković, Kramarić, doći će još neki kvalitetan napadač

Rebić mi ide na živce, taj dribla i druge i sebe, Brekalo bi mi uvijek bio prije Rebića

Dalić neka napravi što može, na EURU također, kako bude bilo, bit će, a poslije bi odmah Modrića stavio kao izbornika pa kud puklo, ako i bude koja godina loših rezultata, nek bude, al će on pomalo izgradit jaku reprezentaciju
runaway88 is offline  
Old 09.09.2020., 20:10   #10078
Quote:
Niska rasta man kaže: Pogledaj post
I jel na kraju cijele kuhinje Perišić neiskorišteni vrhunski igrač ili?
On je svoje pošteno odradio i sad mu je najbitnije riješiti si zadnji ugovor, da zaradi još štogod miliona pred kraj karijere.
Old 09.09.2020., 20:14   #10079
To i ja mislim, ali me zanimalo još pokoje mišljenje...
Niska rasta man is offline  
Old 09.09.2020., 20:29   #10080
Quote:
shosho kaže: Pogledaj post
i te kako je conte znao što bi s njim - htio ga je stavit na beka jer je smatrao da to ivan može odigrati - zapravo je conte s njim na beku htio dobiti turbo probojnost uz liniju dok mu gore vise dvije špice. ono što su očito svi zaboravili je da perišić ne želi igrat beka i da je tu nastao problem s conteom gdje ga je ovaj prekrižio....

Ali to je klub, a repka nešto sasvim drugo pa vjerujem da bi se perišić mogao žrtvovati kao nekad stanić, a ako neće treba razmisliti o Bočkaju, a perišića ostavit da konkurira za drugu plutajuću špicu uz kramu.....

brekalo je pokazao da može to odigrati, pa koristilo ga se za klasičnog beka u formaciji 4 odozada gdje je mjenjao ulogu vrsaljka - klasičnog beka na ozbiljnom nivou protiv najboljih ne može igrat, ali dignutog beka u formaciji 5-3-2 koji prelazi u krilo može, i to bi mogao igrati jebački - osim toga brekalo sigurno neće zajebavati oko pozicije koju igra, da ga staviš na gol dečko bi pregrizao i branio

Nego da se osvrnem na kritike bočnih ofenzivnih pozicija u sustavu 5-3-2....

Svi ste u svojoj kritici zaboravili jednu stvar, a ta je da iza njih nisu dva, već tri stopera i da beku stalno u obrani pomaže jedan stoper, za razliku od sada gdje kad bek pukne, a krila nam se ne vraćaju nastane propuh i nered u našem kaznenom - a kad naleti ozbiljniji izbornik tipa capello ili santos i kad odluči poslat dva igrača na našeg slabijeg beka nastane šou (imate primjer portugala, iako nam je to najbolje podvalila capellova engleska kad su izmasakrirali pranjića koji je konstantno bio izložen pritisku dva igrača i tu je pucalo 90 minuta - i onda udri po pranjiću iako je bila bilićeva greška)

Uz sve ovo u sustavu 5-3-2 ili 3-5-2 (kako god ga zvali) zadnji vezni igra krucijalnu uogu, a ta je kad bek izleti visoko i igra kao krilo onda zadnji vezni mora zatvoriti taj prostor u slučaju izgubljene lopte ili kontre - a mi tu imamo svjetskog igrača, jednog od najboljih na toj poziciji - pijančinu brozovića

I na kraju krajeva, nije problem hoćemo li mi igrati 4-3-3, 4-4-2, 4-5-1, 5-3-2 - problem je što Hrvatska nema transformacijsku moć da se prestroji u formaciji kad ne ide - kao recimo protiv Portugala gdje se iz aviona vidi da pucaš po šavovima, a na boku curiš ko titanic - to je problem i u tome je smisao i to je ono što bih volio vidjeti kod HR repke - a ne da kad nas ne ide mi forsiramo jedno te isto do sigurnog poraza.....
hilderik is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:40.